Kedves Ditte!

Örülök amikor a józanságot használjuk álmaink végiggondolására. Megnyugodtam hogy eddig ebben a topicban ez így is volt.

Mivel általában nincs különösebb jelentőségük az álmainknak. Csak nagyon ritka esetben van üzenetük.
Én is megosztok veletek 4 fontos álmot amit egymás után kaptam az Úrtól.
Tartósan voltam már rosszul. Még egy influenza is tetézte mindezt. Kezeimet széttárva szinte kétségbeesetten álltam imában az Úr elé. Tehetetlenség és mély rosszullét vett körbe.
Elaludtam és almomban egy házban találtam magam. Olyan ismerős volt . Körbenéztem és nyoma sem volt a rosszullétnek. Mintha egy másik helyre kerültem volna hirtelen. Kinéztem az ablakon és gyönyörű tavasz volt nyári napsütéssel. A színek a hangok az illatok gyönyörűbbek voltak mint amit valaha éreztem. Épp azon gondolkodtam hogy vajon már az Úrnál vagyok? persze felébredtem. De az ébredésem után jobban voltam és az álom biztatást adott. Jobban éreztem magam és tudtam Isten adta ezt nekem . Mint egy felüdülést a szürke rosszullét után. mintegy kizökkentést a rossz hangulati kerékvágásból.
Pár napra rá amikor kérdésként Isten elé vonultam hangulathullámzásom miatt. Ugyanis rendkívül zavart akár egy súly mint amit rám tettek vagy egy sajgó hát amire nincs fájdalomcsillapító. Ha az érzésre gondoltam erősödött ,ezután pedig mint egy lengésbe hozott hinta egyre nagyobb hullámokat kavart. Tipikus félelem a félelemtől.
Tudtam hogy Ő megszabadított. Sőt nem egy igéjével meg is erősített benne. Az értelmem tudta és nyugodt volt de a hangulatom félt és szorongott. mi a megoldás? talán Újra orvoshoz forduljak? Vagy valami mást tegyek? Olyan mintha erősebb lenne nálam.
Ekkor kaptam 3 egymást követő álmot.
Az első egy film volt valami sci-fi féle, először mint néző néztem és izgultam a főszereplőkért hogy végre vegyék észre az ellenség beépült az eszközeikbe. Majd egyszer csak én is egy szereplő voltam. Valamiféle invázió küldöttekén egy megállíthatatlan robot jött és ölte meg az embereket akik elé kerültek, a katonaság fegyverei mit sem értek. Előle bújtunk el egy ház szobájában. Hiszen átlát a falon !
Ekkor mintegy felismerésként belém nyilat: (mintha valaki mondta volna) Nálad van a megoldás! Te irányítod az álmot! Felvettem egy tárgyat a raktárból. Kijelentettem ez egy fegyver és csak ez ad győzelmet. Ráirányítottam a megölt emberekre és azok újra életre keltek.. Bár mindenki menekült a robot elöl én egyenesen feléje mentem.
Felemeltem a tárgyat és a robotra lőttem vele. Nem történt semmi. Megismételtem a lövést. Ekkor sem történt semmi. Ekkor mondtam magamban akitől a fegyvert kaptam az soha nem hazudik! Ennek működnie kell. Harmadszor is lőttem. A robot megsemmisült. Az álom pedig véget ért.
Ebből megértettem hogy a győzelem a kezemben van hinnem kell benne. A hit a fegyver! Akkor is működik ha azonnal nem is látszik. Van hogy várni kell.
Akiket a fiú megszabadít azok valósággal szabadok!
Értem Uram és köszönöm! De hogyan valósítsam meg ha jön a félelem érzése úgy erősödnek a hullámai mint viharos tenger!
Ekkor két egymást szorosan követő álmot kaptam.
Az elsőben az udvarunkban voltam egy létra tetején. A garázs tetején voltak téglák. A létráról elértem. Szükségem is volt rá mert két hatalmas medve jött fel a létrán utánam. a téglákkal visszavertem őket. de ahogy magukhoz tértek újra elkezdtek felmászni. Nem hagytak fel a támadással. Végül elfogyott a téglám. Az egyik felért és éppen rám harapott volna még a fogait is éreztem. Amikor ismét egy felismerést kaptam.
Lépj ki ebből nem kell hagynod magad ebben a vesztes csatában . Addig győznek amíg benne vagy a szerepben. Ne vedd fel a harcot hanem hagy ott. Egyetlen kézzel végeztem a medvével és kiléptem az álomból. Mint aki otthagy egy forgatást mert nem ért egyet a szereppel.
Rögtön jött a következő álom. A munkahelyemen voltam , hatalmas bevásárlóközpontban. Tömeg nyüzsgés , folyt az élet. Nekem is épp valami dolgom volt. ekkor lekapcsoltak a lámpák és csak a vészvilágítás égett , bekapcsoltak a szirénák. Én rohantam a raktárba hogy szóljak a munkatársaimnak mert el kell kezdenünk a kiürítést. Senkit nem találtam a raktár pedig egy hatalmas elágazó kazánházzá alakult. A kazánok a robbanás szélén álltak gőz jött belőlük. Piros fény villogott. Én meg rohantam és kerestem a kijáratot. De csak nem akart véget érni a kazánház. Ekkor ismét egy felismerést kaptam. Nem kell itt lenned! Hagyd ezt itt mert ebben a szerepben nincs kijárat, felesleges futni. Ekkor megálltam és nem rohantam tovább. Nem törődtem a kazánokkal. Szóval nincs kijárat. Hát akkor készítünk egyet. Ránéztem a falra és egy ajtó jelent meg. kiléptem rajta.
az álom véget ért és az éjszaka további részében békés álmaim voltak. Nyugodtan ébredtem és elgondolkodtam az álmokon.
Igen Isten így is meg tud minket erősíteni. De nem ez a rendszeres módszere. különleges esetekben használja. Hiszen hétköznapi használatra adta nekünk a bibliát. Nekem az igék mellé adta megerősítésként és válaszként.