Alfa-Omega közösség

Ismerkedés => Fórumozók blogjai => Andika => A témát indította: Andika - 2011 Június 22, 10:24:20

Cím: Az Élet
Írta: Andika - 2011 Június 22, 10:24:20
Békesség!
Hogyan telnek napjaid,vajon minden napodat magad tervezed,,vagy hagyod hogy Isten vezessen! :06:
Cím: Re:Az Élet
Írta: Antee - 2011 Június 22, 11:32:53
Ahogy olvastam, ez az ige jutott eszembe:

Zsoltárok 90,12

Taníts minket úgy számlálni napjainkat, hogy bölcs szívhez jussunk.
Cím: Re:Az Élet
Írta: Andika - 2011 Június 22, 13:21:44
 :05:
jó kis ige,de mindennap bölcs?minden napunkat jól könyveljük -e el?mert ha rosszat teszünk,megbánjuk,de elég -e az hogy megbánjuk,vagy újra és újra vissza zökkenünk,talán addig amíg meg nem tanuljuk azt hogy hogyan viselkedjünk,hogyan gondolkodjunk.
Cím: Re:Az Élet
Írta: ditte - 2011 Június 22, 16:03:46
Drága Andika!
Nagyon jó témát választottál.Engem is foglalkoztat ez mostanában.Fontos,hogy minden nap felismerjük:Jézus a mi életünk Ura.Kérjük Isten bölcsességét és kövessük Urunkat.
Cím: Re:Az Élet
Írta: Andika - 2011 Június 22, 16:22:09
Kedves Ditte!
Vannak dolgok tudom jól,amiket mi emberek nem érthetünk meg,de aminek tudatában vagyunk azokról nekünk kell egyszer beszámolnunk,úgy gondolom ahogyan az életben felnövünk és Felnőtt emberként akarunk élni,ugyan úgy a hitben is fel kell nőnünk és komolyodnunk hisz sose tudhatjuk mikor jön el az Úr!
 :2smitten:
Cím: Re:Az Élet
Írta: Antee - 2011 Június 22, 16:30:31
Amen!
Cím: Re:Az Élet
Írta: ditte - 2011 Június 22, 17:40:08
Ámen!
Cím: Re:Az Élet
Írta: Andika - 2011 Június 22, 20:36:34
Ámen!
 :2smitten:
Cím: Re:Az Élet
Írta: Andika - 2011 Június 25, 10:48:38
Mi a véleményetek azokról akik megszólnak azért ha  hirdeted az Isten igéjét,mit gondoltok azokról az emberekről,vajon mi indítja őket arra hogy azonnal el ítéljenek,meg sem nézik,meg sem hallgatják mit szeretnél közölni velük!  :(
Cím: Re:Az Élet
Írta: B.Tünde - 2011 Június 25, 12:24:20
Szia

Én azt tapasztaltam, hogy gyakran nem Isten létét, hanem az Atya hatalmas szeretetét vonják kétségbe az emberek az életükben, a világban lévő olyan nyomorúságok miatt, mint betegségek, szegénység, éhezés, szeretteik halála.

Ezt világi emberként még én is tettem, még azután is hogy már régebben jártam Jézussal, majd újra kifutottam a világba.

Hálás vagyok az Atyának és Jézusnak, hogy "hithű katolikus" nagynénémre rajtam keresztül ragyoghat Jézus szeretete, pedig az elmúlt 4-5 hétben ő sem akart a hitemről hallani főleg a fent említett okok miatt, az élete keserűsége miatt, meg az én  saját "nyomoruságos" helyzetem, amibe kerültem. De hiszem az Atya kihoz ebből. S hiszem gyógyítja nagynéném lelkét is, s magához ragadja. Mert én hiába beszéltem a hitről, Jézus megváltásáról, az Atya szeretetéről, de a változásokat nénje észrevette bennem. Én nem tudok senkit az Atyához ragadni, csak rajtam keresztül történhet, az Atya szeretete, Jézus és a Szent szellem segítségével. Most is feszült a helyzet itt, a légkör néha ( egy kb35nm lakásban lakom nagynénémmel most), s én hiába harcolok, pl. egy egy veszekedés ellen, a keserűség ellen, ami a nagynénémben van, s néha átjön rám...de magamban elmondott ima, melyben SOS kértem Jézust segítsen, már sokszor hatalmasakat segített

Összefoglalva Andika, hagyd hogy egyszerűen a viselkedésed, élethez való hozzáállásod legyen, ami felkelti világi ismerőseid érdeklődését, s imádkozz értük

Kicsit hosszuu lettem
Tünde
Vesd az Úrra a terhedet és gondot visel rád.
Cím: Re:Az Élet
Írta: zoltan - 2011 Június 25, 14:13:57
Mi a véleményetek azokról akik megszólnak azért ha  hirdeted az Isten igéjét,mit gondoltok azokról az emberekről,vajon mi indítja őket arra hogy azonnal el ítéljenek,meg sem nézik,meg sem hallgatják mit szeretnél közölni velük!  :(

Kedves Andika.

Az igét hírdetni kell, de mindig lesznek olyanok akik nem fogják kedvesen és örömmel fogadni az igét. Erre maga az Úr Jézus Krisztus is figyelmeztette a tanítványait.
Meg az ige azt is mondja, hogy nem mindenkié a hit.

Ján 15:18  Ha gyűlöl titeket a világ, tudjátok meg, hogy engem elébb gyűlölt ti nálatoknál.
Ján 15:19  Ha e világból volnátok, a világ szeretné azt, a mi az övé; de mivelhogy nem vagytok e világból, hanem én választottalak ki magamnak titeket e világból, azért gyűlöl titeket a világ.
Ján 15:20  Emlékezzetek meg ama beszédekről, a melyeket én mondtam néktek: Nem nagyobb a szolga az ő uránál. Ha engem üldöztek, titeket is üldöznek majd; ha az én beszédemet megtartották, a tiéteket is megtartják majd.
Ján 15:21  De mindezt az én nevemért cselekszik veletek, mivelhogy nem ismerik azt, a ki küldött engem.

Luk 10:16  A ki titeket hallgat, engem hallgat, és a ki titeket megvet, engem vet meg; és a ki engem vet meg, azt veti meg, a ki engem elküldött.

Aztán meg, ez azért van mert nem mindenki szereti az Urat, így nem bennünket vetnek meg, sem az evangéliumot, hanem magát Krisztust, a mindenható Istent.

Csak azok bírják hallgatni az úr igéjét, az evangéliumot, akiknek már a Szent Szellem felkészítette a szívét.
A Szent Szellem munkája nélkül mi se lennénk különbek, mi is elutasítanánk az Igét. Mi is ellenségei lennénk az igének és azok is voltunk, amíg Isten meg nem könyörült rajtunk.
Az, hogy mi hallgathatjuk, halljuk, és értjük ez mind mind az Úr áldott kegyelme, és az is, hogy hirdethetjük.

sok szeretettel.

 :2smitten:


Cím: Re:Az Élet
Írta: Antee - 2011 Június 25, 14:57:16
Teljesen egyetertek! :2smitten:
Cím: Re:Az Élet
Írta: B.Tünde - 2011 Június 25, 15:02:46
Antee

Betettem egy aláírást, de nem :nem: :nem: jelenik meg.... :(

Tünde
Cím: Re:Az Élet
Írta: Antee - 2011 Június 25, 15:27:03
Erre gondolsz?:

"Vesd az Úrra terhedet, és Ő gondot visel rád." (55.Zsolt.22)

Ha igen, akkor ott van minden hozzaszolasod alatt. :2smitten:
Cím: Re:Az Élet
Írta: B.Tünde - 2011 Június 25, 15:32:38
Erre gondolsz?:

"Vesd az Úrra terhedet, és Ő gondot visel rád." (55.Zsolt.22)

Ha igen, akkor ott van minden hozzaszolasod alatt. :2smitten:
Antee,

Köszi, a vonal alá nem néztem...
Cím: Re:Az Élet
Írta: Andika - 2011 Június 25, 15:53:23
Nagyon is igaz mind az amiket írtatok,és tudom azt is hogy nem egyszerű igét hirdetni,hisz lesznek sajnos mindig olyan emberek akiknek nem adatott meg a kegyelem,nem is az bánt hogy megvetnek ezek dolgok miatt,Istenért,sőt!
Ami a legszomorúbb az az,hogy az emberek azt hiszik csak mert Egyetemet végzett,akkor az az ember aki Istent hirdeti az Bolond!
Kedves Tünde,a hitetlenekkel együtt élni a legnehezebb,és nincs is annál rosszabb amikor látod azt hogy mennyire süket,és mennyire vak,de bízom benne hogy sok hitetlen lesz még hívő!
 :168:
Cím: Re:Az Élet
Írta: Torocko - 2011 Június 26, 06:27:18
Mi a véleményetek azokról akik megszólnak azért ha  hirdeted az Isten igéjét,mit gondoltok azokról az emberekről,vajon mi indítja őket arra hogy azonnal el ítéljenek,meg sem nézik,meg sem hallgatják mit szeretnél közölni velük!  :(

Mert az emberek hamarabb itélkeznek, mint gondolkodnak, és a széles út mindíg vonzóbbnak tűnik, mint a keskeny. Ám a Szentlélek működik, és az általad elhintett mag ott van és él.
Velem is ez történt. Hála az Úrnak!
Sokáig, nagyon saokáig ott motoszkált bennem az. amit egy barátnőm az Igazságról mondott...szerettem a barátnőnet, ő is engem,, így megáéllapodtunk abban, hogy a barátság marad, de hagyjuk egymást a saját hitében élni. Így gondoltam én, az ember, jónak, és így iy tettem. /A barátnőm azonban titokban imádkozott értem, állandóan/ Évek teltek el, és a szikra nem hamvadt el, égetett belül és erősödött. Istennek hála. ma itt vagyok. Megtértem, és azok társaságát keresem, akik szintén keresték és megtalálták az Igazságot. Még sok a tanulnivalóm, de az már bizonyos, hogy végre a helyxaemen vagyok! Megtaláltam az Egy Igaz Istent!
Tehát nem volt eredménytelen a barátnőm látszólagos kudarca.
Ne feledd: Istennél semmi sem lehetetlen, és a hitetlenekből lesznek a hívők.
Ezért ne zavarjon, bármit is mondanak rólad az emberek. Isten eszközei vagyunk és ez a legszebb, legmegtisztelőbb ajándék, amit kaphatunk. Ezért érdemes az időnként gyűnyos mosolyokat, megjegyzéseket is elviselni. :088:
Cím: Re:Az Élet
Írta: Gyöngyike - 2011 Június 26, 06:48:34
Drága Andika! :2smitten: :2smitten: :2smitten:

Amikor megtértem a húgommal, szüleink akkor még hitetlenek voltak, így jártunk gyülekezetbe évekig. Nagyon zavart akkor minket is, hogy nem térnek meg. Folyamatosan, hosszú éveken át imádkoztunk értük, és az Úr végezte az Ő munkáját! Ma mind a ketten már az Úrnál vannak, kegyelemből!

Ha Te hűséges maradsz az Úrhoz, még csodákat fogsz látni, és megtérnek a hitetlenek!

"Higgy az Úr Jézusban, és üdvözülsz mind te, mind a te házad népe!" ApCsel 16:31
Cím: Re:Az Élet
Írta: Andika - 2011 Június 26, 08:56:10
Kedves Testvérek  :2smitten:
Köszönök minden hozzászólást,köszönöm hogy elmondjátok mind ezeket,mert az Úr üzen általatok,Áldott az Úr neve mindörökké!
Szép napot! :2smitten:
Cím: Re:Az Élet
Írta: Andika - 2011 Július 16, 16:26:49
Kedves Testvérek!
Lenne egy érdekes témám,és kérdésem is egyben!
Hogyan vélekedtek ti azokról a hívő emberekről akik azt vallják hogy igen is ők hívők, de a hétköznapi életvitelük a viselkedésük nem egyezik azzal hogy valójában Hívők lennének,hiszen egy apróbb kis hiba és máris haragra gerjednek!
Az én meglátásom az hogy nem csak Vasárnaponként kell hívőnek lenni,és úgy viselkedni,és Istent dicsérni és szolgálni ez nem elég,aztán a többi napokon meg mintha nem is az az ember lenne, de miért van ez?
Cím: Re:Az Élet
Írta: ditte - 2011 Július 16, 18:24:14
Ezek a keresztények  test szerint járnak.Nem képmutatóskodásból mondom.Sőt.Amikor ilyet tapasztalok valahogy el is gondolkoztat,én is időnként indulatból cselekszem.
Persze értem,hogy nem időnkénti elbotlásról beszélsz.
A Szent Szellem segít nekünk minél inkább krisztusinak lennünk.Nekünk pedig Isten Igéjével meg kell újítanunk az elménket.
Cím: Re:Az Élet
Írta: Irma - 2011 Július 16, 19:58:38
Drága Andika!

Ez úgy van, hogy Isten belülről kifelé tisztít minket, és bár üdvösségünk egyetlen pillanat alatt van, ingyen - kegyelemből, de a megszentelődésünk életünk végéig tart. Bizony sokszor van az, hogy a hivő emberek megbotlanak, hibáznak, de ők mégis csak a testvéreink! Talán ezért fáj annyira, amikor látjuk hogy nem az Úr szerint járnak/járunk. Valamennyien esendők vagyunk. Én az elmúlt időszakban pont azt tanulgatom az Úrtól, hogy hogyan is lehet ezeket a hibázásokat az Úr szemével látni. Nagy-nagy szeretet kell hozzá, olyan amelyik nem mienk, hanem az Övé. Csak a bennem lakó Jézus Krisztus tudja őket általam szeretni.

 :2smitten:
Cím: Re:Az Élet
Írta: ditte - 2011 Július 16, 20:07:28
Teljesen egyetértek.Az Úr is szeretettel "nevel" minket,mint gyermekét a szülő.
 :2smitten:
Cím: Re:Az Élet
Írta: Zsuzsa2 - 2011 Július 16, 23:11:25
Mi a véleményetek azokról akik megszólnak azért ha  hirdeted az Isten igéjét,mit gondoltok azokról az emberekről,vajon mi indítja őket arra hogy azonnal el ítéljenek,meg sem nézik,meg sem hallgatják mit szeretnél közölni velük!  :(

Mert az emberek hamarabb itélkeznek, mint gondolkodnak, és a széles út mindíg vonzóbbnak tűnik, mint a keskeny. Ám a Szentlélek működik, és az általad elhintett mag ott van és él.
Velem is ez történt. Hála az Úrnak!
Sokáig, nagyon saokáig ott motoszkált bennem az. amit egy barátnőm az Igazságról mondott...szerettem a barátnőnet, ő is engem,, így megáéllapodtunk abban, hogy a barátság marad, de hagyjuk egymást a saját hitében élni. Így gondoltam én, az ember, jónak, és így iy tettem. /A barátnőm azonban titokban imádkozott értem, állandóan/ Évek teltek el, és a szikra nem hamvadt el, égetett belül és erősödött. Istennek hála. ma itt vagyok. Megtértem, és azok társaságát keresem, akik szintén keresték és megtalálták az Igazságot. Még sok a tanulnivalóm, de az már bizonyos, hogy végre a helyxaemen vagyok! Megtaláltam az Egy Igaz Istent!
Tehát nem volt eredménytelen a barátnőm látszólagos kudarca.
Ne feledd: Istennél semmi sem lehetetlen, és a hitetlenekből lesznek a hívők.
Ezért ne zavarjon, bármit is mondanak rólad az emberek. Isten eszközei vagyunk és ez a legszebb, legmegtisztelőbb ajándék, amit kaphatunk. Ezért érdemes az időnként gyűnyos mosolyokat, megjegyzéseket is elviselni. :088:

Örülök, hogy barátnőd kitartó imája végül meghozta gyümölcsét. Vannak, akikért én is már évek ót imádkozom...és nem a láthatókra nézek, hanem a láthatatlanokra, mert hiszem, hogy egyetlen ima sem hiábavaló!!! a te példád is bizonyitja. Dicsőség az Úrnak. :2smitten: :2smitten: :2smitten:
Cím: Re:Az Élet
Írta: Torocko - 2011 Július 17, 06:36:08
Andika, olvasd, amit Irna írt, abban benne van a lényeg.
Olvasd el, és gondolj arra, hogy a megtért testvéreink is emberből vannak. A megtérés az egy dolog, a belső átalakulás viszont egy életen át tartó folyamat. A Szent Szellem ott van bennük is, és dolgozik, jeleket ad, irányt mutat, nekik arra kell figyelni, hogy azt kövessék.
De az ember esendő és a világ zajai sokszor elnyomják bennünk a Lélek Szavát, A Szentlélek pedig nem erőszakos...imádkozz értük és segíts nekik. Fogadd el őket olyannak, amilyenek, ne ítéld meg őket és ne ütközz meg a viselkedésükön, hanem csendben figyelmeztesd őket, és sokat-sokat imádkozz értük.

Arról sem szabad elfeledkeznünk, hogy hibátlan ember nincs, mi magunk sem vagyunk azok...gondolj a szálkára és a gerendára...
Cím: Re:Az Élet
Írta: feszter - 2011 Július 17, 10:55:54
Kedves Testvérek!
Lenne egy érdekes témám,és kérdésem is egyben!
Hogyan vélekedtek ti azokról a hívő emberekről akik azt vallják hogy igen is ők hívők, de a hétköznapi életvitelük a viselkedésük nem egyezik azzal hogy valójában Hívők lennének,hiszen egy apróbb kis hiba és máris haragra gerjednek!
Az én meglátásom az hogy nem csak Vasárnaponként kell hívőnek lenni,és úgy viselkedni,és Istent dicsérni és szolgálni ez nem elég,aztán a többi napokon meg mintha nem is az az ember lenne, de miért van ez?

Szia Andi!

Nagyon sokszor megtapasztaltam ezt én is, sőt magam is estem ilyen hibába.
Az embernek naponként meg kell feszítenie az ó emberét, hogy annak természetét kiküszöbőlje.
Nem tudunk mást tenni mint imáinkban hordózni, megbocsájtani és elengedni.
Viszont ha ez az állapot huzamosabb ideig fenmarad , ott komoly problémák vannak a keresztény életben, akkor már nem az Úr SZ.SZ.vezetése alatt van valaki.  Az ige arra tanít bármit is teszünk az az Úrat dícsőítse. A "vasárnapi kereszténység" 
nem dícsőíti Urunkat. Nagyon rossz példa lehet a hitetlenek szemében is, mert elmegy a kedvük a megtéréstől. :044:
Cím: Re:Az Élet
Írta: Andika - 2011 Július 17, 12:02:36
Kedves Testvérek!
Lenne egy érdekes témám,és kérdésem is egyben!
Hogyan vélekedtek ti azokról a hívő emberekről akik azt vallják hogy igen is ők hívők, de a hétköznapi életvitelük a viselkedésük nem egyezik azzal hogy valójában Hívők lennének,hiszen egy apróbb kis hiba és máris haragra gerjednek!
Az én meglátásom az hogy nem csak Vasárnaponként kell hívőnek lenni,és úgy viselkedni,és Istent dicsérni és szolgálni ez nem elég,aztán a többi napokon meg mintha nem is az az ember lenne, de miért van ez?

Szia Andi!

Nagyon sokszor megtapasztaltam ezt én is, sőt magam is estem ilyen hibába.
Az embernek naponként meg kell feszítenie az ó emberét, hogy annak természetét kiküszöbőlje.
Nem tudunk mást tenni mint imáinkban hordózni, megbocsájtani és elengedni.
Viszont ha ez az állapot huzamosabb ideig fenmarad , ott komoly problémák vannak a keresztény életben, akkor már nem az Úr SZ.SZ.vezetése alatt van valaki.  Az ige arra tanít bármit is teszünk az az Úrat dícsőítse. A "vasárnapi kereszténység" 
nem dícsőíti Urunkat. Nagyon rossz példa lehet a hitetlenek szemében is, mert elmegy a kedvük a megtéréstől. :044:

Bizony így van ,természetesen nem állt szándékomban senkit elítélni,sem megvetni,csak érdekel egy véleményen vagyunk e,tudom én is hogy az embereknek mennyi gondjuk van,és nap mint nap jönnek a meg próbáltatások.Az Úr adjon nekik bölcs gondolkodást!
Cím: Re:Az Élet
Írta: Irma - 2011 Július 17, 12:15:10
Most ide nagyon ide illik ez az ének, illetve az üzenete :

http://www.youtube.com/watch?v=nK9JIBhCy0A# (http://www.youtube.com/watch?v=nK9JIBhCy0A#)
Cím: Re:Az Élet
Írta: Andika - 2011 Július 17, 12:20:57
Ismerem ezt  :05: Nagyon szép és köszönöm  :2smitten:
Cím: Re:Az Élet
Írta: Irma - 2011 Július 17, 12:29:45
Nekem az egyik nagy kedvencem !
                    :016:
Cím: Re:Az Élet
Írta: Andika - 2011 Augusztus 26, 09:26:21
Mekkora bűn lehet számunkra hívők számára az ha világi dolgok eseményei tudtunkra jönnek,pl,paráznaság mikor tudsz dolgokról de nem szólhatsz semmit hisz nem avatkozhatunk bele más életébe....
Cím: Re:Az Élet
Írta: Antee - 2011 Augusztus 26, 11:18:15
Viszont Testvérem szüntelen imádkozhatunk értük!
Cím: Re:Az Élet
Írta: Shomer ayin - 2011 Augusztus 26, 15:48:08
Mekkora bűn lehet számunkra hívők számára az ha világi dolgok eseményei tudtunkra jönnek,pl,paráznaság mikor tudsz dolgokról de nem szólhatsz semmit hisz nem avatkozhatunk bele más életébe....
Shalom. Áldott testvérem, nem egészen értem a kijelentésed. (vagy kérdésed?)
Nem szólhatunk egy bűn láttán... Ki tiltja a szólást? Isten-vagy ember? Ha Isten: akkor nem beszélünk bűnről! Ha ember? Nos akkor gáz van!
Mert most kinek engedek?...Gal 1,10    
Mert most embereknek engedek-é, avagy az Istennek? Vagy embereknek igyekezem-é tetszeni? Bizonyára, ha még embereknek igyekezném tetszeni, Krisztus szolgája nem volnék.
Ez a példa amit idéztél akár egyértelmű is lehet.(Paráznaság) Ámde vannak esetek, amikor nem tudhatjuk a dolgok hátterét, az igazságnak csupán egy összetevőjét látjuk, ez pedig számunkra bűnként jelenik meg. (felemlítem előtted Thámár esetét,I Mózes 38.) Ám korántsem biztos hogy valóban bűnről van szó! A rész igazság-nem igazság! Sátán is részigazsággal csalta meg Évát! Ezért óv Jézus az elhamarkodott Ítélkezéstől! És ezért további kérdés számomra, ki jelenti ki a cselekedetet bűnnek? Emberi értékítélet? általános felfogás? Vagy Isten szelleme?
Mint elöljáróban elmondtam, ha és amennyiben Isten mutat rá egy bűnre, bűn arról hallgatni! Ha én veszek észre valamit, vagy szorgos emberek mutatnak rá valaki életében, valami "tréflire" (tréfli= nem kóser-a kóser ellentéte), Akkor ha valóban szükséges, az a minimum hogy rákérdezek az érintett félnél! Ha valaki nem szabályszerűen jár el az ilyen esetben, maga is bűnt követhet el! de legalábbis: 2Tim 2,5    
Ha pedig küzd is valaki, nem koronáztatik meg, ha nem szabályszerűen küzd.
A bűn ellen való küzdelmünk alapszabályát, Jézus tanította nekünk!:Mt.18,15.    
Ha pedig a te atyádfia vétkezik ellened, menj el és dorgáld meg őt négy szem között: ha hallgat rád, megnyerted a te atyádfiát;
16.    
Ha pedig nem hallgat rád, végy magad mellé még egyet vagy kettőt, hogy két vagy három tanú vallomásával erősíttessék minden szó.
17.    
Ha azokra nem hallgat, mondd meg a gyülekezetnek; ha a gyülekezetre sem hallgat, legyen előtted olyan, mint a pogány és a vámszedő.
18.    
Bizony mondom néktek: A mit megköttök a földön, a mennyben is kötve lészen; és a mit megoldotok a földön, a mennyben is oldva lészen.
 
Cím: Re:Az Élet
Írta: Antee - 2011 Augusztus 26, 16:06:33
Szia Testvérem. Azt gondoltam, hogy Andika erre az igére gondol:

1 Kor. 5:9-12.

Levelemben már megírtam nektek, hogy nem szabad kapcsolatot tartani paráznákkal.
De nem általában e világ paráznáival vagy nyerészkedőivel, harácsolóival vagy bálványimádóival, hiszen akkor ki kellene mennetek a világból.
Most tehát azt írom nektek, hogy ne éljetek közösségben azzal, akit bár testvérnek neveznek, de parázna vagy nyerészkedő, bálványimádó vagy rágalmazó, részeges vagy harácsoló. Az ilyennel még együtt se egyetek.
Mert mit tartozik rám, hogy a kívül levők felett ítélkezzem? Nem a belül levők felett ítélkeztek-e ti is?
Cím: Re:Az Élet
Írta: Shomer ayin - 2011 Augusztus 26, 16:40:02
Köszönöm testvérem, megértettem. Ám Andika azzal kezdi: "Mekkora bűn lehet a SZÁMUNKRA... ezért bátorkodtam kifejteni értetlenségem... :08:
Cím: Re:Az Élet
Írta: Antee - 2011 Augusztus 26, 16:43:12
Az lenne a legjobb, ha Andika bővebben kifejtené a dolgot! :afro:
Cím: Re:Az Élet
Írta: Andika - 2011 Augusztus 26, 22:08:42
Kedvesek vagytok és bocsánat ha nem fejtettem bővebben ki nem akarok senkit kibeszélni,de furdal a lelki ismeretem hisz olyan dologról hallgattam ami bűn vagyis tudtam,sajnos ez baráti körben történt,ezért mindenki tudta,de senki sem mert szólni az illető feleségének,és így sajnos elváltak,és azok akik miatt történt az elválás ők most együtt élnek!Ez lehet az én bűnöm is hogy tudtam ezeket a dolgokat és nem szóltam az áldozatnak???vagy jobb nem beleavatkozni ezekbe a dolgokba,azt azért hozzá teszem ők nem hívők,talán hisznek Istenbe hogy létezik de nem élnek hit életet!
Cím: Re:Az Élet
Írta: Andika - 2011 Augusztus 26, 22:16:30
Idézet
Nem szólhatunk egy bűn láttán... Ki tiltja a szólást? Isten-vagy ember? Ha Isten: akkor nem beszélünk bűnről! Ha ember? Nos akkor gáz van!
Mert most kinek engedek?...Gal 1,10    
Mert most embereknek engedek-é, avagy az Istennek? Vagy embereknek igyekezem-é tetszeni? Bizonyára, ha még embereknek igyekezném tetszeni, Krisztus szolgája nem volnék.
szabályszerűen jár el az ilyen esetben, maga is bűnt követhet el! de legalábbis: 2Tim 2,5    
Ha pedig küzd is valaki, nem koronáztatik meg, ha nem szabályszerűen küzd.
A bűn ellen való küzdelmünk alapszabályát, Jézus tanította nekünk!:Mt.18,15.    
Ha pedig a te atyádfia vétkezik ellened, menj el és dorgáld meg őt négy szem között: ha hallgat rád, megnyerted a te atyádfiát;
16.    
Ha pedig nem hallgat rád, végy magad mellé még egyet vagy kettőt, hogy két vagy három tanú vallomásával erősíttessék minden szó.
17.    
Ha azokra nem hallgat, mondd meg a gyülekezetnek; ha a gyülekezetre sem hallgat, legyen előtted olyan, mint a pogány és a vámszedő.
18.    
Bizony mondom néktek: A mit megköttök a földön, a mennyben is kötve lészen; és a mit megoldotok a földön, a mennyben is oldva lészen.
 
Trmészetesen ezek mind helyesek!De nem tartottam annyira fontosnak részemről ezt az egész eseményt hogy én világosítsam fel arról az asszonykát hogy mi történik.
Cím: Re:Az Élet
Írta: Andika - 2011 November 20, 20:31:16
Kedves Testvéreim,ezt a napokban kaptam egy testvértől,mit gondoltok,mi a véleményetek? :05:

>> Sátán konferenciát tartott. Összehívta a démonokat a világ minden
>> tájáról.
>> A megnyitó beszédében ezt mondta: 'Nem tarthatjuk vissza a
>> keresztényeket attól, hogy eljárjanak istentiszteletre. Nem tarthatjuk
>> vissza őket attól, hogy olvassák a Bibliájukat és hogy tudják az
>> igazságot. Még csak attól sem tarthatjuk vissza őket, hogy egy
>> bensőséges kapcsolatot alakítsanak ki a megváltójukkal. Ha egyszer
>> megszerezték ezt a kapcsolatot Jézussal, megtört a hatalmunk felettük.
>> Úgyhogy engedjétek, hogy elmenjenek istentiszteleteikre, engedjétek,
>> hogy magukhoz vegyék az úrvacsorát, de lopjátok el az idejüket
>> annyira, hogy ne legyen idejük arra, hogy igazi kapcsolatot
>> alakítsanak ki Jézus Krisztussal.'
>> 'Ezt akarom tenni', mondta a Sátán. 'Eltéríteni őket attól, hogy
>> megragadják a kapcsolatot a Megváltójukkal és fenntartsák ezt az
>> éltető kapcsolatot egész napon át!'
>> 'Hogyan tegyük ezt?'-- kiabálták a démonjai.
>> 'Kössétek le őket az élet mellékes dolgaival és találjatok ki
>> számtalan cselt, amikkel lefoglalhatjátok a gondolkodásukat' --
>> válaszolta ő:
>> Kísértsétek őket arra, hogy költsenek, költsenek, költsenek és
>> kérjenek kölcsön, kérjenek kölcsön, kérjenek kölcsön. Győzzétek meg a
>> feleségeket, hogy dolgozzanak hosszú órákat és a férjeket, hogy
>> dolgozzanak 6-7 napot egy héten, 10-12 órát egy nap, így megengedhetik
>> maguknak az üres életformát. Tartsátok vissza őket attól, hogy időt
>> töltsenek a gyerekeikkel. Ahogy a családok darabokra hullanak,
>> hamarosan, az otthonaik többé nem lesznek biztonságos menedékek a
>> munka nyomása alól! Stimuláljátok túl az agyukat, hogy ne legyenek
>> képesek meghallani azt a halk, szelíd hangot. Csábítsátok őket arra,
>> hogy kapcsolják be a rádiót vagy a magnót, amikor vezetnek... hogy
>> hagyják bekapcsolva a tévét, videót, cd lejátszót és a számítógépet az
>> otthonaikban folyamatosan, és gondoskodjatok arról, hogy minden
>> üzletben és étteremben a világon nem biblikus zenét játsszanak
>> folyamatosan. Ez majd bezsúfolódik az agyukba és megtöri a kapcsolatot
>> Krisztussal.
>> Töltsétek fel a dohányzóasztalokat magazinokkal és újságokkal.
>> Nyomjátok bele az agyukba a híreket 24 órán keresztül. Törjetek be a
>> vezetés perceibe hirdető - táblákkal. Árasszátok el az e-mail
>> postafiókjaikat szeméttel, katalógusokkal, amikből online lehet
>> rendelni, sorsolásos játékokkal és mindenféle hírlevéllel és promóciós
>> ingyenes ajánlatokkal, szolgáltatásokkal és hiú reménnyel.
>> Tetessetek sovány, gyönyörű modelleket a magazinokba és a tévébe, hogy
>> a férjek azt higgyék, hogy a külső szépség a fontos és aztán
>> elégedetlenekké váljanak a feleségükkel. Tartsátok fáradtan a
>> feleségeket olyannyira, hogy ne tudják éjjel szeretni a férjüket.
>> Adjatok nekik fejfájást is! Ha nem adják meg a férjüknek azt a
>> szeretetet, amire szüksége van, hamarosan máshol fogják azt keresni.
>> Ez jó hamar szétszakítja a családokat!
>> Adj nekik télapót, hogy eltérítsd őket attól, nehogy megtanítsák a
>> gyerekeiknek a karácsony igazi jelentését. Adj nekik húsvéti nyuszit,
>> így nem fognak beszélni az Ő feltámadásról és a bűn és a halál feletti
>> hatalmáról.
>> Még ha el is utaznak pihenni, tegyetek arról, hogy hajszolják ott is
>> túl magukat... hogy kimerülten térjenek vissza. Tartsátok őket túl
>> elfoglaltan ahhoz, hogy kimenjenek a természetbe, és Isten
>> teremtményeit csodálják. Küldd el őket inkább vidámparkokba,
>> sporteseményekre, színdarabokra, koncertekre és moziba. Tartsátok őket
>> elfoglaltan, elfoglaltan, elfoglaltan! És amikor lelki találkozóra
>> mennek, nyugtalan lelkiismerettel fognak távozni. Zsúfoljátok tele az
>> életüket sok jó kifogással, hogy ne legyen idejük keresni Jézus
>> hatalmát. Így egy idő után a saját erejükből fognak dolgozni, fel
>> fogják áldozni az egészségüket és a családjukat egy elég jó cél
>> érdekében.
>> Működni fog! Működni fog! Mekkora terv volt! A démonok buzgón indultak
>> teljesíteni a megbízatásukat, hogy a keresztények minél kevesebb időt
>> hagyjanak Istenre és a családjaikra szerte a világon, hogy a
>> Feltámadás ünnepe a nyúl és tojás ünnepe legyen, és hogy minél
>> kevesebb idejük maradjon arra, hogy meséljenek másoknak arról, hogy
>> Jézus hatalma hogyan változtatta meg az életüket.
>> Azt hiszem, a kérdés az, hogy sikeres volt-e a Sátán ebben a cselben.
>> Döntsd el te magad!
Cím: Re:Az Élet
Írta: Antee - 2011 November 20, 21:22:20
Szia Andika! :05:

Ezt már olvastam párszor és nagyszerűen tükrözi azt, hogy milyen taktikákhoz fordult már a sátán.
Egyik nagy terve, hogy elégedetlenné tegye az embereket és ez által a bűnbe sodorhassa.
Cím: Re:Az Élet
Írta: Andika - 2011 November 22, 08:12:21
Szia Antee!
Sajnos igen,ezzel sok embernek tud ártani,aki gyenge lelkileg,de reméljük hogy sokan ebből a gyengeségből erősebek lesznek mint lelkileg,mint szellemileg,mert szerintem sok mindenből tanulhatunk,a hibákból főleg.... :afro: :044:
Cím: Re:Az Élet
Írta: Antee - 2011 November 22, 08:29:52
Amen
Cím: Re:Az Élet
Írta: ditte - 2011 November 22, 09:19:04
Igen. A gonosz próbálja elfordítani a figyelmet az Úrról. Ezt tapasztaltam a saját életemben is,  de hűséges az Úr, aki mindig visszahívja az ő elkóborolt bárányait.
Cím: Re:Az Élet
Írta: ditte - 2011 November 22, 09:22:29
A próbákban pedig megerősödhetünk, ha engedelmeskedünk Istennek.
Cím: Re:Az Élet
Írta: Antee - 2011 November 22, 09:44:29
Igen, es kiallva a probat alhatatassagot nyerunk.
Cím: Re:Az Élet
Írta: Andika - 2012 Február 03, 10:12:49
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=372081696150703&set=p.372081696150703&type=1&theater (http://www.facebook.com/photo.php?fbid=372081696150703&set=p.372081696150703&type=1&theater)

Nem tudom nektek behozza e a képet de próbáljátok megnézni sajnos ezt a világot éljük!  :( :060:
Cím: Re:Az Élet
Írta: ditte - 2012 Február 03, 10:39:33
Szegény kicsi gyerek.
Cím: Re:Az Élet
Írta: bacsipista - 2012 Február 03, 11:42:52
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=372081696150703&set=p.372081696150703&type=1&theater (http://www.facebook.com/photo.php?fbid=372081696150703&set=p.372081696150703&type=1&theater)

Nem tudom nektek behozza e a képet de próbáljátok megnézni sajnos ezt a világot éljük!  :( :060:

Keresztényként hogy lehet megbocsájtani annak aki tudatosan ilyet cselekszik?
Cím: Re:Az Élet
Írta: bacsipista - 2012 Február 03, 11:46:08
Tudom, Jézus tanítása szerint imádkozom érte, megtöröm a és megkötözöm a durvaság szellemiségét, de szívem szerint visszaadnám neki azt amit okozott vagy tett.
Cím: Re:Az Élet
Írta: Antee - 2012 Február 03, 14:12:38
Azert erzed ezt Testverem, mert igazsagot szeretnel. Viszont az Ur azt mondta, hogy ne szaljunk szembe a gonosszal, Ove a bosszuallas, majd O megfizet!
Es mennyire igazsagosabb az O iteletei a mieinknel!?
Cím: Re:Az Élet
Írta: Andika - 2012 Február 03, 20:34:40
Testvéreim ha csak rá nézek a képre millió szavak és gondolatok járnak a fejemben dühöt érzek mert igazságtalan az hogy egy gyermeket bántson egy felnőtt ember,ez a kislány elmond mindent a szemivel  :060: de mi csak emberek vagyunk és nem ítélkezhetünk,az aki pedig ilyenre vetemedik méltó büntetést fog kapni Istentől,le fog sújtani Isten haragja ezekre az emberekre,ezért imáimban hordozok minden olyan gyermeket akiknek ilyen sorsuk van,mert hiszem hogy a mi drága atyánk gondoskodik róluk és minden egyes fájdalmukat kárpótolja!!!!
Cím: Re:Az Élet
Írta: Andika - 2014 Május 13, 06:22:51
Kedves Testvérek!
Az élet című albumomba írok nektek,imatámogatásért ,kérlek titeket imádkozzatok értem ,családomért,gyermekeimért,olyan ponthoz ért az életem ami eléggé ki látástalan! :297:
Cím: Re:Az Élet
Írta: bacsipista - 2014 Május 13, 07:53:17
Imádkozunk!
Cím: Re:Az Élet
Írta: Antee - 2014 Május 13, 10:38:27
Imádkozom Testvérem
Cím: Re:Az Élet
Írta: Andika - 2014 Május 14, 05:45:01
Köszönöm!!Az Ur Áldjon titeket!
Cím: Re:Az Élet
Írta: bacsipista - 2014 Július 20, 23:51:02
Andika, hogy vagytok? Változott az életkörülményetek valamit  május óta?
Cím: Re:Az Élet
Írta: Andika - 2014 Július 28, 06:11:13
Köszönöm érdeklődésedet,igen képzeljétek kaptunk mind ketten közmunkát :) bocsássatok meg ha nem vagyok itt ,probálok többet be nézni ide is! az Ur áldjon  :2smitten:
Cím: Re:Az Élet
Írta: bacsipista - 2014 Július 28, 18:01:03
Köszönjük a jó hirt Andika. Áldjon meg az Úr benneteket!