Szerző Téma: Kijelentések,álmok,látomások  (Megtekintve 26720 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Magda

• Testvérünk
  • *
Re:Kijelentések,álmok,látomások
« Válasz #45 Dátum: 2011 Március 30, 22:05:11 »
Nem fűzök hozzá semmit, kérlek vizsgáljátok meg.   :2smitten:

/…itt van az az idő, amikor elkezdődik az ítélet az Isten háza népén.” (1 Péter 4:17)/

"Olyan idők jönnek, amikor elválasztom a búzát a pelyvától. Döntéskényszerek, és próbák jönnek,
hogy világosságra kerüljön sokak szívének valódi állapota. el fog különülni a felszínesség és a
képmutatás, a valódi hűségtől és engedelmességtől.

Azért leplezek majd le sokakat, azokban a napokban, hogy megtérhessenek, nem pedig azért,
hogy elvessem őket!
Tanuljatok irgalmat tőlem: Ne forduljatok el azoktól, akik könnyűnek találtatnak, hanem
könyörüljetek rajtuk, támogassátok őket, járjatok közben értük.

Aki közülük töredelmes szívű lesz, megalázza magát és megtér, azt felemelem, és jobb lesz a
következő állapota, mint ahonnan kiesett, de a többiek megkeményednek majd, és olyanok
lesznek, mint a elszáradt szőlővesszők.
Ezek között lesz majd olyan, akit még egyszer megrázok, hátha felébred, de az a csapás velőkig
ható lesz a számára, hogy feléledjen a szellemi halálból."

Idézet
Júd 1,23 Másokat pedig rettentéssel mentsetek meg, kiragadva őket a tűzből, és útálva még a ruhát is, a melyet a test beszennyezett.
Fil 2,11 És minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsőségére

:)

Nem elérhető erdei

• Testvérünk
  • *
« Válasz #46 Dátum: 2011 Március 31, 15:31:11 »
Kedves Jules!

Ha már bedobtad azt a bizonyos "almát", én kíváncsi lennék a véleményedre.

U.i.:
Amit nem egészen értek: az volt a kérdés, ki mit gondol, arról amit Jules be idézet, nem pedig az, hogy a másik véleményével nem értve egyet, a másik embert kritizáljuk.
 :117:
1Kor 1:27  Hanem a világ bolondjait választotta ki magának az Isten, hogy megszégyenítse a bölcseket; és a világ erőtleneit választotta ki magának az Isten, hogy megszégyenítse az erőseket;

Nem elérhető Magda

• Testvérünk
  • *
« Válasz #47 Dátum: 2011 Március 31, 15:39:00 »
Hát ebben neked teljesen igazad van, Erdei testvérem, és valóban, ha magadra értetted a beírásom, és kritikának vélted, akkor itt és most bocsánatot kérek.
Mert tényleg a te beírásod vezetett a válasz adásra, és valóban joga van mindenkinek megnyilatkozni.

Ahogy neked is.
Köszönöm, hogy visszajeleztél, és alkalmat adtál erre a bocsánatkérésre.

:060:
Fil 2,11 És minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsőségére

Nem elérhető erdei

• Testvérünk
  • *
« Válasz #48 Dátum: 2011 Március 31, 20:06:45 »
Julesnek úgy látszik nincs véleménye arról, amit írt.
Ez jó.
Ez újabb perspektívákat vet fel itt a fórumon.
 :?:

Magdám nincs miért bocsánatot kérni.
Bár végtelenül tiszteletre méltó a gesztusod, köszönöm.
 :2smitten:
1Kor 1:27  Hanem a világ bolondjait választotta ki magának az Isten, hogy megszégyenítse a bölcseket; és a világ erőtleneit választotta ki magának az Isten, hogy megszégyenítse az erőseket;

Nem elérhető Jules

• Testvérünk
  • *
« Válasz #49 Dátum: 2011 Április 01, 09:34:17 »
Sziasztok, kedveseim!  :2smitten:

Erdei, azért nem írtam semmi véleményt, vagy megjegyzést a próféciához, amit beraktam, mert ezt én kaptam az Úrtól (legalábbis így hiszem) egyik reggel, ezért nem lenne etikus saját próféciámat megítélni, az ige is azt mondja, hogy a többiek vizsgálják meg.

Azt, hogy én kaptam, meg azért nem árultam el, mert attól tartottam, hogy akkor esetleg nem kapok olyan nyílt bírálatot, mint pl. Tőled  :hehe:
Félreértés ne essék, nem azért gondoltam így, mert nem bízom az őszinteségetekben, hanem mert ismerem a szereteteteket.  :2smitten:

Köszönöm amit írtál, imádkozni fogok, hogy Isten adjon nekem világosságot, hogy hibáztam-e.  :afro:
"Jól látszik a szívünk állapota abból, ahogy egy olyan valakivel bánunk, aki viszonzásul semmit nem tud tenni értünk."

Nem elérhető Magda

• Testvérünk
  • *
« Válasz #50 Dátum: 2011 Április 01, 11:22:38 »
Nem fűzök hozzá semmit, kérlek vizsgáljátok meg.   :2smitten:

/…itt van az az idő, amikor elkezdődik az ítélet az Isten háza népén.” (1 Péter 4:17)/

"Olyan idők jönnek, amikor elválasztom a búzát a pelyvától. Döntéskényszerek, és próbák jönnek,
hogy világosságra kerüljön sokak szívének valódi állapota. el fog különülni a felszínesség és a
képmutatás, a valódi hűségtől és engedelmességtől.

Azért leplezek majd le sokakat, azokban a napokban, hogy megtérhessenek, nem pedig azért,
hogy elvessem őket!
Tanuljatok irgalmat tőlem: Ne forduljatok el azoktól, akik könnyűnek találtatnak, hanem
könyörüljetek rajtuk, támogassátok őket, járjatok közben értük.

Aki közülük töredelmes szívű lesz, megalázza magát és megtér, azt felemelem, és jobb lesz a
következő állapota, mint ahonnan kiesett, de a többiek megkeményednek majd, és olyanok
lesznek, mint a elszáradt szőlővesszők.
Ezek között lesz majd olyan, akit még egyszer megrázok, hátha felébred, de az a csapás velőkig
ható lesz a számára, hogy feléledjen a szellemi halálból."

Idézet
Júd 1,23 Másokat pedig rettentéssel mentsetek meg, kiragadva őket a tűzből, és útálva még a ruhát is, a melyet a test beszennyezett.

Kedves Julesz!

Egész más értelmet nyer így hogy megírtad, te kaptad.

Kérlek azt is írd meg milyen körülmények között kaptad.

Mert neked van egy közösséged testi szinten a családod, van egy közösséged a munkahelyeden, van egy közösséged a látható hívők közössége, és itt mi közöttünk.

A prófécia, pedig nem ellenkezik a Bibliában leírtakkal de mivel személyesen te kaptad így konkretizálva van hozzád. és ebben az esetben általad hozzám is.

Engem azért is érint, mert kicsit jobban belevont Isten mint az természetes szinten elfogadható lenne.

Tehát ha lehet, akkor a nyiltság jegyében maradjunk még itt, mivel ez feladat nekünk

itt, feladat Antinak, és feladat a tagoknak itt.
Igen biztos nálunk a prófétai szó, írja a Szent Szellem Péternél.
A prófétát megítéli Isten, de azt is aki nem hallgat a prófétára.
A próféták pedig hallgatnak a prófétára, mert a prófétaság szelleme Jézus Krisztusról bizonyság tétel.

:angel2:

Nem elérhető Jules

• Testvérünk
  • *
« Válasz #51 Dátum: 2011 Április 01, 11:30:30 »
Kedves Magda,

Semmilyen különleges körülményt nem tudok írni, egyik reggel, ahogy munkába készülve imádkoztam, kaptam ezt.  :pirul:
Természetesen nem gondolom, hogy ne lennék a "címzettek" között én magam is.  :044:
"Jól látszik a szívünk állapota abból, ahogy egy olyan valakivel bánunk, aki viszonzásul semmit nem tud tenni értünk."

Nem elérhető Magda

• Testvérünk
  • *
« Válasz #52 Dátum: 2011 Április 01, 12:19:15 »
Kedves Magda,

Semmilyen különleges körülményt nem tudok írni, egyik reggel, ahogy munkába készülve imádkoztam, kaptam ezt.  :pirul:
Természetesen nem gondolom, hogy ne lennék a "címzettek" között én magam is.  :044:

Annak örülök kedves Jules, hogy válaszoltál, és annak is, hogy ilyen gyorsan.

Sokszor olvasunk el egy-egy igét, de keveset írunk be  abból az "Igét kaptam ", topikba.
Nekem mostanában sok ige jön fel a szívemben, és addig újra és újra előjön, amíg le nem teszem a közösbe.
Mint az ösztöke noszogat engem, és le kell írnom. - nem akarok ellene rugódozni  :063:

Arra gondoltam, hogy leírod milyen megerősítést kaptál, hogy ezt, le kell írni, mivel ez nem csak téged érint, az pedig hogy egy munkába menet előtti imádkozás gyümölcse, még külön öröm.

Ide és a magam indította topikba is írhatnék sok álmot és látomást is, de azok elég személyesek, és nem gondolom, hogy be kellene írnom -még eddig legalább is nem kaptam rá indíttatást.

:2smitten:

Nem elérhető Zsuzsa2

• Testvérünk
  • *
« Válasz #53 Dátum: 2011 Április 01, 12:22:07 »
Kedves Magda,

Az üzenet minden sora élő, tiszta, világos. és benne van már a levegőben, minden Szent Szellemmel betöltekezett hivő érzi, tudja, tapasztalja, hogy Isten ezekben az időkben mindent megráz, nem marad meg semmi, csak ami a kősziklára van alapozva,  minden más pusztulásra van itélve! Ez az üzenet megerősitést és biztatást ad egy sokkal nagyobb odaszánásra. Aki töredelmes szivvel nem a köntösét, hanem a szivét szaggatja meg Isten előtt, azt megáldja, felemeli, és jobb állapotban lesz mint előtte bármikor. Sokan vannak tetszhalott állapotban, Isten akarja, hogy végre életrekeljenek!!!! "lesznek akiknek velőkig ható csapás kell ahhoz hogy teljesen feléledjenek" :(   ...de megéri, ha a vége jó lesz. A sérülteket támogatni kell...de akik megkeményednek és az egot az önigazságot nem teszik le, azokon ki segit?? a száraz szőlővesszőkön?...  Isten az egyház megszentelését egyen-egyenként végzi azokon akik odaszánjáka  teljes valójukat. lesznek sok elsőkből utolsók és sok utolsókból elsők...adjuk át Istennek magunkat, tépjen ki gyökerestől minden gazt, vadhajtást, fájni fog biztos,  de mi lehet csodálatosabb jutalom, minthogy végül bemehetünk az Ő jelenlétébe?  :063: :044:
A TE RUHÁID MINDENKOR LEGYENEK FEHÉREK, ÉS AZ OLAJ A TE FEJEDRŐL EL NE FOGYATKOZZÉK. -  Préd.9.10.

Nem elérhető Clio

• Testvérünk
  • *
    • rineweld
« Válasz #54 Dátum: 2011 Április 01, 12:26:39 »
egyesületünkben vezetőségi tagok választása volt valamint szakosztályok képviselői is ke lettek jelölve.  Egy fontos terület amit mát 15 éve a magaménak érzek valamint részt vettem karaktertesztek kialakításában valamint etológiai vizsgálatokban.  Most vezetőt keresett. Mint munkakutya szakosztály.   Először egy nagyon aktív több nyelven beszélő de még tapasztalatlan klubtag neve merült fel , mámit jelentkezett rá. Ekkor többen köztük én is felszólaltam hogy ez úgy helyes ha a jelölt is jelen van. Valamint van még rajta kívül másik jelölt is. Így a választás a következő gyűlésen lesz. Ekkor magamban megvizsgáltam az indulataimat! Uram Irigy vagyok? Vagy hagyjam az egészet? És akik engem javasolnak? Nem fog ez sok időt elvonni tőlem? Egyáltalán kell ezzel nekem foglalkoznom?

több név is felmerült bennem aki a szakterületen oklevéllel és vizsgákkal rendelkeznek.  Egy gondolat pedig felmerült bennem és egy klubtársam is
megerősített benne hogy nem csak én gondolom így.. Tehetséget kaptál az Úrtól hogy összekötő légy és békét teremts az ellenkező vélemények között. Hogy összehangold a munkákat.
Este az Úr elé vittem a gondolataimat mivel fel voltam dúlva: Zsoltárok 4 /5-6  " Ha felindultok is ne vétkezzetek! Gondolkozzatok el fekvőhelyeteken, és csillapodjatok le. Igaz áldozattal áldozzatok, és bízzatok az Úrban!"

Következő nap világossá vált hogy Isten nem csupán az Ő országának közvetlen építéséért jutalmaz meg. ( igehírdetés, adakozás..stb) hanem mindazokban a dolgokban amit becsületesen egymás javára teszünk.  Világossá vált számomra hogy amennyiben elvállalom egy munkacsapatra lesz szükség. így senki nem fogja kirekesztve érezni magát.  Én csupán koordinátor leszek ebben. Hogy bátorítsak hogy összetartsam a csapatot.

azon gondolkodtam vajon jó vezető lennék-e  pontosabban akarja -e az Úr hogy itt az legyek? Ekkor kaptam még egy igét. Roma12 /8 " ha Isten vezetői képességet adott"  www.maiige.hu április 1.  ( minden nap olvasom)

Hogy mennyire tartozik a kijelentések témakörbe ... számomra egyértelmű kijelentés volt , főleg az amit este lefekvés előtt olvastam feldúlt állapotban! :05:
Most is tudom hogy ezzel nyugodtan mehetek Istenhez mert akár jelölnek akár nem rajtam nem fog múlni kész vagyok a feladatra.  Isten számára minden dolgom fontos, nekem pedig az a legfontosabb hogy az Ő jótetszésében munkálkodjak legyen az bármi.
"Ne félj Sion ne csüggedj el.  Veled van az Úr  az Istened  Ő erős és megsegít. Boldogan örül neked megújít szeretetével ujjongva örül neked." zof.3 16-17

Nem elérhető Magda

• Testvérünk
  • *
« Válasz #55 Dátum: 2011 Április 01, 12:38:26 »
egyesületünkben vezetőségi tagok választása volt valamint szakosztályok képviselői is ke lettek jelölve.  Egy fontos terület amit mát 15 éve a magaménak érzek valamint részt vettem karaktertesztek kialakításában valamint etológiai vizsgálatokban.  Most vezetőt keresett. Mint munkakutya szakosztály.   Először egy nagyon aktív több nyelven beszélő de még tapasztalatlan klubtag neve merült fel , mámit jelentkezett rá. Ekkor többen köztük én is felszólaltam hogy ez úgy helyes ha a jelölt is jelen van. Valamint van még rajta kívül másik jelölt is. Így a választás a következő gyűlésen lesz. Ekkor magamban megvizsgáltam az indulataimat! Uram Irigy vagyok? Vagy hagyjam az egészet? És akik engem javasolnak? Nem fog ez sok időt elvonni tőlem? Egyáltalán kell ezzel nekem foglalkoznom?

több név is felmerült bennem aki a szakterületen oklevéllel és vizsgákkal rendelkeznek.  Egy gondolat pedig felmerült bennem és egy klubtársam is
megerősített benne hogy nem csak én gondolom így.. Tehetséget kaptál az Úrtól hogy összekötő légy és békét teremts az ellenkező vélemények között. Hogy összehangold a munkákat.
Este az Úr elé vittem a gondolataimat mivel fel voltam dúlva: Zsoltárok 4 /5-6  " Ha felindultok is ne vétkezzetek! Gondolkozzatok el fekvőhelyeteken, és csillapodjatok le. Igaz áldozattal áldozzatok, és bízzatok az Úrban!"

Következő nap világossá vált hogy Isten nem csupán az Ő országának közvetlen építéséért jutalmaz meg. ( igehírdetés, adakozás..stb) hanem mindazokban a dolgokban amit becsületesen egymás javára teszünk.  Világossá vált számomra hogy amennyiben elvállalom egy munkacsapatra lesz szükség. így senki nem fogja kirekesztve érezni magát.  Én csupán koordinátor leszek ebben. Hogy bátorítsak hogy összetartsam a csapatot.

azon gondolkodtam vajon jó vezető lennék-e  pontosabban akarja -e az Úr hogy itt az legyek? Ekkor kaptam még egy igét. Roma12 /8 " ha Isten vezetői képességet adott"  www.maiige.hu április 1.  ( minden nap olvasom)

Hogy mennyire tartozik a kijelentések témakörbe ... számomra egyértelmű kijelentés volt , főleg az amit este lefekvés előtt olvastam feldúlt állapotban! :05:
Most is tudom hogy ezzel nyugodtan mehetek Istenhez mert akár jelölnek akár nem rajtam nem fog múlni kész vagyok a feladatra.  Isten számára minden dolgom fontos, nekem pedig az a legfontosabb hogy az Ő jótetszésében munkálkodjak legyen az bármi.
Idézet
1Jn 2,15 Ne szeressétek a világot, se azokat, a mik a világban vannak. Ha valaki a világot szereti, nincs meg abban az Atya szeretete.

Nem elérhető Magda

• Testvérünk
  • *
« Válasz #56 Dátum: 2011 Április 01, 12:41:41 »
Idézet
1Jn 2,15 Ne szeressétek a világot, se azokat, a mik a világban vannak. Ha valaki a világot szereti, nincs meg abban az Atya szeretete.
 :angel2:

Kol 3,3 Mert meghaltatok, és a ti éltetek el van rejtve együtt a Krisztussal az Istenben. 4.  Mikor a Krisztus, a mi életünk, megjelen, akkor majd ti is, Ő vele együtt, megjelentek dicsőségben.
5.  Öldököljétek meg azért a ti földi tagjaitokat, paráznaságot, tisztátalanságot, bujaságot, gonosz kívánságot és a fösvénységet, a mi bálványimádás;
6.  Melyek miatt jő az Isten haragja az engedetlenség fiaira;
7.  Melyekben ti is jártatok régenten, mikor éltetek azokban.

Nem elérhető Jules

• Testvérünk
  • *
« Válasz #57 Dátum: 2011 Április 01, 12:52:08 »
Hmmm... József, és Dániel sem a világot szerette, egész egyszerűen istenfélő jellemük és tálentumuk által Isten alkalmassá tette őket vezetői pozíciókra, hogy aztán annak a lehetőségeivel is Őt szolgálják..  :119:

Idézet
Arra gondoltam, hogy leírod milyen megerősítést kaptál, hogy ezt, le kell írni, mivel ez nem csak téged érint

Nem is tudom... szerintem egy üzenet mondanivalója elég jól behatárolja, hogy kinek szól. Amit személyes üzenetként kapok, azt nem mondom el másnak, amit egy ember életére nézve kapok, azt csak annak mondom el, akire tartozik, ami egy csoportnak szóló üzenet, akkor azt pedig azoknak.  :2smitten:

Nem elérhető Magda

• Testvérünk
  • *
« Válasz #58 Dátum: 2011 Április 01, 12:59:15 »
Hmmm... József, és Dániel sem a világot szerette, egész egyszerűen istenfélő jellemük és tálentumuk által Isten alkalmassá tette őket vezetői pozíciókra, hogy aztán annak a lehetőségeivel is Őt szolgálják..  :119:

Idézet
Arra gondoltam, hogy leírod milyen megerősítést kaptál, hogy ezt, le kell írni, mivel ez nem csak téged érint

Nem is tudom... szerintem egy üzenet mondanivalója elég jól behatárolja, hogy kinek szól. Amit személyes üzenetként kapok, azt nem mondom el másnak, amit egy ember életére nézve kapok, azt csak annak mondom el, akire tartozik, ami egy csoportnak szóló üzenet, akkor azt pedig azoknak.  :2smitten:

Így igaz!

Idézet
1Kor 10,11 Mindezek pedig példaképen estek rajtok; megírattak pedig a mi tanulságunkra, a kikhez az időknek vége elérkezett.

Nem elérhető Clio

• Testvérünk
  • *
    • rineweld
« Válasz #59 Dátum: 2011 Április 01, 13:33:54 »

sokáig én is úgy értettem ezt az igét hogy minden értéktelen Isten szemében ami e világból való. mintha Isten az várnál el tőlünk hogy kolostorba vonulva különüljünk el, csukjuk be a szemünk és kenyéren és vizen éljünk gyötörve a testünket. Én komolyan így gondltam.  Szinte gyötörtem magamat hogy jó keresztény legyek. Amikor pedig már annyira megkeseredtem akkor leráztam a saját magam által rám rakott bilincseket. Végül még nagyobb szégyent éreztem . A sátán meg jót nevetett rajtam. egyátalán nem voltam Krisztus jó illata a világ felé! Egy küszködő vallásos embert láttak csupán.

De Isten türelmes volt. azt hiszem sok hívő besavanyodottsága és keserűsége abból származik hogy félre érti ezt az igét.
Ne szeressétek a világot egyszerűn azt jelenti hogy ne olvadjunk bele az értékrendjébe. Ne az legyen az első helyen ( pénz dicsőség, hatalom, megbecsülés...stb) hanem bármikor kész legyek ezekről lemondani ha Isten ügyével szembekerül az az elv amit előírnak. Legyen az munkahely hobbi vagy baráti kapcsolat.

Ne szeresd a világot Ne azonosulj vele!!  Amikor azt mondja Jézus hogy meg kell gyűlölni a szüleinket is ha őt akarjuk követni akkor nem arra a gyűlöletre gondol mint amit első olvasatra hallunk belőle.

"Nem mindegy hogy értjük az igét"

Ha pedig szó szerint értjük hogy ne szeressük a világban lévőket akkor szembekerülünk Isten szeretetével. Mert Ő úgy szerette a Világot hogy egyszülött Fiát adta érte... Vagyis mindenkit!

Ne szeresd azokat akik a világban vannak vagyis  ne keresd a tetszésüket ha Istennel kerülsz szembe. Ne szégyelld Istent, ne hallgas azért hogy jobb pozícióba kerülj. Vagy esetleg ne mondják rád hogy bolond vagy.

Ezt jelenti ez az ige! És nem valami téves elkülönülést!

"Ne félj Sion ne csüggedj el.  Veled van az Úr  az Istened  Ő erős és megsegít. Boldogan örül neked megújít szeretetével ujjongva örül neked." zof.3 16-17