Szerző Téma: Szegény,éhező gyermekek segítése  (Megtekintve 8688 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Andika

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
Szegény,éhező gyermekek segítése
« Dátum: 2011 Június 22, 16:49:33 »
Szeretném ha megosztaná mindenki bánatát,sokszor napokon keresztül azon gondolkodom mit élnek át azok a gyermekek akiknek még 1szelet kenyér sem jut 1 nap,vagy épp a szülő min megy keresztül,amikor látja éhezni gyermekét :062:
"Akik az Istent szeretik,minden a javukra van"
Róm 8:28

http://www.youtube.com/watch?v=JuNNHW_YOcY

Nem elérhető Andika

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
Re:Szegény,éhező gyermekek segítése
« Válasz #1 Dátum: 2011 Június 23, 08:09:58 »
Aki bedugja a fülét a nincstelen segélykiáltására, annak sem válaszolnak majd, mikor ő kiált. Példabeszédek könyve 21, 13.
Ezt ma olvastam:
Kedves Ismerőseim: Segítséget kér egy két gyerekes anyuka, nagyon nehéz körülmények között élnek, sajnos sokszor élelemre sem jut nekik, és volt olyan alkalom is hogy gyermekiknek kockacukrot adott reggelire mert ne volt más ételük. Vályog házban laknak ami a sok vihar hatására beázott, Kérem aki tud bármilyen adományban segítsen nekik a írjon nekik.
 :(

Gondoljatok arra kedves ismerőseim mikor éhesek vagytok akkor tudtok e aludni és mikor gyerekeitek kérnek tőletek és azt kell mondanotok" Majd talán holnap lesz valami étel aludjál kis fiam" Egy szülő szíve megszakad a gyermekérét és miért mert ténleg nem tud segiteni neki milyen szomorú ez hogy az országunkban ez a helyzet de a legszomorúbb az hogy az emberek nem gondolnak a másikra.
Siker karrier ez fontos ima, kereszténység ez is fontos mert mindenkinek más és más fontos az életében célok jövő és a tb. És hol van az amikor segíteni kéne, hogyan van e még valaki az országunkban aki segiti a másikat és ha tudnák is mért nem teszünk? ezt mindenki kérdeze meg magától mért van ez?

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
    • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
« Válasz #2 Dátum: 2011 Június 23, 08:38:27 »
Szia Andika!

Tudod az interneten keresztuli segitsegnyujtas nem olyan egyszeru.

Ugyanis tobben kitalalt tortenetekkel allnak elo, hogy a johiszemu testverektol penzt csaljanak ki.
Aki pedig tenyleg szuksegben van, az pedig lehet epp azert nem kap segitseget, mert a kihasznalok miatt az adakozo bizalmatlanna valik. A legjobb az, mikor szemelyesen valaki ismeri a bajba jutottat, mert akkor az adakozas szuksege is nyilvanvalova valik.

Szeretettel,
Antee
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető Shaly

• Testvérünk
  • *
  • Az Úr szolgája
« Válasz #3 Dátum: 2011 Június 23, 08:41:01 »
Aki bedugja a fülét a nincstelen segélykiáltására, annak sem válaszolnak majd, mikor ő kiált. Példabeszédek könyve 21, 13.
Ezt ma olvastam:
Kedves Ismerőseim: Segítséget kér egy két gyerekes anyuka, nagyon nehéz körülmények között élnek, sajnos sokszor élelemre sem jut nekik, és volt olyan alkalom is hogy gyermekiknek kockacukrot adott reggelire mert ne volt más ételük. Vályog házban laknak ami a sok vihar hatására beázott, Kérem aki tud bármilyen adományban segítsen nekik a írjon nekik.

Gondoljatok arra kedves ismerőseim mikor éhesek vagytok akkor tudtok e aludni és mikor gyerekeitek kérnek tőletek és azt kell mondanotok" Majd talán holnap lesz valami étel aludjál kis fiam" Egy szülő szíve megszakad a gyermekérét és miért mert ténleg nem tud segiteni neki milyen szomorú ez hogy az országunkban ez a helyzet de a legszomorúbb az hogy az emberek nem gondolnak a másikra.
Siker karrier ez fontos ima, kereszténység ez is fontos mert mindenkinek más és más fontos az életében célok jövő és a tb. És hol van az amikor segíteni kéne, hogyan van e még valaki az országunkban aki segiti a másikat és ha tudnák is mért nem teszünk? ezt mindenki kérdeze meg magától mért van ez?

Amikor ezt olvastam egy dolog jutott eszembe!
Sok egyház és szervezet van akik tudnak segíteni, csak kérni kell.
HAH, Baptista szeretet szolgálat és a Vörös kereszt.
És ha mi személyesen nem is tudunk segíteni, de ha az olyan szervezetek figyelmét felhívjuk akik ebben illetékesek, más segítünk.
Szerintem ennek a családnak is tudnának segíteni.

Szerintem!
"Ekképpen azért most is van maradék a kegyelemből való választás szerint."
Róma 11, 5

Nem elérhető ditte

• Segítő
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #4 Dátum: 2011 Június 23, 08:42:12 »
Ez jó ötlet.Ezeket a szervezeteket támogatva segíthetünk.
"Társuk vagyok mindazoknak,akik félnek téged,és akik határozataidat megtartják."Zsoltárok 119,63

Nem elérhető ditte

• Segítő
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #5 Dátum: 2011 Június 23, 08:47:47 »
Szomorú,hogy milyen nagy a szegénység sok helyen.
"Társuk vagyok mindazoknak,akik félnek téged,és akik határozataidat megtartják."Zsoltárok 119,63

Nem elérhető Andika

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #6 Dátum: 2011 Június 23, 16:21:04 »
Kedves Testvérek,látom sokan érdeklődtök ez iránt,kedves Ditte az Úr Áldjon téged,amit eltudok róluk mondani,és ez valós,mert sajnos tudom és ismerem ezt a kis falut,nagyon nagyon sokan vannak gyermekek,akik éheznek,nincs ruhájuk,sem rendes cipőjük,sem egyéb holmijuk,az én gyermekeim amiket kinőnek,és nem hordanak,azokat leszoktam vinni és oda adom azoknak akik rászorulnak,megadok nektek egy email címet és aki megszánja őket,nem a pénz a fontos,akármit ami olyan aminek hasznát vehetik, azok vegyék fel a kapcsolatot velük:   

bogdan.bernadett@ptf.hu
        Antee tudom hogy sokan vissza élnek ezekkel,de hidd el nem küldenék olyat amiről nem vagyok 100% ban bíztos!
  :2smitten:

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #7 Dátum: 2011 Június 23, 16:40:09 »
Elhiszem Testvernom, nem is azert irtam mert ebben ketelkednek! :2smitten:
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető Irma

• Testvérünk
  • *
« Válasz #8 Dátum: 2011 Június 23, 19:01:13 »
Van egy szervezet, amelyik konkrétan ezzel foglalkozik, még nem tudtam tüzetesen átnézni, hogy is folyik rajtuk keresztül a szegények megsegítése, de pont erre jöttek létre.
www.elelmiszerbank.hu

De én magam nagyon szeretnék valami konkrétat tenni, remélem hamarosan időt is ad hozzá az Úr!
„Én, én vagyok vigasztalótok! Miért félsz halandó embertől, olyan embertől, aki a fű sorsása jut?”

Ézsaiás könyve 51:12

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #9 Dátum: 2011 Június 23, 19:03:41 »
Ámen

Nem elérhető Andika

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #10 Dátum: 2011 Június 23, 20:30:47 »
Elhiszem Testvernom, nem is azert irtam mert ebben ketelkednek! :2smitten:

nem történt semmi,mindig meghallgatom,és elfogadóm a jó szándékú emberkéket,ha meg Testvér az Úrban azt pláne! :169:

Nem elérhető Andika

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #11 Dátum: 2011 Június 23, 20:38:44 »
Van egy szervezet, amelyik konkrétan ezzel foglalkozik, még nem tudtam tüzetesen átnézni, hogy is folyik rajtuk keresztül a szegények megsegítése, de pont erre jöttek létre.
www.elelmiszerbank.hu

De én magam nagyon szeretnék valami konkrétat tenni, remélem hamarosan időt is ad hozzá az Úr!

Köszönöm mindenkinek,az Úr Áldjon meg titeket,remélem valami segítség csak eljut hozzájuk!! :2smitten:

Nem elérhető Andika

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #12 Dátum: 2011 Június 23, 21:00:29 »
Néhány kép a gyerekekről  :2smitten: