Alfa-Omega közösség

Evangélium => Vitás témák => A témát indította: Antee - 2011 Szeptember 17, 20:26:11

Cím: Démonűzés
Írta: Antee - 2011 Szeptember 17, 20:26:11
A témát érintő kérdéseket várjuk.
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Aata - 2011 Szeptember 18, 10:10:18
E témával kapcsolatban tudom ajánlani Derek Prince - Démonológia könyvét. Nekem nagyon sokat segített!
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Antee - 2011 Szeptember 18, 10:17:36
Én még nem olvastam. Az interneten elérhető ebook formájában?
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Shomer ayin - 2011 Szeptember 18, 10:31:28
Jó téma... "kol ha kavod lachem" (minden tiszteletem a tiétek) Kedves testvérek: Az lenne a tiszteletteljes kérésem, had olvassam erről a témáról a ti meggyőződéseteket-a nektek adatott világosság szerint. Mert veszélyes vizekre juthatunk, ha más tanítók véleményét beszéljük -vitatjuk meg ezen a fórumon. Olyan ez, mint :"Kényszerítünk téged Jézusra-akit Pál prédikál..." És mint tudjuk az sem végződött jól...
Nap-mint nap,látom-hallom: sokan űznek démonokat...(legalább is megpróbálják) Ha ez így van, mint ahogy így is van: akkor kell hogy legyen saját meggyőződés-kell hogy legyen erről a témáról ismeret általánosan! Na erre lennék kíváncsi! Tehát nem arra hogy: Valaki így tanította... hanem arra: Hogy az ezt "SIKERESEN" gyakorló Testvéreknek Mi az álláspontjuk ebben a témában?
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Aata - 2011 Szeptember 18, 10:35:36
Én még nem olvastam. Az interneten elérhető ebook formájában?

Sajnos nem tudom, hogy fent van-e, mert nekem csak nyomtatott könyvben van meg.
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Shomer ayin - 2011 Szeptember 18, 10:37:24
 :2funny:   írott formában nem terjed a hang... :2funny: :2funny:
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Antee - 2011 Szeptember 18, 10:37:36
Igen Testvérem, teljesen igazad van. Én már találkoztam pár emberrel, akiben valósággal démonok voltak.
Gondoltam arra, hogy kiűzöm őket, de több mint valószínű én jártam volna rosszabbul.

Van, amikor Isten indít és akkor kell tenni. Viszont sűrűn előfordul, hogy az adott személy tisztában van a megszállottságával, mégsem választja Jézust szabadítójául.
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Antee - 2011 Szeptember 18, 10:38:14
:2funny:   írott formában nem terjed a hang... :2funny: :2funny:

Nagy igazság! :hehe:
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Shomer ayin - 2011 Szeptember 18, 10:40:01
Jézus,(nevének jelentése: Szabadító-Üdvözítő) Nem kényszeríti magát senkire! Van a szabad akarat is... Ki mit választ...
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Aata - 2011 Szeptember 18, 10:43:54
Nekem csak saját démonoktól való szabadulásban volt eddig részem. Egy tanítás során hallottam a démonokról, és úgy éreztem, hogy ez engem is érint. Aztán az általam ajánlott könyvet olvasva kaptam sok üzenetet (ezért is ajánlottam), és jó néhánytól sikerült is megszabadulnom. Bár egyébként személyes tapasztalatom az, hogy a démonok nem adják fel. Ha visszaköltözni ugyan nem is tudnak azonnal, csapatostul jönnek megint, és újra próbálkoznak, amiknek csak kitartó imával lehet ellenállni. Szerintem a legnagyobb veszély az, hogy olykor észre sem vesszük: a probléma oka az adott esetben egy (több) démon.
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Shomer ayin - 2011 Szeptember 18, 10:59:04
Nnnnnnnna. Ilyenekre gondoltam... Ez érdekes lehet. És az ezek szerint sikeres szabadulás, mit eredményezett a hitéletedben?
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Aata - 2011 Szeptember 18, 11:25:22
Igazából a dolog úgy történt, hogy felismertem, valószínű démonok miatt van az állandó kétségbeesésem és félelmem attól, hogy vajon mi lesz velem. A munkám során igen csak nagy a felelősség, és sehogy nem tudtam megnyugodni, állandóan az járt a fejemben, hogy "mi lesz, ha...". Ez odáig fajult, hogy már aludni sem tudtam rendesen, előfordult, hogy 2-4 óra után arra ébredtem, hogy az üzleti partnerek álmomban szidnak és engem hibáztatnak. Mivel lassan a házasságomban is kezdett ez gondot jelenteni (bár a feleségem nagyon türelmes volt, de érthetően zavarták ezek a dolgok), így kértem Istent, hogy mutasson rá, mit kell tennem. Egy igehirdetéskor hallottam arról, hogy ezeket a csüggedéseket démonok okozzák valószínűleg. Már régebben hallottam Derek ezen könyvéről, és azon az igehirdetésen azt az ösztönzést éreztem, hogy ezt el kell olvasnom. Kölcsön is kértem, és a Bibliára hivatkozva kaptam meg végül a válaszokat. Megtudtam, hogy a démonok kiűzéséhez a "megszállottnak" meg kell bocsájtania az ellene vétkezőknek, el kell fogadnia, hogy Jézus Krisztus a bűneinkért halt meg, így már a bűnnek nincs hatalma felettem. Megtudtam azt is, hogy bár a külső démonűzés lehetséges és hatásos, azaz mi is kiűzhetünk démonokat, a legjobb mégis az, ha a saját démonainktól magunk szabadulunk meg, esetleg egy tapasztaltabb vezető segítségével, jelenlétében, aki közben imádkozik értünk. Fontos továbbá, hogy a Bibliában Jézus azt mondja: "Azokat pedig, akik hisznek, ezek a jelek követik: az én nevemben démonokat űznek ki...", azaz Jézus nevében kell őket kiűzni hangosan és ellenállva nekik.

Miután megvoltak az iránymutatások, készen álltam arra, hogy végre megszabaduljak a dögöktől (már bocsánat, hogy ilyen szavakat használok, de szerintem azok). Kértem Istent, hogy segítsen megbocsájtani azoknak, akikre haragszom. Megpróbáltam összegyűjteni kik azok, miért neheztelek, és kértem, hogy adjon erőt szeretni őket. Naponta többször imádkoztam ezért. Aztán pár nap múlva kezdtem érezni, hogy végre válaszokat kapok, már nem annyira haragszom, és olyan érzés volt, hogy mintha az adott személyek kedvesebbé is váltak volna. Ettől függetlenül a csüggedés nem maradt el, továbbra is éreztem a félelmet a hatalmas felelősségtől. Elkezdtem hát utasítani a démonokat, hogy menjenek ki belőlem a Jézus nevében. Volt amelyiknek azt parancsoltam, hogy mondja meg a nevét, volt amikor Istenhez könyörögtem, hogy mutasson rá, mi a nevük, hogy utasítani tudjam őket. Ezeket az imákat olykor napközben halkan magamban, utcán, munkahelyen kicsit elbújva mondtam el, esténként a fürdőkád alatt, vagy éppen ha felébredtem a félelem miatt. Egy-két hét múlva elkezdtem feloldódni, és a gondok, problémák, amik voltak, sokkal kisebbnek kezdtek tűnni. Bár fizikai értelemben nem éreztem semmit, a világ sokkal tágabbnak és jobb helynek tűnt és tűnik azóta is, és ami a legérdekesebb, hogy dicsőítő dalok jutottak az eszembe reggelente, amiknek a szövegét korábban megjegyezni sem sikerült.

Ma is sokszor van, hogy megkörnyékeznek a "dögök", de már tudom, hogy csak kívülről próbálkoznak, és csak annyi a dolgom, hogy az Úrra figyelve ne hagyjam őket visszaköltözni. Tudom, hogy Isten a bajban megsegít, erre kiváló példa a bibliai Jób esete. Hihetetlen, hogy az én apró gondjaim mennyivel jobban el tudtak keseríteni, és hogy Jób hite milyen erős volt akkor, mikor mindent és mindenkit elveszített. Ez az a történet, mely mindig eszembe jut a bajban, na és persze azok az esetek, amikor személyes gondjaiból szabadított meg Isten.

Dicsőség az Úrnak!
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Antee - 2011 Szeptember 18, 11:28:53
Dicsőség Istennek a szabadulásodért! :2smitten:
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Shomer ayin - 2011 Szeptember 18, 11:34:44
Köszönöm Testvérem.
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Shomer ayin - 2011 Szeptember 18, 11:39:56
Jut eszembe...: Kik-vagy mik ezek a "Démonok"? Hol a helyük a hierarchiában? Alattunk-vagy felettünk vannak-e?
/ most nagyon provokatív és merész leszek:/ !!!   Ellenünk-vagy értünk vannak-e?
De komolyan érdekelne a véleményetek!
de most tényleg testvérek... nem mertek megszólalni???????????????????????????
Hol az erő? Hol a meggyőződés? Hol a ...
Tényleg: HOL VAGYTOK?????
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Antee - 2011 Szeptember 18, 11:43:19
Akkor beszélhetnénk arról, hogy kik a démonok? Bukott angyalok talán?
Ha nem, akkor kicsodák?
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Shomer ayin - 2011 Szeptember 18, 11:47:17
Akkor beszélhetnénk arról, hogy kik a démonok? Bukott angyalok talán?
Ha nem, akkor kicsodák?
Egyre kíváncsibb vagyok... Angyalok azért talán mégsem... de akkor kik, és honnan valók ezek?
Na figyelek, azután majd jól megtudom...
Cím: Re:Démonűzés
Írta: feszter - 2011 Szeptember 18, 13:52:22
Akkor beszélhetnénk arról, hogy kik a démonok? Bukott angyalok talán?
Ha nem, akkor kicsodák?

Békesség!

A Sátán van legfelül alatta,fejedelemségek ,hatalmasságok ,élet sötétségének világbírói, démonok.
A Sátán és a többi  bukott angyalok, szabadon visszautasították Isten és az ő tervének szolgálatát, emiatt levetettek a mennyből.Mivel már nem hordozták az Utól kapott szépségüket igy rémségesek lettek. Ezék. 28,19
Mindnyájan, a kik ismertek a népek közt, elborzadnak miattad; rémségessé lettél, s többé örökké nem leszel!
A démonok  testnélkül való szellemi lények, a Sátáni hiearhia legalján vannak, akik végrehajtják a Sátán  parancsait, perverz szellemi lények, akik gyűlölnek és támadnak bennünket, befolyásuk alá próbálnak vonni, vesztünket akarják.
A démonok test nélküli szellemek. Sóvárognak azután, hogy valamilyen testben lakhassanak, mert így a megkaparintott testet a saját céljaikra használhatják és megvalósíthatják kívánságaikat.
 Amikor a tisztátalan szellem kimegy az embertől víztelen helyeken bolyong, nyugalmat keres, de nem talál, ekkor mondja: visszatérek ahonnét kijöttem, (elhagyott) házamba, és amikor odaérve üresen, kisöpörve és feldíszítve találja, akkor elmegy, maga mellé vesz hét más(fajta) szellemet, magánál gonoszabbakat és betérnek és ott laknak és ennek az embernek utóbbi állapota rosszabb lesz az előbbinél. Így jár e gonosz nemzedék is. Máté 12,43-45.
 Ebből az igerészből világos, hogy a démonok úgy tekintenek a testre, mint egy házra, amit szeretnének birtokba venni. Nem csak emberi testben, hanem állatok testében is lakhatnak, ahogy azt a Márk evangéliumában olvashatjuk a megszállott történetében, és láthatjuk, hogy a démonok az ember testéből a disznókba távoztak.
 Volt pedig ott a hegyoldalon egy nagy legelésző disznónyáj. És rimánkodva kérték: küldj minket a disznókba, hogy beléjük menjünk és megengedte nekik, és kijöttek a tisztátalan szellemek, bementek a disznókba (megszállták) és a csürhe lerohant a meredekről a tengerbe, mintegy kétezren és belefulladtak a tengerbe. Márk 5,11-13.
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Antee - 2011 Szeptember 18, 13:57:37
Szia Móni!

Kiszedtem az általad bemásolt démonűzés filmet, ugyanis gyengébb idegzetűek jobb ha nem látják.

Remélem megérted.

Szeretettel,
Antee
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Ani Kinor - 2011 Szeptember 18, 14:01:50
Szia Móni!

Kiszedtem az általad bemásolt démonűzés filmet, ugyanis gyengébb idegzetűek jobb ha nem látják.

Remélem megérted.

Szeretettel,
Antee


Testvérem, természetesen, de oda is írhattuk volna, csak szellem által eros idegzetueknek!!!
Azonban, ha úgy érezted, elborzasztó, és megijedhetnek, JOBB ÍGY!

Ne haragudj, koszonom  :2smitten:

Másoktól is elnézést kérek, ha valaki látta, és megijedt! Kizárólag a téma kapcsán hoztam ide!
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Antee - 2011 Szeptember 18, 14:02:47
Semmi baj Testvérem, nincs semmilyen harag a szívemben! :2smitten:
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Antee - 2011 Szeptember 18, 14:10:30
Akkor beszélhetnénk arról, hogy kik a démonok? Bukott angyalok talán?
Ha nem, akkor kicsodák?

Békesség!

A Sátán van legfelül alatta,fejedelemségek ,hatalmasságok ,élet sötétségének világbírói, démonok.
A Sátán és a többi  bukott angyalok, szabadon visszautasították Isten és az ő tervének szolgálatát, emiatt levetettek a mennyből.Mivel már nem hordozták az Utól kapott szépségüket igy rémségesek lettek. Ezék. 28,19
Mindnyájan, a kik ismertek a népek közt, elborzadnak miattad; rémségessé lettél, s többé örökké nem leszel!
A démonok  testnélkül való szellemi lények, a Sátáni hiearhia legalján vannak, akik végrehajtják a Sátán  parancsait, perverz szellemi lények, akik gyűlölnek és támadnak bennünket, befolyásuk alá próbálnak vonni, vesztünket akarják.
A démonok test nélküli szellemek. Sóvárognak azután, hogy valamilyen testben lakhassanak, mert így a megkaparintott testet a saját céljaikra használhatják és megvalósíthatják kívánságaikat.
 Amikor a tisztátalan szellem kimegy az embertől víztelen helyeken bolyong, nyugalmat keres, de nem talál, ekkor mondja: visszatérek ahonnét kijöttem, (elhagyott) házamba, és amikor odaérve üresen, kisöpörve és feldíszítve találja, akkor elmegy, maga mellé vesz hét más(fajta) szellemet, magánál gonoszabbakat és betérnek és ott laknak és ennek az embernek utóbbi állapota rosszabb lesz az előbbinél. Így jár e gonosz nemzedék is. Máté 12,43-45.
 Ebből az igerészből világos, hogy a démonok úgy tekintenek a testre, mint egy házra, amit szeretnének birtokba venni. Nem csak emberi testben, hanem állatok testében is lakhatnak, ahogy azt a Márk evangéliumában olvashatjuk a megszállott történetében, és láthatjuk, hogy a démonok az ember testéből a disznókba távoztak.
 Volt pedig ott a hegyoldalon egy nagy legelésző disznónyáj. És rimánkodva kérték: küldj minket a disznókba, hogy beléjük menjünk és megengedte nekik, és kijöttek a tisztátalan szellemek, bementek a disznókba (megszállták) és a csürhe lerohant a meredekről a tengerbe, mintegy kétezren és belefulladtak a tengerbe. Márk 5,11-13.

Szia Ircsi!

Igen, van hierarchia a gonosz oldalon is.
Vannak bukott angyalok, akik a sátánt követik.

Erről ír Júdás bővebben:
Júd 1,6
Azokat az angyalokat is, akik nem becsülték meg a maguk fejedelemségét, hanem elhagyták saját lakóhelyüket, örökkévaló bilincsekben és sötétségben tartja fogva annak a nagy napnak az ítéletére.

Ha tehát őket bilincsben tartja fogva Isten, akkor kik a démonok?

Menjünk vissza a teremtés könyvéhez és figyeljünk fel a híres vitézkedőkre. Az istenfiak (angyalok) mentek be az asszonyokhoz és ezáltal születtek meg. Ha pedig angyaloktól születtek, akkor azok nem csupán emberi lények. Erről a paráznaságról Pál is írt, mikor az asszonyok befedett haját kéri a gyülekezetekben az angyalok miatt is.

Van továbbá más irat is, apokrif, amely hiteles és nem más az, mint Énok könyve. Ott részletesebben leírja az angyalok bukását, azoknak a gyerekeit (!) akiket az asszonyaik szültek nekik és Isten ítéletét, miszerint ezek gonosz lelkeknek hivattatnak és a földön lesz a lakóhelyük.

Mielőtt bárki a fejét fogná az apokrif szó láttán, tudja meg, hogy az Újszövetség is bizonyságot tesz Énok könyve mellett.

Cím: Re:Démonűzés
Írta: Shomer ayin - 2011 Szeptember 22, 17:26:54
Shalom. Csatlakoznék Antihoz,Mert az általa leírtak valóban szinte teljes képet alkotnak a Démonokról. A démonok, amikor még testben éltek, Nagyok,erősek,Jó nagy étvágyúak voltak... (ebből adódott a gond is, mert az embereket valósággal kifosztották, ennivaló ügyileg, azután jobb hijján ráfanyarodtak az emberekre...) Ezeket az "Óriásokat" (I Móse 6,4) Nefin-eknek nevezik. Nóé ideéig, szorgalmasan gyüjtögették maguknak a haragot, és az ítéletet, egészen addig, amíg Isten véget nem vetett az akkori világnak az özönvíz által.* ( megjelöltem ezt a pontot, mert kíváncsi vagyok észre vesztek-e egy "furcsaságot, egy LÁTSZÓLAGOS (!!!) ellentmondást...) Tehát ezek a Nefinek "Máláh" vagyis "Küldött" stílszerűen= "Angyal" Apától, ám ember Anyától születtek, tehát ha a testük meg is halt, a lelkük ott folytatta ahol testben egy rövid időre befejezte...Innentől datálódik a "Démon" megnevezés. Téves elgondolás azonban, hogy "ötletszerűen" cselekszenek! A Démonok is engedelmességre vannak rendelve! A Démonok engedelmeskednek mindenek előtt Istennek!!! Aztán a Sötétség fejedelmeinek, ( már csak azért is mert a család az család,ugyebár...)- Ezután jönnek a sötétség angyalai.És azt bizony tapasztalhatjuk, hogy odaát amit úgy nevezünk: " szitrá áchrá" vagyis =másik oldal, tehát nem a fejetlenség a jellemző. És amennyiben végig gondoljuk személyenként, hogy mi a sorrend a bűnbeesést megelőzően, : Támadások sorozata, amiáltal levesszük a szemünket az Úrról,és saját, úgymond "túlélő harcba kezdünk" (Innen kezdődik a visszaszámlálás az elesésig!) Ezt követi a testi megnyilvánulás felszíre jutási kísérlete,(Közben persze törvény szerűen egyre gyengülünk, hiszen nem az Úr van a figyelmünk középpontjában) , Amikor már elég gyengének ítéltetünk, akkor jönnek a testi kívánságok... Ez nem Egy Démon ! És nem is egy "kommandó" ötlet szerű magánakciója! Pontos forgatókönyv szerint zajlanak az események.
Elgondolkodtató: Hogy szervettség van a Mennyben- és sajnos van a "Másik oldalon is"... Hát itt a földön, a hívők táborában?
Azután van itt még valami: Hallottam már saját fülemmel, hogy Hívő testvér, "úgynevezett démon űzés" folyományaként, hangerővel-alázó-és gyalázó szavakkal próbálta pótolni azt az : ERŐ -t , ami szerinte és állítása szerint a birtokában kell lennie, minden, magára valamit is adó keresztyénnek...
(Nem tudom hogy valóban így van-e, a Szentírásban nem ezt látom... legalább is a módját nem így látom.)

Szilárd meggyőződésem: hogy nem az én jelenlétem, nem is a szavaim, még csak nem is a cselekedeteim eredményeznek változást a környezetemben, lett légyen az : Démonokkal-betegségekkel-erőtlenséggekkel-HITETLENSÉGGEL kapcsolatos változások beállta, Hanem a bennem ÉLŐ Uram jelenléte, akit én közvetítek az Ő kegyelméből! Mert ebben az aspektusban: Csupán egy boríték vagyok, és nem több! A feladó :Isten. Ő is címezte meg a "borítékot" Azt azonban tudjuk: Nem a boríték a fontos, hanem ami benne van!!! Márpedig Yessua = Jézus él bennem, az Ő Szelleme által. ez ám a fontos! Azt is tudjuk: Ahol Jézus megjelent, fejvesztett menekülés jellemezte a Démonok- betegségek- erőtlenségek táborát, sőt még a természet ( eső-szél-vihar), de még a halál is enged neki!
Igen...tudom most mire gondoltok. Jézus mondta! : Mk.16,17.    
Azokat pedig, a kik hisznek, ilyen jelek követik: az én nevemben ördögöket űznek; új nyelveken szólnak.
18.    
Kígyókat vesznek föl; és ha valami halálost isznak, meg nem árt nékik: betegekre vetik kezeiket, és meggyógyulnak.
 De Benne foglaltatik a lényeg is az Igében! Mégpedig az: "KÖVETIK" Ezek a jelek KÖVETIK a szolgálatunkat...Nézzünk csak meg egy érdekes dolgot...Mt.10,1.    
És előszólítván tizenkét tanítványát, hatalmat ada nékik a tisztátalan lelkek felett, hogy kiűzzék azokat, és gyógyítsanak minden betegséget és minden erőtelenséget.
Ne gondoljátok hogy saját kapura játszom, legfeljebb csupán másként látom ezeket az Igéket. Mert mi azt állítjuk magunkról Jézus KÜLDÖTTEI-KÖVETEI vagyunk...
Tehát a Jézusnak járó tisztelet az ami engedelmességre kényszeríti a láthatatlan világot, akár démonról-akár betegségről... beszélünk.
Jézus ezekben az Igékben nem egyszerűen "felken bennünket" hanem Kiküldi a kijelentése által az Ő végzését, a Szellemvilágba! Volt már ekkora kegyelemben részünk, Azt sem vették észre sokan... Azt mondja az Úr :1Móse 4,7    
Hiszen, ha jól cselekszel, emelt fővel járhatsz; ha pedig nem jól cselekszel, a bűn az ajtó előtt leselkedik, és reád van vágyódása; de te URALKODJÁL rajta.
És ez is egy KIJELENTETT VÉGZÉS amit rajtunk, mint HÍVŐKÖN- követeken kívül, Isten teremtményei mind törvényként tisztelik! (csak mi nem...)
Olyan ez: mintha valaki megbízna valakit, hogy az ügyében járjon el... Ahova ezen okból kifolyólag megy, ott világos hogy nem a küldöttnek, hanem a megbízónak jár a tisztelet, a megbízónak engednek, a megbízó akaratát teljesítik... Jézus mondta:Jn 13,16    
Bizony, bizony mondom néktek: A szolga nem nagyobb az ő Uránál; sem a követ nem nagyobb annál, a ki azt küldte. És ezek a szavak erre is vonatkoznak. Mert hiszen, mi is "csak" követek vagyunk, az Úr követei!
Ezen Igékből és nekem adatott kijelentésekben való bizonyosságom alapján, Az a meggyőződésem: ha bennem-bennünk valósággal él Jézus, (1Kor 4,20    
Mert nem beszédben áll az Istennek országa, hanem erőben.) , akkor az a teremtett világ számára, látható! Ez esetben minden engedni fog! Akár Démon, akár betegség, akár vihar... mert meg van írva:Ézs 45,23    
Magamra esküdtem és igazság jött ki számból, egy szó, mely vissza nem tér: HOGY MINDEN TÉRD NÉKEM HAJOL MEG, rám esküszik minden nyelv!
Ám újra kiemelném, ez esetben sem nekünk engedelmeskednek, hanem Jézusnak, akiről tudják hogy minket küldött!
Tehát újra: Csak ha az életemben láthatóan Jézus az Úr!Péter esetében például ez annyira nyilvánvaló volt, hogy LE SEM TAGADHATTA A MESTERÉT!!!(Mt 26,73    
Kevés idő múlva pedig az ott álldogálók menének hozzá, és mondának Péternek: Bizony te is közülök való vagy; hiszen a te beszéded is elárul téged.) /Egyszer hallottam egy akkora butaságot ezzel kapcsolatban, hogy el sem hiszitek...Valaki azt mondta: Mivel Péter is Galileából származott, így a ruházata és az akcentusa volt árulkodó... /   Tehát egy hívőn igen is látszik hogy hívő!... Ha pedig valakiben nem látható hogy Jézus az Úr, akkor NEM VOLT IGAZI A MEGTÉRÉS!!!
Hogy biztos hogy igazam van-e ebben a kérdésben? Nem tudom! Számomra azonban biztos. És van egy másik Ige is egyebekben, ami az én szemeim előtt újfent alátámasztja a meggyőződésem. Egy Démon "interjúja" (!!!) : Csel 19,15    
Felelvén pedig a gonosz lélek, monda: A Jézust ismerem, Pálról is tudok; de ti kicsodák vagytok? Jézust tehát "ISMERI"  Ez a kijelentés magában hordozza a tiszteletet, így folytatja: Pálról is "TUDOK" Tud róla, tehát elismeri azt hogy Pál, követe Jézusnak. Majd így folytatja: "De ti, kicsodák vagytok?"...
Legalább akkora "baklövés" démonokkal harcba szállni saját erővel, saját nevünkben, vélt hatalommal, főképpen gyalázni-alázni...
Mint hivatkozni előttük Jézusra, akiről mi is csak hallottunk valakitől...
Cím: Re:Démonűzés
Írta: feszter - 2011 Szeptember 23, 09:28:28
Békesség!

Megkérdeztem egy kedves testvéremet aki Biblia iskolát végzett és a következő leírást kaptam tőlle a démonokkal kapcsolatban.Igy már magam is jobban tisztában vagyok vele.Ezt szeretném megosztani veletel.

Démonok

 A Szentírás tanítja a démonok, gonosz, tisztátalan szellemek létezését,
 és azt, hogy ezek belemehetnek az emberekbe, súlyos károkat okozva
 személyiségükben.

Daimonion = személyiséggel rendelkező természetfölötti lény, szellem.

 A hellén többistenhívő kultúrkörben az istenek (theosz) álltak a szellemi hierarchia legfelső szintjén - ezeket a bibliai kinyilatkoztatásban szereplő gonosz angyalokkal azonosíthatjuk.

 Alattuk álltak a Daimónok = az istenek és az emberek közötti közvetítő lényeknek számítottak.

 Ezeknél is alacsonyabb rendű lények voltak a Daimonionok (ezek a démonok)

daimonion = "kisdaimón, daimónocska", tehát a a bibliai világképben a gonosz angyalok és az emberek között közvetítő legalacsonyabb szinten álló lények.
 Az ószövetségi héberben a rúach ráá (gonosz szellem), rúach hattumeá (tisztátalanság szelleme)  és a séd (talán olyasmit jelent, mint "erős", "hatalmas", "erőszakos", "pusztító") és a cí (száraz, "sivataglakó") szavak felelnek meg ennek a szónak.
(Különböző egyéb démonfajokat a száír, a lilith és az í héber szavak jelölnek még.)

  Az Újszövetség szerint tehát a démonok nem azonosak a gonosz angyalokkal (akik az égben, ill. a mélységben laknak, és ún. szellemi testük van.), hanem a a Föld atmoszférájában, az emberek életterében tartózkodó, testetlen, de személyiséggel rendelkező szellemi lények - szemben a gonosz angyalokkal - szeretnek belemenni, tartósan beköltözni az emberek testébe-személyiségébe, amennyiben erre lehetőségük nyílik.
  Ha embereken kívül kényszerülnek tartózkodni, akkor Jézus elmondása szerint víztelen helyeken vannak és gyötrődnek (Máté 12:43-45).
Cím: Re:Démonűzés
Írta: petya1962 - 2011 Szeptember 23, 11:11:51
Kedves Testvéreim!
Nagyon komoly témába vágtátok a fejszéteket. Először is nagy önfegyelemre, alázatra szeretnék inteni mindenkit, aki e téma során megszólal. Láttam testvéri közösségeket meghasonlani, sőt darabjaira szakadni csak azért, mert a szeretet talaját elhagyták.

Most, miután már tudjuk, hogy kik a démonok (ez nagyon fontos kiindulási pont), rátérhetünk arra, hogy mit tanít az Ige hozzáállásként a démonűzés területén.
Először is van egy ígéretünk az Úrtól:

Idézet
(Mk 16:15-18 [HNT]) Ezután így szólt hozzájuk: "Menjetek el szerte az egész világba, hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek. Aki hisz, és megkeresztelkedik, üdvözül, aki pedig nem hisz, elkárhozik.
Azokat pedig, akik hisznek, ezek a jelek követik: az én nevemben ördögöket űznek ki, új nyelveken szólnak, kígyókat vesznek kezükbe, és ha valami halálosat isznak, nem árt nekik, betegre teszik rá a kezüket, és azok meggyógyulnak."

Tehát „a jelek követik”, s nem megelőzik.
Úgy gondolom, hogy ez nagyon fontos kiindulási pont. Az Úr Jézusra utal, aki örömhírt hirdetett, mégpedig a bűnbocsánat örömhírét, s mellesleg megszabadította a megkötözöttet, meggyógyította a beteget.

Idézet
(Mk 2:3-11 [HNT]) Oda akartak hozzá menni egy bénával, akit négyen vittek. Mivel a sokaság miatt nem fértek a közelébe, megbontották annak a háznak a tetejét, ahol ő volt, és nyílást vágva leeresztették az ágyat, amelyen a béna feküdt. Jézus pedig látva a hitüket, így szólt a bénához: "Fiam, megbocsáttattak a bűneid." Ott ültek néhányan az írástudók közül, és így tanakodtak szívükben: "Hogyan beszélhet ez így? Istent káromolja! Ki bocsáthat meg bűnöket az egy Istenen kívül?" Jézus lelkében azonnal átlátta, hogy így tanakodnak magukban, és ezt mondta nekik: "Miért tanakodtok így szívetekben? Mi könnyebb: azt mondani a bénának: Megbocsáttattak bűneid! - vagy azt mondani: Kelj fel, fogd az ágyadat és járj!? Azért pedig, hogy megtudjátok: az Emberfiának van hatalma bűnöket megbocsátani a földön - így szólt a bénához: Neked mondom, kelj fel, fogd az ágyadat, és menj haza!"


Helyben vagyunk?
A másik nagyon fontos dolog, ami a jelek követéséből, s nem a megelőzéséből következik az, hogy a kiüresedett testbe, ha nem kerül valami más, akkor totál fölösleges, sőt veszélyes volt a démonhad kiűzése:

Idézet
(Lk 11:24-26 [HNT]) "Amikor a tisztátalan lélek kimegy az emberből, víz nélküli helyeken bolyong nyugalmat keresve, és amikor nem talál, akkor így szól: Visszatérek házamba, ahonnan kijöttem. Amikor odaér, kisöpörve és felékesítve találja. Aztán elmegy, vesz maga mellé még másik hét, magánál is gonoszabb lelket, bemennek és ott laknak. Annak az embernek az utóbbi állapota pedig rosszabb lesz az elsőnél."

Gyakorlatilag, ha valamit elvonok, s nem pótolom, akkor ott hiány lesz, s előbb-utóbb visszaveszi a kivont dolgokat.

Első körben talán ennyit szeretnék elmondani.

Természetesen vannak még vitás kérdések itt is.
Például elég problémás az az elképzelés, amikor minden testi bűnért valamilyen démont hibáztatok, s nem szembesítem magam azzal, hogy az illető bűnt én követtem el, mégpedig szabad akaratból, s nem azért, mert őseim ilyenek vagy olyanok voltak. Utalnék itt a generációs átkokra vonatkozó tanításokra.
Érdemes lenne például arról is beszélgetni, hogy keresztényekben létezhet-e démon. (megtért, újjászületett keresztényekre gondolok.)
Cím: Re:Démonűzés
Írta: feszter - 2011 Szeptember 23, 11:54:05
Békesség!

Az apokrf iratok valóban mint olvasmány érdekességnek számít, de sok ellentmondás van benne az igével ezért én nem nevezném hiteles íratoknak, bár vannak benne eggyező részek, de jóbb ovatosan bánni velük.
De ez csak az én véleményem.
Nos a démonok szerintem nem lehetnek azok az óriások akikrő olvasunk I.Mózes VI.4-ben, mert az ige ezt írja róluk.
1 Móz. 6,4
Az óriások valának a földön abban az időben, sőt még azután is, mikor az Isten fiai bémenének az emberek leányaihoz, és azok gyermekeket szűlének nékik. Ezek ama hatalmasok, kik eleitől fogva híres-neves emberek voltak.
Itt testben leírt emberekről van szó, akik bár az özönvíz után elpusztultak, de az Ó.SZövben késöbb is olvashatunk óriás termetű emberekről.
Sehol nem erősiti meg, hogy a démonok azonosak lennének a Nefinek szellemével.
Amikor az őzőnvíz álltal elpusztult a test, a szellem nem maradtt a földön, hanem az őt megilető helyre került, várva az ilélet napját.
Amint az Új.Szövben is láthatjuk a démonokat  testnélküli , személyiséggel rendelkező, szellemi lényneknek nevezi az ige.
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Antee - 2011 Szeptember 23, 14:24:02
Szia Ircsi!

Nos, az ige nyiltan kifejti, hogy az istenfiak altal lettek nemzve a gyermekek.
Vagyis angyaloktol, ha pedig toluk, akkor azok nem csupan emberek. A testuk meretebol is latszott mindez.

Az apokrif iratok, hat igen, erzekeny temak ezek. Fobb hozzaallasuk a keresztenyeknek:
"Ne nyulj hozza, ne is erintsd, megteveszthet,...stb"

Holott tobb konyv is van, amelyeknek hitelesseguk ugyanakkora, mint barmelyik konyvnek a 66 kozul!
A szent iras is mutat rajuk. Ez szamomra nem kerdeses tehat!
Cím: Re:Démonűzés
Írta: DöNdIkEeE - 2011 Szeptember 23, 15:50:56
Sziasztok :pirul: Ez a téma engem is elkezdett érdekelni az utóbbi időkben. :pirul:
Az otthon tartózkodásunk alatt nagyon sokat tudtam beszélgetni a legjobb gyerekkori barátnőmmel.
Ő ajánlott nekem egy könyvet melynek címe: "Disznók a szalonban". Nagyon mély leírást ad a témáról bár egy elég kicsi könyv. Ha esetleg megvan valakinek és tudná kölcsönözni nekem pár hétre azt megköszönném  :2smitten: :pirul: Szeretném elolvasni mert a barátnőm elmondása alapján nagyon jó és hasznos kis könyv.

Ismeritek esetleg? Olvasta már valaki?  :pirul:
Cím: Re:Démonűzés
Írta: petya1962 - 2011 Szeptember 24, 08:59:13
Hát... A "disznós könyv"-ről én is hallottam, de nem elérhető a könyvespolcomon.

http://www.scribd.com/doc/56567633/309-Frank-Peretti-Ez-Elet-Sotetsege#key19r3nysbczuhmnjhlghs (http://www.scribd.com/doc/56567633/309-Frank-Peretti-Ez-Elet-Sotetsege#key19r3nysbczuhmnjhlghs)
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Shomer ayin - 2011 Szeptember 24, 11:01:23
Békesség!

Az apokrf iratok valóban mint olvasmány érdekességnek számít, de sok ellentmondás van benne az igével ezért én nem nevezném hiteles íratoknak, bár vannak benne eggyező részek, de jóbb ovatosan bánni velük.
De ez csak az én véleményem.
Nos a démonok szerintem nem lehetnek azok az óriások akikrő olvasunk I.Mózes VI.4-ben, mert az ige ezt írja róluk.
1 Móz. 6,4
Az óriások valának a földön abban az időben, sőt még azután is, mikor az Isten fiai bémenének az emberek leányaihoz, és azok gyermekeket szűlének nékik. Ezek ama hatalmasok, kik eleitől fogva híres-neves emberek voltak.
Itt testben leírt emberekről van szó, akik bár az özönvíz után elpusztultak, de az Ó.SZövben késöbb is olvashatunk óriás termetű emberekről.
Sehol nem erősiti meg, hogy a démonok azonosak lennének a Nefinek szellemével.
Amikor az őzőnvíz álltal elpusztult a test, a szellem nem maradtt a földön, hanem az őt megilető helyre került, várva az ilélet napját.
Amint az Új.Szövben is láthatjuk a démonokat  testnélküli , személyiséggel rendelkező, szellemi lényneknek nevezi az ige.
Érdekes dolog ez Testvérek... Azért is, mert a reakciókból azt látom, nem olvastátok az írásom, mégis felszínre került az a rész, amit csillaggal jelöltem... Nos: valaki elgondolkodott már ezen a két igén? :   1Kor 11,10    
Ezért kell az asszonynak hatalmi jelt viselni a fején az angyalok miatt. (!)... ;     Zsid 13,2    
A vendégszeretetről el ne felejtkezzetek, mert ez által némelyek, tudtokon kívül, angyalokat vendégeltek meg.
Ha pedig ez folyamatos és Igaz: Akkor ezért kerülhettek ismét elő a nefinek az özönvíz után, bár már más néven...
De Ismét felhívnám a figyelmet, úgy mint először is, és csatlakoznék Petya testvérem írásának konklúziójához: inkább Jézusra összpontosítva-neki engedelmeskedve-az Ő útmutatása szerint szolgálva, ezek a "jelek" meglesznek, De ha a Jelek kerülnek előtérbe, megelőzve a figyelemben Jézust, akkor ez rosszul fog elsülni...
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Shomer ayin - 2011 Szeptember 24, 11:12:03
Békesség!

Az apokrf iratok valóban mint olvasmány érdekességnek számít, de sok ellentmondás van benne az igével ezért én nem nevezném hiteles íratoknak, bár vannak benne eggyező részek, de jóbb ovatosan bánni velük.
De ez csak az én véleményem.
Áldott testvérem, téged (is) kérdezlek:    
Henok; Jásár (Jósua 10,13 II Sámuel 1,18; sőt: Jehuda (Júdás,1,14 is); Nátán ; Gád; (II.krón.12,15)Salamon cselekedeteiII.Kir.11,41),Semája próféta (II.Krón.12,15);  Makkabeusok; Pál Korintusiakhoz (I.Kor 5,9)
Pál Laodíciaiakhoz (Kol.4,16)
János egy gyülekezethez (III János 9)
Ezeket az Apokrifeket a a mellékelt, és általunk olvasott, és elfogadott Szentírás gyüjteményben, utalásként lelhetjük fel. Azt mondod: "ellent mondásosak" A kérdésem pedig ez lenne ezzel kapcsolatban: Mely "Apokrifeket" olvastad, és azokban hol és mely pontokban találtad ellentmondásosnak?
Cím: Re:Démonűzés
Írta: zoltan - 2011 Szeptember 24, 12:30:09
Isten Igéjét, a Szent Szellem ihlette.
Isten gondviselése és szuverén hatalma gondoskodott arról, hogy ami hiteles az belekerüljön a Szent Írásba. Isten Szent Szelleme volt az aki vezette az embereket abban mit fogadjanak el hitelesnek Így tarthatjuk most Isten igéjét a Bibliát a kezünkben.

Isten igéjéhez sem hozzá tenni sem elvenni nem kell. Így egész és így Isten szava. Meg kell elégedjünk vele. Ami ezen kívül van ,olvasmánynak jó, de arra  hogy ezekre valamilyen tanítást alapozzunk, arra nem alkalmasak.

Én olvastam apokrif iratokat, Mint Énók könyve, Tamás evangéliuma stb. Ezek mind meseszerűek és sok helyen Isten igéjével ellentmondó.

Az apokrif iratok mind szerzői mind keletkezésének ideje kétségesek. Legtöbbjük azért íródott, hogy valamilyen nézetett, tanítást  alátámasszon. Íróik neves emberek neveit használták fel. Mint Dániel, vagy Tamás, vagy Énók, Ezsdrás, stb. (Énók könyvét nem Énók írta, különböző időkben és részekből szerkesztették, nemsokkal a keresztyén időszak előtt - és azért mert utal rá Júdás az nem jelenti azt, hogy az Isten igéjével egyenragú igazságot tartalmaz. Júdás hivatkozása Énók könyvére nem volt több mint mikor mi hivatkozunk valamely könyvre vagy igehírdetésre.)

Az Apokrifek:

1. Ezsdrás  Kb. Kr.e. 300
    Tobiás     Kb. Kr.e. 250
   A három ifiu éneke Kb. Kr.e. 200
   Jézusnak, Sirak fiának könyve   Kb. Kr.e. 200
   Azarja imádsága   Kb. Kr.e. 160
   Judith  Kb. Kr.e. 150
   Eszter könyvének folytatása  Kb. Kr.e. 140-130
   Bél és a Sárkány ( Dániel könyve 13-14 részei - amit nem írhatott Dániel)   Kb. Kr.e. 150
   A Makabeusok I. könyve   Kb. Kr.e. 90-70
   A Makabeusok II. könyve   Kb. Kr.e. 50
   Zsuzsana története
   Salamon Bölcsessége   Kb. Kr.u. 40
   Baruk könyve     Kb. Kr.u. 70
   II Ezsdrás     Kb. Kr.u.100
   Manassze imádsága

Ezek megtalálhatóak a Katolikus Bibliában mely a Vulgatat vette alapul

Ezek az apokrifek sosem voltak elfogadottak és sosem kanonizálták őket.

Évfordulók Könyve    Kb. Kr. e. 200-150
A tizenkét pátriárka végrendelete 
Salamon zsoltárai   Kb. Kr.e. 100-50
III. Makkabeus könyve
IV. Makkabeus
Mózes menybemenetele   Kb. Kr.u. 1-50
Ádám és Éva
Ézsaiás mártíromsága
Énók Könyve
II. Báruk
Szibiliai Jóslatok.

 :2smitten:
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Shomer ayin - 2011 Szeptember 24, 12:45:28
Igen Testvérem. Én is hallottam ezen magyarázatokat,amivel magyarázzák az apokrifek elhagyását... Meg hallottam már ennél meredekebb-sokkal inkább emberi okoskodásokat is... érdekes próbálkozások ezek, el kell ismernem. Az Igazság meg Istennél van. Tehát amikről én írtam, az azokra való utalások benne is vannak a széleskörben elfogadott Szentírásban is, ezért bátorkodtam beírni a fellelési helyeket. Nem várom el hogy elfogadd az én álláspontomat, csupán arra szeretnék reflektálni: Itt van például a Makkabeusok könyve! Erről is azt mondjuk : Apokrif. Ám ebből ismerhetjük meg,( ismerhetik meg azok akik elfogadják) Honnan van-miből ered a "fények ünnepe", a Hanukka! (ezt keresztyén körökben, karácsonyként ismerik) Ez csak egy példa! Pál is utal az Énok (Henok) könyvére, az I kor 11,10-ben, és az is elfogadásra kerül. Ám ha az utalások célja kerül szóba mégis nagy az ellenállás... Érdekes...
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Antee - 2011 Szeptember 24, 12:59:32
Igen Testvérem, nagy az ellenállás...
De nem is kell egymást meggyőzni ezekről.

A téma címe Démonűzés. A további hozzászólások, amelyek érintik az apokrif könyveket, moderálni fogom bárkié is legyen az.

Szeretettel,
Antee
Cím: Re:Démonűzés
Írta: petya1962 - 2011 Szeptember 27, 10:30:09
A téma címe Démonűzés. A további hozzászólások, amelyek érintik az apokrif könyveket, moderálni fogom bárkié is legyen az.
Szeretettel,
Antee

Úgy látom sikerült megijeszteni a vitatkozó feleket :hehe:

Komolyra fordítva a szót :igen: S visszatérve a topictémához: Démonűzés.

Nagyjából tisztáztuk, hogy kik is azok a démonok.


Lenne még kérdésem, de nem akarok előre szaladni :nem:
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Antee - 2011 Szeptember 27, 10:54:30
Abban bizonyara mindenki egyeterthet, hogy a demonok nem a javunkat akarjak. Tehat ellensegnek kell kezelnunk oket.
Mi a fegyverunk veluk szemben?
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Jules - 2011 Szeptember 27, 11:16:36
Szerintem a legfontosabb, hogy feltétel nélkül engedelmeskedjünk Istennek. Ha ez nincs ott az életünkben, nem lesz erőnk ellenállni az ördögnek az Ige alapján. Ha ez megvan, akkor hatalmunk lesz Jézus nevében parancsolni nekik, ha erre kerül a sor.

Életbevágóan fontos, hogy ne felejtsük el, hogy nem közvetlenül nekünk van hatalmunk a démonok felett, hanem Jézusnak, és mi csak, és kizárólag az Ő felhatalmazásával és védelme alatt léphetünk fel velük szemben, különben könnyen úgy járhatunk, mint Skéva fiai.
Cím: Re:Démonűzés
Írta: petya1962 - 2011 Szeptember 27, 11:19:38
Mi a fegyverunk veluk szemben?

A kérdés itt kb az, hogy van-e különbség megtért és nem megtért ember esetében?

Véleményem szerint ez komoly választóvonal egy ember életében. A megtérésnek a mozzanata dönti el a tulajdonos kérdését. "Ördög atyától" vagy Jézus Krisztustól?

Az első esetében a fegyver az evangélium, míg a második esetében véleményem szerint a démonok kísértés formájában kívülről támadnak, s ekkor Efézus 6.
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Irma - 2011 Szeptember 28, 09:07:06
Szia Döndikee!

Én olvastam a az említett könyvet és nagy valószínüséggel meg van valahol a polcomon, ha megtalálom, eljuttatom hozzád, de ezzel a témával kapcsolatban több jó könyv is van, például a Derek Prince könyv. Majd megnézem.


 :2smitten:
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Irma - 2011 Szeptember 28, 09:39:41
A démonűzés, mint olyan eléggé központi helyen van a karizmatikus körökben. Én azt tudom elmondani, hogy nekem ilyen tapasztalatom van ezzel kapcsolatban.
Amikor visszatértem az Úrhoz átmentem egy életendezésen - nagyon nagy szükségem volt rá - és ennek kapcsán a Szent Szellem világossá tette, hogy bizonyos területeken szabadulásra van szükségem, mert ott démoni megszállás alatt van az életem. Fény derült arra, hogy két olyan terület is an ahol generációs átok tart megkötözöttségben. Az letrendezésem egy hosszabb folyamat volt. Két áldott életű testvérnővel mentünk végig a dolgokon. A bűnöket megbántam,  a megkötözöttségeket pedig a Szent Szellem által Jézus Krisztus Vére alá vittük és kértük, hogy kenjen meg a szabadulás kenetével. A generációs átkokat megtörtük Jézus Krisztus Nevében és valóságos szabadulást éltem át. Ez abban nyilvánult meg láthatóan, hogy  a 20 éve tartó depressziós fogságból szabad lettem. Még az orvosom is elismerte, hogy ez valóban Isten cselekedte. Maga a démonoktól szabadulás nem nagy "felhajtással" történt, mint oly sokszor látható bizonyos Istentizteletek részeként. Ahogy mondtam ez egy hosszabb folyamat része volt, egy nagyon bensőséges együttlét volt az Úrral, és mikor Isten Szellem felhozott egy-egy démoni megszállást, akkor a két testvérnő egyakaratú imában az Úrhoz kiálltott, és  kiárasztotta kegyelmét és én szabad lettem, nagyon egyszerűen, és Isten hatalmas erejének a jelenlétében a démonoknak ki kellett takarodniuk, mert ők pontosan tudják, hogy le vannak győzve, mert Jézus legyőzte őket és nyilvánosan mutogatta őket, ezért ha az Ő erejében járunk, akkor a démonoknak futniuk kell. És futottak is, dicsősség Istennek. Azóta is előfordult, hogy a démonok próbálkoztak, de már csak lenyomni tudnak,/ átmenetileg / mert akik Jézus Krisztus váltságát elfogadják, azokat megszállni a démonok már nem tudják, mert ott a Szent Szellem jelenlétét már nem tudják megtörni, és ez mindvégig úgy van, amíg a hívő ember az Úrban marad elrejtve. Köszönöm Uram, hogy ezt elvégezted értünk!
Cím: Re:Démonűzés
Írta: petya1962 - 2011 Szeptember 28, 10:02:32
Békesség nektek!

Engedjétek meg, hogy újra feltegyem a kérdésemet


Kíváncsi vagyok a véleményetekre! Ja, s mondanom sem kell: az Ige tükrében. :igen:
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Jules - 2011 Szeptember 28, 11:10:11
Szia Döndikee!

Én olvastam a az említett könyvet és nagy valószínüséggel meg van valahol a polcomon, ha megtalálom, eljuttatom hozzád, de ezzel a témával kapcsolatban több jó könyv is van, például a Derek Prince könyv. Majd megnézem.


 :2smitten:

Démonűzés témakörében a másik, általam nagyon jónak tartott (bár sok vitát is kiváltott) könyv: Bill Subritzky: Szabadulás a démonoktól. Szabadon letölthető a www.istenekreso.hu (http://www.istenekreso.hu) portálról, ajánlom a témáról érdeklődők figyelmébe.
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Antee - 2011 Szeptember 28, 11:24:37
Békesség nektek!

Engedjétek meg, hogy újra feltegyem a kérdésemet

  • Mi történik a démonokkal egy ember életében megtérése pillanatában?
  • Mi történik a démonokkal akkor, amikor az ember hitéről vallást tesz?

Kíváncsi vagyok a véleményetekre! Ja, s mondanom sem kell: az Ige tükrében. :igen:

Szia Testverem!

Jok a kerdesek! Ugy gondolom, hogy ezen belul is pontosithatunk. Megszallottsag alatt erted vagy demoni behatas alatt? Esetleg kisertes?
Cím: Re:Démonűzés
Írta: petya1962 - 2011 Szeptember 28, 11:46:46
Szia Testverem!

Jok a kerdesek! Ugy gondolom, hogy ezen belul is pontosithatunk. Megszallottsag alatt erted vagy demoni behatas alatt? Esetleg kisertes?

Pontosítsuk ;) Első körben nem választanám külön. Először egy általános ember esetében. Megtér. Mi történik a démonjaival?

Ha ezt világosan látjuk, akkor menjünk tovább. A következő fokozat a kísértés kérdése, s majd a démoni behatás, s végül a megszállottság. S persze még vannak érdekes kérdéseim ;)
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Antee - 2011 Szeptember 28, 12:34:03
Ugy hiszem, hogy nincs koze a vilagossagnak a sotetseghez. Olyan mint a viz es az olaj, elvalnak egymastol!
Amikor tehat megterunk, atlepunk a satan uralmabol Isten kiralysagaba.

Viszont a megteresunk utan rajtunk all, hogy mennyi teruletet adunk at az Urnak az eletunkbol.
Cím: Re:Démonűzés
Írta: petya1962 - 2011 Szeptember 28, 13:08:20
Teljesen egyetértek veled Anti. A megtéréssel gazdát cseréltünk.

Idézet
(Kol 1:13 [HBDNT]) Krisztus a világ teremtője és megváltója. Ő kiragadott minket a sötétség hatalmából, s áthelyezett szeretett Fia országába.

Más szóval a Sátán démonainak a továbbiakban nincs joga a megtért ember élete felett. S ezen az a tény sem változtat, hogy az Ef 6, 12 alapján harcban állunk. Éppen a tulajdonosváltás miatt áll fenn a harc. Amíg a sötétség uralma alatt voltunk, nem volt harcunk.

Idézet
(Ef 6:12 [HNT]) Mert a mi harcunk nem test és vér ellen folyik, hanem erők és hatalmak ellen, a sötétség világának urai és a gonoszság lelkei ellen, amelyek a mennyei magasságban vannak.

Az ördög természetéről beszél az Úr Jézus:

Idézet
(Jn 10:10 [HNT]) A tolvaj csak azért jön, hogy lopjon, öljön és pusztítson: én azért jöttem, hogy életük legyen, sőt bőségben éljenek."

Ennek a "munkának" egyik legjellemzőbb módszere az elterelés és a megzavarás.

Idézet
Hogyan csinálja ezt manapság? Nézzük!

• Nem tudod kiverni őt a fejedből, állandóan csak őrá gondolsz…az egyetlen probléma csak az, hogy van férjed/feleséged!!! Elterelés!
• Azon igyekszel, hogy kijöjj az adósságból…de meglátod, hogy a haveroknak új telefonjuk, focicipőjük, kütyüjük van, úgyhogy neked is KELL olyan, mint nekik („mert megérdemled!”) Elterelés!
• Jól tudod, hogy az előléptetés több pénzt hoz a konyhára…de azt is jelenti, hogy még kevesebb időt fogsz együtt tölteni a családoddal. Elterelés!
• Lehet, volt egy kapcsolatod, amiről tudtad, hogy nem helyes, úgyhogy véget vetettél neki…és most magányos vagy. Csörög a telefon…ő az…tudod, hogy nem kéne, de…Elterelés!
• Jól tudod, mit mond a Biblia a megbocsátásról…de egyszerűen nem tudod elhessegetni a gondolataidból azt, hogy mit tettek veled. Elterelés!
• Hajdanán te is „ahhoz a bandához” tartoztál és te is „hajtottad azokat a dolgokat,” de most már tudod, hogy nem ez az az életstílus, amit Isten akar, hogy folytass. De a régi barátok nyomnak, hogy „gyere vissza” és mikor visszautasítod őket azt mondják „Mi van? Most már túl jó vagy hozzánk?” Elterelés!

Mindannyian szembe nézünk ezekkel vagy hasonlóakkal…mind más…de az ellenség hajlandó használni bármit, amit csak tud, hogy levegye a szemünket Jézusról valami vagy valaki másra…problémára.

Mindannyian szembe nézünk valamivel!!! Van BÁRMI, amit az ellenség arra használ, hogy levegye a tekinteted Jézusról? Aggodalom? Stressz? Kétség? Nagyon jó benne…és az egyik első számú fegyvere. Krisztus követőiként folyamatosan le kell ráznunk az elterelését…bármi áron.

Első körben ennyi.
Cím: Re:Démonűzés
Írta: DöNdIkEeE - 2011 Szeptember 28, 13:08:38
Szia Döndikee!

Én olvastam a az említett könyvet és nagy valószínüséggel meg van valahol a polcomon, ha megtalálom, eljuttatom hozzád, de ezzel a témával kapcsolatban több jó könyv is van, például a Derek Prince könyv. Majd megnézem.


 :2smitten:

Nagyon köszönöm  :2smitten: :2smitten:
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Jules - 2011 Szeptember 28, 13:49:43
Viszont a megteresunk utan rajtunk all, hogy mennyi teruletet adunk at az Urnak az eletunkbol.

Igen, ez nagyon fontos.
Az én meglátásom szerint, ha egy, vagy több területet nem adunk át Jézusnak a megtérésünk után, akkor azon a területen lehetősége lesz a démonoknak, hogy behatást gyakoroljanak ránk. Az ezekből a dolgokból való megtérés legtöbbször automatikusan magával hozza az adott démontól való szabadulást is, de egyes esetekben szükség lehet arra, hogy egy lelkigondozás keretében kiparancsolják az illető démont az ember életéből.

Tudom, hogy sokan megkérdőjelezik, hogy valóban van-e ilyen, hogy hívőnek szabadításra van szüksége, de tapasztalatok mutatják, hogy igen, előfordulhat.
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Aata - 2011 Szeptember 28, 16:16:56
Szia Döndikee!

Én olvastam a az említett könyvet és nagy valószínüséggel meg van valahol a polcomon, ha megtalálom, eljuttatom hozzád, de ezzel a témával kapcsolatban több jó könyv is van, például a Derek Prince könyv. Majd megnézem.


 :2smitten:

Ha jól tudom, Démonológia a címe, és nagy kedvenc! ;-)
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Aata - 2011 Szeptember 28, 16:25:33
Békesség nektek!

Engedjétek meg, hogy újra feltegyem a kérdésemet

  • Mi történik a démonokkal egy ember életében megtérése pillanatában?
  • Mi történik a démonokkal akkor, amikor az ember hitéről vallást tesz?

Kíváncsi vagyok a véleményetekre! Ja, s mondanom sem kell: az Ige tükrében. :igen:

Szerintem fontos különválasztani a megtérés pillanatát és a megkeresztelkedést. A megkeresztelkedés/ bemerítés még "csak" egy döntés, hogy meg kívánunk javulni, Isten Igéje által kívánjuk folytatni az életünket. Ez egy folyamat, mely során egyre közelebb kerülhetünk Istenhez, ki gyorsabban, ki lassabban. Ez kezdődik a megkeresztelkedéssel, ez ekkor egy döntés, és az igazi harc csak ekkor kezdődik. Meggyőződésem, hogy bizonyos démonok már ezt sem bírják elviselni, és elhagyják testünket, de vannak, melyek maradnak, és csak a folyamat során távoznak. Sok megkeresztelkedettet láttam már, akiket démonok nyomorgattak. Különösen igaz ez az olyanokra, melyek "örökletes" démonok, azaz olyan tradíciókra, szokásokra, tevékenységekre "szállnak rá", amelyek folyamatosan jelen vannak és sújtják az adott családot vagy közösséget. Szívósak, agresszívek, ezért tovább maradnak.
Cím: Re:Démonűzés
Írta: zoltan - 2011 Szeptember 28, 21:34:16
Számomra ez nagyon érdekes.

Hogyan lakozhat démon, egy újjászületett emberben, Isten gyermekében, abban az emberben akiben lakozást vett a Szent Szellem, és a Szent Szellem által Krisztus.

1Kor 3:16  Nem tudjátok-é, hogy ti Isten temploma vagytok, és az Isten Lelke lakozik bennetek?

2Kor 6:15  És mi egyezsége Krisztusnak Béliállal? vagy mi köze hívőnek hitetlenhez?

2Kor 6:16  Vagy mi egyezése Isten templomának bálványokkal? Mert ti az élő Istennek temploma vagytok, a mint az Isten mondotta: Lakozom bennök és közöttük járok; és leszek nékik Istenök, és ők én népem lesznek.

1Ján 4:4  Ti az Istentől vagytok fiacskáim, és legyőztétek azokat; mert nagyobb az, a ki bennetek van, mint az, a ki e világban van.

Igen, a hitetlenben, aki még még nem született újjá, abban lakozhat.

Isten gyermekét, csak kisérthetik a démonok, lakozást venni soha.
Nem tudom elképzelni, hogy az Úr megosztozik a démonokkal, és aztmondja: "- nézd itt én te ott, várunk amíg valaki majd kiűz téged, vagy a házigazdánk majd eldönti meikünknek ad nagyobb teret". Ez vic.

Isten gyermekei szabadok. Ő a szabadító.

Ján 8:36  Azért ha a Fiú megszabadít titeket, valósággal szabadok lesztek.

Valósággal és teljesen, ez Krisztus ígérete.

 :2smitten:
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Aata - 2011 Szeptember 28, 21:39:21
Számomra ez nagyon érdekes.

Hogyan lakozhat démon, egy újjászületett emberben, Isten gyermekében, abban az emberben akiben lakozást vett a Szent Szellem, és a Szent Szellem által Krisztus.

1Kor 3:16  Nem tudjátok-é, hogy ti Isten temploma vagytok, és az Isten Lelke lakozik bennetek?

2Kor 6:15  És mi egyezsége Krisztusnak Béliállal? vagy mi köze hívőnek hitetlenhez?

2Kor 6:16  Vagy mi egyezése Isten templomának bálványokkal? Mert ti az élő Istennek temploma vagytok, a mint az Isten mondotta: Lakozom bennök és közöttük járok; és leszek nékik Istenök, és ők én népem lesznek.

1Ján 4:4  Ti az Istentől vagytok fiacskáim, és legyőztétek azokat; mert nagyobb az, a ki bennetek van, mint az, a ki e világban van.

Igen, a hitetlenben, aki még még nem született újjá, abban lakozhat.

Isten gyermekét, csak kisérthetik a démonok, lakozást venni soha.
Nem tudom elképzelni, hogy az Úr megosztozik a démonokkal, és aztmondja: "- nézd itt én te ott, várunk amíg valaki majd kiűz téged, vagy a házigazdánk majd eldönti meikünknek ad nagyobb teret". Ez vic.

Isten gyermekei szabadok. Ő a szabadító.

Ján 8:36  Azért ha a Fiú megszabadít titeket, valósággal szabadok lesztek.

Valósággal és teljesen, ez Krisztus ígérete.

 :2smitten:

Én ezzel teljesen egyetértek. Mindössze azt mondom, hogy a megkeresztelkedés önmagában nem elég, az csak az út eleje.
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Jules - 2011 Szeptember 28, 21:42:43
Igazatok van, keresztyén emberben nem lakozhat démon. Viszont ráakaszkodhat, befolyásolhatja. Ha nem engedelmeskedik Isten igazságának, akkor hatalma alatt tarthatja.

Az Újszövetség eredeti szövegében különbség van a megszállott, és a démoni befolyás alatt álló személyre alkalmazott kifejezés között.
A gadarai ember megszállott volt, az viszont, aki a zsinagógában kiverte a balhét, egy teljesen normális, hétköznapi ember volt, akin keresztül megnyilvánult az őt befolyásoló démon.
Megszállottként a mózesi törvények értelmében be sem tehette volna a lábát a gyülekezetbe.
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Irma - 2011 Szeptember 29, 12:38:48
Szia Döndikee!

Meg van a könyv, ha elküldöd priviben a cimeteket majd kiküldöm. Van egy másik szerintem nagyon jó könyv is : Rázd ki magad a porból! c. ha gondolod akkor mehet az is. Én egy időben minden ilyen jellegű könyvet elolvastam, és szivesen tovább adom.
Egyébként a Démonológia az egy harmadik ilyen jellegű könyv és azt írta Derek Prince.

 :2smitten:
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Elisabeth - 2011 Szeptember 29, 15:05:39
Bocsássatok meg, kicsit hosszúra sikerült, de nem tudtam rövidebben leírni.

Végigolvasva a hozzászólásokat úgy érzem mindannyian egyettértünk abban, hogyha valaki megszabadult, és betöltekezett a Szent Lélekkel, ott nincs helye a démonnak. Jézus Krisztus gyözött a sátán felett!

Néki adatott minden hatalom!

Jézus hozzájuk lépett, és így szólt: "Nekem adatott minden hatalom mennyen és földön.
Mt 28,18

Viszont a sátán Jézus Krisztust is megpróbálta megkísérteni, és méghozzá Isten Szavával, pedig Ö tökéletes volt, bün nélkül.

Nézzük meg a következö Igét:

Rm 8,23    
Nemcsak ez pedig, hanem magok a Lélek zsengéjének birtokosai, mi magunk is fohászkodunk magunkban, várván a fiúságot, a mi testünknek megváltását.

Tehát, mi is várjuk még  testünk megváltását.  Mire figyelmeztet sz ÚR Jézus?

Mt 26,41    
Vigyázzatok és imádkozzatok, hogy kísértetbe ne essetek; mert jóllehet a lélek kész, de a test erőtelen.

Minket is megkísért a sátán a test kívánságait kihasználva.

Gal 5,17 - Mert a test kívánsága a Lélek ellen tör, a Léleké pedig a test ellen, ezek viaskodnak egymással, hogy ne azt tegyétek, amit szeretnétek.

21Azt a törvényt találom tehát magamban, hogy - miközben a jót akarom tenni - csak a rosszat tudom cselekedni. 22Mert gyönyörködöm az Isten törvényében a belső ember szerint, 23de tagjaimban egy másik törvényt látok, amely harcol az értelmem törvénye ellen, és foglyul ejt a bűn tagjaimban lévő törvényével. 24Én nyomorult ember! Ki szabadít meg ebből a halálra ítélt testből? 25Hála az Istennek, a mi Urunk Jézus Krisztus! Én magam tehát értelmemmel az Isten törvényének szolgálok ugyan, testemmel azonban a bűn törvényének.
Róm 7,21-25

Igen, van, amikor elesünk, de akkor:

14.    
Lévén annakokáért nagy főpapunk, a ki áthatolt az egeken, Jézus, az Istennek Fia, ragaszkodjunk vallásunkhoz.
15.    
Mert nem oly főpapunk van, a ki nem tudna megindulni gyarlóságainkon, hanem a ki megkísértetett mindenekben, hozzánk hasonlóan, kivéve a bűnt.

16.    
Járuljunk azért bizodalommal a kegyelem királyi székéhez, hogy irgalmasságot nyerjünk és kegyelmet találjunk, alkalmas időben való segítségül.


Amikor Péternek azt mondta az ÚR: Távozz tölem sátán, nem kezdte el kiüzni az ördögöt Péterböl. Elég volt Péternek e figyelmeztetés. Amikor megtagadta Péter a Megváltóját, elég volt egy tekintet.

Igen, kísért minket a sátán, ezért is kell megfeszítenünk testünket kívánságaival együtt, mert itt vagyunk sebezhetök. De hatalmas bátorítás nekem, hogy még a Szent Lélek is kimondhatatlan fohászkodással könyörög értem, igen Jézus Krisztus megtart bennünket, ha engedelmeskedünk.

Hasonlatosképen pedig a Lélek is segítségére van a mi erőtelenségünknek. Mert azt, a mit kérnünk kell, a mint kellene, nem tudjuk; de maga a Lélek esedezik mi érettünk kimondhatatlan fohászkodásokkal.
Róm 8,26

Az ördög kiüzését csak olyanoknál látunk a Bibliában, akiknél még nem volt megtésrés. Jézus Krisztus eredményes volt minden alkalommal, s ha a tanítványoknak nem müködött, nem az érintett személy volt az oka, hanem a tanitványok hitetlensége.

19.    
Ekkor a tanítványok magukban Jézushoz menvén, mondának néki: Mi miért nem tudtuk azt kiűzni?
20.    
Jézus pedig monda nékik: A ti hitetlenségetek miatt. Mert bizony mondom néktek: Ha akkora hitetek volna, mint a mustármag, azt mondanátok ennek a hegynek: Menj innen amoda, és elmenne; és semmi sem volna lehetetlen néktek.

Mt 17,19-20

1Tim 1,15    
Igaz beszéd ez és teljes elfogadásra méltó, hogy Krisztus Jézus azért jött e világra, hogy megtartsa a bűnösöket, a kik közül első vagyok én.

Shalom, szeretettel
Elisabeth
 :2smitten:
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Antee - 2011 Szeptember 29, 20:22:35
Idézet
Igen, kísért minket a sátán, ezért is kell megfeszítenünk testünket kívánságaival együtt, mert itt vagyunk sebezhetök. De hatalmas bátorítás nekem, hogy még a Szent Lélek is kimondhatatlan fohászkodással könyörög értem, igen Jézus Krisztus megtart bennünket, ha engedelmeskedünk.

Igen! :2smitten:

1Pt 4,1
Mivel tehát Krisztus testben szenvedett, vértezzétek fel magatokat azzal a felismeréssel, hogy aki testileg szenved, az elszakad a bűntől,
Cím: Re:Démonűzés
Írta: DöNdIkEeE - 2011 Szeptember 29, 22:02:57
Szia Döndikee!

Meg van a könyv, ha elküldöd priviben a cimeteket majd kiküldöm. Van egy másik szerintem nagyon jó könyv is : Rázd ki magad a porból! c. ha gondolod akkor mehet az is. Én egy időben minden ilyen jellegű könyvet elolvastam, és szivesen tovább adom.
Egyébként a Démonológia az egy harmadik ilyen jellegű könyv és azt írta Derek Prince.

 :2smitten:

Ó nagyszerű :D elküldöm a címünk.  :2smitten:
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Elisabeth - 2011 Szeptember 29, 22:27:33
Idézet
1Pt 4,1
Mivel tehát Krisztus testben szenvedett, vértezzétek fel magatokat azzal a felismeréssel, hogy aki testileg szenved, az elszakad a bűntől,

ÁMEN!  :2smitten:
Cím: Re:Démonűzés
Írta: feszter - 2011 Szeptember 30, 12:58:03
Békesség!

Az Új Szövetségben is találunk rá példát, hogy hívő embereket démonok győtőrtek.


Luk. 13,11
És ímé vala ott egy asszony, kiben betegségnek lelke vala tizennyolcz esztendőtől fogva; és meg volt görbedve, és teljességgel nem tudott felegyenesedni.
Luk. 13,16
Hát ezt, az Ábrahám leányát, kit a Sátán megkötözött ímé tizennyolcz esztendeje, nem kellett-é feloldani e kötélből szombatnapon?

Márk. 1,23
Vala pedig azok zsinagógájában egy ember, a kiben tisztátalan lélek volt, és felkiálta.....

 Az valóban igaz, hogy minden újjászületett keresztény, aki átadja az életét Krisztusnak, az Ő tulajdonába kerül .
Azonban hívő ember személyiségében is lehetnek viszont olyan területek, amelyek még nem kerültek a Szent Szellem befolyása, uralma alá. Ezeken a területeken az illető továbbra is démonikus befolyásnak lehet kitéve.
Előfordulhat bizonyos bűnös viselkedésformák, szokások megmaradhatnak a hívőknél is, és ezek a Sátán számára egy talpalatnyi helyet biztosíthatnak, ahol megvetheti a lábát.Az ördög kezdetektől fogva embergyílkos, mint ordító oroszlán körbejár és nézi kit kapjon el.
 A Sátán  mihelyt talál valamilyen törvényes jogcímet, bármilyen bűnt, amelynek alapján jogot formálhat lényünk egy részének birtoklására, azonnal birtokba is veszi azt a területet. Ezek lehetnek: az irigységet, a féltékenységet, a félelmet, a lázadást, a meg nem bocsátást, és más hasonló gonosz indulatokat. Ezzel viszont lehetőséget adnak a Sátánnak arra, hogy működjön az életükben a démonok által.
 Lehetnek démonok  néha a szülők vagy az ősök, bűnei miatt,ha a keresztény maga sem szabad azokból a bűnökből.
Ezért szükségünk van a Krisztus Testében a szellemek megkülönböztetésének ajándékára, hogy felismerhessük ezeket a démonokat, és szabadító szogálat álltal elősegíthessük Krisztus Teste tagjainak szabadulását.
Igaz bűnbánattal kell Isten előtt járnunk, és folyamatosan ellene kell állnunk az ördögnek.  :2smitten:
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Elisabeth - 2011 Szeptember 30, 15:01:11
Számomra ez nagyon érdekes.

Hogyan lakozhat démon, egy újjászületett emberben, Isten gyermekében, abban az emberben akiben lakozást vett a Szent Szellem, és a Szent Szellem által Krisztus.

1Kor 3:16  Nem tudjátok-é, hogy ti Isten temploma vagytok, és az Isten Lelke lakozik bennetek?

2Kor 6:15  És mi egyezsége Krisztusnak Béliállal? vagy mi köze hívőnek hitetlenhez?

2Kor 6:16  Vagy mi egyezése Isten templomának bálványokkal? Mert ti az élő Istennek temploma vagytok, a mint az Isten mondotta: Lakozom bennök és közöttük járok; és leszek nékik Istenök, és ők én népem lesznek.

1Ján 4:4  Ti az Istentől vagytok fiacskáim, és legyőztétek azokat; mert nagyobb az, a ki bennetek van, mint az, a ki e világban van.

Igen, a hitetlenben, aki még még nem született újjá, abban lakozhat.

Isten gyermekét, csak kisérthetik a démonok, lakozást venni soha.
Nem tudom elképzelni, hogy az Úr megosztozik a démonokkal, és aztmondja: "- nézd itt én te ott, várunk amíg valaki majd kiűz téged, vagy a házigazdánk majd eldönti meikünknek ad nagyobb teret". Ez vic.

Isten gyermekei szabadok. Ő a szabadító.

Ján 8:36  Azért ha a Fiú megszabadít titeket, valósággal szabadok lesztek.

Valósággal és teljesen, ez Krisztus ígérete.

 :2smitten:

Teljesen egyetértek, kedves Zoltán Testvérem!

Shalom,

 :2smitten: 
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Elisabeth - 2011 Szeptember 30, 15:30:45
Kedves Ircsi!

Szerinted ezek a személyek Jézus Krisztusban újjászületett Isten gyermekei voltak? Akik Krisztusban újjászülettek, azokon nincs hatalma a sátánnak.

Hitem és meglátásom szerint, nem emberi démonüzések, hanem maga az ÚR, Jézus Krisztus által tartja  meg hatalmával és szeretetével, és örzi meg  minden gonosztól azokat, akiket gyermekévé fogadott. Azonkivül nem gondolom, hogy a Szent Lélek megelégedne egy kis területtel, és így megosztaná az uralmát a gonosz hatalmával, hogy hátha lépésröl lépésre nagyobb teröletet fog kapni.  Ilyet én nem tudok elképzelni, mint ahogy azt sem, hogy csak félig szülöm meg a gyermekemet.

2Tim 4,18    
És megszabadít engem az Úr minden gonosz cselekedettől, és megtart az ő mennyei országára; a kinek dicsőség örökkön örökké! Ámen.

Júd  1,24-25
24.    
Annak pedig, a ki titeket a bűntől megőrízhet, és az ő dicsősége elé állíthat feddhetetlenségben nagy örömmel,
25.    
Az egyedül bölcs Istennek, a mi megtartónknak, dicsőség, nagyság, erő és hatalom most és mind örökké. Ámen.


Hitem egyik alapköve azok a  Szavak, amelyekkel az ÚR Jézus imádkozott az Atyához:

Jn 17,14-15
14.    
Én a te ígédet nékik adtam; és a világ gyűlölte őket, mivelhogy nem e világból valók, a mint hogy én sem e világból vagyok.
15.    
Nem azt kérem, hogy vedd ki őket e világból, hanem hogy őrizd meg őket a gonosztól.

Ha pedig megöríz az ÚR minket a  gonosztól, nincs mit kiüzni. Ha tiszta szívvel szeretem Uramat, Ö fog minden gonosztól megörízni.  Kísértések  voltak, vannak és lesznek, de az ÚR meg tud örízni bennünket, ha engedelmeskedünk. Az engedelmesség parancsát  viszont semmilyen démonüzés nem helyettesítheti. Ez nem jelenti azt, hogy nem kell a test és a lélek harcát megharcolnunk. Az engedelmesség a mi feladatunk:

Mk 12,29-31
Jézus így válaszolt: "A legfőbb ez: Halljad, Izráel, az Úr, a mi Istenünk, egy Úr,  30és szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes elmédből és teljes erődből. 31A második ez: Szeresd felebarátodat, mint magadat. Nincsen más, ezeknél nagyobb parancsolat."

Szerintem nem a démonokat kell keresni magunkban, hanem Isten Szavának engedelmeskedi.

2Thess 3,1-3
1.    
Végezetre imádkozzatok értünk atyámfiai, hogy az Úrnak beszéde terjedjen és dicsőíttessék, a miként ti köztetek is.
2.    
És hogy meneküljünk meg az alkalmatlan és gonosz emberektől. Mert nem mindenkié a hit!
3.    
De hű az Úr, a ki megerősít titeket és megőriz a gonosztól.

Ezt én teljességében elhiszem.

Shalom,  :2smitten:
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Jules - 2011 Szeptember 30, 16:13:25
Álottak vagytok, testvéreim!  :2smitten:

Még jópár hozzászólással előbb írtam, hogy meglátásom szerint újjászületett hívőben valóban nem lehet démon, ellenben, ha nem rendeli az élete minden területét Krisztus uralma alá, démoni befolyás és kötelék alá kerülhet.

Ilyen esetek lehetnek az Ircsi által felhozottak.  :119: :169:
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Elisabeth - 2011 Szeptember 30, 16:50:13
Kedves Jules Testvérem!

Az Ircsi által hozott példák nem Krisztusban újjászületett személyekröl szólt. Ezért írtam. Viszont az Íge számtalan helyen felszólít engedelmességre. A kötelékektöl az ÚR szabadít meg bennünket, mert Ö gyözött!, de nekünk engedelmeskedni kell. De nem szeretnék vitatkozni, csak leírtam meggyözödésemet.
Szeretek minden Testvéremet és senkit sem akarok megbántani.

Szeretettel, Shalom

Elisabeth  :2smitten:
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Antee - 2011 Szeptember 30, 18:33:04
Álottak vagytok, testvéreim!  :2smitten:

Még jópár hozzászólással előbb írtam, hogy meglátásom szerint újjászületett hívőben valóban nem lehet démon, ellenben, ha nem rendeli az élete minden területét Krisztus uralma alá, démoni befolyás és kötelék alá kerülhet.

Ilyen esetek lehetnek az Ircsi által felhozottak.  :119: :169:


Szerintem a démoni behatás lehet több aspektusban:
-megszállottság (az alany testét irányítva, személyisége fölé kerekedve -nem lehet hívőben-)
-démoni kötöttségek (el nem hagyott bűnök, amelyet megragadva nem hagyja el a démon -kívül van a testén-)
-kísértések (a démoni megkörnyékezés, ellenálláskor elhagy, bűnné válás után köteléke lesz az alanynak -kívül van a testén-)
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Elisabeth - 2011 Szeptember 30, 21:35:54
Kedves Antee!

Teljesen egyetértek, és ahogy olvastam egy Ígét juttatott az ÚR eszembe:

10.    
Végezetre, atyámfiai, legyetek erősek az Úrban, és az ő hatalmas erejében.
11.    
Öltözzétek föl az Isten minden fegyverét, hogy megállhassatok az ördögnek minden ravaszságával szemben.
12.    
Mert nem vér és test ellen van nékünk tusakodásunk, hanem a fejedelemségek ellen, a hatalmasságok ellen, ez élet sötétségének világbírói ellen, a gonoszság lelkei ellen, melyek a magasságban vannak.
13.    
Annakokáért vegyétek föl az Istennek minden fegyverét, hogy ellentállhassatok ama gonosz napon, és mindeneket elvégezvén megállhassatok.
14.    
Álljatok hát elő, körül övezvén derekatokat igazlelkűséggel, és felöltözvén az igazságnak mellvasába,
15.    
És felsarúzván lábaitokat a békesség evangyéliomának készségével;
16.    
Mindezekhez fölvevén a hitnek paizsát, a melylyel ama gonosznak minden tüzes nyilát megolthatjátok;
17.    
Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, a mely az Isten beszéde:

Ef 6,10-17

Shalom   :2smitten:
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Antee - 2011 Szeptember 30, 21:38:46
Ámen! :2smitten:
Cím: Re:Démonűzés
Írta: feszter - 2011 Október 01, 11:23:49
Kedves Elizabet!

Idézem magam:
Idézet
Békesség!

Az Új Szövetségben is találunk rá példát, hogy hívő embereket démonok győtőrtek.

Sajnálom, hogy félreértelmezted amit írtam, ebben a két történetben hívő emberekről olvashatunk.
Nem  azt állítottam, hogy újjászületett keresztények, hanem  Istenben hívőkről szól ez a két történet.
Mivel külömbőző tanításokban részesülünk igy adódhatnak tanításbeli eltérések, látások egyes témakörökben.  :044:Cím: Re:Démonűzés
Írta: Alex - 2011 Október 02, 14:13:51
 Sziasztok !

Az én tapasztalatom ezzel a témával kapcsolatban, hogy ez fontos dolog amit az egyházban a felkent szolgálóknak gyakorolniuk kell mert sajnos azt kell mondanom lehetnek újjászületett keresztényekben démonok !
Valamint az ujj-onnan megtértekben nagy valószínűség szerint vannak démonok.
A keresztényeknek oda kell figyelni bizonyos területekre az amelyeken keresztül démonok jöhetnek be az életünkben.

-érzelmek
-gondolatok
-beszéd
-tekintet

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy állandó félelmekben kelljen élnünk ellenkezőleg az Úrban lévő életünkben teljesen rá kell hagyatkoznunk és bízva benne, hogy Isten védelme ezekben a dolgokban is működik és ha
 
-igazság
-tisztaság
-szentség

van az életünkben akkor ezek az ellenségeink távol maradnak tőlünk
(nincs helyük a személyiségünkben ) és a gonosz a talpunk alatt marad.
Ez nem azt jelenti, hogy nem figyelnek bennünket és nem fognak ellenünk támadni de ez már a szellemi harc területe.
Előfordulhat, hogy  démonokat engedünk az életünkbe ezért ha valami olyan bűnt tapasztal egy keresztény az életében amelyhez kényszerítés kapcsolódik biztos lehet benne démonok vannak a személyiségébe, amelytől természetesen van szabadulás az Úr Jézus által.

Ebben a témában Derek Prince könyvét ajánlom Démonok és a szabadulás
valamint ezen a linken a tanítást :

http://keresztenyfilmek.com/tanitasok/31-bill-subritzky.html (http://keresztenyfilmek.com/tanitasok/31-bill-subritzky.html)


Cím: Re:Démonűzés
Írta: Antee - 2011 Október 02, 14:24:13
Szia Testvérem!

Nem lehet mindent démoni kategóriába sorolni! A testünkben is lakozik bűn, nem lehet mindent a démonokra kenni.
A saját kívánságaink is rabul ejthetnek minket.
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Irma - 2011 Október 02, 14:34:00
Ez igy igaz. Van amiből "egyszerűen" meg kell térni.
Sőt van olyan is hogy az illető aki különböző "tüneteket" produkál nem is démonizált, hanem belső gyógyulásra van szüksége. Sokszor tévesztik össze jószándékú testvérek a démonikus jegyeket a belső sebekkel. Mert lehet az elutasítottság, vagy a harag démonikus eredetű de lehet, hogy fel nem dolgozott belső lelki sebek állnak a háttérben. Ezért nagyon fontos, hogy aki szolgált leterhelt emberek felé, az rendelkezzen a lelkek megítélése ajándékkal, fontos, hogy a Szent Szellemtől felkent legyen, és ne csak ismerete legyen a dolog felől / sokszor még az ismeret is hiányzik!/ Látásom  és tapasztalatom szerint.
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Shomer ayin - 2011 Október 02, 16:49:24
Sziasztok !

Az én tapasztalatom ezzel a témával kapcsolatban, hogy ez fontos dolog amit az egyházban a felkent szolgálóknak gyakorolniuk kell mert sajnos azt kell mondanom lehetnek újjászületett keresztényekben démonok !
Valamint az ujj-onnan megtértekben nagy valószínűség szerint vannak démonok.
A keresztényeknek oda kell figyelni bizonyos területekre az amelyeken keresztül démonok jöhetnek be az életünkben.

-érzelmek
-gondolatok
-beszéd
-tekintet

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy állandó félelmekben kelljen élnünk ellenkezőleg az Úrban lévő életünkben teljesen rá kell hagyatkoznunk és bízva benne, hogy Isten védelme ezekben a dolgokban is működik és ha
 
-igazság
-tisztaság
-szentség

van az életünkben akkor ezek az ellenségeink távol maradnak tőlünk
(nincs helyük a személyiségünkben ) és a gonosz a talpunk alatt marad.
Ez nem azt jelenti, hogy nem figyelnek bennünket és nem fognak ellenünk támadni de ez már a szellemi harc területe.
Előfordulhat, hogy  démonokat engedünk az életünkbe ezért ha valami olyan bűnt tapasztal egy keresztény az életében amelyhez kényszerítés kapcsolódik biztos lehet benne démonok vannak a személyiségébe, amelytől természetesen van szabadulás az Úr Jézus által.

Ebben a témában Derek Prince könyvét ajánlom Démonok és a szabadulás
valamint ezen a linken a tanítást :

http://keresztenyfilmek.com/tanitasok/31-bill-subritzky.html (http://keresztenyfilmek.com/tanitasok/31-bill-subritzky.html)
Testvéreim. Békesség nektek. A Démonokat nem az izzadságszagú önmegfeszítés űzi el, hanem Jézus! Van is erre egy utalás az Igében.:11.    
A sokaság pedig monda: Ez Jézus, a galileai Názáretből való próféta.
12.    
És beméne Jézus az Isten templomába, és kiűzé mindazokat, a kik árulnak és vásárolnak vala a templomban; és a pénzváltók asztalait és a galambárusok székeit felforgatá.
13.    
És monda nékik: Meg van írva: Az én házam imádság házának mondatik. Ti pedig azt latroknak barlangjává tettétek.
14.    
És menének hozzá vakok és sánták a templomban; és meggyógyítá őket.
A Templom, már nem egyszerű kövekből felrakott építmény, hanem az mi lettünk, Jézus által. Ő mondta:Jn 2,19    
Felele Jézus és monda nékik: Rontsátok le a templomot, és három nap alatt megépítem azt.
Ezért írja Pál:1Kor 3,17    
Ha valaki az Isten templomát megrontja, megrontja azt az Isten. Mert az Istennek temploma szent, ezek vagytok ti.
ill.:2Kor 6,16    
Vagy mi egyezése Isten templomának bálványokkal? Mert ti az élő Istennek temploma vagytok, a mint az Isten mondotta: Lakozom bennök és közöttük járok; és leszek nékik Istenök, és ők én népem lesznek.
Jézus a mi gyógyítónk, Ő szabadít meg bennünket minden nyomorunkból-és a rabszolgaságból is.
Aki hozzá megy az szabad lesz. Ő mondja:Jn 8,36    
Azért ha a Fiú megszabadít titeket, valósággal szabadok lesztek.
Nagyon egyszerű a képlet: Aki a világosságban jár, az Istenben van! A démonok nem rajonganak a világosságért, mert abban nem rejtőzhetnek el... tehát a világosság űzi el a sötétség démonait! Isten mondja:Ésa.60,18.    
Nem hallatik többé erőszaktétel földeden, pusztítás és romlás határaidban, és a szabadulást hívod kőfalaidnak, és kapuidnak a dicsőséget.
19.    
Nem a nap lesz néked többé nappali világosságod, és fényességül nem a hold világol néked, hanem az Úr lesz néked örök világosságod, és Istened lesz ékességed,
20.    
Napod nem megy többé alá, és holdad sem fogy el, mert az Úr lesz néked örök világosságod, és gyászod napjainak vége szakad.
21.    
És néped mind igaz lesz, és a földet mindörökké bírják, plántálásom vesszőszála ők, kezeim munkája dicsőségemre.
22.    
A legkisebb ezerre nő, és a legkevesebb hatalmas néppé. Én az Úr, idején, hamar megteszem ezt.
És újra az alapokhoz értünk: Mindenben első Isten! Ő a kezdet-és Ő a vég!
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Shomer ayin - 2011 Október 02, 17:02:55
Bocsánat, és még valami amit fontosnak tartok. Az írod kedves testvérem Alex :" Az új megtértekben nagy valószínűséggel vannak démonok!"
Mi számít új megtérésnek? Hány éve tért meg az, aki nem számít Újnak?
Azt gondolom: Az Újonan megtértet, nem fertőzőnek kell tartani, hanem befogadni KELL!!!  Ahogy Isten is befogadott minket...
Rm 15,7    
Azért fogadjátok be egymást, miképen Krisztus is befogadott minket az Isten dicsőségére.
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Alex - 2011 Október 02, 17:34:55
Szia !

Nem tartom az újonnan megtért embert fertőzőnek, sajnálom hogy félreérthető volt.
És nem is úgy gondoltam rögtön le kell rohanni a démonokról szóló tanításokkal és azt nézni milyen démonok vannak benne és ha találunk valamit ki kell belőled űzni.
Őt be kell fogadni, a hívatlan vendégeket nem  egyébként az Istentiszteleteken a démonizált emberek a helyükön megszabadulnak többször volt rá példa de van
hogy segíteni kell nekik ebben, ez mindkét esetben az Úr munkája.
Cím: Re:Démonűzés
Írta: ugar11 - 2011 Október 02, 19:42:19
Kedves Testvérek!

Tisztelettel szeretnélek titeket megkérdezni,hogy személyesen szolgáltatok-e már ezen a területen?
Én tapasztaltam olyat,hogy megtért kereszténybe visszament a démon és újból ki kellett űzni belőle.
Ha van ilyen bizonyságotok, azt örömmel olvasnám,mert mindannyiunknak hasznára válna szerintem.

Áldott estét kívánok mindenkinek!
ugar11
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Antee - 2011 Október 02, 19:56:29
Démonűzésben még nem volt részem.
Csak szeretném azt kiemelni, hogy a megtérés az egy olyan dolog, amit könnyen félreérthetünk.
A gyümölcsökről ismerjük fel azt, aki meg van térve. Viszont vannak "gyümölcsök", amelyek saját erőből termesztenek és ugyan ez megrothad, de lehet annak már nem leszünk szemtanúi.
Cím: Re:Démonűzés
Írta: ugar11 - 2011 Október 02, 20:08:09
Kedves Testvérek!

Elnézést kérek,valószínű, hogy félreérthető voltam!
Az illető testvér megtért az első alkalommal amikor a démont kiűzték belőle valóságosan. Átadta az életét Jézusnak és igyekezett követni Őt. Fiatal keresztényként azonban elesett egy bűnben ami által visszament belé azonnal a démon és újból kellett szabadítószolgálatot végezni feléje,mert még rosszabb állapotba került, mint előzőleg volt.

Szeretettel:
ugar11
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Antee - 2011 Október 02, 20:16:59
Szia Testvérem!

Kérlek ne vedd tőlem szőrszálhasogatásnak, tényleg nem az ellentmondás hajt.
Nagyon úgy néz ki, hogy az illető megtért, de csak úgy néz ki. Nem 100%.

Amikor a magpéldázatban Jézus felsorolja a különféle területeket ahová esett a mag, (konkoly, sziklás, termőföld) akkor azt láthatjuk, hogy amelyik magot nem kapták fel a madarak, azok kihajtottak. Vagyis elkezdődött egy folyamat. Az elszáradás után vált láthatóvá, hogy bizony nem volt kellő helyen a gyökere!

Ott van a másik példázat, a konkoly és búza példázat. Mind a kettő kihajtott, de csak az aratáskor lettek elválasztva egymástól.
Miért? Mert amíg nőnek, nem lehet őket megkülönböztetni, csak akkor, amikor a termésnek jön el az ideje.
Fel is hívta a figyelmünket Jézus, hogy ne szaggassuk ki őket, hanem hagyjuk, hogy együtt nőjenek! Azért, mert mi nem tudjuk mindig, hogy melyik a konkoly és melyik a búza. Vagyis ki van megtérve és ki nem.
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Irma - 2011 Október 02, 21:00:46
Én se akarok szőrszálhasogató lenni, de biztos, hogy visszament az a démon? Vagy csak úgy gondolják? Mert ha egy fiatal hivő megbotlik attól még nem biztos, hogy mindjárt démonizált lesz. Mi is elesünk - én biztosan - olykor-olykor de még sem gondolom, hogy visszajönnének a démonok. Nem kellene mindjárt szabadítószolgálatot tartani felé, könnyen lehet, hogy "csak" bűnbánatot kell tartania, mint akármelyikónknek. Én hiszek abban, hogy aki hittel a keresztre néz annak üdvössége van abban az órában, és ha azok a démonok amelyek a megtérőben benne voltak ki lettek parancsolva, akkor az Úr nem adja könnyen vissza azt ami az Övé lett, hiszen Őmaga mondja : senki ki nem szakírhat titeket az én kezemből. Lehet elesni, de igaz az Ige, amelyik Mikeásnál van megírva :Ne örülj, én ellenségem! Elestem ugyan, de felkelek, mert ha még a setétségben ülnék is, az Úr az én világosságom!
És ez igy igaz.
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Elisabeth - 2011 Október 02, 21:02:13
Én se akarok szőrszálhasogató lenni, de biztos, hogy visszament az a démon? Vagy csak úgy gondolják? Mert ha egy fiatal hivő megbotlik attól még nem biztos, hogy mindjárt démonizált lesz. Mi is elesünk - én biztosan - olykor-olykor de még sem gondolom, hogy visszajönnének a démonok. Nem kellene mindjárt szabadítószolgálatot tartani felé, könnyen lehet, hogy "csak" bűnbánatot kell tartania, mint akármelyikónknek. Én hiszek abban, hogy aki hittel a keresztre néz annak üdvössége van abban az órában, és ha azok a démonok amelyek a megtérőben benne voltak ki lettek parancsolva, akkor az Úr nem adja könnyen vissza azt ami az Övé lett, hiszen Őmaga mondja : senki ki nem szakírhat titeket az én kezemből. Lehet elesni, de igaz az Ige, amelyik Mikeásnál van megírva :Ne örülj, én ellenségem! Elestem ugyan, de felkelek, mert ha még a setétségben ülnék is, az Úr az én világosságom!
És ez igy igaz.

ÁMEN! Kedves Irma Testvérnöm!
Cím: Re:Démonűzés
Írta: ugar11 - 2011 Október 03, 07:35:24
Kedves Irma és Antee testvéreim!

Direkt módon nem írtam le mindent,mert úgy gondoltam,hogy ez is elegendő lehet! Tévedtem. Felmerültek kétségek, amiket szeretnék eloszlatni ezért leírom a teljes bizonyságot. Remélem,hogy szeretettel és fenntartások nélkül fogadjátok majd!
Áldjon meg az Úr titeket!
ugar11

Kedves Elisabeth testvérnőm!

Te jól ismersz és olvastad már néhány írásomat. Emiatt kicsit furcsállom a kétségeidet!
Ezt amit most leírok ezután, azt olvashattad te is. Azt gondolom, hogy valószínűleg elfelejtkeztél róla vagy nem olvastad.
Áldjon meg az Úr!
ugar11
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Antee - 2011 Október 03, 07:39:37
Kedves Ugar11 Testvérem!

Szeretettel és fenntartások nélkül várom a bizonyságodat! :2smitten:

Szeretettel,
Antee
Cím: Re:Démonűzés
Írta: ugar11 - 2011 Október 03, 07:42:37
Már 2-3 éve hívő voltam amikor egy este egy testvérnő segítséget kért tőlem. Azt kérte,hogy menjek a lakására segíteni neki,mert az egyik testvérének a barátját démonok gyötrik és nem tudnak vele mit kezdeni. Hát hirtelen nagyon meglepődtem,mert én ilyen szolgálatban még addig nem voltam.
Gyorsan fel is hívtam a legjobb barátomat és tesómat,hogy legyen a segítségemre. Így tehát ketten mentünk a lakáshoz. Az ott lakó testvérnők mind a 7-en édestestvérek voltak és hívők is. Így utólag már lehetne kötekedni,hogy miért volt az egyikőjüknek nem hívő barátja, de mi nem ezzel foglalkoztunk,akkor.
Valószínűsítem így visszanézve,hogy azért, mert Isten így is  meg tudja magát dicsőíteni. Amikor bementünk a lakásba, nagyon érdekes látvány tárult elénk.
Egy 18-20 év körüli 120kg-s kb. 2 méter magas fiatalembert pillantottunk meg. Lefogni nem nagyon bírtuk,mert iszonyú ereje volt! Amíg imádkoztunk érte, addig Ő végig a hátán fekve az ott lévő ágyon volt. A szemei üvegesek voltak mint egy halottnak. Csak középen állt a szeme és a fejét forgatva tudott nézni.A szíve kétszer olyan gyorsan vert mint ahogy normális. A szája habzott és mindenkire köpködött! Hála Istennek,hogy ott voltak Isten erős angyalai is!(Ezt csak utána tudtuk meg) Semmi kárt nem tett bennünk,de folyamatosan szitkozódott és fenyegetőzött a démon ami benne volt;
- "Ez a test az enyém és elviszem magammal!Nem lesz belőle,csak por és hamu!"
- "Aki itt van a szobában azt mind megölöm! Éjfélre itt mindenki meghal!"
- "Gyengék vagytok nem megyek ki, nincs hatalmatok felettem"
A hangja olyan volt mintha valami mélységből jött volna! /nagyon is egyezett a horrorfilmekben hallhatóakkal/
Mi nem foglalkoztunk a szavaival,hanem folyamatosan imádkoztunk értelemmel és nyelveken is és parancsoltunk a gonosz szellemnek,hogy Jézus nevében menjen ki az emberből!
Ez a fiatal ember nevezzük Attilának, 15 éves korában átadta a életét a Sátánnak. A temetőket járva évekig hullarablással foglalkozott, amíg el nem jött ez a bizonyos nap, amikor a gonosz szellem el akarta vinni.
Kb. 5-6 órán keresztül imádkoztunk érte 9-en, és közben próbáltuk felvenni a kapcsolatot Attilával is. Mint utólag elmondta számára ez olyan volt, mintha moziban ült volna se szólni se mozogni nem tudott mindaddig, amíg a démon ki nem ment belőle.
A hosszú imádkozás minket is kissé kimerített,de kitartóak voltunk! Mivel ereztük,hogy ide több erőre van szükség, ezért kértük Jézust,hogy jöjjön és szabadítsa meg Attilát és az Ő angyalait, is hogy hadakozzanak. Ekkor mintha halottá vált volna Attila. Kiment belőle a démon és normális hangon tudott beszélni. Elmondtuk neki,hogy Jézus volt az aki megszabadította és csak Ő az aki megmentheti az életét és ha befogadja a szívébe,akkor Ő megvédi mindentől. Elmondtuk vele a megtérők imáját és Ő teljes szívéből megtért. A szemét lecsukva beszélt hozzánk sok dolgot! csodálkozva hallgattuk Attilát,mert idézte a biblia szavait és a szellemvilágba is belelátott.Megkérdezte tőlünk;
-"Kik ezek a fehér-kék ruhás alakok?"
-"Tele van velük a szoba"
Válaszoltunk csodálkozva:- Mireánk gondolsz?
Ő Válaszolt:
-"Nem, ti csak halandók vagytok"
-"A vezetőjük azt mondta,hogy mindannyiotoknak el van készítve odafent a helye!"
Így már tudtuk, hogy angyalokkal van tele a szoba!
Ez az első alkalom rövid története. Ezután Attila könnyelműen vétkezett és visszament belé a démon a társaival együtt!

Itt a második és harmadik alkalom története:

Először is hozzátenném, hogy sokszor vezet Isten minket olyan helyzetben, amit nem kerülhetünk meg és lépnünk kell,vagy előre vagy hátra. Nem én vagy a barátaim kerestük a lehetőséget, hanem Isten hozta elénk a helyzetet!!!

Mint az előzőekben leírtam az Attila nevű most már testvérünk újra vétkezett! Alkoholt ivott sokat és visszament belé a gonosz szellem. Oly erősen hatalma alá került,hogy nem volt ura önmagának.
Pl. A lakásban lévő faburkolatú televíziónak az oldalát kiharapta!
A lényeg,hogy a testvérnők hívtak minket megrémülten. Itt már nekünk kellett elvégeznünk Isten erejével a szabadítást.
Mi megint elmentünk hozzájuk, de jött velünk még egy testvér is. (neki akkortájt az imaélete nem nagyon volt rendben)
Beléptünk a szobába és egyből szól a gonosz szellem:
Meghaltok ma mind! Ezt minek hoztátok magatokkal? Erőtlen és semmit sem tud tenni,és rámutatott a harmadik testvérre!
Meglepődtünk,hogy honnét tudhat ilyeneket?
A szobába a testvérnőket nem engedtük be,mert azzal fenyegetőzött a gonosz szellem,hogy a férfiakat megöli és a nőket megerőszakolja és őket is megöli! Ezért a testvérnők kint a konyhában imádkoztak.
Azután folyamatosan imádkoztunk nyelveken is és értelemből is és kezdtük űzni a szellemet a testvérből.
Ez idő alatt a szellem egyfolytában beszélt hozzánk.
Elkezdte sorolni mindhármunk megtérés előtti életére vonatkozóan1-1 jellemző bűnét.
pl. Te erőszakos ember vagy! érzem benned!( a testvér régen karate sportot űzött)
a másikunknak : Te alkoholista voltál! Ezt és ezt ittad ismerlek! és így tovább!
Mindent tudott a megtérésünk előtti életünkről részletekig menően.
Ezeket azért mondta,hogy kizökkentsen minket az imából.
Nem sikerült neki. Ezután más módszert próbált.
Elkezdett viccelődni,hogy nevessünk. Aki nevetett, annak egyből mondta:Kiestél a harcból!
És valóban, teljes koncentrált imát igényelt a feladat. Nagyon sokat imádkoztunk nyelveken és értelemből is kb. 2 órán keresztül.
Végül sikerült kiűznünk Attilából ezt a szellemet és elment.
Megtisztult a tekintete és boldog volt Attila. Elmondta,hogy nagyon megijedt, amikor visszament belé a szellem,mert nem gondolta,hogy ez megtörténhet.
De Isten mindig tud segíteni! Hálásak voltunk És dicsértük Istent a szabadításért.
Végezetül csak annyit,hogy Attila csak néhány hónapos keresztény volt amikor harmadjára is hívtak minket,hogy menjünk Imádkozni érte!
A testvér sajnos vétkezett; megint ivott és visszatért a gonosz szellem.
Mire odaértünk hozzájuk addigra már nem volt tennivalónk,mert Attila addigra összeszedte magát és ellene állt a gonosznak, aki azonnal elhagyta őt.
Mindezekért Dicsőség és Hála Istennek!
ugar11
Cím: Re:Démonűzés
Írta: ditte - 2011 Október 03, 09:47:27
Kedves Ugar11!
Köszönöm,hogy elmesélted ezt.Nagyon tanulságos.
Cím: Re:Démonűzés
Írta: ditte - 2011 Október 03, 09:54:45
Én ezt úgy értelmezem,hogy akkor fordulhat elő ilyesmi, amikor valaki a megkörnyékező bűnnek enged,esetleg folyamatosan.Tehát könnyedén veszi a dolgot.
Mégis ez egy extrém eset.

Mert nyilvánvaló,hogy az Úr megemlékezik róla,hogy por vagyunk.Ha az Úrra figyelünk folyamatosan,akkor ha elesünk is, akkor rögtön odajárulhatunk a kegyelem királyi székéhez megvallva vétkünket és az Atya megbocsát és megtisztít minket minden hamisságtól.

Cím: Re:Démonűzés
Írta: Antee - 2011 Október 03, 14:26:00
Kedves Ugar!

Koszonom, hogy ilyen reszletekbe menoen leirtad a bizonysagot.
Jezus beszelt arrol, hogy a tisztatalan lelek amikor kimegy valakibol, viz nelkuli helyen bolyong nyugalmat keresve, de nem talal.
Ilyenkor visszamegy es megnezi, hogy akibol kiment, milyen allapotban van.
Ha GAZDATLANUL talalja, akkor vesz meg maganal is gonoszabb demonokat es bekoltoznek.

Testverem, az igebol meritve azt latom, hogy megszallott csak az lehet, aki gazdatlanul (Isten nelkul) el.
A megtero ima, a fellendulo kez, a kereszteny beszed nem bizonyitja a megterest.

Az Ur jelentse ki a nekunk, ha valamit rosszul ertelmezunk az igejebol.
Mindenesetre igy is ugy is nagyon hasznos volt, hogy leirtad, mert egy megtortent esettel novekedett az ismeretunk.
Az Ur aldjon meg!

Szeretettel,
Antee
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Irma - 2011 Október 03, 14:28:25
Kedves Testvérem!

Nagyon elgondolkoztatott ez a történet, és töprengtem azon, hogy hogyan is fogalmazzam meg, amit úgy gondolom, hogy el kell mondanom. Mert semmiféleképpen sem akarok én senkit megbántani, de itt nekem sok minden szemet szúrt. De ami fontos az, az hogy fiatal hivők belementek egy olyan szellemi harcba amire még nem biztos, hogy fel voltak készülve. Ilyen démonizált ember felé szolgálni csak befedezettségben lévő, Istentől rendelt szolgálónak tanácsos. Én nem gondolom, hogy hitben gyermekeket küldene Isten a harcmezőre! Amikor valakit Isten megbíz egy feladattal akkor mindent rendelkezésére bocsájt ami a győzelemhez szükséges. Itt pedig szó sem esik arról, hogy bárki is / a jelenlevők közül / rendelkezett volna azzal a felhatalmazottsággal, ami ide kell. Aki szabadítószolgálatban résztvesz, az biztos, hogy megkapja a lelkek megítélése ajándékát, és így tisztában van azzal kivel is áll szemben. A másik ami nekem feltünt, hogy itt szabadon beszélhetett a démon. Isten gyermekeinek nem kell eltürniük, hogy a démonok szóhoz jussanak. Már az elején meg kellett volna tiltani neki, hogy beszéljen. És itt jön az, hogyha a Szellemi Tekintély : Jézus velünk van, akkor ahogy Ő tette, simán, megtilthatjuk a démonnak a beszédet. Mert mint a történetben látjuk, ahogy beszélt, mindjárt nyomást is gyakorolt az ott jelenlevőkre / a testvérnők csak a konyhában imádkoztak, vagy hogy meglepődtetek, hogy a démon mindent tud rólatok, stb. / Nagyon fontos, hogy aki ilyen szolgálatba belefog, ismerje a szabályszerűséget a Bibliából. Jézus soha nem beszélgetett a démonnal, Pál apostol is megtiltotta nekik a beszédet. Ezeket azért írom le, hogy legközelebb ha valaki ilyen szolgálatba kezd akkor készüljön fel. Tudnunk kell valamenyiőnknek, hogy milyen felhatalmazottságunk van. Jézus nekünk adta Neve erejét, és ezzel együtt rendelkezésünkre bocsájtott mindent ami a győzelemhez szükséges. De cselekednünk akkor kell, amikor Ő küld minket. Önmagában még az, hogy látunk egy szükséget nem jogosít fel minket a szolgálatra. Csak akkor mehetünk ha Ő azt mondja: menj el és cselekedj és akkor rajta lesz az Ő Szellemének a pecsétje. Enélkül a legnagyobb jószándékunk is kudarcba fulladhat. Az hogy itt az Úr végül mégis megadta a szabadulást, az Ő különös nagy kegyelme.
Dicsősség az Ő Nevére, hogy ma is Ő a Szabadító!
Cím: Re:Démonűzés
Írta: ugar11 - 2011 Október 03, 16:05:04
Kedves Testvérem!

Nagyon elgondolkoztatott ez a történet, és töprengtem azon, hogy hogyan is fogalmazzam meg, amit úgy gondolom, hogy el kell mondanom. Mert semmiféleképpen sem akarok én senkit megbántani, de itt nekem sok minden szemet szúrt. De ami fontos az, az hogy fiatal hivők belementek egy olyan szellemi harcba amire még nem biztos, hogy fel voltak készülve. Ilyen démonizált ember felé szolgálni csak befedezettségben lévő, Istentől rendelt szolgálónak tanácsos. Én nem gondolom, hogy hitben gyermekeket küldene Isten a harcmezőre! Amikor valakit Isten megbíz egy feladattal akkor mindent rendelkezésére bocsájt ami a győzelemhez szükséges. Itt pedig szó sem esik arról, hogy bárki is / a jelenlevők közül / rendelkezett volna azzal a felhatalmazottsággal, ami ide kell. Aki szabadítószolgálatban résztvesz, az biztos, hogy megkapja a lelkek megítélése ajándékát, és így tisztában van azzal kivel is áll szemben. A másik ami nekem feltünt, hogy itt szabadon beszélhetett a démon. Isten gyermekeinek nem kell eltürniük, hogy a démonok szóhoz jussanak. Már az elején meg kellett volna tiltani neki, hogy beszéljen. És itt jön az, hogyha a Szellemi Tekintély : Jézus velünk van, akkor ahogy Ő tette, simán, megtilthatjuk a démonnak a beszédet. Mert mint a történetben látjuk, ahogy beszélt, mindjárt nyomást is gyakorolt az ott jelenlevőkre / a testvérnők csak a konyhában imádkoztak, vagy hogy meglepődtetek, hogy a démon mindent tud rólatok, stb. / Nagyon fontos, hogy aki ilyen szolgálatba belefog, ismerje a szabályszerűséget a Bibliából. Jézus soha nem beszélgetett a démonnal, Pál apostol is megtiltotta nekik a beszédet. Ezeket azért írom le, hogy legközelebb ha valaki ilyen szolgálatba kezd akkor készüljön fel. Tudnunk kell valamenyiőnknek, hogy milyen felhatalmazottságunk van. Jézus nekünk adta Neve erejét, és ezzel együtt rendelkezésünkre bocsájtott mindent ami a győzelemhez szükséges. De cselekednünk akkor kell, amikor Ő küld minket. Önmagában még az, hogy látunk egy szükséget nem jogosít fel minket a szolgálatra. Csak akkor mehetünk ha Ő azt mondja: menj el és cselekedj és akkor rajta lesz az Ő Szellemének a pecsétje. Enélkül a legnagyobb jószándékunk is kudarcba fulladhat. Az hogy itt az Úr végül mégis megadta a szabadulást, az Ő különös nagy kegyelme.
Dicsősség az Ő Nevére, hogy ma is Ő a Szabadító!

Kedves Irma testvérnő!

Köszönöm a lelkesítő és bátorító szavaidat! :afro:
Te úgy gondolod, hogy nem lett volna szabad használni nekünk azt amink volt!. Isten másképp gondolta.
18-19 évvel ezelőtt nem voltak elérhetőek olyan keresztény kiadványok amikből megtanulhatta volna a fiatal keresztény a szabályszerűségeket amiket a démonok kiűzésénél gyakorolni kell.
Ha figyelmesen elolvasod a bizonyságot, akkor nyilvánvaló, hogy Isten milyen lépésekben tanított minket!
1. Abszolút gyakorlatlan hívőknél, akik a hitüket használták és nem történt meg a szabadulás: Segítségül hívták az Úr Nevét és Isten angyalai elhozták a szabadulást! Meddig tartott? kb. 5-6 órát
2. Második alkalommal már a hívők nagyobb hittel  vágtak neki és már Ők végezték a szabadítást! Mennyi ideig tartott? kb. 2 órát
3. Harmadik alkalommal Maga az érintett végezte el a szabadítást a saját hite által, úgy hogy ellene állt a gonosznak! Mennyi ideig tartott? nem volt egy óra sem
Mindhárom alkalommal Isten volt megdicsőítve, mindenféle hiányosságaink és tökéletlenségünk ellenére.

Kedves Testvérnő! Lehet,hogy te életmentő helyzetben (mert itt az volt), másképp cselekedtél volna, de nekünk nem volt lehetőségünk más szolgálók segítségül hivására,akkor!
Engem nem bántottál meg, mert nem az én érdemem vagy más emberé ennek a testvérnek a szabadulása! Minden dicsőséget Neki adtunk!
A szemszúrásról meg inkább ne beszéljünk!

Áldjon meg az Úr!
ugar11
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Shomer ayin - 2011 Október 03, 18:28:10
Áldott testvérem. Azt állítod,18-19 évvel ezelőtt nem voltak elérhetőek az ezzel a témakörrel foglalkozó könyvek!
Dehogynem! Sok-sok éve adatott nekünk a Szentírás, Isten Igéje. Ezt kell olvasni-erről kell gondolkodni, ezért van! Ez bizony világosság.Fény a sötétségben. Élet!!! Nem ötletelésekből kell táplálkozni, főleg nem szabad ezen írásoknak nagyobb jelentőséget tulajdonítani mint a Szentírásnak.
És Jézus Krisztus tanítása szerint, a jelek követni fognak minket. tehát nem szabad hátrafelé pislogni, hogy tényleg jönnek-e ezek a jelek?!
Ha pedig eme felvilágosult kor Hívői a jelekre összpontosítanak, az ajándékokra, a szolgálatokra és nem Jézusra, akkor a baj ezen testvérek esetében nagyon nagy!
Mert először is:Mk 8,36    
Mert mit használ az embernek, ha az egész világot megnyeri, lelkében pedig kárt vall? Mert az nem elég Isten előtt, ha a mi felfogásunk szerint valaki jó és igaz testvér, mert démonokat hajkurász.
Mert Jézus így nyilatkozik eme ágazatról:21.    
Nem minden, a ki ezt mondja nékem: Uram! Uram! megyen be a mennyek országába; hanem a ki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát.
22.    
Sokan mondják majd nékem ama napon: Uram! Uram! nem a te nevedben prófétáltunk-é, és nem a te nevedben űztünk-é ördögöket, és nem cselekedtünk-é sok hatalmas dolgot a te nevedben?
23.    
És akkor vallást teszek majd nékik: Sohasem ismertelek titeket; távozzatok tőlem, ti gonosztevők.
Mert az az Igazság, sokkal többet kell az Istennel foglalkozni, mint a démonokkal-vagy a gonosszal!
Mert Isten ezt mondja:V Mózes 6,4.    
Halld Izráel: az Úr, a mi Istenünk, egy Úr!
5.    
Szeressed azért az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes erődből.
6.    
És ez ígék, a melyeket e mai napon parancsolok néked, legyenek a te szívedben.
7.    
És gyakoroljad ezekben a te fiaidat, és szólj ezekről, mikor a te házadban ülsz, vagy mikor úton jársz, és mikor lefekszel, és mikor felkelsz.
8.    
És kössed azokat a te kezedre jegyül, és legyenek homlokkötőül a te szemeid között.
9.    
És írd fel azokat a te házadnak ajtófeleire, és a te kapuidra.
És Újra:Jer.31,31.    
Ímé, eljőnek a napok, azt mondja az Úr; és új szövetséget kötök az Izráel házával és a Júda házával.
32.    
Nem ama szövetség szerint, a melyet az ő atyáikkal kötöttem az napon, a melyen kézen fogtam őket, hogy kihozzam őket Égyiptom földéből, de a kik megrontották az én szövetségemet, noha én férjök maradtam, azt mondja az Úr.
33.    
Hanem ez lesz a szövetség, a melyet e napok után az Izráel házával kötök, azt mondja az Úr: Törvényemet az ő belsejökbe helyezem, és az ő szívökbe írom be, és Istenökké leszek, ők pedig népemmé lesznek.
34.    
És nem tanítja többé senki az ő felebarátját, és senki az ő atyjafiát, mondván: Ismerjétek meg az Urat, mert ők mindnyájan megismernek engem, kicsinytől fogva nagyig, azt mondja az Úr, mert megbocsátom az ő bűneiket, és vétkeikről többé meg nem emlékezem.
/ ez az újszövetség igérete!/
Ám ezekben sehol nem mondja: Filózzatok a démonűzésen... De azt Igen: Ezekről gondolkodjatok!/ Isten Igéjéről/
Ha pedig így élünk, és mindenben Istent követjük Jézus Tanítása szerint, ezek a jelek nem maradnak el tőlünk! De nem a jelek irányában megyünk akkor sem!!!
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Elisabeth - 2011 Október 03, 18:35:18
Idézet
Sok-sok éve adatott nekünk a Szentírás, Isten Igéje. Ezt kell olvasni-erről kell gondolkodni, ezért van! Ez bizony világosság.Fény a sötétségben. Élet!!!

Jn 8,12    
Ismét szóla azért hozzájok Jézus, mondván: Én vagyok a világ világossága: a ki engem követ, nem járhat a sötétségben, hanem övé lesz az életnek világossága.

Ézs 60,3    
És népek jönnek világosságodhoz, és királyok a néked feltámadt fényességhez.

ÁMEN!
Cím: Re:Démonűzés
Írta: ugar11 - 2011 Október 03, 18:40:38
Kedves Testvérem!

Igazad van. Volt bibliánk és olvastuk is.
Várom a részedről a hit gyakorlása által gyakorlatban létrejött bizonyságok megosztását, mindannyiunk épülésére és gazdagodására! :afro:

Áldjon meg az Úr kedves testvérem!
ugar11

Cím: Re:Démonűzés
Írta: Shomer ayin - 2011 Október 03, 18:47:43
Áldott Testvérem. Ha utánam érdeklődsz, vagy az én hitéletem felől, akkor talán bölcsebb lenne, ha azokat kérdeznéd, akik felé szolgáltam, vagy akik ismernek engem, akár a Skype-os összejövetelekről...
Cím: Re:Démonűzés
Írta: ugar11 - 2011 Október 03, 18:49:15
Kedves Testvérek!

Sajnálom, ha bárkit megbotránkoztatott a bizonyságom!
Nem akartam leírni, mert nem célom az öntömjénezés! Csak próbáltam beszélni arról, hogy kereszténybe is visszamehet a démon. Mivel kétségek sora merült fel, ezért elejétől a végéig leírtam az egészet!
Bocsánat, többé nem fordul elő!

Szép estét kívánok!
ugar11
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Shomer ayin - 2011 Október 03, 18:55:41
Áldott Testvérem. Nem is vitatja senki az állításod! Megtisztelő számunkra hogy megosztottad bizonyságodat. A Szentírás nagyon is említ oly esetet, amikor a démonok visszafordulnak.
Luk.11,24.    
Mikor a tisztátalan lélek kimegy az emberből, víz nélkül való helyeken jár, nyugalmat keresvén; és mikor nem talál, ezt mondja: Visszatérek az én házamba, a honnét kijöttem.
25.    
És oda menvén, kisöpörve és felékesítve találja azt.
26.    
Akkor elmegy, és maga mellé vesz más hét lelket, magánál gonoszabbakat, és bemenvén ott lakoznak; és annak az embernek utolsó állapota gonoszabb lesz az elsőnél.
Ez akkor lehetséges, /ahogyan erre Petya Testvérem is rámutatott/ Amikor az újonnan megtért Hívő, valamiért nem töltekezik be Szentszellemmel!
Cím: Re:Démonűzés
Írta: ugar11 - 2011 Október 04, 07:30:32
Kedves Testvérek!

Bejelentést teszek számotokra:
A mai naptól nem kívánok részt venni a fórumozásban és egyúttal kérem az azonosítóm törlését is!
Több testvérem is aki ismerte a fórumotokat óvatosságra intett. Én ez figyelmen kívül hagytam és őszintén szándékomban állt,hogy ebben a témában segítsek és a kérdéses dolgokat a valóságukban feltárjam.
Sajnos rosszul sült el a dolog. Gyanakvás, kritizálás, bírálat lett, a segítőkészségem jutalma.
Egyesek nem úgy fogadtak nem úgy viseltettek irányomban ahogy egy testvérnek ezt tennie kellene!
   
A ki titeket befogad, engem fogad be; és a ki engem befogad, azt fogadja be, a ki engem küldött.
A ki befogadja a prófétát próféta nevében, prófétának jutalmát veszi; és a ki befogadja az igazat igaznak nevében, igaznak jutalmát veszi;(Máté10,40-41)

Ezentúl nem fogom zavarni a köreit az illető személyeknek, ezt megígérem!
Én nem haragszom rájuk, de ha engedi idejük akkor gondolkozzanak el azon amit tettek, nem velem,hanem az Ő bizonyságával!!!

Szép napot kívánok mindenkinek!
ugar11
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Antee - 2011 Október 04, 07:42:11
Kedves Testvérem!

Tiszteletben tartom a döntésedet, ámde olvasd el még egyszer a hozzászólásokat, mert a kirohanásod egyszerűen érthetetlen.
Mi az igét vesszük alapul. Azok a Testvérek, akik óvva intettek,kezdetben itt voltak tagok. Csak ugyanúgy az igét mi többre becsültük mint azok testvérek nézeteit és sértődve továbbálltak, mert nem kaptak rá "ámen"-t.

Áldjon meg az Úr!

Szeretettel,
Antee
Cím: Re:Démonűzés
Írta: ditte - 2011 Október 04, 07:49:32
Szeretett testvérem, Ugar11!
Ne menj el kérlek. Nem hiszem, hogy bárki meg akart volna bántani. Kérlek Testvérem,ne gondold ezt. Van,hogy az emberek, akár testvérek is nincsenek egy véleményen, de ez ne bántás. Nem beszéltek veled tiszteletlenül, vagy szeretetlenül. Beszélgetünk. Legyünk türelmesek és ne bántódjunk meg. Jézus sem bántódott meg, amikor nem értették meg.
Az Úr áldjon meg Téged és minden testvért.
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Aata - 2011 Október 04, 16:42:44
Hű, eléggé paprikás lett itt a hangulat. Remélem, hogy ugar11 nem ment még nagyon messzire, mert nekem nagyon tetszett a bizonyság, amit leírtál. Sőt továbbmegyek, szerintem tanulságos volt a tekintetben is, hogy mennyire gondolkodás nélkül tudtad Isten szolgálatába állítani magad/ magatokat, holott tapasztalat még nem volt e téren. A Szent Szellem által bármi lehetséges, nem kell hozzá se gyakorlat, se útmutató, és biztos vagyok benne, hogy e szerint cselekedtetek, hiszen a démon távozott.

Ennek ellenére azt is elfogadom, amit a többi testvér mond. Mindenféle előzmény és tapasztalat nélkül egy ilyen dolgot végrehajtani akár lehet nagyon veszélyes is. Egy vezető, vagy a démonűzésben jártasabb tesvér jelenléte ráadásul sokat segít, akár fel is gyorsíthatja a folyamatot. Hallottunk már olyan személyekről, akik tapasztalat és tapasztaltabb testvérek nélkül űztek ki démonokat. Derek Prince is ilyen volt, többek között erről is ír a Démonológia című könyvében. Viszont ugyanebben a könyvben arról is ír, hogy ajánlott tapasztaltabb testvérekkel együtt közösen nekiállni a feladatnak, ha van erre mód és lehetőség.

Én nem tudom, hogy pontosan milyen ember vagy, és mennyire fogadtad magadba a Szent Szellemet, de a sikeres démonűzés mindenesetre jó ajánlólevél. Az viszont már ellentmond, hogy sértődötten elmész, abban biztos vagyok, hogy ez nem a Szent Szellemtől való. Én arra kérlek, hogy maradj. Maradj, mert örömmel olvastam soraid, maradj, mert taluhatsz itt sokaktól, és maradj, mert tőled is sokak tanulhatnak itt. És ha mindez nem győz meg, akkor győzzön meg az Ige, mely azt mondja, hogy az Úr mindig veled lesz, még ha mindenki más ellened is fordul. Persze ez nem azt jelenti, hogy bárki ellened fordult, csak azt, hogy ha esetleg így is érezted, akkor sem szabad egyből feladni!

Várlak vissza!  :(

A.
Cím: Re:Démonűzés
Írta: ditte - 2011 Október 04, 18:08:56
Kedves Aata!
Köszönöm bölcs szavaidat. Sajnos Ugar testvérünk elment, de remélem, meggondolja magát.
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Klara Erdelyi - 2011 Október 06, 13:58:02
Áldott Testvéreim Krisztusban,

végigolvastam a démonüzésról szóló - olykor nem minden ellentmondástól mentes - hozzászólásaitokat.
A vita nem baj, söt szükséges is lehet - ha megmaradunk közben egymás iránti szeretetben, józanoknak és persze Igeinek....
Mert itt mindannyian - kivétel nélkül - úton vagyunk Isten országa felé - van aki elörébb jár már, van aki elött még hosszabb az odavezetö út -
és az is igaz lehet, hogy van aki hétmérföldes léptekkel halad, van aki csak esetleg tyúklépésben - ez sem baj,
de a lényeg hogy jó úton vagyunk - ezt sosem szabad egyikünknek sem szem elöl téveszteni.

Akkor most írnék én is - saját és részben mások tapasztalataiból arról amit a démonüzésröl még tudni érdemes.

Elöször a megtérésröl - mert elhangzottak itt olyan vélemények, hogy aki megtért, aki ujjászületett,
Szent Szellemmel  betöltött keresztény, abban nem lehetnek démonok. 

Ezt - sajnos - a több évtizedes tapasztalataim alapján - nem tudom alátámasztani.
Mert elöször is - azt kellene tisztázni, hogy megtérés az részben egy egyszeri esemény - DE részben ugyanakkor egy folyamat is,
mert ujjászületéskor a megtérö emberek nagyon nagy része, még tisztában sincs az összes bünével - amiböl meg kellene térnie.
A bünökböl való megtérés - igy ezért az ujjászületés is - egy FOLYAMAT, ami szinte egy életen át tart a keresztényekben....

És éppen ezzel kapcsolatban tudom megemliteni azt - hogy mivel a keresztény élet folyamán - mint fentebb már irtam is - ÚTON vagyunk mindannyian, a bennünk levö Szent Szellem fokozatosan és folyamatosan tárja fel elöttünk és bennünk, azokat a dolgokat,
hogynemondjam bünöket, vétkeket és mulasztásokat - amiket az Ige alapján bünnek itél Isten...

És elég tág a "repertoár" - e tekintetben - elég ha a bünök meghatározása közül ( mert több is van) csak azt vesszük, hogy :
"minden igazságtalanság " bün - vagy hogy "ha valaki tudna jót cselekedni, de nem teszi, büne az annak "...

Azt hiszem az itt levök közül egyikünk sem tudja elmondani ezt magáról - hogy a szentség ilyen állapotára már eljutott volna ...

Márpedig a démonok emberben való tartózkodását - vagy éppen csak a külsöleg való gyötrését éppen az ember
bünei (amiktöl egyikünk sem mentes tökéletesen!) idézik elö.
A teljesen büntelen állapot - ha lenne - biztosithatna bennünket afelöl, hogy a démonok
által támadhatatlanok, befolyásolhatatlanok legyünk....

Tehát a démonüzés a keresztény élet elmaradhatatlan velejárója - véleményem és tapasztalataim szerint, a szellemi harc szerves része,
ugyanis miért is biztatna minket Isten Szelleme harcra ( Efezus 6) - miért is kellene felvennünk a szellemi fegyvereinket - HA NEM LENNE pl. a démonok elleni harcra szükség ?

Még két dologra szeretném felhivni a figyelmeteket.

Az egyik, hogy sokan összetévesztik, összekeverik - saját magukban vagy másokban is - hogy mi a testi természet szerepe
és mi a démonok szerepe a bünöket illetöen, és megpróbálják a saját természetüket "kiüzni" - a démonokat pedig "megfesziteni" ....

Nos, drága Barátaim - ez igy nem fog sikerülni sohasem.
Elöször is egyértelmüen KÜLÖN KELL választani - a testi természetet - ami az óember keresztre feszitésével, halálra adásával történik - a démonikus befolyásolásoktól, hatásoktól. Ezt a legegyszerübben úgy lehet eldönteni, hogy mikor óember- mikor démon munkálkodik valakiben,
hogy HA VALAKI öszintén meg akar valamilyen bünös cselekedetétöl szabadulni, DE hosszabb idö alatt SEM TUD minden igyekezete ellenére sem -
akkor azt a bünös cselekedetet nagy valószinüséggel démonok jelenléte teszi benne. Ilyenkor indokolt a démonok kiüzése - akinek meg van erre
az alkalmassága - saját magából, aki erre nem érzi elég erösnek vagy felkészültnek saját magát, annak érdemes ez ügyben "szakember" segitségét igénybe venni...

A másik dolog, szintén nagyon fontos -amit ez ügyben mondani szeretnék, egy idöben tanulmányoznom kellett a hit nagy embereinek, tábornokainak az életét - a 19-20. században - egy bizonyos szempontból - és abban a könyvben 12 nagy ember életrajza volt leírva ( többek között Katryn Kuhlmann, Smith Wigglesworth, Aimee Semple McPerson, William Branham .... ) mind valódi elhívással, órási kenettel, az egész világon híres csodaszolgálattal, igazi Isten tábornokai voltak,  DE - Smith Wiggleswort üditö kivételével - mindannyiuk szolgálata vagy idö elötti elköltözésük miatt, vagy a szolgálatuk félresiklása miatt - hamarább befejezödött, mint a szolgálati életciklusuk, amire pedig Isten elhívta öket.
Számomra ez egyértelmüen jelezte azt, hogy ezek a hit tábornokai - mivel nem volt még akkor látásuk a démonüzésröl ( ennek a látásnak az egyházban történö elterjedése valóban Derek Prince nevéhez füzödik ) - sajnos a démonok megnyilvánuló jelenléte miatt bukták el a saját elhivásuk teljes betöltését... és ez nagyon szomorú.....

Azt gondolom - személy szerint - hogy a 19-20 század fordulóján a Szent Szellem az egyházat elöször helyre akarta állitani -
az Ige tekintélyét helyreállitani - ez volt a legsürgösebb, legégetöbb feladat az egyházban, a démonüzéssel kapcsolatos látások csak
késöbb jöttek be az egyházba ... Jézus maga is azt mondta a tanitványainak: "még sok mondanivalóm lenne, de most még nem hordozhatjátok el"

Minekünk viszont tényleg rendelkezésünkre állnak - jobbnál jobb szakkönyvek - sokunknak már saját tapasztalatok is arra,
hogy egy percig se türjük el démonok jelenlétét, megnyilvánulását vagy befolyásolását az életünk felett...

Mert bizony ezek a rusnya lények - itt vannak, köszönik szépen jól vannak - söt amikor arról hallanak, hogy ök tulajdonképpen
nem is léteznek egy megtért, ujjászületett hivö életében - örömtáncot járnak .... hogy "na ez is összejött, megtévesztés - neked köszönhetjük"....

Én - öszintén szólva - ilyenkor elsönek a "démonok jelenléte tagadásának"  démonát szoktam elöször kiüzni - utána megy az egész
rusnya bagázs kifelé....
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Jules - 2011 Október 06, 14:17:28
Idézet
utána megy az egész rusnya bagázs kifelé....


Tetszik ez a megfogalmazás.  :2funny:

Egyébként meg jól összefoglaltad, kedves Testvérnőm, nagyon egyet tudok érteni a leírtakkal.  :2smitten:
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Shomer ayin - 2011 Október 06, 14:43:23
Áldott Testvéreim Krisztusban,

végigolvastam a démonüzésról szóló - olykor nem minden ellentmondástól mentes - hozzászólásaitokat.
A vita nem baj, söt szükséges is lehet - ha megmaradunk közben egymás iránti szeretetben, józanoknak és persze Igeinek....
Mert itt mindannyian - kivétel nélkül - úton vagyunk Isten országa felé - van aki elörébb jár már, van aki elött még hosszabb az odavezetö út -
és az is igaz lehet, hogy van aki hétmérföldes léptekkel halad, van aki csak esetleg tyúklépésben - ez sem baj,
de a lényeg hogy jó úton vagyunk - ezt sosem szabad egyikünknek sem szem elöl téveszteni.

Akkor most írnék én is - saját és részben mások tapasztalataiból arról amit a démonüzésröl még tudni érdemes.

Elöször a megtérésröl - mert elhangzottak itt olyan vélemények, hogy aki megtért, aki ujjászületett,
Szent Szellemmel  betöltött keresztény, abban nem lehetnek démonok. 

Ezt - sajnos - a több évtizedes tapasztalataim alapján - nem tudom alátámasztani.
Mert elöször is - azt kellene tisztázni, hogy megtérés az részben egy egyszeri esemény - DE részben ugyanakkor egy folyamat is,
mert ujjászületéskor a megtérö emberek nagyon nagy része, még tisztában sincs az összes bünével - amiböl meg kellene térnie.
A bünökböl való megtérés - igy ezért az ujjászületés is - egy FOLYAMAT, ami szinte egy életen át tart a keresztényekben....

És éppen ezzel kapcsolatban tudom megemliteni azt - hogy mivel a keresztény élet folyamán - mint fentebb már irtam is - ÚTON vagyunk mindannyian, a bennünk levö Szent Szellem fokozatosan és folyamatosan tárja fel elöttünk és bennünk, azokat a dolgokat,
hogynemondjam bünöket, vétkeket és mulasztásokat - amiket az Ige alapján bünnek itél Isten...

És elég tág a "repertoár" - e tekintetben - elég ha a bünök meghatározása közül ( mert több is van) csak azt vesszük, hogy :
"minden igazságtalanság " bün - vagy hogy "ha valaki tudna jót cselekedni, de nem teszi, büne az annak "...

Azt hiszem az itt levök közül egyikünk sem tudja elmondani ezt magáról - hogy a szentség ilyen állapotára már eljutott volna ...

Márpedig a démonok emberben való tartózkodását - vagy éppen csak a külsöleg való gyötrését éppen az ember
bünei (amiktöl egyikünk sem mentes tökéletesen!) idézik elö.
A teljesen büntelen állapot - ha lenne - biztosithatna bennünket afelöl, hogy a démonok
által támadhatatlanok, befolyásolhatatlanok legyünk....

Tehát a démonüzés a keresztény élet elmaradhatatlan velejárója - véleményem és tapasztalataim szerint, a szellemi harc szerves része,
ugyanis miért is biztatna minket Isten Szelleme harcra ( Efezus 6) - miért is kellene felvennünk a szellemi fegyvereinket - HA NEM LENNE pl. a démonok elleni harcra szükség ?

Még két dologra szeretném felhivni a figyelmeteket.

Az egyik, hogy sokan összetévesztik, összekeverik - saját magukban vagy másokban is - hogy mi a testi természet szerepe
és mi a démonok szerepe a bünöket illetöen, és megpróbálják a saját természetüket "kiüzni" - a démonokat pedig "megfesziteni" ....

Nos, drága Barátaim - ez igy nem fog sikerülni sohasem.
Elöször is egyértelmüen KÜLÖN KELL választani - a testi természetet - ami az óember keresztre feszitésével, halálra adásával történik - a démonikus befolyásolásoktól, hatásoktól. Ezt a legegyszerübben úgy lehet eldönteni, hogy mikor óember- mikor démon munkálkodik valakiben,
hogy HA VALAKI öszintén meg akar valamilyen bünös cselekedetétöl szabadulni, DE hosszabb idö alatt SEM TUD minden igyekezete ellenére sem -
akkor azt a bünös cselekedetet nagy valószinüséggel démonok jelenléte teszi benne. Ilyenkor indokolt a démonok kiüzése - akinek meg van erre
az alkalmassága - saját magából, aki erre nem érzi elég erösnek vagy felkészültnek saját magát, annak érdemes ez ügyben "szakember" segitségét igénybe venni...

A másik dolog, szintén nagyon fontos -amit ez ügyben mondani szeretnék, egy idöben tanulmányoznom kellett a hit nagy embereinek, tábornokainak az életét - a 19-20. században - egy bizonyos szempontból - és abban a könyvben 12 nagy ember életrajza volt leírva ( többek között Katryn Kuhlmann, Smith Wigglesworth, Aimee Semple McPerson, William Branham .... ) mind valódi elhívással, órási kenettel, az egész világon híres csodaszolgálattal, igazi Isten tábornokai voltak,  DE - Smith Wiggleswort üditö kivételével - mindannyiuk szolgálata vagy idö elötti elköltözésük miatt, vagy a szolgálatuk félresiklása miatt - hamarább befejezödött, mint a szolgálati életciklusuk, amire pedig Isten elhívta öket.
Számomra ez egyértelmüen jelezte azt, hogy ezek a hit tábornokai - mivel nem volt még akkor látásuk a démonüzésröl ( ennek a látásnak az egyházban történö elterjedése valóban Derek Prince nevéhez füzödik ) - sajnos a démonok megnyilvánuló jelenléte miatt bukták el a saját elhivásuk teljes betöltését... és ez nagyon szomorú.....

Azt gondolom - személy szerint - hogy a 19-20 század fordulóján a Szent Szellem az egyházat elöször helyre akarta állitani -
az Ige tekintélyét helyreállitani - ez volt a legsürgösebb, legégetöbb feladat az egyházban, a démonüzéssel kapcsolatos látások csak
késöbb jöttek be az egyházba ... Jézus maga is azt mondta a tanitványainak: "még sok mondanivalóm lenne, de most még nem hordozhatjátok el"

Minekünk viszont tényleg rendelkezésünkre állnak - jobbnál jobb szakkönyvek - sokunknak már saját tapasztalatok is arra,
hogy egy percig se türjük el démonok jelenlétét, megnyilvánulását vagy befolyásolását az életünk felett...

Mert bizony ezek a rusnya lények - itt vannak, köszönik szépen jól vannak - söt amikor arról hallanak, hogy ök tulajdonképpen
nem is léteznek egy megtért, ujjászületett hivö életében - örömtáncot járnak .... hogy "na ez is összejött, megtévesztés - neked köszönhetjük"....

Én - öszintén szólva - ilyenkor elsönek a "démonok jelenléte tagadásának"  démonát szoktam elöször kiüzni - utána megy az egész
rusnya bagázs kifelé....
Áldott Testvérem. Köszönöm neked a hozzászólásodat, és hogy a tapasztalataidat megosztottad velünk. Két apró kérdés merült fel bennem ezek kapcsán, kérlek segíts nekem ezekben értelemre jutnom.
Elsőként: Azt írod: A Lelki fegyverzetet, a bennünk levő démonok miatt kaptuk... Az Ige a saját környezetében ezt mondja:Ef. 6,10.    
Végezetre, atyámfiai, legyetek erősek az Úrban, és az ő hatalmas erejében.
11.    
Öltözzétek föl az Isten minden fegyverét, hogy megállhassatok az ördögnek minden ravaszságával szemben.
12.    
Mert nem vér és test ellen van nékünk tusakodásunk, hanem a fejedelemségek ellen, a hatalmasságok ellen, ez élet sötétségének világbírói ellen, a gonoszság lelkei ellen, melyek a magasságban vannak.
13.    
Annakokáért vegyétek föl az Istennek minden fegyverét, hogy ellentállhassatok ama gonosz napon, és mindeneket elvégezvén megállhassatok.
Tehát az Ige mintha külső támadásra figyelmeztetne...
A Második kérdésem: Azt írod, Idézem:"
A másik dolog, szintén nagyon fontos -amit ez ügyben mondani szeretnék, egy idöben tanulmányoznom kellett a hit nagy embereinek, tábornokainak az életét - a 19-20. században - egy bizonyos szempontból - és abban a könyvben 12 nagy ember életrajza volt leírva ( többek között Katryn Kuhlmann, Smith Wigglesworth, Aimee Semple McPerson, William Branham .... ) mind valódi elhívással, órási kenettel, az egész világon híres csodaszolgálattal, igazi Isten tábornokai voltak,  DE - Smith Wiggleswort üditö kivételével - mindannyiuk szolgálata vagy idö elötti elköltözésük miatt, vagy a szolgálatuk félresiklása miatt - hamarább befejezödött, mint a szolgálati életciklusuk, amire pedig Isten elhívta öket.
Számomra ez egyértelmüen jelezte azt, hogy ezek a hit tábornokai - mivel nem volt még akkor látásuk a démonüzésröl ( ennek a látásnak az egyházban történö elterjedése valóban Derek Prince nevéhez füzödik ) - sajnos a démonok megnyilvánuló jelenléte miatt bukták el a saját elhivásuk teljes betöltését... és ez nagyon szomorú..... "
A Kérdésem pedig az lenne: Neked ki mondta hogy ezeket az állításokat? úgy értem honnan-kitől ered ez a kijelentés? Válaszodat izgalommal várom, őszinte tisztelettel.
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Klara Erdelyi - 2011 Október 06, 15:19:54
K3devs Shomer Ajin Testvérem
Egészen pontosan - hogy kérdésedre válaszoljak - szellemi harc miatt írtam - azt nem mondtam hogy a "bennünk levö" démonok miatt ...

Ugyanis valóban lehet bennünk is - és ilyenkor is szükség van a szellemi fegyverekre - de lehet másokban is - akik talán nem is tudnak erröl - de mi ezen démonok ellen is harcolhatunk - illetve szükséges is harcolnunk ....téhát ebben az értelemben akkor "külsö" támadásról van szó - ami mibennünk - meg másokban okoz galibát .....

Amikor Jézus Péterhez fordult - és azt mondta neki - "távozz tölem Sátán" - nyilván NEM Pétert akarta magától elüzni.... hanem a Péterben levö vagy a Péteren keresztül megnyilvánuló szatanikus eröt akarta kiüzni Jézus Péterböl - vagy Pétertöl ...

Tulajdonképpen szerintem nem annyira az a dolog lényege - hogy akkor most BENNE van-e vagy csak RAJTA keresztül munkálkodik-e a Satan -
a lényeg a VÈGEREDMÉNY - hogy utána Péter szabad emberként élhetett tovább - beszélhetett tovább ...
Szerintem elveszitjük a lényeget ha ezen a vonalon keresünk tovább - bár én szivesen beszélek erröl is, ha gondolod....
(Ne gondoljuk azt, hogy Péter a történet után NEM gondolkozott volna el azon, hogy MIÉRT is mondta neki Jézus azt amit mondott!)

A másik kérdéseddel kapcsolatosan : Nekem SENKI nem mondta ezeket az állitásokat - ezt én magam szürtem le a tanulságokat a fent emlitett - és a meg a nem emlitett - emberek életének tanulmányozásakor - a könyvet többször is átolvastam - mert nagyon kiváncsi voltam arra - hogy hogyan lehetséges az, hogy akiknek ilyen nagy elhivás van az életükön - és emberek millióit vezetik az Úrhoz ! - ( tehát a gyümölcsök egyértelmüen jók) - mégis kisiklik az életük - életük derekán .... minden odaszánásuk ellenére is ....

Hiszen mindegyikünk szeretné elkerülni az életében nyilvánvalóan megjelenö csaapdákat - ezzel egyetérthetünk....
Mert - és ez is személyes tapasztalat - a Satan nem hülye - nem dolgozik hiába - az Isten nagy embereire is mindig az "eröst, a hatalmast" küldi
hogy megakadályozza szolgálatuk sikerességét - éppen ezért sokkal nagyobb az ilyen emberek számára a démonikus támadások valószinüsége és ereje is ....

Ajánlom szívböl neked is ezt a könyvet - ha érdekel : Roberts Liardon: A hit emberei a cime....
Nagyon tanulságos könyv....

Ha van még kérdésed - azt is megbeszélhetjük ....

Cím: Re:Démonűzés
Írta: Shomer ayin - 2011 Október 06, 15:23:24
Köszönöm Testvérem a gyors válaszod. Ennyit szerettem volna tudni. Amennyiben további kérdéseim lennének, szavadon foglak és megkérdezlek. :igen:
A könyvet is köszönöm , de egyenlőre, minthogy még nagyon az utam elején járok, maradok az Igénél...
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Elisabeth - 2011 Október 06, 17:02:19
Meglátásom szerint a helyreállítás alapköve a megszentelödés.

13Ezért tehát elméteket felkészítve, legyetek józanok és teljes bizonyossággal reménykedjetek abban a kegyelemben, amelyet Jézus Krisztus megjelenésekor kaptok. 14Mint engedelmes gyermekek ne igazodjatok azokhoz a korábbi vágyaitokhoz, amelyek tudatlanságotok idején voltak bennetek, 15hanem - mivel ő, a Szent hívott el titeket - magatok is szentek legyetek egész magatartásotokban, 16úgy, amint meg van írva: "Szentek legyetek, mert én szent vagyok."  17Ha pedig mint Atyátokat hívjátok őt segítségül, aki személyválogatás nélkül ítél meg mindenkit cselekedete szerint, félelemmel töltsétek el jövevénységetek idejét, 18tudván, hogy nem veszendő dolgokon, ezüstön vagy aranyon váltattatok meg atyáitoktól örökölt hiábavaló életmódotokból, 19hanem drága véren, a hibátlan és szeplőtelen Báránynak, Krisztusnak a vérén.
1Pt. 1,13-19

Személy szerint ebben látom a helyreállítás lehetöségét: Szentek legyetek, mert én szent vagyok.

22.    
Mindentől, a mi gonosznak látszik, őrizkedjetek!
23.    
Maga pedig a békességnek Istene szenteljen meg titeket mindenestől; és a ti egész valótok, mind lelketek, mind testetek feddhetetlenül őriztessék meg a mi Urunk Jézus Krisztus eljövetelére.
24.    
Hű az, a ki elhivott titeket és ő meg is cselekszi azt.

1Thessz 5,22-24

Szeretettel, Shalom

 :2smitten:
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Irma - 2011 Október 06, 17:04:39
Drága Testvérnőm!

Örülök, hogy leírtad a látásodat, de én Somer ajin testvéremmel együtt maradnék az Igénél. Márpedig az Ige leszögezi, hogy egy forrásból nem származhat édes is meg keserű is, én azt vallom, hogy Isten újjászületett gyermekének a továbbiakban nem kell démoni megszállástól tartania. Hiszem és vallom, hogy Jézus meg tud minket oltalmazni. Azt elfogadom, hogy lehet dolgunk a démonokkal, de nagyon is más az ha kivülről támad, mintha belülről rombol. Tapasztalatból tudom. Ami meg a nagy szolgálókat illeti, én egy sor olyan nagy szolgálót ismerek, akik mindvégig hűen kitartottak, anélkül, hogy a démonűzésről külön látásuk lett volna. Elég csak Billy Grahamre gondolni, vagy Corrie ten Boomra, aki még a koncentrációs tábort is megjárta és mégis hatalmas szolgálója volt az Úrnak. Valóban nem test és vér ellen van nekünk tusakodásunk de azt tudom, hogy az Úr Jézus megigérte, hogy senki ki nem szakíthat minket az Ő kezéből, és ez elég nekem, mert Ő a szavát megtartja örökké.


Cím: Re:Démonűzés
Írta: Elisabeth - 2011 Október 06, 17:10:17
ÁMEN!

Kedves Irma testvérnö!

Idézet
Elég csak Billy Grahamre gondolni, vagy Corrie ten Boomra, aki még a koncentrációs tábort is megjárta és mégis hatalmas szolgálója volt az Úrnak. Valóban nem test és vér ellen van nekünk tusakodásunk de azt tudom, hogy az Úr Jézus megigérte, hogy senki ki nem szakíthat minket az Ő kezéből, és ez elég nekem, mert Ő a szavát megtartja örökké.

Söt itt még gondolhatunk azokra a testvéreinkre, akik hüek maradtak Isten szavához, annak ellenére hogy üldözéssel, börtönnel, vagy halálal kellett szembenézniük.

 :2smitten:
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Irma - 2011 Október 06, 17:16:44
Drága Elizabeth!

Igen, mindazokért hálás vagyok Istennek akik mindvégig hűen megálltak, akár "nagy" szolgálók voltak, akár nem, nevük ott van Isten Könvében arany betűkkel felírva! És jó rájuk gondolni, az Ige is azt mondja, hogy figyeljük meg életük végét és kövessük hitüket!

 :2smitten:

Cím: Re:Démonűzés
Írta: Shomer ayin - 2011 Október 06, 17:24:55
Drága Elizabeth!

Igen, mindazokért hálás vagyok Istennek akik mindvégig hűen megálltak, akár "nagy" szolgálók voltak, akár nem, nevük ott van Isten Könvében arany betűkkel felírva! És jó rájuk gondolni, az Ige is azt mondja, hogy figyeljük meg életük végét és kövessük hitüket!

 :2smitten:
Ámen. a szó ismeretének tudatában, teljes szívemből ÁMEN.
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Elisabeth - 2011 Október 06, 17:27:06
Köszönöm drága Irma!

Valóban a legnagyobb bátorítás ez az Ígéret, amit Jézus Krisztus mondott:

27Az én juhaim hallgatnak a hangomra, és én ismerem őket, ők pedig követnek engem. 28Én örök életet adok nekik, és nem vesznek el soha, mert senki sem ragadhatja ki őket az én kezemből.  29Az én Atyám, aki nekem adta őket, mindennél nagyobb, és senki sem ragadhatja ki őket az Atya kezéből. 30Én és az Atya egy vagyunk."
Jn 10,27-30

 :2smitten:
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Klara Erdelyi - 2011 Október 06, 17:29:29
Rendben van - én elfogadom azt, hogy Ti ebben hisztek ....

Csak akkor arra még válaszoljatok, hogy Jézus MIÉRT hagyta meg a tanitványainak azt amikor elhagyta a Földet -
de korábban is - hogy "démonokat üzzetek " ....

Mert aki nem hisz ( vagy hitt) Benne - annak mindegy (lenne) elméletileg, hogy démonktól gyötörve - vagy anélkül megy a gyehennára ..... 
Aki meg megtért és hisz Benne - annak - szerintetek - nincs szüksége démonoktól való szabadulásra ....

Akkor - végül is - kiböl kell kiüzni a démonokat - kik azok akikre gondolt Jézus ????

Szóval - ez a történet így - nagyon nem kerek .....szerintem ....

Szerintem - sokan összekeverik azt, hogy valakinek van üdvössége azzal hogy valakiben van-e  démon van nincs ....

Mert valakinek LEHET üdvössége attól hogy démon van benne - legfeljebb nem lesz olyan sikeres az élete és szolgálata ....
De mondjuk - az elragadtatás - az már ebböl a szempontból elég necces lehet ... szerintem ....

Az a baj, hogy a mai magyar kultúra annyira materialista, jó esetben "vallásos" háttérböl jön - hogy nagyon sokan egyszerüen még a démonok
létezésében sem hisznek - hát hogyan is hinnének abban, hogy esetleg bennük is lehet démon ....

Mondom - ez nem üdvösségi kérdés - DE hogy egy ember sikeres - vagy éppen sikertelen - élete ettöl nagymértékben függ,
erröl meg vagyok gyözödve .....söt egyértelmü tapasztalataim is ezt bizonyitják ....Cím: Re:Démonűzés
Írta: Irma - 2011 Október 06, 17:31:46
Nagyon szeretem ezt Igét, drága Testvérnőm! Tényleg ez az egyik legbátorítóbb igérete Megváltónknak!

Cím: Re:Démonűzés
Írta: Shomer ayin - 2011 Október 06, 17:38:40
Rendben van - én elfogadom azt, hogy Ti ebben hisztek ....

Csak akkor arra még válaszoljatok, hogy Jézus MIÉRT hagyta meg a tanitványainak azt amikor elhagyta a Földet -
de korábban is - hogy "démonokat üzzetek " ....

Mert aki nem hisz ( vagy hitt) Benne - annak mindegy (lenne) elméletileg, hogy démonktól gyötörve - vagy anélkül megy a gyehennára ..... 
Aki meg megtért és hisz Benne - annak - szerintetek - nincs szüksége démonoktól való szabadulásra ....

Akkor - végül is - kiböl kell kiüzni a démonokat - kik azok akikre gondolt Jézus ????

Szóval - ez a történet így - nagyon nem kerek .....szerintem ....

Szerintem - sokan összekeverik azt, hogy valakinek van üdvössége azzal hogy valakiben van-e  démon van nincs ....

Mert valakinek LEHET üdvössége attól hogy démon van benne - legfeljebb nem lesz olyan sikeres az élete és szolgálata ....
De mondjuk - az elragadtatás - az már ebböl a szempontból elég necces lehet ... szerintem ....

Az a baj, hogy a mai magyar kultúra annyira materialista, jó esetben "vallásos" háttérböl jön - hogy nagyon sokan egyszerüen még a démonok
létezésében sem hisznek - hát hogyan is hinnének abban, hogy esetleg bennük is lehet démon ....

Mondom - ez nem üdvösségi kérdés - DE hogy egy ember sikeres - vagy éppen sikertelen - élete ettöl nagymértékben függ,
erröl meg vagyok gyözödve .....söt egyértelmü tapasztalataim is ezt bizonyitják ....
Áldott Testvérem. Gyümölcseiről ismerszik meg a fa! Tehát az Igéhez való ragaszkodás, talán nem rossz gyümölcs... továbbá vannak még a Szellem gyümölcsei...
Szóval amire ki szeretnék lyukadni: Ha valaki nem úgy gondolkodik az Igéről mint te, talán még nem démonizált... :03:
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Irma - 2011 Október 06, 17:42:42
Kedves Testvérnőm!

Szerintem meg az "necces" hogy megtért, újjászületett emberben démon lehet, nekem meg az nem kerek.
Én a saját példámból tudok kiinduni. Amikor visszatértem az Úrhoz megbántam a bűneimet, lerendeztem amit kellett és kiderült, hogy még sem teljes a szabadságom, akkor tartottam - lelkigondozók segítségével - egy életrendezést, ahol kiderült, hogy vannak az életemben olyan területek, ahol démoni megkötözöttségek vannak, illetve vannak generációs átkok. Abban a folyamatban lerendeztük a dolgot a Biblia alapelvei szerint, és amikor megszabadultam tőlük, akkor Isten Szelleme betöltött és azóta nem is fogadom el, hogy nekem a démonokkal úgy lenne dolgom, hogy azok ismét belülkerültek az életemben. Én az Úrtól elfogadtam a szabadulást, és bármennyire igyekszik is a sátán arról meggyőzni hogy jogosan van benn az életemben, én mindig visszautasítom, mert az én Megváltóm nem végez fél munkát. Vannak harcaim, démoni támadások is érnek, de azok már nem vesznek rajtam uralmat, mert : Szabad vagyok! Bár megkísérthet, megtámadhat, de uralmat nem vehet rajtam, mert az én Uram : Jézus, a Szabaditó!

Hogy kikből  kell kiúzni, akik még az uralmuk alatt vannak és azok nem a hivők.
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Elisabeth - 2011 Október 06, 17:49:14
4Ti Istentől valók vagytok, gyermekeim, és legyőztétek őket, mert nagyobb az, aki bennetek van, mint az, aki a világban van.
12Istent soha senki sem látta: ha szeretjük egymást, Isten lakik bennünk, és az ő szeretete lett teljessé bennünk. 13Abból tudjuk, hogy benne maradunk, és ő mibennünk, hogy a maga Lelkéből adott nekünk.
17Abban lett teljessé a szeretet közöttünk, hogy bizalommal tekinthetünk az ítélet napja felé, mert ahogyan ő van, úgy vagyunk mi is ebben a világban. 18A szeretetben nincs félelem, sőt a teljes szeretet kiűzi a félelmet; mert a félelem gyötrelemmel jár, aki pedig fél, nem lett tökéletessé a szeretetben. 19Mi tehát azért szeretünk, mert ő előbb szeretett minket.

1.Jn 4,4.12-13.17

Nagyobb az Aki bennetek van… Ö már legyözte a gonoszt…

Hogyha állandóan félnünk kellene a démonoktól, akkor hogyan értsük azt, hogy a szeretet kiüz minden félemet.

 :2smitten:
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Klara Erdelyi - 2011 Október 06, 17:56:12
4Ti Istentől valók vagytok, gyermekeim, és legyőztétek őket, mert nagyobb az, aki bennetek van, mint az, aki a világban van.
12Istent soha senki sem látta: ha szeretjük egymást, Isten lakik bennünk, és az ő szeretete lett teljessé bennünk. 13Abból tudjuk, hogy benne maradunk, és ő mibennünk, hogy a maga Lelkéből adott nekünk.
17Abban lett teljessé a szeretet közöttünk, hogy bizalommal tekinthetünk az ítélet napja felé, mert ahogyan ő van, úgy vagyunk mi is ebben a világban. 18A szeretetben nincs félelem, sőt a teljes szeretet kiűzi a félelmet; mert a félelem gyötrelemmel jár, aki pedig fél, nem lett tökéletessé a szeretetben. 19Mi tehát azért szeretünk, mert ő előbb szeretett minket.

1.Jn 4,4.12-13.17

Nagyobb az Aki bennetek van… Ö már legyözte a gonoszt…

Hogyha állandóan félnünk kellene a démonoktól, akkor hogyan értsük azt, hogy a szeretet kiüz minden félemet.

 :2smitten:

A szeretet a FÉLELMET ÜZI KI -  és nem a démonokat ....
Amugy a démonoktól meg nem félni kell - hanem kiüzni....
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Shomer ayin - 2011 Október 06, 17:58:17
Mt.7,22.    
Sokan mondják majd nékem ama napon: Uram! Uram! nem a te nevedben prófétáltunk-é, és nem a te nevedben űztünk-é ördögöket, és nem cselekedtünk-é sok hatalmas dolgot a te nevedben?
23.    
És akkor vallást teszek majd nékik: Sohasem ismertelek titeket; távozzatok tőlem, ti gonosztevők.
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Elisabeth - 2011 Október 06, 18:18:29
Idézet
Amugy a démonoktól meg nem félni kell - hanem kiüzni....

Kiüzni, csak abból kell, akiben démon van.

MÉGEGYSZER!:

4Ti Istentől valók vagytok, gyermekeim, és legyőztétek őket, mert nagyobb az, aki bennetek van, mint az, aki a világban van.

No comment...
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Klara Erdelyi - 2011 Október 06, 18:18:51
Kedves Testvérnőm!

Szerintem meg az "necces" hogy megtért, újjászületett emberben démon lehet, nekem meg az nem kerek.
Én a saját példámból tudok kiinduni. Amikor visszatértem az Úrhoz megbántam a bűneimet, lerendeztem amit kellett és kiderült, hogy még sem teljes a szabadságom, akkor tartottam - lelkigondozók segítségével - egy életrendezést, ahol kiderült, hogy vannak az életemben olyan területek, ahol démoni megkötözöttségek vannak, illetve vannak generációs átkok. Abban a folyamatban lerendeztük a dolgot a Biblia alapelvei szerint, és amikor megszabadultam tőlük, akkor Isten Szelleme betöltött és azóta nem is fogadom el, hogy nekem a démonokkal úgy lenne dolgom, hogy azok ismét belülkerültek az életemben. Én az Úrtól elfogadtam a szabadulást, és bármennyire igyekszik is a sátán arról meggyőzni hogy jogosan van benn az életemben, én mindig visszautasítom, mert az én Megváltóm nem végez fél munkát. Vannak harcaim, démoni támadások is érnek, de azok már nem vesznek rajtam uralmat, mert : Szabad vagyok! Bár megkísérthet, megtámadhat, de uralmat nem vehet rajtam, mert az én Uram : Jézus, a Szabaditó!

Akkor most a saját példádból indulok ki: azt irod - visszatértél az Úrhoz - kvázi MEGTÉRTÉL -
és mégis kiderült hogy nincs minden rendben, nincsen szabadságod ....

Tehát - a példádból kiindulva - megtért személyben is volt démon ....

Nincs egy kis ellentmondás abban amit irsz - és abban amiröl bizonyságot teszel ?

Mert én sem azt mondtam, hogy MINDEN ujjászületett keresztényben - még a démonüzés után is - VAN démon ....
Hanem hogy LEHET benne - ha pl. ha egy bünböl nem képes megszabadulni ...
Pl. ismerek néhány UJJÁSZÜLETETT, MEGKERESZTELKEDETT keresztényt - aki nem képes megszabadulni pl. a dohányzás démonától ....
pedig öszintén és nagyon akarja, sokszor meg is próbálta abbahagyni - de mindig visszaesett eddig - és rágyujtott...

Akkor nincs is üdvössége ???

Nem gondolnám .... mert HISZ Jézus Krisztusban, a feltámadásban ... és ugye  aki hisz és megkeresztelkedik, az üdvözül....
Most akkor az Ige nem igaz ? TÁVOL LEGYEN !!! .....
Meg egyébként is NEM cselekedetekböl válik igazzá az ember - hanem HIT által ...
Persze a HITNEK utána meg kell mutatkozni a cselekedetekben is ....

És mi van azoknak akiknek NEM sikerült - a legnagyobb eröfeszitésük ellenére sem megtérni ?
Akkor ök elkárhoznak ???
Nem gondolnám ....
De az biztos, hogy a dohányzás démonától szabaditó szolgálatra lenne szüksége ....
HOGY TELJES ÉS TARTALMAS ÉLETET ÉLHESSEN - JÉZUS KRISZTUSBAN.....

Nem jó ha elrugaszkodunk a mindennapi élettöl, mert lehet hogy nagyon szép teóriákat fel tudunk állitani,
de nem biztos hogy életszerüek tudunk maradni a szép teológiánkkal ....

Mondom - változatlanul - abban hisztek - amiben békességetek van - én is abban hiszek, amivel nekem van békességem....

DE a  mindennapi tapasztalat mindenesetre eddig engem igazolt - már elég sokszor .....

Ha bennetek nincs démon - dicsöség az ÚRnak érte - maradjatok is meg ebben a szellemi állapototoknban -
DE hogy egyetlen ujjászületett keresztényben sem lehet démon - azt azért erösen megkérdöjelezem - a magam részéröl .....

Remélem nincs harag részetekröl - az eltérö vélemény miatt - mint ahogy bennem sincs természetesen ....
De ettöl én még tovább fogom üzni a démonokat - ott ahol csak fellelem öket - ha kell, akár magamból is ....

Mert nagyon jó dolog a "démonmentes" állapot - nyugalmas, örömtei, békés, áldott, sikeres, dinamikus, produktiv .... ha igy tellik el a nap.....


Cím: Re:Démonűzés
Írta: Irma - 2011 Október 06, 18:41:59
Kedves Klára!

Ha idézel, akkor úgy idézz, hogy ne adj más szavakat a "számba". Légy szives azt az idézetet töröltetni, amit legutóbb beidéztél, mert azt teljes egészében nem én írtam.

Ami pedig a visszatérést illeti, az az aminek írtam: Visszatérés. Mert én negyven évvel ezelőtt bemerítkeztem és hivővé lettem. Aztán a világ elsodort és sokáig az Úr nélkül éltem. Aztán nagy kegyelméből visszatértem Hozzá és akkor történt amit leírtam. De azóta nincs dolgom a démonokkal abban a formában, amit te a számba akarsz adni. Egyáltalán nincs ellentmondás, csak nem figyeltél eléggé.

A másik a démonoktól való szabadulás soha nem emberi cselekedet. Hiába igyekszik valaki erejét megfeszítve, nem tehet semmit, mert a szabadítás Jézus Krisztusé, és Ő azt teljes egészében elvégezte. Hogy ezek a testvérek miért nem szabadulnak meg? Mert meg lehet, hogy nem is démonikus fogságról van szó, hanem arról amit az Ige így ir: amikor vonzza a tulajdon kivánsága. A meg nem szabadulás legmélyén az lehet, hogy valamiért ragaszkodik ehhez: pl a dohányzáshoz. A felszínen van egy vágy, de a mélyen ott van a megszokás. Nem egy ilyet láttam már én is, itt azt kell tenni, hogy meg kell bánni a bűnt, de nem a felszínen lévőt hanem szív legmélyén lévőt, amelyet felszínre csak Isten Szelleme tud hozni.

A szabadulás nem emberi teljesítmény! itt tévednek sokan, azt hiszik bármit is tehetnek a szabadulás nagy művéhez, de ez lehetetlen, mert ez a teljes tökéletes munka egyedül : Jézusé!
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Klara Erdelyi - 2011 Október 06, 18:45:22
Mt.7,22.    
Sokan mondják majd nékem ama napon: Uram! Uram! nem a te nevedben prófétáltunk-é, és nem a te nevedben űztünk-é ördögöket, és nem cselekedtünk-é sok hatalmas dolgot a te nevedben?
23.    
És akkor vallást teszek majd nékik: Sohasem ismertelek titeket; távozzatok tőlem, ti gonosztevők.

Kedves Shomer Ajin,

egy - vagy két -  Igéböl kiindulva tényleg csak a kezdök szoktak konzekvenciát levonni ...( bocs, de Te irtad ma hogy még "nagyon kezdö vagy")
Látod én még 22 év Bibliatanulmányozás, és Akadémiai tanulmányok után is -  csak többnyira feltételes módban szoktam megfogalmazni dolgokat ...

A fenti Ige - amit irtál - csak az összes többi, a démonokról szóló Igével összevetve tud minket továbbvezetni ... egy Igét kiragadva a szövegkörnyezetéböl - elég hamar vélrevihet bennünket .....( itt az eredetiben valójában nem "ördögök" vannak - hanem démonok)

Jézus - általad idézett szavait - a SOKASÁG számára - vagy elött mondta el - bár tanitványia is ott voltak - a Hegyi beszédében ....
Tehát Jézus beszédeiben mindig meg kell néznünk, kikhez beszélt Jézus - az irástudóknak - a sokaságnak vagy csak a tanitványainak
- mert ennek fényében tudjuk helyesen értelmezni Jézus szavait is....

Nem gondolnám pl. hogy Jézus a tanitványait nevezte volna "nemes egyszerüséggel" - GONOSZTEVÖKNEK.....

Az Ige soha nem azért van - hogy MÁSOKAT KÁRHOZTASSUNK VELE - ha már az Igénél tartunk- és ha TE valóban ragaszkodsz az Igéhez ahogy írtad is - mert a kárhoztatás a Satan szolgálata - és MI mindannyian itt, Istennek akarunk szolgálni - ebben egyetérthetünk azt hiszem - hanem az IGE arra adatott, hogy neveljen, tanitson, megjobbitson vagy meggyözzön Bennünket -  arról, hogy Isten Igéje élö és hatékony  bennünk, hogy munkálkodjon bennünk ....

Mindaz - aki az Igét fegyverként használja - föleg a Testéreivel szemben - de még egy hitetlennel szemben SEM ildomos! - annak még bizony meg kell tanulni az Igét helyesen hasogatni ...
Mert az ISTEN Igéje VALÓBAN fegyver ( .... Szellem kardja, amely Isten Igéje...) -
DE nem az emberekkel, hanem a gonoszság eröivel szemben ....lásd Efezus 6.fejezet....

Na ezért sem tudom az Igét igy, ebben az értelemben elfogadni - amit célzottan nekem küldtél ....
Arról nem is beszélve - hogy természetesen - NEM IS VETTEM magamra - mivel hogy nekem "nem ingem" .....

Lehetne mit moderálni, de ezt különösen kiszedtem. ***Antee***

Cím: Re:Démonűzés
Írta: Klara Erdelyi - 2011 Október 06, 18:48:17
Kedves Klára!

Ha idézel, akkor úgy idézz, hogy ne adj más szavakat a "számba". Légy szives azt az idézetet töröltetni, amit legutóbb beidéztél, mert azt teljes egészében nem én írtam.

Ami pedig a visszatérést illeti, az az aminek írtam: Visszatérés. Mert én negyven évvel ezelőtt bemerítkeztem és hivővé lettem. Aztán a világ elsodort és sokáig az Úr nélkül éltem. Aztán nagy kegyelméből visszatértem Hozzá és akkor történt amit leírtam. De azóta nincs dolgom a dmonokkal abban a formában, amit te a számba akarsz adni. Egyáltalán nincs ellentmondás, csak nem figyeltél eléggé.

Bocsánat - nem tudom hogy jelent meg igy - én csak a Te irásodat akartam beidézni az én válaszom elé - nem én tehetek róla - (vagy ha igen, akkor akaratlanul történt ) bocsánat - nem akartam vele sem Neked sem másnak ártani ...

Nem tudom hogy kell töröltetni - de ha elmondod akkor természetesen megteszem - nehogy félreértés essen emiatt ...

Tényleg elnézést a kellemetlenségért ...

Cím: Re:Démonűzés
Írta: Antee - 2011 Október 06, 18:50:50
A témát kicsit lezárom, pihentetés céljából.
Áldott szép napot Nektek.
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Antee - 2011 Október 06, 18:55:08
Még amit fontosnak láttam megosztani veletek, hogy ez a téma elment egy nem éppen jó irányba.
Nem szeretem azt, amikor valaki nem elég alázatos és mindent jobban tud.

Klárát tiltottam a fórumról, áldja meg őt az Úr.

Ma este vagy holnap reggel megnyitom a témát.

Szeretettel,
Antee
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Antee - 2011 Október 07, 08:51:40
A topicot megnyitottam
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Shomer ayin - 2011 Október 07, 08:55:34
Áldott Testvéreim. Elmondom nektek,mire alapozom e témában a véleményem.
A Szinoptikusokból számomra egyértelműen kitűnik: Jézus előbb felszabadított valakit a rabszolgaság alól, majd az követhette Jézust! Nem fordítva történt a dolog. A rabszolgaság nem más, mint kényszerítve a szolgaságra. Nem személyes döntés, nem is akarati határozás. A démon uralma alatt az ember kényszer szerűen szenved betegségben/Mk.9,17-25/;
esetenként őrjöngve rombol:/Mk.5,1-20/
Illetve van hogy a személy számára a  külöböző bűnök gyakorlása, az élet velejárója.   Mk 16,9    
Mikor pedig reggel, a hétnek első napján föltámadott vala, megjelenék először Mária Magdalénának, a kiből hét ördögöt űzött vala ki./Természetesen a démonűzés volt előbb, majd ez után szegődött Magdaléna az Úr szolgálataba!/
Tehát előbb a szabadítás-azután a követés! Mert lehetetlen dolognak tűnik számomra, ha egy embert a démonok irányítanak,azok Jézushoz engedjék az illetőt!
Hiszen gondolom sejtik a dolog végkifejletét...
Áldott Testvérem, most hozzád szólok. Az nem perdöntő, hogy mennyi ideje tanulmányozzuk az Igét. Elismertem és újra elismerem: Az Utam elején járok, de elismerem azt is: idén júniusban volt huszon két éve, hogy elindultam ezen az úton, és én is végeztem teológiai tanulmányokat, én is szolgáló vagyok... Ez idő alatt nem emlékszem olyan esetre, hogy valakit démonizáltnak neveztem volna! pláne nem azért, mert nem értett egyet velem.Soha nem kényszerítettem, sem magam-sem a nézeteimet senkire. és ettől az írástól eltenkintve, nem is tartottam fontosnak mások tudtára hozni, mennyi ideje járok az Úrral! Tudod van nekem egy elgondolásom ezzel kapcsolatban: Ha az Úr nem jelenti ki mások számára azt hogy ki vagyok és mit teszek, akkor nem is fontos az egész...
És még valami:való igaz: Az Ige két élű kard! de előbb engem sebez...ezért kétélű! hiszen aki egy ujjával másra mutat-önmagára hárommal...
Az Ige elsősorban, világosság! Mert az Ige fényénél megláthatjuk a teljes Igazságot!
De az Ige tükör (is). És az Ige tükrében láthatjuk meg, minden torzítás nélkül magunkat. Nem másokat vagdalok az Igével, mert nem arra kaptam hogy testvéreket hasogassak! nem is arra, hogy másokon uralkodjak... arra kaptam hogy a testvéreket szolgáljam azzal, és erről talán testvéreim is bizonyságot tehetnek...
Ami Igét beidéztem, azt célozta: Az hogy Démonokat kergetünk, még nem biztos hogy igazzá tesz bennünket az Úr előtt!
Szeretettel,és a kialakult helyzet miatt őszinte sajnálattal, szerető testvéred az Úrban : csepregi Ferenc
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Antee - 2011 Október 07, 09:06:39
Egyet ertek Testverem!
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Aata - 2011 Október 08, 12:00:25
Bevallom azt hittem, hogy ugar11 távozásával kicsit békésebb hangulat lesz itt, de sajnos nem, elég paprikás hozzászólások érkeztek. Bízom benne, hogy a továbbiakban nem szabadulnak el az indulatok.


Drága Testvérnőm!

Örülök, hogy leírtad a látásodat, de én Somer ajin testvéremmel együtt maradnék az Igénél. Márpedig az Ige leszögezi, hogy egy forrásból nem származhat édes is meg keserű is, én azt vallom, hogy Isten újjászületett gyermekének a továbbiakban nem kell démoni megszállástól tartania. Hiszem és vallom, hogy Jézus meg tud minket oltalmazni. Azt elfogadom, hogy lehet dolgunk a démonokkal, de nagyon is más az ha kivülről támad, mintha belülről rombol. Tapasztalatból tudom. Ami meg a nagy szolgálókat illeti, én egy sor olyan nagy szolgálót ismerek, akik mindvégig hűen kitartottak, anélkül, hogy a démonűzésről külön látásuk lett volna. Elég csak Billy Grahamre gondolni, vagy Corrie ten Boomra, aki még a koncentrációs tábort is megjárta és mégis hatalmas szolgálója volt az Úrnak. Valóban nem test és vér ellen van nekünk tusakodásunk de azt tudom, hogy az Úr Jézus megigérte, hogy senki ki nem szakíthat minket az Ő kezéből, és ez elég nekem, mert Ő a szavát megtartja örökké.

Irma hozzászólását azért ragadtam ki és idéztem, mert bár mindenkiéhez egyesével hozzá tudnék szólni, talán ez a legalkalmasabb arra, hogy válaszként megfogalmazzam legtöbb mondanivalómat.

Úgy érzem kicsit elbeszélünk egymás mellett, olykor mindkét félnek van igazságtartalma, máskor pedig apró részletek maradnak el. Nézzük csak. Az Igénél való maradás a legjobb dolog, ennél jobb nem lehetne. Ez tutti! Fontos azonban az Ige értelmezésére minél több időt szentelni. Mert a szavak, amiket leírnak a Bibliában szó szerint úgy vannak és igazak, de van hogy ugyanazon mondat más üzenetet hordoz a különböző testvéreknek. Számomra ettől a olyan csodálatos az Ige és a Szent Szellem munkája.

Irma, írtad, hogy egy forrásból nem származhat édes is meg keserű is. Való igaz. Azon viszont érdemes elgondolkodni, akkor hogy lehet, hogy megtért emberek mégis bűnbe esnek? (Figyelem, még nem démonizáltságról beszélek!) Tehát ami tény, hogy megtérésünk után is követünk el olykor bűnt. Ha jó úton haladunk valószínű egyre kevesebbet, ha nem, akkor egyre többet megint. Nyilván vannak hullámvölgyek stb., de abban gondolom egyetértünk, hogy egy bűnös cselekedet sem származik a Szent Szellemtől. Na most olyan esetben, ha én bűnt követek el, ezek szerint nem vagyok Szent Szellemtől vezéreltetve, tehát akkor éppen nem lehetek vele betöltekezve. Ezt azt jelenti, hogy valószínűleg az óemberem kerekedett megint felül, a Szent Szellem nem lakozik bennem, de akkor ki van a szívemben, ki irányít? Az Ige sokszor ír arról, hogy a démonok úgy tudnak visszaköltözni, hogy kitakarítva, de üresen találják a házat, ahonnan kiűzték korábban őket. Ha tehát a bűn elkövetése alatt Szent Szellem nem lakozik bennem, akkor bizony üres a lakás, és sajnos olykor - nem minden esetben, csak simán olykor - előfordul, hogy a démon kihasználja az alkalmat és visszamegy.

Abban veletek értek egyet, hogy nem szabad mindent démonokra fogni, mert vannak bűnök, amit magunktól, a természetünktől fogva, vagy csak a démonok külső hatására követünk el. De azt is tisztán kell látni, hogy előfordulhatnak esetek, amikor bizony a démon beköltözik az üres lakhelyre, mert nem vigyáztunk rá rendesen.

Bízom abban, hogy a fenti érvelésem azért megnyitja kicsit a szemeket, mert egy hívő sem láthat mindent tökéletesen, de a szentségre való törekvés közben megbotlani, majd Jézus segítségével újra talpra jó dolog.

Még valami, bár ha ennek van másik topikja, akkor Anti a mondandóm ezen részét nyugodtan rakd át oda. Sok hozzászólást olvastam már a fórumon, és sok vita is kibontakozott már. Ez szerintem rendben is van, az Úr útját próbáljuk követni, de nem tökéletes senki sem, így van hogy rosszul látunk, de együtt fejlődhetünk. Mégis miért érzem úgy, hogy a viták mögött legtöbbször lezáratlan ügyek maradnak, többségében nem születik döntés egyik irányba sem? Pedig az ellentétek esetében majdnem mindig helytálló, hogy az egyik félnek igaza van, a másiknak pedig nem. Nehezen tudunk bocsánatot kérni, vagy nehéz belátni, hogy a másiknak van igaza? Miért van ez így?
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Antee - 2011 Október 08, 12:09:59
Szia Testvérem!

Nincs szükség arra, hogy áttegyem a hozzászólásodat, jó helyen van itt.
Jól látod a dolgokat, sajnos jelenlevő probléma a keresztényeknél ez.

Viszont talán ennél is problémásabb, mikor elszállnak maguktól, hogy mennyire Isten Lelke vezérli őket és a szavukat majdcsak egyenlővé teszik Istenével. Mondva: "nem velem vitatkozol, hanem Istennel".

Sokan nem tartják fent a tévedés lehetőségét. Sajnos...

Cím: Re:Démonűzés
Írta: Aata - 2011 Október 08, 12:21:49
Szia Testvérem!

Nincs szükség arra, hogy áttegyem a hozzászólásodat, jó helyen van itt.
Jól látod a dolgokat, sajnos jelenlevő probléma a keresztényeknél ez.

Viszont talán ennél is problémásabb, mikor elszállnak maguktól, hogy mennyire Isten Lelke vezérli őket és a szavukat majdcsak egyenlővé teszik Istenével. Mondva: "nem velem vitatkozol, hanem Istennel".

Sokan nem tartják fent a tévedés lehetőségét. Sajnos...

Azt hiszem a te megfogalmazásod még jobb a probléma leírására, köszönöm!  :afro:
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Clio - 2011 Október 08, 12:41:10

Én a saját életemről tudok beszélni, amit megéltem és átéltem, úgy gondolom mindig a személyes bizonyságtételek a legmegbízhatóbbak, mert az igét sokféleképpen értelmezhetjük. De Isten munkája bennünk hogy egyre inkább értjük és tisztul a kép.

2009-ben elég durva dolgokat éltem át, amire nem volt orvosi magyarázat. Csak Istenben bízhattam és azokban az igékben amiket folyamatosan kaptam tőle.
Ha én akkor arra a megállapításra jutottam volna ( egyébként így is hittem) hogy a démonok kínoznak, biztos hogy megbolondultam volna. Mert erősebbnek éreztem a gyötrést mindennél még Istennél is.  Pont azok az igék nyugtattak meg amik kimondják hogy nem vagyok játékszere még a saját hülyeségem miatt sem a démonoknak. Mivel maga Isten mondja: "Nem távozom el nem hagylak el"  Örökre Ő a világosságom.
ezt fizikailag és érzelmileg nem mindig éreztem.

az a baj hogy a mi köreinkben is majdnem mindent az Ördögre és a démonokra fogunk, pedig a bűnös még megváltatlan testünkkel( itt nem csak a fizikai részre dodolok) állunk szemben aki jó szövetségese az ördögnek. De az újjászületett szellemünknek pedig Jézus az ura. A test pedig alá van rendelve a szellemnek, persze ezt gyakorolni kell.
De ne fogjunk mindent az Ördögre! A megtért ember igenis követ el bűnt és nincs olyan gondolatunk amire azt mondhatnák ez teljesen mentes az önzőség a becsvágy legapróbb gondolatától is. Ez vele jár ahogy a testünk bármikor megbetegedhet. És a gondolataink sem teljesen tiszták és tökéletesek Isten szemében. Még nem vagyunk megdicsőülve.
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Irma - 2011 Október 08, 12:43:21
Kedves Aata testvérem!

Teljesen egyetértek veled abban, hogy amíg a földön járunk, addig sokszor botlunk, vagy követünk el bűnt. De én nem gondolnám, hogy akkor a Szent Szellem elhagyott volna bárkit is, aki így járt a hívők közül. Én azt gondolom, hogy ez úgy van ahogy Pál apostol leírja, hogy sokszor nem azt cselekszem amit akarok, hanem azt amit nem akarok, mert még itt a földön viaskodik  bennem az óemberi természet. Biztos mások is vannak így mint én, hogy sokszor győz a régi ember bennem, ilyenkor elesek. De mivel Isten Szelleme lakik bennem nem maradok fekve, hanem keserves könnyhullatás között / nálam sokszor így van ez / megbánom, hogy azt cselekedtem amit nem akartam, és megtalálom a bűnbánat helyét. De nem gondolnám, hogy a Szent Szellem elhagyott volna / különben nem is tudnám megbánni a bűnt / csak az történt, hogy nem figyeltem a Szent Szellem vezetésére, figyelmeztetésére. Én azt gondolom, hogy aki megtért és betöltekezett az Úrral az nem hullámokban kapja a Vele való közösséget, hanem folyamatosan Őbenne van. Amikor azt mondjuk, hogy : betöltött a Szent Szellem, az én szerintem azt jelenti, hogy egy különleges közösséget élünk át az Úr és egy megújult kenetet kapunk Tőle.
A világért sem gondolnám, hogy nekem kizárólagosan igazam van, vagy hogy mindent mindenkinél jobban tudok.
Ha valakinek ez volt a benyomása, akkor bocsánatot kérek. Én csak azt szerettem volna megosztani, ahogy én látom, illetve amit nekem megvilágosított az Isten drága Szelleme, és hiszem, hogy bennem is az Ő Lelke lakozik.
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Shomer ayin - 2011 Október 08, 13:10:52
Bevallom azt hittem, hogy ugar11 távozásával kicsit békésebb hangulat lesz itt, de sajnos nem, elég paprikás hozzászólások érkeztek. Bízom benne, hogy a továbbiakban nem szabadulnak el az indulatok.


Drága Testvérnőm!

Örülök, hogy leírtad a látásodat, de én Somer ajin testvéremmel együtt maradnék az Igénél. Márpedig az Ige leszögezi, hogy egy forrásból nem származhat édes is meg keserű is, én azt vallom, hogy Isten újjászületett gyermekének a továbbiakban nem kell démoni megszállástól tartania. Hiszem és vallom, hogy Jézus meg tud minket oltalmazni. Azt elfogadom, hogy lehet dolgunk a démonokkal, de nagyon is más az ha kivülről támad, mintha belülről rombol. Tapasztalatból tudom. Ami meg a nagy szolgálókat illeti, én egy sor olyan nagy szolgálót ismerek, akik mindvégig hűen kitartottak, anélkül, hogy a démonűzésről külön látásuk lett volna. Elég csak Billy Grahamre gondolni, vagy Corrie ten Boomra, aki még a koncentrációs tábort is megjárta és mégis hatalmas szolgálója volt az Úrnak. Valóban nem test és vér ellen van nekünk tusakodásunk de azt tudom, hogy az Úr Jézus megigérte, hogy senki ki nem szakíthat minket az Ő kezéből, és ez elég nekem, mert Ő a szavát megtartja örökké.

Irma hozzászólását azért ragadtam ki és idéztem, mert bár mindenkiéhez egyesével hozzá tudnék szólni, talán ez a legalkalmasabb arra, hogy válaszként megfogalmazzam legtöbb mondanivalómat.

Úgy érzem kicsit elbeszélünk egymás mellett, olykor mindkét félnek van igazságtartalma, máskor pedig apró részletek maradnak el. Nézzük csak. Az Igénél való maradás a legjobb dolog, ennél jobb nem lehetne. Ez tutti! Fontos azonban az Ige értelmezésére minél több időt szentelni. Mert a szavak, amiket leírnak a Bibliában szó szerint úgy vannak és igazak, de van hogy ugyanazon mondat más üzenetet hordoz a különböző testvéreknek. Számomra ettől a olyan csodálatos az Ige és a Szent Szellem munkája.

Irma, írtad, hogy egy forrásból nem származhat édes is meg keserű is. Való igaz. Azon viszont érdemes elgondolkodni, akkor hogy lehet, hogy megtért emberek mégis bűnbe esnek? (Figyelem, még nem démonizáltságról beszélek!) Tehát ami tény, hogy megtérésünk után is követünk el olykor bűnt. Ha jó úton haladunk valószínű egyre kevesebbet, ha nem, akkor egyre többet megint. Nyilván vannak hullámvölgyek stb., de abban gondolom egyetértünk, hogy egy bűnös cselekedet sem származik a Szent Szellemtől. Na most olyan esetben, ha én bűnt követek el, ezek szerint nem vagyok Szent Szellemtől vezéreltetve, tehát akkor éppen nem lehetek vele betöltekezve. Ezt azt jelenti, hogy valószínűleg az óemberem kerekedett megint felül, a Szent Szellem nem lakozik bennem, de akkor ki van a szívemben, ki irányít? Az Ige sokszor ír arról, hogy a démonok úgy tudnak visszaköltözni, hogy kitakarítva, de üresen találják a házat, ahonnan kiűzték korábban őket. Ha tehát a bűn elkövetése alatt Szent Szellem nem lakozik bennem, akkor bizony üres a lakás, és sajnos olykor - nem minden esetben, csak simán olykor - előfordul, hogy a démon kihasználja az alkalmat és visszamegy.

Abban veletek értek egyet, hogy nem szabad mindent démonokra fogni, mert vannak bűnök, amit magunktól, a természetünktől fogva, vagy csak a démonok külső hatására követünk el. De azt is tisztán kell látni, hogy előfordulhatnak esetek, amikor bizony a démon beköltözik az üres lakhelyre, mert nem vigyáztunk rá rendesen.

Bízom abban, hogy a fenti érvelésem azért megnyitja kicsit a szemeket, mert egy hívő sem láthat mindent tökéletesen, de a szentségre való törekvés közben megbotlani, majd Jézus segítségével újra talpra jó dolog.

Még valami, bár ha ennek van másik topikja, akkor Anti a mondandóm ezen részét nyugodtan rakd át oda. Sok hozzászólást olvastam már a fórumon, és sok vita is kibontakozott már. Ez szerintem rendben is van, az Úr útját próbáljuk követni, de nem tökéletes senki sem, így van hogy rosszul látunk, de együtt fejlődhetünk. Mégis miért érzem úgy, hogy a viták mögött legtöbbször lezáratlan ügyek maradnak, többségében nem születik döntés egyik irányba sem? Pedig az ellentétek esetében majdnem mindig helytálló, hogy az egyik félnek igaza van, a másiknak pedig nem. Nehezen tudunk bocsánatot kérni, vagy nehéz belátni, hogy a másiknak van igaza? Miért van ez így?
Áldott Testvérem. Azt kérdezed: "hogyan lehet az, hogy megtért emberek újra bűnbe esnek? " Nos az ó ember fogalma biztosan nem ismeretlen senki előtt... Van úgy hogy az óemberi természet visszaköszön! és ez nem a démonok kontója...
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Aata - 2011 Október 08, 13:19:58
Kedves Aata testvérem!

Teljesen egyetértek veled abban, hogy amíg a földön járunk, addig sokszor botlunk, vagy követünk el bűnt. De én nem gondolnám, hogy akkor a Szent Szellem elhagyott volna bárkit is, aki így járt a hívők közül. Én azt gondolom, hogy ez úgy van ahogy Pál apostol leírja, hogy sokszor nem azt cselekszem amit akarok, hanem azt amit nem akarok, mert még itt a földön viaskodik  bennem az óemberi természet. Biztos mások is vannak így mint én, hogy sokszor győz a régi ember bennem, ilyenkor elesek. De mivel Isten Szelleme lakik bennem nem maradok fekve, hanem keserves könnyhullatás között / nálam sokszor így van ez / megbánom, hogy azt cselekedtem amit nem akartam, és megtalálom a bűnbánat helyét. De nem gondolnám, hogy a Szent Szellem elhagyott volna / különben nem is tudnám megbánni a bűnt / csak az történt, hogy nem figyeltem a Szent Szellem vezetésére, figyelmeztetésére. Én azt gondolom, hogy aki megtért és betöltekezett az Úrral az nem hullámokban kapja a Vele való közösséget, hanem folyamatosan Őbenne van. Amikor azt mondjuk, hogy : betöltött a Szent Szellem, az én szerintem azt jelenti, hogy egy különleges közösséget élünk át az Úr és egy megújult kenetet kapunk Tőle.
A világért sem gondolnám, hogy nekem kizárólagosan igazam van, vagy hogy mindent mindenkinél jobban tudok.
Ha valakinek ez volt a benyomása, akkor bocsánatot kérek. Én csak azt szerettem volna megosztani, ahogy én látom, illetve amit nekem megvilágosított az Isten drága Szelleme, és hiszem, hogy bennem is az Ő Lelke lakozik.

Kedves Irma!

Először is elnézést kérek tőled, mert az észrevételem a kizárólagos igazsághitről nem célzottan neked szólt, úgy ám blokk mindenkinek. Mert szerintem sokszor esünk ennek a hibába, magamon is észreveszem, és bevallom, mikor a hozzászólás utolsó sorait írtam, éreztem, hogy kicsit magamat is feddem.  :08:

Azt hiszem, hogy egyre közelebb kerülünk egyébként a démonok bentlakásával kapcsolatban. Szerintem az alábbiakban egyezünk (és szólj kérlek, ha rosszul értem): démonok vannak, gyötörhetnek kívülről. A démon és a Szent Szellem együtt egyszerre nem lakhat egy emberben sem, különösen nem a hívőben. A megtéréskor (legkésőbb) a démonok elhagyják a testünket és beleköltözik a Szent Szellem.

Amibe szerintem nem értünk egyet (és tényleg szólj, ha rosszul írom): Te azt mondod, hogy a Szent Szellem minden egyes pillanatban a megtért emberben lakozik, még akkor is, amikor bűnt követünk el. Ezzel szemben mondom én, hogy mivel egy forrásból nem származhat édes is meg keserű is ez nem lehetséges. A Szent Szellem is vezethet kívülről, némelykor pedig betöltekezünk. Persze az ideális az lenne, ha életünk minden egyes pillanatában bennünk lakozna, de akkor nem követhetnénk el bűnt.

Úgy érzem, ha ebben a dologban sikerül dűlőre jutnunk, akkor a lehet-e megtért emberben démon kérdését is tisztázni tudjuk.  :06:
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Aata - 2011 Október 08, 13:23:10
Bevallom azt hittem, hogy ugar11 távozásával kicsit békésebb hangulat lesz itt, de sajnos nem, elég paprikás hozzászólások érkeztek. Bízom benne, hogy a továbbiakban nem szabadulnak el az indulatok.


Drága Testvérnőm!

Örülök, hogy leírtad a látásodat, de én Somer ajin testvéremmel együtt maradnék az Igénél. Márpedig az Ige leszögezi, hogy egy forrásból nem származhat édes is meg keserű is, én azt vallom, hogy Isten újjászületett gyermekének a továbbiakban nem kell démoni megszállástól tartania. Hiszem és vallom, hogy Jézus meg tud minket oltalmazni. Azt elfogadom, hogy lehet dolgunk a démonokkal, de nagyon is más az ha kivülről támad, mintha belülről rombol. Tapasztalatból tudom. Ami meg a nagy szolgálókat illeti, én egy sor olyan nagy szolgálót ismerek, akik mindvégig hűen kitartottak, anélkül, hogy a démonűzésről külön látásuk lett volna. Elég csak Billy Grahamre gondolni, vagy Corrie ten Boomra, aki még a koncentrációs tábort is megjárta és mégis hatalmas szolgálója volt az Úrnak. Valóban nem test és vér ellen van nekünk tusakodásunk de azt tudom, hogy az Úr Jézus megigérte, hogy senki ki nem szakíthat minket az Ő kezéből, és ez elég nekem, mert Ő a szavát megtartja örökké.

Irma hozzászólását azért ragadtam ki és idéztem, mert bár mindenkiéhez egyesével hozzá tudnék szólni, talán ez a legalkalmasabb arra, hogy válaszként megfogalmazzam legtöbb mondanivalómat.

Úgy érzem kicsit elbeszélünk egymás mellett, olykor mindkét félnek van igazságtartalma, máskor pedig apró részletek maradnak el. Nézzük csak. Az Igénél való maradás a legjobb dolog, ennél jobb nem lehetne. Ez tutti! Fontos azonban az Ige értelmezésére minél több időt szentelni. Mert a szavak, amiket leírnak a Bibliában szó szerint úgy vannak és igazak, de van hogy ugyanazon mondat más üzenetet hordoz a különböző testvéreknek. Számomra ettől a olyan csodálatos az Ige és a Szent Szellem munkája.

Irma, írtad, hogy egy forrásból nem származhat édes is meg keserű is. Való igaz. Azon viszont érdemes elgondolkodni, akkor hogy lehet, hogy megtért emberek mégis bűnbe esnek? (Figyelem, még nem démonizáltságról beszélek!) Tehát ami tény, hogy megtérésünk után is követünk el olykor bűnt. Ha jó úton haladunk valószínű egyre kevesebbet, ha nem, akkor egyre többet megint. Nyilván vannak hullámvölgyek stb., de abban gondolom egyetértünk, hogy egy bűnös cselekedet sem származik a Szent Szellemtől. Na most olyan esetben, ha én bűnt követek el, ezek szerint nem vagyok Szent Szellemtől vezéreltetve, tehát akkor éppen nem lehetek vele betöltekezve. Ezt azt jelenti, hogy valószínűleg az óemberem kerekedett megint felül, a Szent Szellem nem lakozik bennem, de akkor ki van a szívemben, ki irányít? Az Ige sokszor ír arról, hogy a démonok úgy tudnak visszaköltözni, hogy kitakarítva, de üresen találják a házat, ahonnan kiűzték korábban őket. Ha tehát a bűn elkövetése alatt Szent Szellem nem lakozik bennem, akkor bizony üres a lakás, és sajnos olykor - nem minden esetben, csak simán olykor - előfordul, hogy a démon kihasználja az alkalmat és visszamegy.

Abban veletek értek egyet, hogy nem szabad mindent démonokra fogni, mert vannak bűnök, amit magunktól, a természetünktől fogva, vagy csak a démonok külső hatására követünk el. De azt is tisztán kell látni, hogy előfordulhatnak esetek, amikor bizony a démon beköltözik az üres lakhelyre, mert nem vigyáztunk rá rendesen.

Bízom abban, hogy a fenti érvelésem azért megnyitja kicsit a szemeket, mert egy hívő sem láthat mindent tökéletesen, de a szentségre való törekvés közben megbotlani, majd Jézus segítségével újra talpra jó dolog.

Még valami, bár ha ennek van másik topikja, akkor Anti a mondandóm ezen részét nyugodtan rakd át oda. Sok hozzászólást olvastam már a fórumon, és sok vita is kibontakozott már. Ez szerintem rendben is van, az Úr útját próbáljuk követni, de nem tökéletes senki sem, így van hogy rosszul látunk, de együtt fejlődhetünk. Mégis miért érzem úgy, hogy a viták mögött legtöbbször lezáratlan ügyek maradnak, többségében nem születik döntés egyik irányba sem? Pedig az ellentétek esetében majdnem mindig helytálló, hogy az egyik félnek igaza van, a másiknak pedig nem. Nehezen tudunk bocsánatot kérni, vagy nehéz belátni, hogy a másiknak van igaza? Miért van ez így?
Áldott Testvérem. Azt kérdezed: "hogyan lehet az, hogy megtért emberek újra bűnbe esnek? " Nos az ó ember fogalma biztosan nem ismeretlen senki előtt... Van úgy hogy az óemberi természet visszaköszön! és ez nem a démonok kontója...

Igen, teljesen egyetértek, sőt hangsúlyozom, amit mondasz: nem szabad a démonokra fogni olyat, amit az óember követ el. Ez olyan, mintha kihúznám magam a felelősség alól. Csak arról beszélek, hogy olykor (ritkán), de megeshet, hogy valaki letér megint az útról és átadja a démonoknak helyet.
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Shomer ayin - 2011 Október 08, 13:25:45
Áldott testvérem. Igazad van, úgy gondolom, ebben teljes az összhang közöttünk...
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Irma - 2011 Október 08, 13:37:33
Kedves Testvérem!

Igen én úgy gondolom, hogy a hívő ember Jézus Krisztusban van beplántálva mindenkor. Nagy titok ez ! Tényleg nehéz megérteni, hogy akkor hogy lehet, hogy mégis oly sokszor elbukunk. A nekem adott látás szerint Isten akkor sem hagy el minket a Jelenlétével. Különben nem lenne számunkra lehetőség a bűneinket megbánni. Hiszen senki sem mehet az Atyához csakis az akit Ő vonz. Azt is olvassuk, hogy az Isten Szellem az aki megitéli a világot igazság és bűn tekintetében. Én úgy gondolom ezen Igék alapján, hogy csakis a Szent Szellem tudja bennünk megítélni, hogy vétkeztünk az Atya ellen, ha nem lenne bennünk az Ő Szellem akkor nem is bántana bennünket annyira, hogy... na már megint! -  vétkeztem.

Igen én azt gondolom, hogy nem jöhet ki egy emberből édes is, meg keserű is, de nem úgy vonatkoztatom, mint te. A Szent Szellemet lehet megszomorítani is, erről is  olvasunk, és szerintem pont az a "megszomorodás" amikor nem figyelünk Rá. Velem sokszor előfordult, hogy valahol legmélyen éreztem. ezt nem kellett volna!  / Igy volt ez éppen tegnap is de elsodort az amibe éppen benne voltam, aztán már csak a megbánás maradt: Bocsáss meg Istenem! /
Remélem az jön le ebből, amit szeretnék!

Tehát ha vétkeztünk van Szószólónk az Atyánál, az igaz Jézus Krisztus, Aki által kiállthatjuk : Abbá Atyám!
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Elisabeth - 2011 Október 08, 14:16:26

Én a saját életemről tudok beszélni, amit megéltem és átéltem, úgy gondolom mindig a személyes bizonyságtételek a legmegbízhatóbbak, mert az igét sokféleképpen értelmezhetjük. De Isten munkája bennünk hogy egyre inkább értjük és tisztul a kép.

2009-ben elég durva dolgokat éltem át, amire nem volt orvosi magyarázat. Csak Istenben bízhattam és azokban az igékben amiket folyamatosan kaptam tőle.
Ha én akkor arra a megállapításra jutottam volna ( egyébként így is hittem) hogy a démonok kínoznak, biztos hogy megbolondultam volna. Mert erősebbnek éreztem a gyötrést mindennél még Istennél is.  Pont azok az igék nyugtattak meg amik kimondják hogy nem vagyok játékszere még a saját hülyeségem miatt sem a démonoknak. Mivel maga Isten mondja: "Nem távozom el nem hagylak el"  Örökre Ő a világosságom.
ezt fizikailag és érzelmileg nem mindig éreztem.

az a baj hogy a mi köreinkben is majdnem mindent az Ördögre és a démonokra fogunk, pedig a bűnös még megváltatlan testünkkel( itt nem csak a fizikai részre dodolok) állunk szemben aki jó szövetségese az ördögnek. De az újjászületett szellemünknek pedig Jézus az ura. A test pedig alá van rendelve a szellemnek, persze ezt gyakorolni kell.
De ne fogjunk mindent az Ördögre! A megtért ember igenis követ el bűnt és nincs olyan gondolatunk amire azt mondhatnák ez teljesen mentes az önzőség a becsvágy legapróbb gondolatától is. Ez vele jár ahogy a testünk bármikor megbetegedhet. És a gondolataink sem teljesen tiszták és tökéletesek Isten szemében. Még nem vagyunk megdicsőülve.

Kedves Clio!
Köszönöm bizonyságtételedet. Egyetértek Veled!

Talán hozzá tenném még:

16.    És én kérem az Atyát, és más vígasztalót ád néktek, hogy veletek maradjon mindörökké.
17.    Az igazságnak ama Lelkét: a kit a világ be nem fogadhat, mert nem látja őt és nem ismeri őt; de ti ismeritek őt, mert nálatok lakik, és bennetek marad.
18.    Nem hagylak titeket árvákul; eljövök ti hozzátok.
26.    Ama vígasztaló pedig, a Szent Lélek, a kit az én nevemben küld az Atya, az mindenre megtanít majd titeket, és eszetekbe juttatja mindazokat, a miket mondottam néktek.
27.    Békességet hagyok néktek; az én békességemet adom néktek: nem úgy adom én néktek, a mint a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, se ne féljen!

Jn 14,17-17; 26-27

Büneinkkel megszomoríthatjuk a Szent Lelket, de Ö azonnal jelzi a bünt, és bünbocsánatot kapunk, ha megvalljuk azokat. Ez sokkal fontosabb nekem bárminél. Ez a megszentelödés folyamata.

Rm 8,26    
Hasonlatosképen pedig a Lélek is segítségére van a mi erőtelenségünknek. Mert azt, a mit kérnünk kell, a mint kellene, nem tudjuk; de maga a Lélek esedezik mi érettünk kimondhatatlan fohászkodásokkal.

Az erötlenségben nem el hagy minket a Szent Lélek, hanem esedezik érettünk az Atyánál!

 :2smitten:
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Elisabeth - 2011 Október 08, 14:55:02
És mégegy, kedves Testvéreim!

Nézzük meg Izrael példáját:

Vagy a kígyókra néztek és mepróbáltak menekülgetni,
Vagy  felszegezett rézkígyóra és megmenekültek!

Szeretettel, Shalom

 :2smitten:
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Irma - 2011 Október 08, 15:44:49
Köszönöm Elizabeth testvérnőm az Igéket, ezek azok az Igék amelyek támaszai lehetnek bármelyik hivőnek akkor különösen ha éppen az Örökkévaló Isten karjainak biztos erejére van szüksége, és mikor lenne nagyobb szükségünk erre, mint mikor éppen valami rosszul sikerül. Olyan jó olyankor tudni, hogy lehet hogy mit hűtelenek lettünk de Ő hű marad, mert nem vonja meg tőlünk jóságát. Nekem is ez a hitem mozdíthatatlan alapja. Ő a biztos Kősziklám!
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Elisabeth - 2011 Október 08, 15:56:25
Köszönöm Elizabeth testvérnőm az Igéket, ezek azok az Igék amelyek támaszai lehetnek bármelyik hivőnek akkor különösen ha éppen az Örökkévaló Isten karjainak biztos erejére van szüksége, és mikor lenne nagyobb szükségünk erre, mint mikor éppen valami rosszul sikerül. Olyan jó olyankor tudni, hogy lehet hogy mit hűtelenek lettünk de Ő hű marad, mert nem vonja meg tőlünk jóságát. Nekem is ez a hitem mozdíthatatlan alapja. Ő a biztos Kősziklám!

Köszönöm, drága Irma bizonyságtételedet.

Nekem is gyakran van szükségem arra, hogy Isten Ígéjéböl bátorítást nyerjek. Hisz Urunk azért jött hogy megmentsen!

Tit 1,4    
Kegyelem, irgalmasság és békesség az Atya Istentől és az Úr Jézus Krisztustól, a mi Megtartónktól.

Szeretettel, Shalom
 :2smitten:
Cím: Re:Démonűzés
Írta: ditte - 2011 Október 08, 16:41:23
Amikor Isten gyermeke bűnt követ el, akkor azt nem az újjászületett belsőember, hanem az óember teszi. Ahogy Pál apostol mondja,hogy "nem én cselekszem azt már,hanem a bennem lakozó bűn", a testről beszél. A Szent Szellem mindig  a segítségünkre jön. Ha el is követ valaki bűnt,de megvallja Isten megbocsát.

"Ha pedig világosságban járunk, amint ő maga világosságban van: közösségünk van egymással, és Jézus Krisztusnak, az ő Fiának vére, megtisztít minket minden bűntől."(I.János 1,7.)

Figyelmeztet az ige minket,hogy Szellem szerint járjunk és ne pedig test szerint. Amikor valaki folyamatosan test szerint jár és nem pedig Szellem szerint, és nem jobbítja meg útjait, ilyenkor előfordulhat, hogy mivel nincsen betelve Szent Szellemmel, a démonok könnyen támadásba vehetik. Persze ilyenkor is csak a  testet.
A belső emberünk teljesen új. Talán a Templom belső szentélyéhez hasonlítható,ahol Istennel beszélgetünk és imádjuk.  A test pedig talán olyan,mint a templom kűlsőbb udvara. (Elnézést,ha bármit rosszul mondok.Nem vagyok teljesen járatos ezekben a dolgokban.) Jézus is innen zavarta ki az árusokat és pénzváltókat.

Azonban vannak hívők,a akik valóban minden mögött démont látnak, pedig csak nem feszítették meg a testüket indulataival együtt. Márpedig ezt kell tennünk. Mert az óemberünk tulajdonképpen halott. Ahogy Pál apostol mondja,hogy nem vagyunk adósok a testnek, hogy test szerint éljünk.
Cím: Re:Démonűzés
Írta: pilgrim - 2011 November 13, 09:34:27
Sziasztok...Jelzem idő híján nem olvastam végig minden hozzászólást. Húú, hogy is mondjam, úgy gondolom, hogy végig olvasás nélkül is portkavaró viták szoktak lenni ebben a témában. Csak néhány egyszerű gondolatot osztanék meg, ami Bibliai alapú. Mivel nincs meg a démonűzésre ajándékom és mellé beszélni sem akarok ezért támaszkodok csak a Bibliára. Ki akarnám zárni a szubjektivitást, amennyire tudom.

Aztán lehet egyetérteni vele vagy nem  ;) :D


Lényeges kérdés:Lehet e a hívőben démon?
Nem! (Pál tövisét leszámítva, mert ő okkal kapta Istentől) Csak hitetlenben lehet. Nincs olyan vers a Bibliában, amelyben hívőből űztek volna Démont.
Talán érthető, hogy világosság és fény nem lehet egy helyen. Vagy Istené vagy, vagy e világé. Ha a megszállotság démontól való leuralást jelent, akkor Isten templomát képtelen leuralni egy démon. Nagyobb aki bennünk van, mint aki e világban van.


Kikből űzött Jézus és a tanítványok démont és hogyan?

Hitetlenekből. Nem rituálékkal! Jézus a szavával űzte ki a démonokat. A tanítványai meg Jézus nevével és a Szent Szellem segítségéve. (Mert hát próbálták a Bibliában olyanok is akiknek nem sikerült). A démonok Krisztus tekintélyétől féltek.
 
De jó recept az imádság is a szenvedőkért: Márk 9,28-29Amikor azután Jézus bement egy házba, tanítványai megkérdezték tőle maguk között: "Mi miért nem tudtuk kiűzni?" 29Ő pedig ezt mondta nekik: "Ez a fajta semmivel sem űzhető ki, csak imádsággal."

Miért felületesség egyből démont kiálltani?
Mert az eredeti problémájából nem gyógyul ki a beteg és elkeseredett lehet, hogy neki egy erős démonja van, akitől nem tud szabadulni. NA persze ez hamis kép. Főleg ha hívő, mert a hívőben nincs démon.


Minden betegség démoni?
Nem! Márk 1,32Estefelé pedig, amikor lement a nap, hozzávittek minden beteget és megszállottat... Márk 6,13 sok ördögöt kiűztek, sok beteget megkentek olajjal és meggyógyítottak.

Valószínűleg, amit gyógyszer megold, az nem démon :05:.Isten áldjon titeket. Remélem hasznos volt :08:

Cím: Re:Démonűzés
Írta: Antee - 2011 November 13, 10:40:04
Köszönöm az értékes hozzászólásodat Testvérem.

Én is úgy hiszem, hogy hívőben nem lehet démon. Ezalatt pedig a megszállottságot értem. Viszont a démonok körülöttünk vannak és bepróbálkoznak, hogy bűnt kövessünk el. Ha pedig ez sikerül nekik és bűnbe esünk, akkor kialakulhat egy kötődés a bűnhöz (általában testi vággyal együtt) és megkötözötté válhatunk. Ekkor beszélünk nem megszállottságról, hanem démonizáltságról.
Ez akkor teljesedik ki és akkor válik megkötöttséggé, ha saját erőnkből próbálunk megoldást találni erre.

Ám ha az Urat segítségül hívjuk, akkor ő pillanatok alatt kisöpri a rosszakarókat az életünkből.
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Antee - 2011 December 08, 18:26:02
A filmeket tekintve mennyire van alapja például a kén szagnak, a hányásnak és az egyéb jelenségeknek?
Mi a kitaláció és mi a valóság?
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Rukina - 2012 Szeptember 18, 20:33:07
És ha nincs benned démonhit? :03:
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Antee - 2012 Szeptember 18, 20:54:57
Démonhit?

Talán arra gondolsz, hogy aki nem hisz a démonok létezésében?
Mert a létezésükről valósan ír az ige, tehát aki hisz Istenben és elfogadja a Szent írást, annak nincs miért kételkednie a létezésükben.
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Rukina - 2012 Szeptember 18, 21:36:57
Igen az.

Hit Gyülekezetesként nem hiszek a démonok létezésében. (Kövezzetek meg!)
Mert soha nem is hittem mindenféle démonok gonosz szellemek létezésében. Ugyanúgy nem,ahogy nem hiszek a jógában,a buddhizmusban,vagy a sintóban. de 8 évesen érdeklődve olvastam a jézus élete képeskönyvet meg idősebb koromban a képes Bibliákat.

Amúgy 2003-ban tértem meg. 2007 szilveszterén ismerkedtem meg ezzel az újfajta kereszténységgel,és 2008. március 10.-én volt az első szabadításom. Utána teljesen össze voltam zavarodva. A lelki ajándékokat is úgy értelmeztem magamban,hogy az embereknek különleges képességeik lesznek. (látás,ilyenek)

Aztán arrol a kis imacsoportrol kiderült,hogy hamis,szekta,és egy kisebb karizmatikus gyülibe jártam 2009 februárjáig. Ott is úzték belőlem a démonokat,utána is teljesen összezavarodtam.  2009 februárájától járok a Hit Gyülekezetébe,és mondom sokat kapok ott Istentől. 

Ez addig jó,amíg nem kezdik el HÜLYÍTENI vele az embert. Nevezetesen a saját anyám. Mert most úgy érzem,hogy egy kicsit HÜLYÍTVE vagyok.  Amikor elolvastam az Élet Sötétsége könyvet,olvasás közben úgy éreztem,magam,mintha egy Harry Potter-kötetet olvasnék. Az Áttörés a Sötétségent már végig sem tudtam olvasni,mert a 200. vagy a 250,. oldalnál le kellett tennem. Miután kiolvastam az Élet Sötétségét,úgy éreztem magam,mintha kimosták volna az agyamat (a rossz értelemben) ,és egy darabig azt sem tudtam,hol vagyok.

Miután le kellett tennem a második részét szellemben is megvizsgáltam az Áttörés a Sötétségent.
Egy szó nem esik a Szentlélekről. Jézus és Isten neve emlegetve van. Túlsúllyal van szó okkultizmusról.
Az az Amethyst,akit a könyvben szereplő keresztények "démonnak" hívnak,Amber egy okkultizmusban szerezte.
Már csak ezért sem szabad belekeveredni bármiféle okkultzimusba.

Tolkien befigyel: Egy gyűrű szerepel a könyvben,ami a sátánisták gyúrúje.  Az Ez Élet Sötétsége nekem teljsene olyan volt,mit a Harry Potter,a Bleach és a Gyűrűk Ura összemosva/összemosása.

Számomra ez ugyaolyan szelleiséget képvisel,mint a Twilight-saga vagy a Harry Potter.

Ez az egész nekem túl meseszerű.

Ennek ellenére:

Szívesen szabadultam az istentiszteleteken,mert kifejezetten jól esett csinálni azokat a mozdulatokat.

Megkönnyebbültem,hogy mindezt kiírhattam magamból.

Anyám megkérdezte:

Nincs benned istenfélelem?

Én erre úgy válaszolnék,hogy de,mivel azért nem merek pornóoldalakat nézni az Interneten,mert félek Isten büntetésétől.

Nos:
Akkor ha nincs bennem démonhit,sem istenfélelem,akkor milyen keresztény vagyok?
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Antee - 2012 Szeptember 18, 21:57:32
Szia Zsófi.

Szerintem az egy nagyszerű lépés lenne, ha nem egyéb könyveket olvasnál, hanem csupán a Szent írást.
Olvasd és a felmerülő kérdéseiddel felkereshetsz akár minket és ismeretünkhöz mérten választ is fogunk adni neked.

Elhiszed mindazt ami a Bibliában van megírva?

Cím: Re:Démonűzés
Írta: Rukina - 2012 Szeptember 18, 22:01:42
elhiszem de ilyenekben hogy démonok meg hogy démonok vannak az emberekben,ilyenekben sajnos képtelen vagyok hinni...nemtom nem tudom vagy akarom felfogni....
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Antee - 2012 Szeptember 18, 22:05:44
Nagyszerű, akkor a közös alap megvan. Viszont engedj meg egy megjegyzést tőlem. Ha tehát hiszel benne, akkor nincs "de".
Ha írva van, akkor az valóság, mert hiszünk mindabban amit Isten kimondott. Tehát hiszem, mert úgy van.

Keresztény emberben nem lehet démon. Az hogy bizonyos felekezetekben megtért létedre démonokat akartak űzni belőled, azt majd Isten számon fogja kérni tőlük azzal együtt, hogy téged jól felkavartak, félrevezettek.

Az egyik legismertebb eset, mikor Jézus a gadarai megszállottból űzött ki megannyi démont. De Jézusnak nem ez az egy démonűzési "akciója" volt. Ott van még Pál apostol is, aki szintúgy űzött démont.
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Rukina - 2012 Szeptember 18, 22:19:14
tudom hogy mindez le van írva az Igében,de ezt nekem nem veszi be vagy nem akarja bevenni a gyomrom...A Hit Gyülekezetében gyakorolják,azzal mi van? télleg te arról mit gondolsz?
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Rukina - 2012 Szeptember 18, 22:22:24
Hát pedig a Hit Gyülekezetében megtért keresztényekből űznek démonokat.
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Elisabeth - 2012 Szeptember 18, 22:31:22
Kedves Rukina!

Talán érdemes lenne ezt a témakört visszaolvasnod, mert már jónéhány kérdésedre megtalálod a válaszokat.

 :2smitten:
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Rukina - 2012 Szeptember 19, 11:52:30
oké köszi mellesleg mindent meg kell vizsgálni a saját szellemünkkel. :2smitten:
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Antee - 2012 Szeptember 19, 11:53:54
Az Ige azért is adatott nekünk, hogy annak tükrében vizsgálódjunk.
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Rukina - 2012 Szeptember 19, 11:58:53
Ámen! :2smitten:
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Shomer ayin - 2012 Szeptember 19, 15:12:52
Shalom A Láchem Rukina. Mond csak Testvérem, Nem lenne kedved csatlakozni hozzánk a Skype-on akár már ma este is? Szerdán, este héttől vannak rendszeresen Skype alkalmaink,Szombaton pedig nyolc órai kezdettel, ahol élő szóban is feltehetnéd kérdéseidet, és az Isten Igéjében együtt keresnénk meg a válaszokat...
/ Skype címünk: Alfa-Omega.hu/
Nagy szeretettel várunk téged.
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Rukina - 2012 Szeptember 19, 15:57:57
igen csak elegg szegyenlos vagyok...
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Shomer ayin - 2012 Szeptember 19, 16:14:02
Áldott Testvérem. Adj egy esélyt nekünk, és meglátod: Nincs okod rá közöttünk.
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Shomer ayin - 2012 Szeptember 19, 16:15:08
Ott Lesz Anti is, és jól a fejemre koppint, ha megérdemlem...  :hehe:
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Antee - 2012 Szeptember 19, 16:27:07
Na ja, vagy Te az enyémre. :hehe:
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Rukina - 2012 Szeptember 19, 21:52:01
szerdánként este héttől sajnos nem érek rá! :(
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Paulus - 2012 Szeptember 27, 13:26:04
Kedves Irma és Antee testvéreim!

Direkt módon nem írtam le mindent,mert úgy gondoltam,hogy ez is elegendő lehet! Tévedtem. Felmerültek kétségek, amiket szeretnék eloszlatni ezért leírom a teljes bizonyságot. Remélem,hogy szeretettel és fenntartások nélkül fogadjátok majd!
Áldjon meg az Úr titeket!
ugar11

Kedves Elisabeth testvérnőm!

Te jól ismersz és olvastad már néhány írásomat. Emiatt kicsit furcsállom a kétségeidet!
Ezt amit most leírok ezután, azt olvashattad te is. Azt gondolom, hogy valószínűleg elfelejtkeztél róla vagy nem olvastad.
Áldjon meg az Úr!
ugar11

Ennél az esetnél ott voltam Ugar testvérrel. Nem írhat le mást, mint amit látott és hallott. Akkoriban nem volt
mobiltelefon, még vezetékes se nagyon .Az adott helyzetben azt tettük amit tudtunk. Egyébként ez egy
rendkívüli eset volt, az illető kripták kifosztásából élt, és elmondása szerint sátánista volt.
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Elisabeth - 2012 Szeptember 27, 15:06:34
Bocsáss meg, ezt most nem egészen értem. Miért került ez most elö? Egy éve volt téma...

 :?:

Cím: Re:Démonűzés
Írta: Paulus - 2012 Szeptember 27, 15:23:20
Bocsáss meg, ezt most nem egészen értem. Miért került ez most elö? Egy éve volt téma...

 :?:


Mert csak most csatlakoztam az oldalra és véletlenül rátaláltam.
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Elisabeth - 2012 Szeptember 27, 15:35:56
Köszönöm értettem.

 :2smitten:
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Viz77 - 2014 Március 14, 15:50:01
Bekesseg

 ajanlanek nehany konyvet a temaban
 
  " Ne találtassék te közötted, a ki az ő fiát vagy leányát átvigye a tűzön, se jövendőmondó, se igéző, se jegymagyarázó, se varázsló ,Se bűbájos, se ördöngősöktől tudakozó, se titok-fejtő, se halottidéző;
Mert mind útálja az Úr"
Mozes 5  18 10


EGY EXORCISTA MESÉLI:  GABRIELE AMORTH atya

http://www.katolikus-honlap.hu/060210/amorth1.htm

 Amorth  a vatikan hivatasos ordoguzoje sok sok ev rutinnal


 
Dr. Arnold Fruchtenbaum:

Angyalokról szóló tan: a választott angyalok tana
A Sátánról szóló tan
Démonológia: a bukott angyalok tana

http://www.bibliatanitasok.hu/bibliatanitasok.hu/Bibliaiskola/Bibliaiskola.htmlHan Pál : Menekülés /   Görbicz Tamás -al kozos konyve /

http://mek.oszk.hu/06600/06690/06690.htm

Nos eme konyvek mind elmeleti / Bibliai /
, mind gyakorlati szempontbol
 mutattjak be a valosagot
a konyvek szerzoi Hivok
 mindharom konyv mondanivaloja,
hogy ezek a dolgok Valosak ,
 meg kivancsisagbol SE
foglalkozzunk vele
es Komoly kovetkezmenyei vannak
aki ezeket teszi.

Bekesseg nektek  :044:

Cím: Re:Démonűzés
Írta: Antee - 2014 Április 24, 11:06:49
Ezeket a könyveket én ugyan nem olvastam, de hiszem, hogy Isten igéje elegendő ahhoz, hogy annyit tudjunk meg a démonűzésről, amit feltétlen tudnunk kell. De a mai korban tömérdek könyvet adtak ki a témával kapcsolatban, a hatására pedig igeellenes dolgok szivárogtak be Isten egyházába, mint például, hogy lehet hívőben démon.
Cím: Re:Démonűzés
Írta: DöNdIkEeE - 2014 Április 24, 17:17:22
Hoppá! Viszont azt is érdemes lenne szem előtt tartani, hogy minnél inkább Istenről tudni és ismerni őt, mintsem démonológiávaval foglalkozni!  :061:
Cím: Re:Démonűzés
Írta: manoka38 - 2014 Április 24, 19:35:01
 :afro: Remek meglátás, csak egyetėrteni tudok veled testvėrem!! :afro:
De sajnos a valóság az az, hogy többeket foglalkoztat a már misztikum, mint az , hogy valóban Isten Igėlyėt figyelmezzėk es megismerjėk Őt.
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Antee - 2014 Április 24, 20:07:08
Tudod hogy van ez Testvérem, démont űzni menő dolog... :061:
Cím: Re:Démonűzés
Írta: bacsipista - 2014 Május 26, 09:27:44
Eléggé érdekes ez a téma. Emlékszem, egyszer prófétálták egy hívőnek, hogy egy démon van a hátán és az miatt olyan nehéz az élete.
Akinek prófétálták az több, mint 20 éve fogta be Jézus az életébe, mindenki istenfélő embernek ismeri.  A hölgy elfogadta a prófétálást, és elmondta, hogy minden nehézsége a férje miatt van, aki nem tért meg, és rendszeresen nagy mennyiségű alkoholt iszik, egézen biztos, hogy ezt a démon hatására cselekszi.
Bennem felvetődött a kérdés, hogy a "próféta" miért nem azt mondta, hogy a férjed hátán van a démon. Vagy pedig, arra hivatkozhat, hogy ketten lettek egy tessté és ami a férje gondja az az övé is?
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Antee - 2014 Május 26, 11:31:07
Én nem látom igaz prófétálásnak.
Cím: Re:Démonűzés
Írta: bacsipista - 2014 Május 26, 13:05:42
Azt hiszem, hogy aki ezt prófétálta ismerte a hölgy családi körülményeit. Ilyen formában testhezállót "prófétálhatott".
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Antee - 2014 Május 26, 13:47:33
Hasonló ahhoz a gyógyító alkalmakhoz, amely a produkció megkezdése előtt kipuhatolja a résztvevők testi bajait, majd eljátszva az Isteni ihletettséget "meggyógyít" valakit.
Cím: Re:Démonűzés
Írta: bacsipista - 2014 Május 26, 14:21:58
Azzal, hogy kipuhatolja még nem gyógyít. De a tudat, amit esetleg elfogad a beteg, hogy kelj fel, mert meggyógyultál, jó ráhatással lehet a betegségre nézve. A pozitív megvallás gyengíti a betegségtudatot.
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Antee - 2014 Május 26, 14:28:14
Gyengítheti a betegségtudatot, mert röviden mondva: "Szedd össze magad!"
Viszont egyáltalán nem gyógyít...

Az pedig, hogy Isten nevében "gyógyítanak" és az alany nem gyógyul meg, ezzel káromolják Isten nevét.
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Viz77 - 2014 Május 26, 14:51:33
Hasonló ahhoz a gyógyító alkalmakhoz, amely a produkció megkezdése előtt kipuhatolja a résztvevők testi bajait, majd eljátszva az Isteni ihletettséget "meggyógyít" valakit.

hat igen Antee  ezeken a dolgokon en is el szoktam gondolkodni
Nem lennek azok helyeben az utolso itelettnel , akik sima uzletet csinalnak az Isten tiszteletekbol
es priman megelnek a beszedett tizedekbol es fennhangon hirdetik az adakozas szuksegesseget 
 hogy egyre nagyobb palotakat epitsenek maguknak .
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Antee - 2014 Május 26, 14:56:44
Igen Testvérem, az ilyen emberekben nincs meg Isten szeretete, mert nem szereti a testvérét. Mert ha szeretné, akkor nem szedné el a szegény testvérek pénzét és nem élne luxus életet, miközben a szegény gyülekezeti tag nem tudja befizetni a számláit, vagy talán éhezik is.
Cím: Re:Démonűzés
Írta: bacsipista - 2014 Május 26, 14:57:11
És a nagy palotaépítésekből egyre többel lehet zsebrevágni. azt hiszem, ha egy gyülekezeti vezető valóban csak olyan arányban részesül a közösség pénzéből amely szükséges a számaára azzal nincs is baj, hiszen a munkás méltó a bérére. Ha főfoglalkozásban csak a közösség dolgaival foglalkozik és nincs más tevékenysége akkor jogosnak tartom, hogy a közössége eltartja a pászorát. Azt viszont már nem fogadom el, amikor a gyülekezetvezető luxus körülmények között él, és közösségében vannak olyanok akiknek a napi élelem elérése is gondot okoz.
Cím: Re:Démonűzés
Írta: bacsipista - 2014 Május 26, 14:57:46
Anti, nagyon egyre gondoltunk.
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Viz77 - 2014 Május 26, 15:01:51
egyetertek Bacsi
 melto a munkas a berere
de a luxus mar mas kerdes...
  hivo Testveri kozossegben forditott a hierarchia mint a vilagban 
itt nalunk  a nagyobb szolgal
  a Mester igy hagyta rank peldat mutattva
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Antee - 2014 Május 26, 15:03:27
És a nagy palotaépítésekből egyre többel lehet zsebrevágni. azt hiszem, ha egy gyülekezeti vezető valóban csak olyan arányban részesül a közösség pénzéből amely szükséges a számaára azzal nincs is baj, hiszen a munkás méltó a bérére. Ha főfoglalkozásban csak a közösség dolgaival foglalkozik és nincs más tevékenysége akkor jogosnak tartom, hogy a közössége eltartja a pászorát. Azt viszont már nem fogadom el, amikor a gyülekezetvezető luxus körülmények között él, és közösségében vannak olyanok akiknek a napi élelem elérése is gondot okoz.

Erről nagyon sokat beszél Pál. Ő ingyen hirdette az evangéliumot mindenkinek, senkitől semmit nem kért, azt a keveset amit kapott, azt viszont megköszönte és kívánta, hogy a javukra kamatozzon az. Viszont tudtunkra adja, hogy aki az evangéliumért fáradozik, az kell, hogy az evangéliumból is éljen. Erre több ige is van, úgy mint a nyomtató ökörnek ne kössük be a száját, vagy ahol azt mondja, hogy aki az igére taníttatik, az részesítse tanítóját a vagyonából. De mégis mennyire van szükség? Timóteusnak megírta Pál, hogy ha élelmünk és ruházatunk van, elégedjünk meg vele!
Cím: Re:Démonűzés
Írta: bacsipista - 2014 Május 26, 15:34:56
Igaz Viz 777, de ha utánagondolsz láthatod, hogy a mai gyülekezetekben a vezető sokszor megközelíthetetlen, sőt olyan is akad akit testőrök védenek. szolgálatnak csak azt tekinti, ha kiáll igét hirdetni amit nem lehet megkérdőjelezni. És az egész gyülekezet őt szolgálja.
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Antee - 2014 Május 26, 15:47:37
Ha a földön élnének még az apostolok, kapnának tőlük néhány tockost. De több mint valószínű, nem úsznák meg ennyivel...
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Viz77 - 2014 Május 26, 15:57:08
tudjatok h latom ezt az egeszet?
irva van valahol :
 majd eljon az ido amikor majd  olyan tanitokat valasztanak majd maguknak
akik azt mondjak amit hallani akarnak  mert viszket a fuluk az igazsagra
es jol megtomik anyagilag az a tanitot  es mutogathattnak majd ra h na o se kulonb
 amugy egy atlag predikator nagyon jol el van ha bekesseget hirdet meg Isten vegtelen kegyelmet hirdeti
 de eleg legyen ide
 : Mikeas 5-6
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Viz77 - 2014 Május 26, 15:58:58
Mikeas  3 : 5-6
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Viz77 - 2014 Május 26, 16:02:42
   Mikeás próféta könyve 3:5  Ezt mondja az ÚR azokról a prófétákról, akik félrevezetik népemet, akik békességet hirdetnek, ha van harapnivalójuk, de hadat indítanak az ellen, aki nem ad nekik enni:
  Mikeás próféta könyve 3:6  Olyan éjszaka száll rátok, amelyben nem lesz látomás, és olyan sötétség, amelyben nem lesz jövendölés. Leáldozik a próféták napja, nappal is sötétség borul rájuk.
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Antee - 2014 Május 26, 16:30:09
Találó ige Testvérem. Ezért van az, hogy a mai híres tanítók azért vannak a posztjukban, mert a hallgatók helyezték oda. Ha valaki Isten igéjét kezdi el tanítani, tisztán és megalkuvás nélkül, akkor annak az embernek zuhanásba kerül a népszerűségi indexe. Bár hozzá kell tenni, hogy ehhez értenie is kellene az Istennek igéjét.
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Viz77 - 2014 Május 26, 16:51:33
no jojjon a kedvencem az Oszovetseg -bol ahogy Shomer mondana Tanach bol
   Malakiás próféta könyve 3:13  Vakmerően beszéltetek ellenem - mondja az ÚR. Ezt kérdezitek: Mit beszéltünk ellened?
     Malakiás próféta könyve 3:14  - Azt mondtátok: Hiábavaló az Istennek szolgálni, mi haszna, hogy teljesítettük, amit ránk bízott, és hogy gyászban jártunk a Seregek URa előtt?
 
     Malakiás próféta könyve 3:15  Inkább a kevélyeket tartjuk boldogoknak, hiszen a gonosztevők gyarapodnak, kísértik az Istent, mégis megmenekülnek.
 
     Malakiás próféta könyve 3:16  Amikor erről beszélgettek egymás között azok, akik félik az URat, az ÚR figyelt, és meghallotta. És beírták egy könyvbe az ÚR előtt emlékezetül azokat, akik őt félik és megbecsülik nevét.
 

     Malakiás próféta könyve 3:17  Az én tulajdonommá lesznek - mondja a Seregek URa - azon a napon, amelyet elhozok. Könyörületes leszek hozzájuk, amilyen könyörületes az ember a fiához, aki tiszteli őt
 
     Malakiás próféta könyve 3:18  Akkor ismét látni fogjátok, hogy különbség van az igaz és a bűnös között, az Istent tisztelők és az őt nem tisztelők között.
 
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Antee - 2014 Május 26, 17:16:52
:afro:
Cím: Re:Démonűzés
Írta: bacsipista - 2014 Május 26, 21:17:43
Két idézettel válaszolok Malakiás igéire. Valóban találkozunk olyanokkal, akik azt mondják, hogy felesleges volt megtérni, mert az Isten nélkül élők jobban és gond nélkül élnek. Dávid mégis így kérte az Urat:

   Ne engedd, hogy szívem rosszra hajoljon, hogy bűnös dolgot műveljek a gonosztevőkkel együtt; finom falatjaikból nem akarok enni.
Zsoltárok  141, 4


Az Úr kitörli az ilyeneket az Élet Könyvéből, de az istenfélők a kegyelmében maradnak.

   Amilyen irgalmas az apa fiaihoz, olyan irgalmas az ÚR az istenfélőkhöz.
Zsoltárok  103, 13
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Viz77 - 2014 Május 26, 21:43:20
Az én tulajdonommá lesznek - mondja a Seregek URa
Cím: Re:Démonűzés
Írta: bacsipista - 2014 Május 26, 23:01:12
Igen, végérvényesen. Semmi nem választhat el minket az Ő kegyelmétől.

35. Ki választana el minket a Krisztus szeretetétől? Nyomorúság, vagy szorongattatás, vagy üldözés, vagy éhezés, vagy mezítelenség, vagy veszedelem, vagy fegyver? 36. Hiszen meg van írva: "Teérted gyilkolnak minket nap mint nap, annyira becsülnek, mint vágójuhokat." 37. De mindezekkel szemben diadalmaskodunk az által, aki szeret minket. 38. Mert meg vagyok győződve, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelmek, sem jelenvalók, sem eljövendők, sem hatalmak, 39. sem magasság, sem mélység, sem semmiféle más teremtmény nem választhat el minket az Isten szeretetétől, amely megjelent Jézus Krisztusban, a mi Urunkban.
Róma 8, 35-39
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Viz77 - 2014 Május 26, 23:15:15
 :afro:
Cím: Re:Démonűzés
Írta: furcsa01 - 2014 Október 07, 18:54:48
egyszer a gyülekezetben probáltak az elöljárok démont üzni belölem,de nem tudták kiüzni.késöbb rájöttem hogy azért mert a szent szelem volt bennem
Cím: Re:Démonűzés
Írta: korni - 2014 November 03, 15:02:56
Ha helyet adunk a bűnnek és nem rendezzük el akkor jogalapja van a démonoknak oda társulni. Dögre gyűlnek a keselyűk. Azzal kapcsolatban,hogy Szent Lélek volt benned nem ment ki a démon. Van amikor böjtöléssel és könyörgéssel jön a szabadulás. Krisztusnak élsz mindenkor megvizsgálod a szíved belenézel Isten Igéjébe megmutatja azt ami dög szenny lehet az életeden. Krisztus illatja úgy lehetek ha minden nap a vele való közösséget gyakorlom. Bűnöket el kell rendeznem széna pozdorja nem marad meg. Engedni,hogy a Szent Lélek vezessen leborulni az Úr elé és meghallani az Ő hangját,hogy ne az én akaratom,hanem az övé legyen meg az életembe. Akit a Fiú megszabadít valósággal szabad! Ha mindent odaadtál Istennek akkor szabad vagy! Ő általa. Ha valamit magadnál tartasz fogoly. Az Úr adjon neked bölcsességet,hogy az Ő útján járhass.

Szeretettel: Korni   
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Antee - 2014 November 03, 15:14:35
A démon csak úgy mehet be az emberbe, ha gazdátlan (Mt. 12,44), azaz nincs benne Isten Szentlelke. Nem társbérlet a mi testünk, vagy Istennek a temploma vagyunk, vagy latrok barlangja.
Cím: Re:Démonűzés
Írta: bacsipista - 2014 November 04, 12:02:08
Én is sokat vitatkozom azokkal akik állítják, hogy megtért emberben is lehet démon.

Többnyire erre az igére hivatkoznak: Lukács 13, 10-16
10. Egyszer valamelyik zsinagógában tanított szombaton. 11. Íme, volt ott egy asszony, akiben betegség lelke lakott tizennyolc éve, és annyira meggörnyedt, hogy egyáltalán nem volt képes felegyenesedni. 12. Amikor Jézus meglátta őt, előszólította, és ezt mondta neki: "Asszony, megszabadultál betegségedből." 13. És rátette a kezét, mire ő nyomban felegyenesedett, és dicsőítette az Istent. 14. A zsinagógai elöljáró azonban megharagudott, hogy szombaton gyógyított Jézus, és így szólt a sokasághoz: "Hat nap van, amelyen munkálkodni kell; azokon jöjjetek gyógyíttatni magatokat, ne pedig szombaton!" 15. Az Úr így válaszolt neki: "Képmutatók, vajon szombaton nem oldja-e el mindegyikőtök a maga ökrét vagy szamarát a jászoltól, és nem vezeti-e ki itatni? 16. Hát Ábrahámnak ezt a leányát, akit tizennyolc éve megkötözött a Sátán, nem kellett-e feloldani ebből a kötelékből szombaton?"


Ez a megkötözött ember biztosan hitt Istenben, de mi mutat arra, hogy meg volt térve. A sátán is és az ő démonai is hisznek Istenben, hiszen ők is Isten teremtményei, de tudjuk, hogy nem a megtérés, hanem Istentől való eltérés és eltérítés a céljuk.
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Zsuzsa2 - 2014 November 10, 09:13:14
Áldjon az Úr mindenkit :) olvastam a hozzászólásokat a témához. Számomra a valóság adja meg a választ. Már több esetben tapasztaltam démoni megnyilatkozásokat és szabadulásokat  keresztényeknél. Legutóbbi eset egész friss. Egy viztől és Szent szellemtől ujjászületett keresztény testvérnő - akit megtérése óta ismerek, sikeres üzletkötő volt, férje, 3 gyereke van, elkötelezett és engedelmes az Úr felé - depresszióba esett. Az állapota a kezelés ellenére egyre romlott: izületi fájdalmai lettek - nem volt semmihez ereje - napról napra egy széken ült, és üresen bámult a semmibe. Súlyos rosszullétei is voltak alkalmanként.A  szobából nem tudott kimenni, csak az orvoshoz szállitotta a férje, akik jobb hiján erős pszichotrop gyógyszereket irtak fel neki. A tesónő végső kétségbeesésében - mint mondta, a halál szélén - kért segitséget. Megdöbbentem az állapotán. Mindketten tudtuk, hogy csak Jézus Krisztus segithet rajta természetfeletti módon, mert "kihez mehetne, ha nem az Úrhoz?". Mikor elkezdtünk imádkozni, leesett a földre, és félelmetes hangon hörgött, orditozott, rángatózott. Az arca ördögivé változott, szemei gonoszul néztek. Erőt meritettem a Jézus Nevének hatalmáról szóló igéből, "hogy a Jézus nevére minden térd meghajoljon, mennyeieké, földieké és föld alatt valóké, és minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsőségére" és Jézus Nevében parancsoltam a benne levő gonosz szellemnek, hogy hagyja el! A démon visszabeszélt a tesónőn keresztül, arca ördögi, cinikus kifejezést vett fel. A Szent Szellem ebben a helyzetben megtöltött mennyei erővel, szavakat adott a számba, és elvégeztem a démonüzést Jézus Nevében a Lk 10,19 alapján: Ímé adok néktek hatalmat, hogy a kígyókon és skorpiókon tapossatok, és az ellenségnek minden erején; és semmi nem árthat néktek. A testvérnő jobban lett, dicsőség az Úrnak!  Már önállóan közlekedik, tud ujra örülni, visszanyerte az erejét, a családi teendőit elvégzi, és szeretne ismét dolgozni. Lehet tagadni, hogy keresztényekben vannak démonok, de az élet mást produkál. A hivők is rést nyithatnak bármikor a gonosznak. Vigyázzunk és imádkozzunk.  :2smitten:
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Sofia - 2019 November 20, 14:40:20
Hiányosak még az ismereteim, mert nem régen járok Istennel, de az eddigi tudásom szerint egy igazán megtért és újjászületett testvérben nem lehetnek démonok. Hogyan lehet valaki Isten gyermeke ha benne gonosz lélek lakik? Akiket megszáll a démon, szerény véleményem szerint, mindnyájan valamilyen formában keresték a kapcsolatot a sötét oldallal, nem hiszem, hogy valakit az akarata ellenére rabul tudnak ejteni a gonosz lelkek. Valamilyen formában ezek az áldozatok behívták az életükbe a gonoszt, lehet pl. egy ártatlannak látszó csillag jóslással vagy a mostanság nagyon divatos, nagyon menő agykontrollal. Ha a démonok csak úgy kényük kedvük szerint jöhetnének-mehetnének lélekből lélekbe, akkor senki sem lehetne biztonságban, akkor egyfolytában retteghetnénk. Én mióta megtértem biztonságban érzem magam. Olyan nyugalmat kaptam, amilyet a világ soha sem tudott adni. De persze ezért tenni is kell mindennap. Istennel szoros kapcsolatban kell lenni, az Ő elvárásainak megfelelően élni, elfogadni az útmutatásait, mert a javunkat szolgálja. Sátán természetesen próbálkozik, hol kisebb, hol nagyobb erőkkel, de a démonok nem tudnak lakozást venni bennünk, mert már foglalt a szívünk-lelkünk, vagyis nincs helyük. 

"Ha Isten velünk, ki lehet ellenünk? " (Róma 8:31)
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Sofia - 2020 Január 26, 08:16:34
Az alábbi pár mondatot ma olvastam C.H.Spurgeon Isten ígéreteinek tárháza könyvéből.

"Nem fog a varázslás Jákóbon, sem az igézet Izráelen" (4Móz 23,23).

Ez az Ige gyökerestől ki kellene irtson minden ostoba, babonás félelmet! Még ha lenne is valami igazság a varázslásban és a babonákban, mindez nem árthat az Úr népének! Akiket Isten megáld, azokat nem lehet megátkozni.

A hitetlenek, mint Bálám is, szőhetnek cselt Isten népe ellen, de minden csalafintaságuk kudarcot vall. Puskaporuk átázik, kardjuk kicsorbul. Összegyülekeznek, de hiába, mert az Úr nincs velük. Csöndben nézhetjük, míg hálójukat szövik, mert úgysem fognak meg bennünket. Ám hívják segítségül Belzebúbot és alkalmazzák kígyó természetének minden ravaszságát, az sem segít nekik: a varázslásuk nem fog hatni, jóslásuk megcsalja őket. Milyen áldás ez! Mennyire megnyugtatja a szívet! A komolyan imádkozók küzdenek Istennel, de velük senki sem küzdhet, őket senki sem győzheti le. Isten gyermekeinek erőt ad az Úr a győzelemhez, de rajtuk senki sem vehet erőt. Nem kell félnünk magától az ördögtől sem, és semmiféle titokzatos ellenféltől, mert csalárdak szavai, sötétek és kifürkészhetetlenek tervei. Mindezek nem árthatnak annak, aki az élő Istenben bízik. Ezért mi dacolunk az ördöggel és valamennyi légiójával.
Cím: Re:Démonűzés
Írta: Sofia - 2020 Június 30, 07:45:56
Sajnos egyre több hívőtől hallom, hogy nincs békességük és nyugalmuk, hogy démonok zaklatják őket. Tavaly ősszel leírt gondolataimat csak megerősíteni tudom, miszerint ha valaki teljes egészében átadta élete fölött az uralmat Istennek, akkor ott a démonoknak nincsen helyük. Sajnos a szóban forgó démonoktól szenvedők többsége teljes bizonyossággal állítja, hogy megtért és újjászületett. Ha ez így lenne akkor nem gyötrődnének, félnének, szenvednének. A Bibliában számtalan kijelentést olvashatunk arról, hogy a sötétség és a világosság nem fér meg egymás mellett vagy, hogy Jézus mindenek felett Úr, mellette békességet és nyugalmat találhatunk, egyszóval: Ha az Úré vagy akkor nem uralhat a gonosz. Ha ezt sikerül megértened, ami nem lesz könnyű, mert az ellenség pont az ellenkezőjét fogja sugallni, akkor Jézus segítségével megszabadulhatsz a gonosztól.
Szeretnék egy nagyon-nagyon jó igehirdetést a figyelmetekbe ajánlani a témával kapcsolatban, egészen biztosan épülhet belőle mindenki, egészségesek és betegek egyaránt.

http://www.mbb.hu/index.php?option=com_remository&Itemid=67&func=fileinfo&id=3244

Ezt a linket le kell tölteni.