Alfa-Omega közösség

Bizonyságok => Bizonyságok => A témát indította: Antee - 2008 Augusztus 17, 20:26:56

Cím: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: Antee - 2008 Augusztus 17, 20:26:56
Colhicum kérésére megnyitottam ezt a topicot.  :D
Angol nyelvről magyar nyelvre fordított bizonyságot olvashattok itt!

Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: Colhicum - 2008 Augusztus 17, 22:10:56
Jennifer Perez:
A pokol valóság, én jártam ott!

Egy keresztény családban nevelkedett 15 éves lány bizonysága, aki feltámadt a halálból. Eltávolodott az Úrtól, és túladagolva, holtan találták meg, Isten a pokolra küldte. Az Úr kegyelméből kapott egy második lehetőséget és visszatérhetett azzal a küldetéssel, hogy figyelmeztesse az elveszetteket, a hitehagyottakat, és a langyos keresztényeket az Úr nyomatékos üzenetével.

Isten áldjon meg benneteket testvérek. Arra kérnék mindenkit, hogy nyissa ki a Bibliáját és lapozzatok Joel próféta könyvének 2, 28 verséhez:

„És lészen azután, hogy kiöntöm lelkemet minden testre, és prófétálnak a ti fiaitok és leányaitok; véneitek álmokat álmodnak; ifjaitok pedig látomásokat látnak.”

Az én nevem Jennifer Perez és 15 éves vagyok. Nem könnyű nekem tinédzserként elétek állnom és elismernem a hibáimat, de a Szent Szellem segítségében bízom, Ő fog segíteni,  és ad erőt, amire most nagy szükségem van. Mindenekelőtt dicsőséget és hálát szeretnék adni Uramnak, Jézus Krisztusnak. Nem akarok hittételeket elmondani vagy új hitelveket felvetni, csak azt fogom nektek elmondani, amit láttam, amit halottam, és amit éreztem.

Röviden szeretnék beszélni a családomról. A szüleim keresztények, és jó példával jártak előttem, Isten útját mutatták meg életükkel. Három évvel ezelőtt lettem keresztény, és fogadtam el az Urat Nicky Cruze testvérrel együtt. Két évig az Úr utjain jártam, de amikor elkezdtem a középiskolát, lázadóvá kezdtem válni, és elhagytam Isten útjait. Lázadoztam a szüleim ellen, és a droghoz nyúltam. A barátaim vettek rá arra, hogy ezt megtegyem.

Gondoltam, hogy keresztény vagyok, és én teszem majd a barátaimat kereszténnyé. Ehelyett ők vittek engem vissza a világba. Valójában a drog volt az, aminek a hatására sok mindent tettem. Gonosz szellemek költöztek belém, ez volt az, ami lázadóvá tett a szüleimmel szemben. Ők szigorúak voltak, és nem engedtek el sehová, így azt sem engedték, hogy egy barátom házában töltsem el az éjszakát. Mindent titkokban kellett tennem, a hátuk mögött. Lógni akartam az iskolából. Alig akartam menni, éppen csak annyit, hogy a látszatot fenntartsam. Azon a ponton voltam, hogy drogfüggővé válok, de az Úr mindebből kiemelt. Szeretném még egyszer hangsúlyozni, hogy keresztény voltam.

A bizonyságom 1997. május 2-án kezdődik. Volt egy barátom, csak barátok voltunk, és semmi több, és ő tudta ezt. Azt gondoltam, hogy ismerem őt, de valójában egyáltalán nem tudtam, ki ő. Azon az éjszakán felhívott és megkérdezte, hogy nem tudnék-e kijönni, csavarogni. A szüleim nem voltak otthon. Imádkozni mentek a közösségbe, mint minden pénteken. Azt mondtam nekik, hogy én nem akarok velük tartani, mert rosszul érzem magam. Már megőrültem tőlük, mert többször azt terveztem, hogy éjszaka különböző barátaimmal bulizni megyünk, de a szüleim nem engedtek el. Így arra kértem őket, hadd maradhassak otthon, és otthon hagytak. Amikor elmentek az imádságra, a barátom felhívott. Azt mondta: „Miért nem jössz el, már mindenki itt van?” Gondoltam magamban: „Nem akarok szembeszállni a szüleimmel, de talán ki tudok szökni, és soha sem fogják megtudni”, és így is tettem.   

Azon az éjszakán a szüleim, miután hazajöttek, lefeküdtek aludni. Mindenre elszántan készen álltam arra, hogy kiszökjek, ezért felhívtam a barátom, és mondtam neki, hogy várjon rám az utcánk sarkán. Szóltam neki, hogy ne jöjjön el a házunk előtt, nehogy a szüleim felébredjenek, és összedőljön a tervem. Párnákat tettem a takaróm alá, és kimásztam az ablakon. Egy kétemeletes házban laktunk, és házunk minden ablaka be volt rácsozva. De mióta a szüleim bíztak bennem, az én ablakom nem volt rács. Így húztam hasznot a szüleim bizalmából. Kimásztam a tetőre, és leugrottam, egyből a földön landoltam.  Az Úr tervezett így mindent, mert kitörhettem volna a lábam, és ez megakadályozhatta volna azt, amit Isten tervezett el számomra. 

Kimentem az utcára, a barátom már ott volt. De amikor beszálltam az autóba három fiút és egy másik lányt láttam. Gondoltam magamban, hogy „semmit sem fogok csinálni, csak elengedem magam, drogozok és iszok.”  De amikor láttam a három fiút és a lányt, megijedtem attól, hogy ki akarnak majd használni. De beszálltam az autóba, és elindultunk. Korábban, amikor beszéltem a barátommal telefonon, azt mondta, hogy csak körbenézünk egyet a városban. Erre mondtam azt, hogy „OK, ez jól hangzik”, így mentem bele. Nem gondoltam volna, hogy egy motelben fogunk kikötni. Mert oda érkeztünk meg.

Amikor megálltunk, kitett egy patyolat előtt, amely a motel mellett volt. Mondták, hogy ott várjak, és hogy mindjárt felszednek egy másik barátot. Mondtam, rendben, de kitaláltam, hogy azért hagynak ott, hogy egy szobát kivegyenek. Amikor visszajöttek, felvettek, és elvittek abba a szobába. Azt mondták: „Nyugi, bízz bennünk! Nem fogunk semmit se csinálni, csak várjuk a másik barátunkat, hogy jöjjön, és akkor mindannyian lelépünk.” Így megbíztam bennük, soha nem gondoltam volna, hogy bántani akarnak, de megjegyzem, hogy nem tudtam, ki a barátom valójában. Először csak beszélgettünk, aztán megkérdeztem őket, „Miért nem iszunk valamit addig, amíg várakozunk?” A barátom és én elhagytuk a szobát, és lementünk a motel előtti kis étterembe. Három Sprite-ot vettünk, és visszatértünk a szobába. Ők elkezdték kitölteni a Sprite-ot poharakba. Nem hoztak magukkal táskát, vagy bármit, ami gyanús lett volna, amiből azt gondolhattam volna, hogy valamit fognak tenni az italomba, vagy hogy velem tesznek majd valamit. Minden, amit tettek, nagyon ártatlannak tűnt.

Kimentem a WC-re, hogy megigazítsam a hajam, és a női dolgaimat elvégezzem, és mire visszaértem, már kitöltötték az italom. Néhány rágót vettem a számba, epreset, és megittam azt, amiről azt hittem, hogy Sprite. Ami ezek után történt, arról nincs tudomásom.

Amikor újra látni kezdtem, éreztem, hogy a szellemem kilép a testemből. Már a kórházban voltam, és láttam az összes orvost és nővért magam körül. Amikor kilépett a szellemem, láttam a testemet az ágyon. Tudjátok, hogyan néztek ki akkor, ha nézitek magatok a tükörben, és láttok egy tükörképet. De én nem a visszatükröződésemet láttam, hanem a saját testem az ágyon. Amikor körülnéztem, két vörösbe öltözött ember jelent meg ott, „gyere az utadra”, mondták, és megragadtak, mindegyik egy-egy karomat.

Elvittek egy helyre, és amikor felfedeztem, hol vagyok, láttam, hogy ez a mennyország. Az első, amit láttam, egy nagyon nagy fal volt. Fehér volt, és elnyúlt olyan messze, hogy számomra végtelennek tűnt. A fal közepén volt egy kapu, egy hosszú kapu, de ez zárva volt.

A Ószövetségben Mózes beszél a sátorról, és leírja a paramétereit. Én emlékeztem erre, és olyanak láttam a falat, mint a sátornál. Jobbra a kapu mellett volt egy széles szék és ennek jobb oldalán egy kisebb szék. Úgy tűnt, hogy aranyból készítették őket. Tőlem jobbra volt egy széles fekete kapu, körülötte rettenetesen sötétség, de tudtam a rajta lévő fogantyúról, hogy kapu. Ez egy undorító kapu volt. De a bal oldalamon ott volt a paradicsom, fák, kristályos víz hullt alá, és fű. Olyan békesség áradt benne, de senkit sem láttam ott.

Felnéztem, és láttam magam előtt az Atyát, nem láthattam az arcát, mert a dicsősége olyan nagy és olyan fényes, hogy mindent bevilágított a mennyben. A dicsősége mindent ragyogóvá tett. Nem volt nap, hold, nem látszottak a csillagok, Ő volt a világosság. Láttam a testét, és teste a Fiút is magába foglalta, egyik a másikban volt, együtt voltak. Látható volt az elkülönülésük, mégis az egyik a másik belül volt, együtt léteztek.

Jobbra mellettük két angyal állt, Gábriel és Mihály. Onnan tudtam a neveiket, hogy a homlokukra fel volt írva.

Amikor az Atya előtt álltam, rettenetesen mocskosnak éreztem magam. A térdeimre estem és sírtam. Iszonyatosan szégyelltem magam. Ha láthattam volna az arcukat, akkor sem akartam volna, mert annyira szégyenkeztem előttük. Amikor az Atya előtt voltam, Ő megmutatta az életem filmjét, a kezdetektől egészen addig. Azt mondta, hogy a legfontosabb része akkor zajlott, miután Mellette döntöttem, mert akkor már meg voltam mentve. Megmondtam a barátaimnak, hogy keresztény vagyok, de valójában nem mutattam nekik semmi gyümölcsöt. Ő azt mondta, hogy elrendeltetett, hogy a pokolba kell mennem.

Gábriel arkangyal odalépett, és megragadott a karomnál fogva. Elvitt az undorító fekete ajtóhoz, amit közelebbről meg sem akartam nézni. Próbáltam megállni, de szellemben voltunk, így keresztülmentünk a kapun. Amikor a kapu másik oldalán voltunk, minden teljes sötétségbe borult, arra is képtelen voltam, hogy magamat lássam. Nagyon gyorsan elkezdtünk zuhanni, úgy, mint a hullámvasúton. Ahogy zuhantunk egyre forróbb, és forróbb lett. Behunytam a szemem, nem akartam látni, hol vagyunk.

Amikor megálltunk, kinyitottam a szemem. Egy hatalmas úton álltunk. Nem tudtam, hogy hova vezet. De az első dolog, amit azonnal éreztem, a szomjúság volt. Rettenetesen szomjas voltam. Folyamatosan mondtam az angyalnak, hogy „szomjas vagyok, szomjas vagyok.” De úgy tűnt, mintha nem is hallott volna engem. Elkezdtem sírni, és amikor a könnyek lefolytak az arcomon, teljesen elpárologtak. Kénszag terjengett, olyan, mint az égő gumiabroncsok szaga. Próbáltam befogni az orrom, de csak még rosszabb lett. Szellemi testben mind az öt érzékszervem érzékenyebbé vált. Amikor megpróbáltam az orrom befogni, csak még erősebben éreztem a kén szagát. A kis szőrök a karomról mind eltűntek. Éreztem a rettenetes hőséget, iszonyú forróság volt.   Holnap felteszem a folytatást.

Colhicum         
     
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: Colhicum - 2008 Augusztus 18, 19:48:01
Kedves Testvérek!

Ezek a bizonyságok, amiket felteszek ide, eredetben megtalálhatók a www.freecdtracts.com oldalon. Érdemes elolvasni és elmélyedni bennük.

Szeretettel: Colhicum
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: Colhicum - 2008 Augusztus 18, 19:49:37
A folytatás:

Amikor kezdtem körülnézni, démonoktól gyötört embereket láttam. Egy nőt láttam, aki ott szenvedett, egy démon kínozta. Levágta a fejét és a hosszú lándzsájával mindenhol átszúrta. Egyáltalán nem törődött vele, hogy ez milyen fájdalmat okozott neki.  A szemébe, a testébe, a lábába, a kezébe, egyáltalán nem törődött vele. Aztán visszaillesztette a fejét a testére, és csak szúrta és szúrta. A nő gyötrelmes sikolyokkal sírt.

Akkor egy másik démont láttam, amelyik egy 21-23 év körüli embert kínzott. Ennek az embernek egy lánc volt a nyaka körül, és egy tűzverem előtt állt. Ez a démon mindenhol átdöfte őt a hosszú dárdájával, a szemét, mindenhol. Aztán a hajánál fogva és a lánccal megragadta és bedobta a tűzverembe, majd kivette onnan, és újra és újra átdöfte. Ez megállás nélkül folytatódott, és minden alkalommal, amikor a tűzverembe vetette, képtelen voltam elviselni az üvöltését, de aztán a démon kihúzta onnan, és ő gyötrődve üvöltött. Megpróbáltam befogni a fülem, mert a hangja annyira idegtépő volt, de még azután is hallottam. A hallásom sokkal érzékenyebbé vált.

Ránéztem egy másik démonra, ez a démon undorító volt. A másik kettő is visszataszítónak látszott, de ez volt a legfertelmesebb. Több különböző állathoz tudnám csak hasonlítani, azonban képtelen vagyok leírni szavakkal. Ez járkált körbe-körbe, és rettegésben tartotta az embereket, és az emberek valóban gyötrődtek a félelemtől és a rettegéstől.

Egy másik démont is láttam, de ez gyönyörű volt, úgy nézett ki, mint egy angyal, de nem az volt. A különbség annyi volt Isten angyalai és a démonok között, hogy a démonoknak nem volt felírva a nevük a homlokukra, mint Isten angyalainak.

Majd visszanéztem Gábriel arkangyalra, ő felfelé nézett. Gondoltam, hogy nem akarja látni mások kínzását. Töprengtem magamban, „miért van még mindig itt? Nem feltételezném azt, hogy arra vár, hogy én is sorra kerüljek a kínzásban.” Még mindig szomjas voltam, és odakiáltottam az angyalnak, hogy „szomjas vagyok, szomjas vagyok.” Gondolom, hogy hallott engem, mert lenézett rám, és azt mondta, „az Úr adni fog neked még egy lehetőséget.”

Amikor ezt kimondta, hirtelen minden szomjúságom, minden gyötrelmem és fájdalmam eltávozott. Hatalmas békesség borított be. A kezemnél fogva megragadott és azon voltunk, hogy felemelkedjünk, de hirtelen hallottam, ahogy a nevemet kiáltják, „Jennifer, segíts, segíts rajtam!” Lenéztem. Akartam látni, ki volt az, de a lángok eltakarták az arcát. Úgy hangzott, mint egy lány hangja. Csak annyit láttam, hogy kinyújtja a kezeit, és segítségért könyörög. Borzasztóan szerettem volna segíteni rajta. Amikor megpróbáltam, nem tudtam, mert az én kezem keresztül haladt az ő kezein. Annyira akartam neki segíteni, de tudjátok, neki már semmi reménye sem volt. Sorsára kellett hagynom.

És körülnéztem, és láttam a barátaimat, embereket, akiket ismertem, és más embereket. Olyan ismerősnek tűntek, de nem tudtam kicsodák, nem ismertem a sorsukat. De amikor a barátaimat láttam a suliból, az rettenetesen fájt. Gondoltam magamban, „talán a rossz bizonyság, amit tettem nekik, hisz hallották rólam, hogy keresztény vagyok, de nem ébresztettem bennük érdeklődést Isten iránt, hanem én fordultam el az Úrtól. Talán én vagyok az, aki ide juttatta őket.” Ilyen gondolatok törtek fel bennem. Láttam, hogy a pokolban nincs idő, nincs múlt, nincs jelen és jövő, minden ugyanakkor zajlik, és elrendeltetett, hogy ők ide kerülnek. De amint mondtam az elején, nem akarok hittételeket felállítani, de ez volt az, amit láttam. Mert azok az emberek, akiket ott láttam, ma még mindig élnek.

Akkor az angyal visszavitt az Úr jelenlétébe. Amikor előtte álltam, a térdeimre estem, és csak sírtam és sírtam. Még mindig nem akartam felnézni rá, mert annyira szégyelltem magam. De az Úr egy különös melegséggel a hangjában azt mondta, „Szeretlek.” Éppen úgy, ahogy benneteket szeret, akik most engem hallgattok. Ezt Ő mondta nekem szemtől szembe. Az Úr azt mondta, hogy mindent megbocsát nekem, amivel megbántottam Őt. Eltörölt minden vétket.

Isten rám tekintett, és rengeteg dolgot mutatott. Megmutatta a világot, a földet. A föld körül láttam valami bársonyosat, olyasmit, mint az ózon réteg, nagyon finomnak tűnt, az volt a vágyam, hogy megérintsem. Amikor megérintettem, akkor jöttem rá, hogy Szent Szellem, mert megmerítkeztem benne, és nyelveken kezdtem el imádkozni.

Ez idő alatt megteltem Szent Szellemmel, és sok sötét szellem hagyott el. Amikor elszálltam, és kábítószereztem, bemocskoltam az elmém, és kinyitottam az ajtót, és ezek a gonosz szellemek belém költöztek. Ők gyötörtek engem. Az az út, amin jártam, valójában nem az enyém volt, hanem a bennem lakozó sötét szellemeké.  Isten Igéjében meg van írva, hogy amikor a házad tisztává lesz, a sötét szellemek megpróbálnak visszatérni magukkal hozva hét másik gonosz szellemet. Az én házam tiszta lett, amikor elfogadtam az Úr Jézust megváltómnak. Láttam ezeket a gonosz szellemeket, amikor bemerítkeztem, ők hetet hoztak, és azok ugyancsak másik hetet, és az utóbbiak is másik hetet, és végül képtelen voltam megszámolni őket. De Isten megtisztított minden sötét szellemtől. 
 
Megmutatta nekem a jövőt is. Megmutatta a Földet, és azokat a dolgokat, amik történni fognak, az eseményeket, amelyek majd végbemennek. A látomás, amit kaptam, mostantól egészen az elragadtatásig tartott. Nem mutatta meg az elragadtatást, de azt igen, hogy mi fog lezajlani előtte. Minden nap közelebb és közelebb kerülünk hozzá, figyelmeztetlek benneteket, hogy az elragadtatás közel van. Vizsgáljátok meg magatokat, az életeteket, és kérdezzétek meg magatoktól, hogy „készen állok arra, hogy az Úrral menjek?” Az Úr mindezt megmutatta, de hozzátette, hogy ne mondjam el senkinek, csak várjak, és kísérjem figyelemmel az eseményeket, mert közel van a vég. Nem akarom kísérteni az Urat, ez az oka annak, hogy nem mondom el, amit láttam. De azt elmondhatom, és figyelmeztetlek benneteket, hogy az elragadtatás közel van.
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: Colhicum - 2008 Augusztus 18, 19:53:40
Felolvastam Joel próféta könyvének 2, 28-as versét, ez az utolsó próféciák egyike, minden része beteljesedett. Ez a prófécia az egyetlen, ami még nem teljesedett be, és állítom, hogy most ez is meglett. Sok fiatal kiáll, és hirdeti Isten Igéjét. Az ördög létrehozta a fiatalokból álló hadseregét, de Isten hatalmasabb nála. És ha te tényleg elfogadtad az Urat, és akarod szolgálni, Isten erőt ad arra, hogy legyőzd a gonoszt, így hirdetheted az Igét az egész világon, éppen úgy, ahogy Isten megparancsolta a Bibliában.     

Az Úr azt mondta nekem, hogy ez az én küldetésem, és ennek a missziónak a lényege, hogy mindent elmondjak a fiataloknak a látomásomról. Ez a parancsolat, ami Isten nekem adott, és amelyet be fogok tölteni.   

Amikor visszatértem a testembe, felébredtem, és a kórházban találtam magam. Körülnéztem, és tűket láttam a karomban, csövek lógtak ki belőlem, amikkel a szívműködésem ellenőrizték. Hamarosan megjöttek a szüleim és elkezdtem sírni. Bolondnak tarthattak, de az Úr lelkemre kötötte, hogy mindent mondjak el nekik, és azt is, amit Ő tett velem. Mindent elmeséltem nekik.

Amikor a nővér bejött, elmondta, hogy nagyon-nagyon aggódtak értem. Azt mondta, hogy beállt a klinikai halál, aztán visszatértem, aztán újra meghaltam, és visszatértem. Eszméletlen voltam, aztán visszanyertem az eszméletem. Ezen háromszor estem át. Úgy érezték az egyik esetben, hogy nem akarok visszatérni, és rettenetesen aggódtak értem. Azt is mondták, hogy tajtékzott a szájam széle és gagyogó szavakat mondtam, amelyeket képtelenek voltak megérteni. 

Azon az éjszakán anyukámnak is rossz álmai voltak. A kiskutyánk, akivel alszom, lement a szüleim szobájába, és kaparászni kezdett anyánál, megpróbálta felébreszteni. Amikor felébredt, a szobámba ment, és látta a takaró alá helyezet párnákat. Gondolta, hogy ott vagyok, így visszatért a szobájába. Akkor egy rendőrautót vett észre az ablakból. Ahogy kinézett az ablakon látta, hogy egy rendőr közeledik a házunkhoz, ezért felébresztette apámat. A rendőr mondta, hogy jöjjenek be a rendőrőrsre, mert megtaláltak engem. A szüleim megtudták, hogy delíriumos állapotban kórházban vagyok. Ekkor Isten beszélt apámhoz, és azt jelentette ki, hogy ne aggódjanak, mert minden az Ő kezében van, így nem estek kétségbe a szüleim. Három napot töltöttem a kórházban.
Egy héttel később beszéltünk a nyomozókkal, és ők mesélték el, mi történt azon az éjszakán. A másik lányról, akivel voltam, sem feltételezték, hogy megszökik, és az ő édesapja aggódni kezdett. Elindult, hogy megkeresse, és körbejárt autóval, de nem találta meg. Ezért elment a rendőrőrsre, és a rendőr jelentette minden járőröző autónak, hogy keressék azt a típusú autót, amit a barátom vezetett. Egy szolgálaton kívüli rendőr az utcával szemben lévő autókereskedésben volt. Nézelődött használt autó után. Futólag végigsiklott a tekintete a környéken, és meglátta a barátom autóját, és ő értesítette a rendőrséget. 

Amikor a rendőr elment, hogy utánajárjon, akkor a barátom autója egy másik helyen parkolt, így nem tudták, hogy hol a lány. Mi ugyanis a második emeleten voltunk a sarokszobában. A rendőr ettől a szobától akarta kezdeni a keresést, de előbb lejött, hogy ellenőrizzen minden szobát, és hogy megkérdezze a tulajdonost a kint álló autóról. Ők így nem a lányt keresték, csak a tulajdonos után tudakozódtak.

Amikor bekopogtak az ajtón, és benyitottak, megláttak engem a padlón. Azonban akkor hirtelen elmentek. Az úgynevezett barátom gondolta, hogy otthagytak minket, pedig azért siettek el, hogy a mentőket hívják. Hamarosan egy másik rendőr jött fel, hogy megnézze, mi történt. Éppen akkor nyitott be, amikor a barátom, akiről beszéltem, akiben bíztam, már azon volt, hogy megerőszakoljon. De Isten felhasználta ezt a rendőrt arra, hogy véget vessen mindennek, és ők végül nem tehettek velem semmit. Nagyon hálás vagyok Istennek, mert megkegyelmezett nekem.

És a szüleim imádságai is. Amit a szülők felé szeretnék mondani: soha ne hagyják az imádságot abba a gyermekeikért. Ha nem is az Úrral járnak, maradjanak meg az értük folytatott imádságban, soha ne adják fel. A szüleim sem adták fel, és nézzék, itt állok, és hirdetem Isten Igéjét, hirdetem a fiataloknak, hogy menjenek, lépjenek Isten szolgálatába, mert Neki szüksége van rájuk.

Át szeretnék adni minden fiatalnak egy üzenetet, szeretném, ha átgondolnátok, hogyan álltok Isten előtt, és megvizsgálnátok magatokat. Gondolkozzatok el azon, miért törődnék azzal, amit bárki mond rólam. Korábban foglalkoztam azzal, hogy az emberek mit tarthatnak rólam, de mostanra megértettem, hogy nem kell ezzel törődnöm. Ők nem lesznek ott, amikor meg kell állnom Isten előtt. Emlékszem, amikor Isten előtt álltam, a barátaim nem voltak ott, hogy segítsenek, a családom nem volt ott, hogy segítsen, a lelkészem, s a gyülekezetem nem állt ott, hogy segítsen rajtam. Én egyedül álltam ott, és nekem kellett megvédenem magam. Előtte nem tudsz hazudni, mert annyira szent. Amikor ott voltam, nem éreztem, hogy oda tartozom, mert bűnben voltam, és a mennyben szentség van.

Azt mondom nektek, ha még nem fogadtátok el az Úr Jézust, fogadjátok el ma. Ez a legfontosabb döntés egész életetekben. Nem azért mondtam el, hogy féljetek attól, hogy a mennyben Isten elé kell majd állnotok, hanem azért, hogy lássátok a kegyelmet, a szeretetet, amelyet az Úr tanúsít irántunk. Az Atya elküldte Fiát, hogy meghaljon értünk. Minden csepp vér, amit kiontott értünk, az összes bűneink bocsánatára van. Ha te elfogadod az Urat, akkor meghozod az életed legfontosabb döntését. Gyere az Úrhoz, ne törődj azzal, amit mondanak rólad.

Ha akarod szolgálni Istent, akkor tedd meg teljes szívedből, ne csak a száddal mondd, hanem mondd ki ezt a szíveddel, és teljes értelmeddel. Ne aggódj a jövő miatt, aggódj a ma miatt, nem tudhatod, mikor fogsz meghalni. Én csak 15 éves vagyok, és soha sem gondoltam arra, hogy 15 évesen meghalok, soha.

De nektek számolni kell ezzel. Az életem nem az enyém, a ti életetek nem a tiétek, mi kölcsön kaptuk az életünket, amely az Istené. Kihasználhatjuk a lehetőséget úgy is, hogy nem törődünk ezzel, hogy a világba megyünk, hogy a világ dolgait cselekedjük. A világ nagyon sok dolgot kínál, de emlékezzetek Istenre, aki még többet akar adni. A világ a poklot és a halált nyújtja feléd, Isten az örök életet. Az Örök életet mindörökre.

Ha el akarod fogadni az Urat, akkor kérlek, hajtsd meg a fejed, és csukd be a szemed:
„Uram, Istenem, az Úr Jézus Krisztus nevében jövök Eléd, és ettől a pillanattól el akarlak fogadni megváltómnak, és szeretném, ha megjelennél az életemben. Ahogy a testvér beszélt a bizonyságában, a pokol valóságos, ő járt ott. Uram, Istenem, én nem akarok oda jutni. Nem akarok azzal a gondolattal élni, hogy oda kerülök. Uram, kérlek, bocsáss meg minden bűnömet, amit elkövettem. Bocsáss meg mindent, amit Ellenedre tettem. Minden kis titkos bűnömet, Uram, leleplezek Előtted, és könyörgök, bocsáss meg nekem mindenért. Uram hiszem, hogy meghaltál a kereszten és feltámadtál a halálból a bűneimért, és a világ bűneiért. Hiszem, hogy beköltözöl a szívembe, és hogy vezetni fogsz, és a szívemben maradsz. Olvasni fogom az Igéidet, és egyre többé válok majd Igéid által. Járni fogok gyülekezetbe Uram, mert tudom, hogy Te jelen vagy ott. Azt mondtad, hogy ha ketten-hárman összejönnek a Te nevedben, Te jelen leszel. Uram, ott akarok lenni, ahol Te vagy. Jézus nevében imádkoztam, Ámen.” 
         
Ha elimádkoztad ezt az imádságot, akkor üdvözöllek a Mennyek Országában. Most már szerte a világon vannak testvéreid. Ez a legfontosabb döntés, amit valaha meghoztál, és soha nem lesz hátrányodra. Ne menj vissza a világba. A világ a halálba vezet, Isten pedig az örök életre. Minden pillanatot úgy kell megélned, mintha életed az utolsó napja lenne, és végső órái. Ha ez a bizonyság megérintette a szívedet, add oda a barátaidnak, akik ezáltal befogadhatják Istent a szívükbe. Ne hagyd, hogy elmúljék ez a nap, mert ez lehet az utolsó.

Vége
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: Antee - 2008 Augusztus 18, 20:40:21
Köszönöm Colhicum, hogy megosztottad velünk. :088:

Amire figyelmes lettem az az, hogy gonosz lelkek voltak a lányban.
Akkor vagy nem volt megtért keresztyén előtte, vagy nem volt démon megszállott.

A hívőkben nem lehetnek démonok.
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: maria - 2008 Augusztus 18, 22:08:19
Elküldtem sokaknak tanulságul.

Anti! Hát én azért tudnék igeileg másba is belekötni. Azok akik éltek, hogyan láthatta őket már előre a pokolba? "Mert azok az emberek, akiket ott láttam, ma még mindig élnek. "
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: Antee - 2008 Augusztus 18, 22:16:05
Azt ki lehet azzal magyarázni, hogy Isten mindent tud, és tudja ezért azt is, hogy kik fognak szabad akaratukból ellenállni neki.

Amúgy tényleg furi... Több olyat hallottam már, hogy a pokolban szurkálják, darabolják, stb... az ottani lelkeket.
Ez szerintem nem így lesz...bár nem tudhatom.

Amúgy az elején beszámol a lány egy démon általi kínzásról, hogy levágta a fejét és szurkálta.
Utána meg beszámol arról is, hogy az ottaniaknak nincs testük csak szellemük. Lásd: aki a tűzben a karját nyújtotta és nem tudta megfogni, mivel átment a kezük egymáson.

Nos akkor? Valaknek van teste valakinek meg csak szelleme?
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: maria - 2008 Augusztus 18, 22:30:13
A pokolba tudjuk, hogy kínozni fogják az ott élőket a démonok. Igei, hogy ott lesz fogcsikorgatás, sírás, rívás. De aszőr, hogyan semmisült meg a kezén? Valahol ezt isolvastam az elején ha jók az emlékeim. Hát ha ez a valóság amit ez az ifjú hölgy elmond, akkor igen szorult a helyzetünk.
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: Serenus - 2008 Augusztus 18, 22:36:32
Nem szeretnék tiszteletlen lenni,de ezt akár én is írhattam volna. Bocsássatok meg testvéreim... :08: Ettől még tanulságos,és jóra akar vezetni,ami hasznos,de a megtörténtében kételkedem.
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: Antee - 2008 Augusztus 18, 22:37:13
Hol van megírva az, hogy a démonok kínozzák a lelkeket a pokolban? Én nem találtam igét erre.
A pokol a sátánnak és a démonoknak készített hely, ahol ők maguk is szenvedni fognak és nem az elkárhozott lelkeket gyötörni.

Amikor Jézus kíűzte a Légiót, akkor kérték a démonok, hogy ne parancsolja őket az alvilágba.
Nem véletlenül, ők oda nem akarnak menni... Továbbá vannak ott olyan gonosz démonok, akiket bilincsen tart az Úr az ítélet napjáig.
Amúgy van pokol és "tűznek tava". A pokol és a halál oda fog belevettetni a végső időben.

Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: maria - 2008 Augusztus 18, 22:46:24
Anti! Azt hiszem a sírás, rívás fogcsikorgatás önmagáért beszél. Nem is kell ezt részletezni. Sőt a gazdag is eléggé rossz beszámolót ír a pokolról. A gyötrődésről.
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: maria - 2008 Augusztus 18, 23:12:14
Colhicum! Ez nem ellend irányul, kérlek nehogy rossznéven vedd. Csupán az Igével vizsgáljuk. Természetesen abba nincs leírva minden, ezt jól tudjuk. Ettől még akár igaz is lehet minden szó. Egy biztos, nem szeretném megtapasztalni.
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: Antee - 2008 Augusztus 18, 23:32:47
Én is inkább kihagyom! :D
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: ermaha - 2008 Augusztus 19, 05:55:13
   Akár igaz akár nem,minden esetre borzalmasan festi le az egészet.Egy része Igével bizonyítható.De azért nagyon köszönöm a bizonyságot,mindenki szűrje le belőle ami neki szól.Az Úr áldjon meg benneteket. :2smitten:
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: Évus - 2008 Augusztus 19, 08:29:27
Köszönöm, ezt a bizonyságot, nagyon érdekes és remélem sok fiatal megtér a hatására.
Azok a részletek amiket említettetek valóban nem annyira érthetőek, de ettől még reális az egész szerintem.
Ebben a könyvben: Bill Wise: 23 perc a pokolban, nagyon hasonlóan vannak leírva a dolgok Az író egy keresztény férfi akit Isten azért engedett le ennyi időre a pokolba, hogy felrázza az embereket a bizonyságtétele által.
Több érdekes dolgot is írt ami engem meglepett, például azt hogy nem tudta ki Jézus és minden ami a megmenekülés útja lenne az ki volt törölve az elméjéből. Tehát ott nem tudják ki a megmentő és ott kell maradniuk. De ugyanezt hallhatjuk ebben a tanításban is és aki ismeri az előadót, az tudja hogy komoly ember: Reinhard Bonnke: A legvégzetesebb szó , innen ingyenes regisztáció után letölthető: http://www.zugoszel.hu/index.php?option=com_remository&Itemid=33&func=fileinfo&id=3 (http://www.zugoszel.hu/index.php?option=com_remository&Itemid=33&func=fileinfo&id=3)
A másik meglepő dolog az volt, hogy a démonok akik ott fogadták és kínozták, igaz nem ilyen módszerekkel, de verés, földhözverés stb, szörnyen gyűlölték őt , és nem értette miért. Amikor Jézus kimentette onnan, erre az volt a válasz, hogy minden embert azért gyűlölnek olyan végtelenül, mert az Isten képmására vagyunk teremtve, és Jézust is végtelenül gyűlölik.
A sokkal kifinomultabb érzékek és a rettenetes szomjúság is egyezik, és hiába kínozzák a testet nincs vér, csak fájdalom és örökké tart.
Szerintem nagy kegyelem Istentől. hogy minden módot felhasznál az emberek megmentésére.
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: maria - 2008 Augusztus 19, 09:04:34
Azt is tudjuk, hogy a Mennyről sincs minden a Bibliába és mégis léteznek olyan dolgok, amiket nem ismerünk és nem mondhatjuk rá, hogy hazudnak, mert mi nem ismerjük a teljes igazságot. Így a pokol is lehet ennyire valóságos. Azért elgondolkodtató.Tovább is küldtem sokaknak. Mindenki döntse el, mit fogad el belőle.  Ha azoknak a töredéke igaz, márpedig mi okuk lenne hazudni, akkor valóban félelemmel tölti el a szíveket. Mary K Baxter Amit a pokolról tudni lehet, - ha jól emlékszem a könyv címére, borzalmas volt olvasni. Őt is levitte az Úr a pokolba. Ott is voltak olyan dolgok amit a szívem alig tudott befogadni, elfogadni. Pl. egy pásztor ellopta a gyülekezet pénzét és segítségért kiálltott Maryhoz, akárcsak ez a kislány megtapasztalásában. Akkor dugába dölne az, hogy elég az üdvösséget hittel megtartani, mert akkor a tettekkel is megkell tartani. Így meg már félelmetes az egész és zavarodottá tesz minket.

Daniel E. pásztor amikor meghalt és feltámad Reinhard Bonnke alkalmán, ő azt mondta, közölték vele, ha nem lenne lehetősége visszatérni, akkor most nem a mennybe kerülne, mert nem bocsátott meg és haragudott a feleségére. Vagy Bill Wise: 23 perc a pokolban c. - beszámol hogy látta az emberi húsokat cafatokba lógni a pokolba lévőkön. Iszonyatos látvány volt, mondja. Hát ezek nem biblikusak, de attól még lehet igaz. Én inkább kihagyom.
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: Antee - 2008 Augusztus 19, 09:26:33
Én úgy vagyok ezekkel, hogy ha valami nem Biblikus, azt már nem ítélhetem igaznak. Isten a saját neve fölé magasztalta a Szent írást.
Mindennek passzolnia kell, nem lehet egyetlen egy olyan dolog sem, ami ellent mond a Bibliának.

Felmerül a legtöbb emberben a kérdés, hogy tényleg, miért hazudnának? Azonban a szív csalárdabb mindennél.
Van, aki ki akarja segíteni Istent. Van, aki hírnevet akar magának szerezni. Van, aki másokat akar felrázni.
Lehet csupa jó indulatból, másokon segítve. Talán azt gondolja, hogy Isten úgy is megbocsát, hiszen jó célból használja fel.

Egyébként ezekben az időkben szaporodtak el a Menny és a Pokol általi élmények. Persze lehetne erre azt mondani, hogy az idő közel van.
Csakhogy az apostoli időkben is azt mondták.

Jelenések könyvének a végében olvashatunk János bizonyságáról:
Jel 22,18
"Én bizonyságot teszek mindenkinek, aki a prófécia eme könyvének beszédeit hallja: Ha valaki hozzátesz ezekhez, arra az Isten azokat a csapásokat bocsátja, amelyek meg vannak írva ebben a könyvben; ha pedig valaki elvesz e prófétai könyv igéibõl, attól az Isten elveszi osztályrészét az élet fájából, a szent városból és mindabból, ami meg van írva ebben a könyvben."
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: szbalint - 2008 Augusztus 19, 09:49:37
Akkor dugába dölne az, hogy elég az üdvösséget hittel megtartani, mert akkor a tettekkel is megkell tartani. Így meg már félelmetes az egész és zavarodottá tesz minket.
Daniel E. pásztor amikor meghalt és feltámad Reinhard Bonnke alkalmán, ő azt mondta, közölték vele, ha nem lenne lehetősége visszatérni, akkor most nem a mennybe kerülne, mert nem bocsátott meg és haragudott a feleségére.

Nos, erről folyt napokig az eszmecsere nemrég közöttetek. Számomra nehéz elképzelni, hogy hittel megtérek, és innentől fogva karba tett kézzel várom az elragadtatást. Én inkább hiszek és cselekszek, ahogyan Jézus is kéri tőlünk a Bibliában.

Máté 16:27:
"Mert az embernek Fia eljõ az õ Atyjának dicsõségében, az õ angyalaival; és akkor megfizet mindenkinek az õ cselekedete szerint"

Lukács 12:47:
"És a mely szolga tudta az õ urának akaratát, és nem végezte el, sem annak akarata szerint nem cselekedett, sokkal büntettetik meg; "

Róma 2:6-
"A ki megfizet mindenkinek az õ cselekedetei szerint: 7 Azoknak, a kik a jó cselekedetben való állhatatossággal dicsõséget, tisztességet és halhatatlanságot keresnek, örök élettel; 8 Azoknak pedig, a kik versengõk és a kik nem engednek az igazságnak, hanem engednek a hamisságnak, búsulással és haraggal. 9 Nyomorúság és ínség minden gonoszt cselekedõ ember lelkének, zsidónak elõször meg görögnek; 10 Dicsõség pedig, tisztesség és békesség minden jót cselekedõnek, zsidónak elõször meg görögnek: 11 Mert nincsen Isten elõtt személyválogatás. 12 Mert a kik törvény nélkül vétkeztek, törvény nélkül vesznek is el: és a kik a törvény alatt vétkeztek, törvény által ítéltetnek meg, 13 (Mert nem azok igazak Isten elõtt, a kik a törvényt hallgatják, hanem azok fognak megigazulni, a kik a törvényt betöltik...)"
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: Évus - 2008 Augusztus 19, 09:54:04
Akár így - akár úgy, ebbe nagyon sok minden belefér:

Mát. 22,13
Akkor monda a király a szolgáknak: Kötözzétek meg a lábait és kezeit, és vigyétek és vessétek őt a külső sötétségre; ott lészen sírás és fogcsikorgatás.


Márk. 9,44
A hol az ő férgök meg nem hal, és tüzök el nem aluszik.
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: maria - 2008 Augusztus 19, 11:33:53
Bálint írta: Számomra nehéz elképzelni, hogy hittel megtérek, és innentől fogva karba tett kézzel várom az elragadtatást. Én inkább hiszek és cselekszek, ahogyan Jézus is kéri tőlünk a Bibliában.

Úgy gondolom ezzel teljesen egyetértünk mindannyian, hogy attól azonban senki nem kerül a pokolba, hogy karbatett kézzel várja az elragadtatást. Van olyan is. De, akit Isten Szelleme vezet, - teljes Szent Szellemmel- az nem tud karbatett kézzel ülni. Nem? Gondoljunk csak a pünkösd utáni eseményekre. Ha nekünk is volt pünkösdünk, akkor az nem tud ülni. Én most is azt vallom,hogy Isten kegyelméről nem kellene elfeledkeznünk. Gondolok itt a szőlő munkás bérére, akik az utolsó pillantban dolgoztak. Szerintem, ha a tetteink miatt kerülnénk a pokolba, hát nem igen maradna itt senki, vagy legalábbis a mennybe nem találkoznánk sokan. Egyértelmű, hogy ítélete lesz azoknak, akik a tetteikkel nem szolgálják Istent, hanem a gonoszt, de ez nem a pokolba jutást eredményezi. Azért úgy őszintén. Mindenben szolgálod csak is az Urat és nem vétkezel semmiben? Mert ha igen a válaszod, akkor csakis te jutsz a mennybe ennek alapján.
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: szbalint - 2008 Augusztus 19, 11:43:21
Javítom: Én inkább hiszek és megpróbálok cselekedni... :hehe:

Teljesen igazad van, a Szent Szellem (nálunk Szent Lélek) arra indítja a hívőt, hogy cselekedjen a hite által. De akkor miért cselekednek annyira, de annyira kevesen a hit által?? Nem hallják a szót? Engedetlenek? Ha a keresztyén testvérek egy kicsit is odatennék magukat, nem állhatna itt ez a világ, ahol áll. Szerintem.
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: maria - 2008 Augusztus 19, 11:46:05
Bálint írta: Javítom: Én inkább hiszek és megpróbálok cselekedni...  :hehe:

VÁÁÁÁ igen ez az. Én is én is.... :01: Hát, szerintem ez a világ Ádámék hibája volt.  :06:
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: maria - 2008 Augusztus 19, 13:58:27
Én úgy vagyok ezekkel, hogy ha valami nem Biblikus, azt már nem ítélhetem igaznak. Isten a saját neve fölé magasztalta a Szent írást.
Mindennek passzolnia kell, nem lehet egyetlen egy olyan dolog sem, ami ellent mond a Bibliának.

Felmerül a legtöbb emberben a kérdés, hogy tényleg, miért hazudnának? Azonban a szív csalárdabb mindennél.
Van, aki ki akarja segíteni Istent. Van, aki hírnevet akar magának szerezni. Van, aki másokat akar felrázni.
Lehet csupa jó indulatból, másokon segítve. Talán azt gondolja, hogy Isten úgy is megbocsát, hiszen jó célból használja fel.

Egyébként ezekben az időkben szaporodtak el a Menny és a Pokol általi élmények. Persze lehetne erre azt mondani, hogy az idő közel van.
Csakhogy az apostoli időkben is azt mondták.

Jelenések könyvének a végében olvashatunk János bizonyságáról:
Jel 22,18
"Én bizonyságot teszek mindenkinek, aki a prófécia eme könyvének beszédeit hallja: Ha valaki hozzátesz ezekhez, arra az Isten azokat a csapásokat bocsátja, amelyek meg vannak írva ebben a könyvben; ha pedig valaki elvesz e prófétai könyv igéibõl, attól az Isten elveszi osztályrészét az élet fájából, a szent városból és mindabból, ami meg van írva ebben a könyvben."

Anti! Figyeld csak meg ezt az Igét: Ján. 20,30 Sok más jelt is művelt ugyan Jézus az ő tanítványai előtt, amelyek nincsenek megírva ebben a könyvben;
Ján. 21,25 De van sok egyéb is, amiket Jézus cselekedett vala, amelyek, ha egyenként megiratnának, azt vélem, hogy maga a világ sem foghatná be a könyveket, amelyeket írnának. Ámen.

Láthatjuk, hogy nincs minden megírva. A pokol dolgairól pedig szinte elenyésző ami írva van. Ennek pedig oka van. A másik, ha megnézed a Bibliát, lásd katolikus, református. stb. és összeveted az eredetivel, rájössz, hogy bizony már sokat ki is bvettek belőle. Egész könyveket vettek ki és ma már  nincs benne. Pl Káldiban benne van a Makkabeusok, 1-2, Bölcsesség, Sírák fia, Judit, Tóbiás, Báruk.
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: maria - 2008 Augusztus 19, 14:05:35
Ide teszem a Káldi Bibliából a Bölcsek könyvét:

Bölcs 1,1 Szeressétek az igazságot, kik a földet itélitek.  Jó gondolkozásban legyetek az Úr felől, és szivetek egyenességében keressétek Őt;
 
Bölcs 1,2 mert azok találják meg, kik nem kisértik Őt, és azoknak jelen meg, kik benne hisznek;

Bölcs 1,3 mivel az elfordúlt gondolatok elválasztanak az Istentől; a megpróbált erő  pedig megdorgálja az eszteleneket;

Bölcs 1,4 mert a gonoszt akaró lélekbe a bölcseség nem megyen be, és nem lakik a bűnök alá vetett testben; 

Bölcs 1,5 mert a fegyelem szent lelke fut a képmutatótól, és elvonja magát az értelem nélküli gondolatoktól, és elriasztatik az érkező hamisságtól.

Bölcs 1,6 Kegyes ugyan a bölcseség lelke, de nem szabadítja meg a káromlót ajakitól; mert az ő veséinek tanúja az Isten, és szivének igaz vizsgálója, és nyelvének hallója;
 
Bölcs 1,7 mert az Úr Lelke betölti a föld kerekségét, és aki mindeneket összetart, annál vagyon a szó értelme.

Bölcs 1,8 Azért aki igaztalant szól, nem rejtezhetik el, és nem mellőzi őt el a büntető itélet.

Bölcs 1,9 Mert az istentelen gondolatairól kérdés leszen, beszédei híre pedig az Istenhez jut az ő gonoszságinak megbüntetésére,

Bölcs 1,10 mert a boszúálló fül mindent hall, és a morgolódó zajgás nem marad eltitkolva.

Bölcs 1,11 Őrizzétek azért magatokat a morgolódástól, mely semmit nem használ, és a rágalmazástól ójátok nyelveteket, mert az alattomos beszéd nem esik hiába; amely száj pedig hazud, megöli a lelket.

Bölcs 1,12 Ne szeressétek a halált életetek tévelygésével, se veszedelmet ne szerezzetek kezeitek cselekedeteivel;

Bölcs 1,13 mert Isten a halált nem szerzette, és nem örűl az élők veszedelmén.
 
Bölcs 1,14 Mivel teremtett, hogy minden legyen, és épségre alkotta a földkerekség nemzetségeit, és nincs azokban vészhozó szer, sem pokol országa a földön.

Bölcs 1,15 Mert az igazság örökkévaló és halhatatlan.

Bölcs 1,16 Hanem az istentelenek szavakkal és kezekkel idézték azt elé, és barátjoknak tartván azt, eltűnnek, és szövetséget kötnek vele, mert méltók, hogy az ő osztályrésze legyenek.

HA tovább akarod olvasni: http://jezusert.com/biblia/index.php?valasztas=kaldi&konyv=71&resz=1
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: maria - 2008 Augusztus 19, 14:13:46
Itt találod meg a Judit könyvét

http://jezusert.com/biblia/index.php?valasztas=kaldi&konyv=68&resz=1

Olyan csodás, hogy a nők által is írt az Úr könyvet. Ott van Eszter királynő is pl. Szóval nem lehet azt mondani, az Úr csak a férfiakat használta, csakmert nem szeretjük figyelembe venni.  ;) :D Volt nem is kis szerepük a nőknek is Isten szolgálatában.


Makkabeusok:
http://jezusert.com/biblia/index.php?valasztas=kaldi&konyv=69&resz=1

Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: Antee - 2008 Augusztus 19, 16:48:55

Anti! Figyeld csak meg ezt az Igét: Ján. 20,30 Sok más jelt is művelt ugyan Jézus az ő tanítványai előtt, amelyek nincsenek megírva ebben a könyvben;
Ján. 21,25 De van sok egyéb is, amiket Jézus cselekedett vala, amelyek, ha egyenként megiratnának, azt vélem, hogy maga a világ sem foghatná be a könyveket, amelyeket írnának. Ámen.

Láthatjuk, hogy nincs minden megírva. A pokol dolgairól pedig szinte elenyésző ami írva van. Ennek pedig oka van. A másik, ha megnézed a Bibliát, lásd katolikus, református. stb. és összeveted az eredetivel, rájössz, hogy bizony már sokat ki is bvettek belőle. Egész könyveket vettek ki és ma már  nincs benne. Pl Káldiban benne van a Makkabeusok, 1-2, Bölcsesség, Sírák fia, Judit, Tóbiás, Báruk.


Igen, Jézus cselekedett olyanokat, amit nem jegyeztek le. De én a kinyilatkoztatásokról beszélek, amiről maga János is a Jelenések könyvében.
Szintén János írta azt, hogy vannak, amiket nem írtak le. Tehát ugyanaz a János írta azt, hogy jajj azoknak akik hozzátesznek vagy elvesznek a kinyilatkoztatásokhoz és hogy nem minden lett megírta amit Jézus cselekedett.

Azokat a könyveket azért vették ki, miven nem kannanikus könyvek voltak.
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: Antee - 2008 Augusztus 19, 16:49:57

Olyan csodás, hogy a nők által is írt az Úr könyvet. Ott van Eszter királynő is pl. Szóval nem lehet azt mondani, az Úr csak a férfiakat használta, csakmert nem szeretjük figyelembe venni.  ;) :D Volt nem is kis szerepük a nőknek is Isten szolgálatában.


Bizony, Isten felhasználta a nőket is! Ebben nem is kételkedünk.  ;) :D :igen:
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: maria - 2008 Augusztus 19, 17:18:13
Anti írta: Bizony, Isten felhasználta a nőket is! Ebben nem is kételkedünk.

Nagyon helyes!  :hehe:

Kanonizálás ide vagy oda, de kivették.  :hehe:
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: Colhicum - 2008 Augusztus 19, 23:07:57
Sziasztok testvérek! :2smitten:

Nem gondoltam, hogy ilyen sok reagálást vált ki ez a bizonyság. Ami azt illeti, én igaznak tartom, különben nem tettem volna fel.

Évus! A Bill Weise-féle bizonyságot én is ismerem. Megdöbbentő, félelmetes... és igaz. Ez a meggyőződésem. Bill Weise rengeteg Igét hoz fel tanúságtétele bizonyítékaként. Aki a vele való interjút akarja meghallgatni, a www.bizonysagtetelek.hu oldalon megtalálja a "Milyen a pokol és kik kerülnek oda" című videóban.

Mária! Ne aggódj miattam. :nem:
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: Colhicum - 2008 Augusztus 19, 23:12:20
Hét kolumbiai fiatal elragadtatott a pokolba és a mennybe. Az egyikük mennyei bizonysága az alábbi.2 Kor 12,2 Ismerek egy embert a Krisztusban, a ki tizennégy évvel ezelőtt (ha testben-é, nem tudom; ha testen kívül-é, nem tudom; az Isten tudja) elragadtatott a harmadik égig.

A szobában voltunk, amikor az első tapasztalást kaptuk. A szoba újra kezdett betöltődni az Úr jelenlétéből áradó fénnyel. Erőteljes volt, ahogy ráesett a fénysugár az egész szobára. Az Ő dicsőségétől volt tele, csodálatos volt Őelőtte lenni.

Jézus azt mondta nekünk: „Gyermekeim, most meg fogom mutatni a Királyságomat, Dicsőségembe fogunk menni.” Fogtuk egymás kezét és felemelkedtünk. Lenéztem, és észrevettem, hogy kilépünk saját testünkből. Ahogy elhagytuk a testünket, fehér talárba öltöztettek és nagyon nagy sebességgel elkezdtünk felfelé menni.

Megérkeztünk egy páros ajtó elé, amely a bejárat volt a Mennyei Királyságba. Csodálkoztunk azon, ami velünk történik hála Jézusnak, Isten Fiának, ott volt velünk, mellette két angyallal, akik mindegyikének négy szárnya volt.

Az angyalok elkezdtek beszélni hozzánk, de nem értettük, mit mondanak. A nyelvük nagyon különbözött a miénktől, nem olyan volt, mint bármelyik földi nyelv. Ezek az angyalok szívélyesek voltak velünk, és kinyitották azokat az óriási ajtókat. Csodálatos helyet láttunk, sok különböző dologgal. Emlékszem, hogy amikor befelé mentünk, teljes béke töltötte be a szívünket. A Biblia azt mondja nekünk, hogy Isten olyan békét fog adni, ami meghalad minden emberi értelmet (Fil 4,7).

Az első dolog, amit láttam, egy szarvas volt, így megkérdeztem egyik barátomat: „Sandra, ugyanazt a dolgot látod, amit én?” nem sírt vagy kiabált többet, ahogy akkor, amikor megmutatták nekünk a poklot. Mosolygott és azt mondta: „Igen Esau, egy szarvast látok!” aztán felismertem, hogy minden valóságos, mi valóban a Mennyi Királyságban vagyunk. Minden szörnyűséget, amit a pokolban láttunk, hamar elfelejtettük. Élveztük Isten dicsőségét. Arra mentünk, ahol a szarvas volt, mögötte állt egy kimondhatatlanul magas fa! Ez volt a paradicsom közepe.

A Biblia mondja nekünk a Jelenések Könyvében: A kinek van füle, hallja, mit mond a Lélek a gyülekezeteknek. A győzedelmesnek enni adok az élet fájáról, a mely az Isten paradicsomának közepette van. (Jel 2,7)

Ez a fa Jézus jelképe, mivel Krisztus az örök élet. A fa mögött egy kristályos vizű folyó volt. Annyira tiszta és gyönyörű, amilyet azelőtt sohasem láttunk a földön. Határozottan azt akartuk, hogy azon a helyen maradjunk. Sokszor mondtuk az Úrnak: „Uram, kérlek! Ne küldj el minket erről a helyről! Itt akarunk lenni örökre! Nem akarunk visszamenni a földre!” az Úr válaszolt:”Szükséges, hogy visszamenjetek, hogy bizonyságot tegyetek mindarról, amit előkészítettem azoknak, akik szeretnek engem, mert nagyon hamar visszatérek, és az ajándékom velem van.”

Amikor megláttuk a folyót, oda siettünk, és megmártóztunk benne. Emlékeztünk a Szentírásra, ami azt mondja, hogy bárki hisz az Úrban, bensejéből élő vizek folyamai fognak ömleni (Jn 7,38). Ennek a folyónak a vize úgy nézett ki, hogy élete van önmagában, ezért bemerítkeztünk. A folyóban és a vízen kívül normálisan tudtunk lélegezni. Nagyon mély volt, és benne rengeteg különféle színű hal úszkált. A fény bent is, a folyón kívül is normális volt; a Mennyben a fény nem egy különleges forrásból jön, mindenből ragyogás árad.

A Biblia azt mondja nekünk, hogy az Úr Jézus a fényessége annak a városnak (Jel 21,23). A kezünkkel néhány halat kifogtunk a vízből. Nem haltak meg, ezért az Úrhoz szaladtunk, és megkérdeztük Tőle, miért. Az Úr mosolygott, és azt válaszolta, hogy a Mennyországban nincs többé halál, nincs többé sírás, és nincs többé fájdalom (Jel 21,4).

Elhagytuk a folyót, és futottunk minden felé, amit megtaláltunk, meg akartunk érinteni és tapasztalni mindent. Mindent haza akartunk vinni magunkkal, mert annyira elámultunk a mennybéli dolgokon. Egyszerűen nem lehet azokat kifejezni szavakkal eléggé. Amikor Pál apostol a Mennybe ragadtatott, látott olyan dolgokat, amiket soha nem tudott kifejezni szavakkal a dolgok nagyszerűsége miatt a Mennyek Országában (2 Kor 12). Vannak dolgok, amiket láttunk, és amiket nincs mód leírni.

Utána egy hatalmas területre érkeztünk; egy nagyon csodálatos és gyönyörű helyre. A hely tele volt drágakövekkel: arannyal, smaragddal, rubinttal, gyémánttal. A padlózat színarany volt. Ezután elmentünk egy helyre, ahol három nagyon nagy könyv volt. Az első a Biblia, aranyból. A Zsoltáros azt mondja nekünk, hogy Isten szava örök, és hogy Isten szava megmarad a Mennyben örökké (Zsoltár 119,89). Láttunk egy hatalmas arany Bibliát; az oldalak, az írás, minden színarany volt.

A második könyv, amit láttunk, nagyobb volt, mint a Biblia. Nyitva volt, és egy angyal ült ott, és írt bele. Az Úr Jézussal együtt közelebb mentünk, hogy megnézzük, éppen mit ír az angyal. Mindazokat a dolgokat írta, ami éppen a földön történik. Mindent, ami történt; beleértve a dátumot, az órát, mindent oda rögzített. Elkészül, amint az Úr szava beteljesedik, ahol azt mondja, hogy könyvek nyittatnak meg, és hogy az emberek a földön megítéltetnek cselekedeteik szerint, ahogy meg van írva azokban a könyvekben (Jel 20,12). Az angyal minden dolgot leír, amit az emberek a földön tesznek; jót, vagy rosszat, ahogyan meg van írva.

Folytattuk utunkat ahhoz a helyhez, ahol a harmadik könyv volt. Ez még nagyobb volt, mint az utóbbi. A könyv be volt csukva, de közelebb mentünk hozzá. Mind a heten levettük a helyéről az Úr parancsa szerint, aztán egy oszlopon elhelyeztük.

A pillérek és oszlopok a Mennyben csodálatosak! Nem abból készülnek, mint a földön. Az oszlopok olyanok, mint a hajfonat, különféle drágakövekből készülnek. Néhány gyémántból, más oszlopok tiszta smaragdból, mások színaranyból, és mások több, különféle kövek kombinációjából. Akkor megértettem, hogy az Úr valóban minden dolog tulajdonosa, ahogy meg van írva Aggeus próféta könyvében (2,8): „Az arany enyém, és az ezüst enyém.” Megértettem, hogy Isten korlátlanul gazdag, és az Övé minden gazdagság a világon. Azt is megértettem, hogy a világ a maga teljességében Istenünkhöz tartozik, és Ő azt akarja, hogy mindazoknak odaadja, akik hitben kérik.

Azt mondta az Úr: „Kérjed tőlem, és én odaadom neked a pogányokat örökségül.” (Zsoltár 2,8) Ez a könyv, amit az oszlopon helyeztünk el, olyan nagy volt, hogy rendesen lapozzunk, el kellett sétálnunk minden egyes oldalnál a könyv másik oldalára. Próbáltuk elolvasni, mi van a könyvben, ahogyan az Úr kért minket. Először nehéz volt olvasni, mert idegen írásjelekkel volt írva, amit nem értettünk. Különbözött bármely földi nyelvtől; valami egészen mennyei volt. De a Szent Szellem segítségével megkaptuk a kegyelmet, hogy megértsük. Olyan volt, mintha egy kötés hullt volna le a szemünkről, és utána megértettük az írást; olyan tisztán, mint a saját nyelvünket.

Láttuk, hogy mind a hetünk neve bele van írva a könyvbe. Az Úr azt mondta nekünk, hogy ez az Élet Könyve (Jel 3,5). Megfigyeltük, hogy a könyvbe írt nevek nem azok voltak, ahogyan hívtak minket a földön; ezek a nevek újak voltak, így az Isten szava beteljesedett, amikor azt mondja, hogy Ő új nevet ad nekünk, amit senki nem tud, csak az, aki kapja (Jel 2,17).

A Mennyben képesek voltunk felismerni a nevünket, de az Úr egyszerre visszavitt minket a földre, ezek a nevek kitörlődtek a memóriánkból és a szívünkből. Isten szava örök, és be kell teljesednie. Barátaim, a Biblia mondja (Jel 3,11), senkinek se engedd, hogy fogja a koronádat, ne hagyd senkinek, hogy bitorolja, vagy elvegye azt a helyet, amit az Úr készít neked. A Mennyben milliónyi csodálatos dolog van, csak éppen nem tudjuk kifejezni a szánkkal. De akarok mondani valamit nektek: „Isten vár rátok!” Mégis, csak azokat az embereket, akik mindvégig állhatatosan kitartanak, akik megtartatnak! (Mk 13,13)


Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: maria - 2008 Augusztus 20, 00:00:26
Hihetelenül lenyűgözött. Köszönöm, az Úr áldjon meg ezért a munkádért! Vagy 30 testvéremnek elküldtem ismét. Hihetetlen micsoda kijelentést kaptam az Élet Fájáról, Aki maga az Úr Jézus! Az édenben már Ő mint Élet Fája ott volt. Nekem már teljesen világos a két fa miértje.

MÉGGGGGGG!  :D
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: Évus - 2008 Augusztus 20, 06:50:58
Szuper és köszönöm, én is el fogom küldeni sokaknak csak menjek dolgozni!  :igen:
De hogy Jézus maga az élet fája azt sosem gondoltam volna magamtól, pedig így olvasva teljesen logikus.
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: Colhicum - 2008 Augusztus 21, 15:05:09
Kedves Mária, köszönöm áldásod testvérem nevében is, akivel együtt fordítjuk a bizonyságokat. :088:

Nagyon örülünk, hogy általatok sokan elolvassák ezeket, mert az a célunk, hogy minél többen szembesüljenek a pokol szörnyűségeivel, és megcsodálhassák a mennyet, bár szavakkal annak szépségét nagyon nehéz kifejezni. :2angel:
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: Colhicum - 2008 Augusztus 21, 15:07:14
Hét fiatal tanúbizonysága a pokolról
Figyelmeztetés mindenkinek – a pokol valóságos!
Ennek a hét fiatalnak megmutatták a mennyországot és poklot, mialatt együtt voltak
Vala pedig egy gazdag ember, és öltözik vala bíborba és patyolatba, mindennap dúsan vigadozván. És vala egy Lázár nevű koldus, ki az ő kapuja elé volt vetve, fekélyekkel tele. És kíván vala megelégedni a morzsalékokkal, melyek hullanak vala a gazdagnak asztaláról; de az ebek is eljővén, nyalják vala az ő sebeit. Lőn pedig, hogy meghala a koldus, és viteték az angyaloktól az Ábrahám kebelébe; meghala pedig a gazdag is, és eltemetteték. És a pokolban felemelé az ő szemeit, kínokban lévén, és láta Ábrahámot távol, és Lázárt annak kebelében. És ő kiáltván mondta: Atyám Ábrahám! Könyörülj rajtam és bocsásd el Lázárt, hogy mártsa az ő ujjainak hegyét vízbe, és hűsítse meg az én nyelvemet; mert gyötrettetem a lángban. Monda pedig Ábrahám: Fiam, emlékezzél meg róla, hogy javaidat elvetted a te életedben, hasonlóképpen Lázár is az ő bajait: most pedig ez vigasztaltatik, te pedig gyötrettetel. És mindenekfelett, mi köztünk és ti közöttetek nagy közbevetés van, úgy, hogy a kik akarnának ti hozzátok általmenni, nem mehetnek, sem azok onnét hozzánk át nem jöhetnek. /Lukács 16,19-26/
A Biblia, Isten Igéje nagyon világos a mennyország és a pokol tárgyát illetően. Ebben a részben, amit épp most olvastunk, az Úr két helyről beszél: a mennyországról és a pokolról, az ítéletről vagy az üdvözülésről. Nincs közbenső hely. Tisztítótűz nem létezik. Nincs pokol tornáca, ahol az emberek azért vannak, hogy miután elköltöztek a földről, ott megtisztulva a mennybe menjenek. A Biblia nagyon világosan beszél erről.

1995. április 11.
Isten adott nekünk egy kinyilatkoztatást, ami megváltoztatta életünk folyását. Mi akkoriban kezdtük megismerni Istent és az Ő Igéjét. Hét fiatal vagyunk, akiknek Isten azt a kiváltságot és hatalmas felelősséget adta, hogy megosszuk a kinyilatkoztatást a világgal.

Minden úgy kb. tíz órakor kezdődött. Imádkoztunk és arra készültünk, hogy piknikezünk a nap folyamán. Tíz óra körül hirtelen egy hatalmas erejű fehér fény világított át az egyik ablakon. Amikor a fény megjelent, azonnal elkezdtünk nyelveken szólni, és beteltünk a Szent Szellemmel. Abban a pillanatban mindnyájunkat bámulatba ejtett és megigézett az, amit láttunk. A dicsfény elárasztotta az egész szobát. Sokkal erősebb volt, mint a napfény. A fény közepében fehérbe öltözött angyalok seregét láttunk. Gyönyörűek, magasak voltak, nagyon jól néztek ki.

Az angyalok között láttunk valami bámulatba ejtőt – egy Ember alakját. Egy különleges lény volt, egy ember, aki vakítóan fehér palástba és hosszú köntösbe volt öltöztetve. A haja olyan volt, mint az aranyfonal. Nem láthattuk az arcát, mert túlságosan ragyogott. Bár, láttuk a melle körül az arany övet arany betűkkel, ami szerint Ő volt: a Királyok Királya és Urak Ura. Lábain színarany szandált viselt, és szépsége összehasonlíthatatlan volt. Amikor ennek az Embernek a jelenléte átjárt minket, mindnyájan térdre hullottunk.

Aztán meghallottuk a hangját. Nagyon különös és csodálatos volt: minden szó belefúródott a szívünkbe, mint egy kétélű fegyver; éppen úgy, ahogyan Isten Igéje írja (Zsid 4,12). Nagyon egyszerűen beszélt, de erőteljes szavakkal. Füllel hallhatóan hallottuk Őt. Ezt mondta: „Kicsi gyermekeim, ne féljetek, a Názáreti Jézus vagyok, és meglátogattalak benneteket, hogy egy titkot mutassak nektek, amelyet tárjatok fel, és beszéljetek el a városokban, a nemzetek között, a nagyvárosokban, gyülekezetekben és minden helyen. Ahová küldelek benneteket, oda menjetek, és ahová nem, oda ne menjetek.”

A Szentírás, Isten Igéje azt mondja a Joel 2,28-ban: „És lészen azután, hogy kiöntöm lelkemet minden testre, és prófétálnak a ti fiaitok és leányaitok, véneitek álmokat álmodnak; ifjaitok pedig látomásokat látnak.” Ezek azok az idők, amikor Isten előkészít mindenkit.

Aztán történt valami különös, egy szikla jelent meg a szoba közepén, és az Úr, Aki velünk volt, rátett minket arra. Kb. 25 cm-re volt a padló felett, és egy hatalmas nyílás tárult fel a padlón. Roppant nagy nyílás volt, fekete üreg vagy barlang. Hirtelen elestünk a szikla tetején, és elindultunk lefelé, át a padló nyílásán. Sötét volt, és a szikla vezetett minket a föld középpontja felé.

Amíg abban a barátságtalan sötétségben voltunk, nagyon rémültek voltunk. Annyira féltünk, hogy azt mondtuk az Úrnak: „Uram, mi nem akarunk arra a helyre menni! Ne vigyél minket oda, Uram! Vigyél ki innen, Uram!” Az Úr azt válaszolta nekünk bársonyos és együtt érző hangon: „Ez a tapasztalat szükséges ahhoz, hogy lássátok, és másoknak elmondjátok.”

Egy szarv alakú alagútban voltunk, és látni kezdtünk árnyakat, démonokat és alakokat, ahogyan egyik helyről a másikra mozognak. Egyre mélyebbre és mélyebbre jutottunk. Abban a pillanatban ürességet és hatalmas félelmet éreztünk.

Akkor valami barlangféléhez érkeztünk meg; hatalmas ajtókhoz, az egész olyan volt, akár egy labirintus. Nem akartunk bemenni. Szörnyű szagot és forróságot éreztünk, ahogy kinyitottuk. Egyszerre beléptünk, rettenetes dolgokat láttunk, félelmetes alakokat. Az egész helyet lángok borították; és ezeknek a lángoknak a közepében emberek ezreinek teste volt. Hatalmas gyötrelmek között szenvedtek. Olyan rettenetes volt a látvány, hogy nem akartuk látni, ami elénk tárult.

A hely fel volt osztva a gyötrelem és szenvedés különböző részlegeire. Az első részben, amit az Úr engedett látnunk, a „Katlanok Völgye” volt, ahogyan elneveztük. Ott katlanok millióit láttuk. A katlanok a talaj szintjén voltak beillesztve, mindegyik lávaként lángolt belül. Mindegyikben egy olyan személy lelke volt, aki meghalt, és a pokolba került.

Amint ezek a lelkek meglátták az Urat, elkezdtek kiáltozni és sikoltozni: „Uram, könyörülj rajtunk! Uram, adj esélyt, hogy kikerüljek erről a helyről! Uram, vigyél ki innen, és én elmondom a világnak, hogy ez a hely valóságos.” De az Úr rájuk sem nézett. Emberek milliói voltak ott, asszonyok és fiatalok azon a helyen. Homoszexuálisokat és alkoholistákat is láttunk a gyötrelemben. Valamennyi embert kiáltozni láttuk abban a nagy kínszenvedésben.

Megrendített minket, ahogy láttuk, a testük hogyan pusztul el. Jöttek a férgek a szemüregükből, a szájukból és a fülükből; és testükön mindenütt át volt szúrva a bőr. Erről az ítéletről szól Isten Igéje, ami Ésaiás könyvében van megírva: „És kimenvén, látni fogjátok azoknak holttesteit, akik ellenem vétkeztek, mert az ő férgük meg nem hal és tüzök el nem aluszik, és minden test előtt borzadással lesznek.” (Ésaiás 66,24) Továbbá: (Márk 9,44) Elszörnyülködtünk mindazon, ami fogadott minket. Lángokat láttunk kb. 9-12 láb (3-4 méter) magasságig. Minden egyes lángban olyan személyek lelke volt, akik haláluk után a pokolba kerültek.

Az Úr megengedte nekünk, hogy megnézzünk egy embert az egyik katlan belsejében. Fejjel lefelé volt, és a hús az arcán cafatokban lógott. Áthatóan nézte az Urat; aztán elkezdett kiabálni, és hívni Jézus nevét. Azt mondta: „Uram, könyörülj rajtam! Uram, adj egy esélyt! Uram, vigyél el erről a helyről!” De az Úr nem akart ránézni. Jézus egyszerűen elfordult tőle. Amikor Jézus így tett, az ember elkezdte átkozni és káromolni Őt. Ez az ember John Lennon volt, a sátánista Beatles együttes tagja. John Lennon volt az, aki kigúnyolta, és gúny tárgyává tette Jézust egész életén keresztül. Azt mondta, hogy a kereszténység feledésbe merül, és Jézus Krisztust elfelejti mindenki. Csakhogy ma ez az ember a pokolban van, és Jézus Krisztus él! A kereszténység se tűnik el.
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: Colhicum - 2008 Augusztus 21, 15:09:24
Ahogy elhaladtunk egy-egy hely mellett, a lelkek kitárták a kezüket, és irgalomért könyörögtek. Jézust kérték, hogy vigye ki őket innen, de Ő nem nézett rájuk.

Utána különféle részlegekbe indultunk. Elmentünk a pokol legszörnyűbb részébe, a pokol közepébe, ahol legkegyetlenebb kínzás folyt. A gyötrelmek legösszetettebb módozatai; olyan kínszenvedések, amiket emberi lény nem képes kifejezni. Kizárólag olyan emberek voltak itt, akik ismerték Jézust és Isten Igéjét. Pásztorok, evangélisták, misszionáriusok, és azon emberek minden fajtái, akik egyszer befogadták Jézust, és ismerték az igazságot, de kettős életet éltek.

Ott voltak a visszaesők is; az ő szenvedésük ezerszer rosszabb volt, mint bárki másé. Kiáltoztak és könyörögtek az Úrnak irgalomért, de az Úr Igéje azt mondja a Zsidó levél 10,26-27-ben: „Mert ha szándékosan vétkezünk az igazság megismerésére való eljutás után, akkor többé nincs bűnökért való áldozat, hanem az ítéletnek valami rettenetes várása és a tűznek lángja, amely megemészti az ellenszegülőket.” Ezek a lelkek azért voltak ott, mert prédikáltak, böjtöltek, énekeltek, és karjukat felemelték a templomban, de az utcákon és otthon házasságot törtek, paráználkodtak, hazudtak, raboltak. Nem hazudhatunk Istennek. A Biblia mondja, hogy akinek több adatott, sokkal többet kérnek számon rajta. (Lk 12,48)

Isten azután megengedte, hogy két asszonyt lássunk, akik Krisztusban  testvérek voltak, amíg a földön éltek, de nem éltek az Úrnak tetsző életet. Az egyik azt mondta a másiknak: Te átkozott, szegény ördög! A te hibád, hogy ezen a helyen vagyok! Sosem prédikáltál nekem Krisztus evangéliumáról! És mert nem beszéltél nekem az igazságról, most itt vagyok a pokolban! Ezeket a dolgokat a lángok között mondták egymásnak, és gyűlölték egymást, mert a pokolban nincs szeretet, irgalom vagy megbocsátás.

Lelkek ezrei voltak ott, aki azelőtt ismerték Isten Igéjét, de az életük nem volt tiszta az Úr szent jelenlétében. „Nem játszhattok sem Istennel, sem a pokol lángjaival” – mondta az Úr. Azt is mondta nekünk: „Fiaim, minden szenvedés, ami összeadódik a földön, semmi ahhoz képest, ami ezen a helyen van. SEMMI SEM hasonlítható össze azzal a szenvedéssel, ami egy olyan személyé, aki a pokol legjobb részén van.” Ha ez így van, hogy szörnyű azoknak, akik a legkevésbé szenvednek a pokolban, mennyivel rosszabb azoknak, akik egykor megismerték az Úr Igéjét, és eltávolodtak Tőle. Ezután az Úr azt mondta nekünk, hogy játszhatunk a tűzzel a földön, de a pokol tüzével soha.

Különböző helyeken haladtunk át, és az Úr sok különféle embert mutatott nekünk. Láthattuk, hogy minden embernek megközelítőleg hat különböző fajta gyötrelme volt. Voltak lelkek, akiket démonok gyötörtek a büntetés minden fajtájával. Egy másik szörnyű büntetésük az volt, hogy a saját lelkiismeretük mondta: „Emlékezz, amikor prédikáltak neked, emlékezz, amikor hallottad Isten Igéjét, emlékezz, amikor a pokolról beszéltek neked, és te nevettél rajta.” A saját lelkiismeretük gyötörte őket; akárcsak a férgek, ahogy egész testükön keresztül mennek, mint az emésztő tűz, ami ezerszer és ezerszer forróbb annál, mint amit mi ismerünk. Ez a jutalom, amit az ördög ad mindazoknak, akik őt keresik és követik.

Az Úr Igéje azt mondja a Jelenések könyvében: A gyáváknak pedig és a hitetleneknek, és útálatosoknak és gyilkosoknak, és paráznáknak és bűbájosoknak, és bálványimádóknak és minden hazugoknak, azoknak része a tűzzel és kénkővel égő tóban lesz, ami a második halál. (Jel 21,8)

Azután az Úr egy férfit mutatott nekünk, aki hat embert ölt meg. Az a hat ember most körülvette őt, és kiabáltak neki, mondván: „Ez a te hibád, hogy ezen a helyen vagyunk, a TE BŰNÖD!” A gyilkos megpróbálta befogni a fülét, mert nem akarta hallani őket, de nem tudta elhárítani őket, mert a pokolban minden érzékszervünk sokkal érzékenyebb.

A lelkek ezen a helyen olthatatlan szomjúságtól gyötrődnek, de sehogy sem kapnak kielégülést; ahogy Lázár és a gazdag ember bibliai története leírja (Lk 16,24). A gazdag ember csak egyetlen csepp vizet akart a pokolban, ami elég lett volna neki. Az Úr Igéje azt mondja Ésaiás könyvében: „És változnak patakjai szurokká, és pora kénkővé, és lészen földe égő szurokká.” (Ésaiás 34,9)

Azon a helyen minden lélek a tűz közepében volt. Az emberek kristálytiszta folyók káprázatát látták a tűzben; de amikor próbálták megközelíteni, a folyók tűzzé változtak. Láttak gyümölccsel teli fákat is, ahogy eltűnt a víz; de amikor megpróbálták leszedni, megégették a kezüket, és a démonok kigúnyolták őket.

Utána Isten elvitt minket egy helyre, ami sokkal rosszabb volt azoknál a helyeknél, amit addig láttunk. A kénkő és a tűz tavát láttuk. Ennek a tónak az egyik oldalán volt egy kisebb tó. Abban milliók és milliók lelke volt, amint sírtak és könyörögtek az Úrnak, hogy irgalmazzon nekik. Azt mondták: „Uram, kérlek! Vigyél ki minket innen legalább egy rövid pillanatra! Kérlek, adj esélyt nekem, hogy kimehessek!” Mindazonáltal az Úr nem tehetett semmit, mert ítéletük már megvolt.

Az Úr megengedte, hogy ezen emberek milliói és milliói közül egy emberre összpontosítsunk, akinek a teste félig a tó tüzébe volt merítve. Az Úr hagyta, hogy megértsük és ismerjük a gondolatait, Mark volt a neve. Csodálkoztunk azon, amit ez az ember magának mondott gondolatban. Örök leckét kaptunk amikor a következő gondolatokat hallottuk: „Mindent megadnék azért, hogy a helyetekben lehessek most! Mindent megadnék azért, hogy a visszamehessek a földre, csak egy percre! Nem bánnám, ha a legszerencsétlenebb, a legbetegebb,  leggyűlöltebb vagy a legszegényebb ember lennék a világon, mindent megadnék, hogy visszamehessek csak egyetlen percre a földre.” Az Úr Jézus megfogta a kezünket. Válaszolt Mark gondolataira: „Mark, miért szeretnél visszamenni a földre, ha csak egy percre is?” Sírós, meggyötört hangon mondta Jézusnak: „Uram! Bármit megadnék, hogy visszamehessek a földre csak egyetlen percre, egyszerűen azért, hogy bűnbánatot tartsak, és meg legyek mentve.”

Amikor az Úr hallotta, amit Mark mondott, sebeiből vért láttam folyni, és könnyezett, ahogy mondta: „Mark, túl késő neked! Fekvő ágyad férgek, és takaró lepled pondrók.” (Ésaiás 14,11). Amikor az Úr ezt mondta neki, elmerült a tóban örökre. Szomorú, de mindezen lelkek számára nincs többé remény. Csak a földön van esélyünk, hogy megbánjuk a bűneinket, és a mennybe menjünk a mi Urunk Jézus Krisztussal.

Ezzel fejezném be. A nővérem folytatja a bizonyságtételt, köszönöm.
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: maria - 2008 Augusztus 21, 15:55:21
Azt hiszem jobb ha most térünk magunkhoz, ameddig nem késő!!! Kár vitatkozni, hogy mi Igei és mi nem. Jobb ha nem tapsztaljuk meg! Térjetek meg Jézushoz, bánjátok meg a bűneiteket ameddig van rá lehetőség! Ne mondd, holnap is lesz egy nap! Nem biztos!

Tudjátok, mi csak szeretnénk, hogyha ez nem így lenne! De nincs rá bizonyítékunk, hogy nem így van!
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: Antee - 2008 Augusztus 21, 16:56:12
Ez kemény horror...

Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: ermaha - 2008 Augusztus 21, 18:50:51
   Én csak annyit tudok rá mondani,Uram Jézus Krisztus kérlek segitsél nekünk,hogy mi ne jussunk erre a sorsra!!!! :ima02:
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: Évus - 2008 Augusztus 21, 20:21:04
Igazad van Antee, ez kemény horror, ami sajnos, már itt a földön elkezdődik:
Emberek masszív alkoholizmusban kötnek ki, elvesztve állásukat, családjukat, lakásukat. Mások túladagolják a kábítószert, és egyes pártok a drogok legalizálása mellett kampányolnak. Minden 10 szülésre 5 abortusz jut, a kicsiknek esélyt sem adva az életre. Az otthonok szétesnek, a családok nem meleg fészkek többé és nem nyújtanak védelmet. Az emberek kiábrándultak és reménytelenek, mások a pénz  és karrier csábításában forognak. Szülők megölik pici gyereküket, hogy utána maguk is öngyilkosok legyenek, mert nem tudnak törleszteni. Más esetben a gyerekek ölnek. Az emberek nagy része depressziós vagy pánikbeteg, lehetne folytatni még hosszasan.
Mindez úgy történik, hogy itt a Szent Szellem aki még visszatart dolgokat, és a gonosz nem tombolhat teljes dühében, még itt van alkalom a megtérésre, és vannak emberek akik segíteni akarnak a másiknak.
Nos, ha a visszatartó erő mellett itt ez van, akkor számomra nem kell nagy képzelőerő ahhoz, hogy mit tehet ott a Sátán ahol a "saját területén belül" van.
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: erdei - 2008 Augusztus 21, 20:38:24
Sziasztok!

Én ezt nem értem. Ennyi zagyvaságot, ezt most komolyan elhiszitek?:( Dante legalább nem képzelte magát profétának. Ez tiszta középkor. :(

Sziasztok
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: GLD46 - 2008 Augusztus 21, 23:28:18
Kedves erdei!

Te legalább meg merted írni a véleményedet, amit nagyra értékelek Benned.

Sziasztok!

Én ezt nem értem. Ennyi zagyvaságot, ezt most komolyan elhiszitek?:( Dante legalább nem képzelte magát profétának. Ez tiszta középkor. :(

Sziasztok


Ezt én sem értem, ennyi zagyvaságot?! :(
Teljesen egyet értek Serenussal, "Nem akarok senkit megbántani, de ezt akár én is megírhattam volna

Persze, ha én írtam volna, akkor legalább arra vigyáztam volna, hogy a Bibliában leírtaknak, ne mondjak ellent.


.

Aztán meghallottuk a hangját. Nagyon különös és csodálatos volt: minden szó belefúródott a szívünkbe, mint egy kétélű fegyver; éppen úgy, ahogyan Isten Igéje írja (Zsid 4,12). Nagyon egyszerűen beszélt, de erőteljes szavakkal. Füllel hallhatóan hallottuk Őt. Ezt mondta: „Kicsi gyermekeim, ne féljetek, a Názáreti Jézus vagyok, és meglátogattalak benneteket, hogy egy titkot mutassak nektek, amelyet tárjatok fel, és beszéljetek el a városokban, a nemzetek között, a nagyvárosokban, gyülekezetekben és minden helyen. Ahová küldelek benneteket, oda menjetek, és ahová nem, oda ne menjetek.”
Az Úr Jézus azt mondta:
"Az én Atyámnak házában sok lakóhely van,...elmegyek, hogy helyet készítsek néktek. És ha majd elmegyek és helyetkészítek nektek,ismét eljövök és magamhoz veszlek titeket..."

Ha Jézus visszajön erre a földre, akkor azt mindenki látni fogja. Ő előtte minden ember egyforma, és Ő senkivel sem tesz kivételt!


Kedves Colhicum!

Nagyon sajnálom, hogy csak a 26. versig másoltad be A gazdagról, és Lázárról szóló fejezetet.
Pedig azután világosan leírja a Biblia, hogy a pokolból senki nem jöhet vissza.
Tehát "körutazás" kizárva.

Senkit sem szeretnék megbántani, csak a véleményemet írtam, írom le, mint ahogy mások is leírhatták.
Ahogy olvastam, van akinek tetszik, de nekem ez a topik nem építő.

Szeretettel:GLD46
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: maria - 2008 Augusztus 22, 08:14:19
"Kedves Colhicum!

Nagyon sajnálom, hogy csak a 26. versig másoltad be A gazdagról, és Lázárról szóló fejezetet.
Pedig azután világosan leírja a Biblia, hogy a pokolból senki nem jöhet vissza.
Tehát "körutazás" kizárva.

Senkit sem szeretnék megbántani, csak a véleményemet írtam, írom le, mint ahogy mások is leírhatták.
Ahogy olvastam, van akinek tetszik, de nekem ez a topik nem építő.

Szeretettel:GLD46"


Kedves GLD46! Mindenkinek van lehetősége a véleményét leírni még akkor is ha az ellenkezik a másikéval, amennyiben az nem sértő és fennhéjázó. Abban az esetben nem töröljük senki írását. Biblikusan sántít ebben sokminden, de lehetősége van bárkinek hinni vagy nem hinni. Nem építő ez a topic? Hát kinek hogy. Nem csak az épít ami a szépről és a jóról szól, ugye ezt azért elfogadod, legfeljebb nem élvezhető addig, ameddig nem jön rá, hogy dejó én Jézus vérével tiszta vagyok Isten előtt! Ez felüdítő, ugyanakkor ráeszmélek, hogy ha ez mégis Biblikus, akkor jobb intenzívebben evangélizálni az elveszettek felé. Engem sarkal.

Már vártam az ellenvéleményt. Azért azt is jó lenne ha megírnátok, mire alapozzátok azt a véleményt, hogy ez hamis? Mert azokat nem tudjátok meggyőzni ennyi érvvel, hogy "zagyvaság" vagy  "Teljesen egyet értek Serenussal, "Nem akarok senkit megbántani, de ezt akár én is megírhattam volna"

Én kifejezetten szeretném tudni. Ezek az érvek engem nem győznének meg ha az ellenkezőjében hiszek. Természetesen én nem tudom ez igaz -e vagy sem, amit betett Colhicum, mert a Biblia ennyire nem támasztja alá. Ami biztos, a jaj, a fogcsikorgatás, a kín, a gyötrelem az nem a mennyország édes jelenléte. Beleférhet akár ez is amit olvasunk. Én nem megyek oda, mert Jézus vére engem tisztára mosott, és a hitem és a meggyőződésem tudja, hogy én Jézusé vagyok kegyelemből! Azért ismerjük el: Azonban elrettentő az a tény, ha mégis ez az igazság, akkor hány szerettünk kerül oda? Mert engem el! Ha viszont nem igaz, legalább ennek alapján Jézushoz vezetem még nagyobb intenzítással. Soha nem hallottam például ezekről mint manapság ahogy egyre többen tesznek ilyen tanubizonyságot. Nos, ki hogy látja ezt?
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: szbalint - 2008 Augusztus 22, 08:27:47
Kedves GLD46!

Nem jól látod, hogy ez a topic nem építő. Dehogynem! Leépítő... :062:

Kedves Mária!

Semmi biliai alapja nincs ezeknek a történeteknek, én attól félek, hogy ha valaki benéz ide, elijed a közösségtől. Még azt találják gondolni, hogy hiszünk ezekben a rémségekben.

Kedves Tesók!  :2smitten:

Pokol van. Sírás és fogcsikorgatás lesz. Második halál lesz. Ennyi. Ettől többet nekünk nem kell tudni. Bőven elég ettől félni, rettegni. A szertő és mindenható Isten irgalmazzon nékünk, hogy ne a pokolba kerüljünk. Tegyünk róla mi, mindnyájan, személyesen.  :Jezus01:

Szeretettel: Bálint
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: Évus - 2008 Augusztus 22, 08:35:33
Engem arra indított, hogy sokkal komolyabban vegyem a lehetőséget az imára, a bizonyságra amíg élek, és van rá alkalom.
És ha bárki azért kerül egy ilyen helyre mert nem tettem neki bizonyságot, nem imádkoztam érte, vagy nem szolgáltam neki akármilyen módon, hanem valami az örök élet szempontjából teljesen értelmetlen dolgot csináltam, akkor nem voltam jó sáfár. Nekem nagyon hasznos volt, sokkal komolyabban kell szolgálni mások felé.
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: maria - 2008 Augusztus 22, 08:41:05
De jóóó! Örülök a válaszodnak. Engem nem kell meggyőzni a magam véleménye meg van.  :01:
Ellenben van kérdésem. Mit jelent a fogcsikorgatás? Mit jelent a gyötrelem? Mit jelent a sírás-rívás? Gyötrelem lánga mit jelent amiről a gazdagról ír?

"A szertő és mindenható Isten irgalmazzon nékünk, hogy ne a pokolba kerüljünk. Tegyünk róla mi, mindnyájan, személyesen."

Ebben így nem hiszek.  :05: Én a Mennybe kerülök mert Jézus engem megváltott. Nekem már semmit nem kell tennem! -Aki akar az tegyen- Ő a Golgotán a helyettesítőm volt. Kifizette értem az árat. Én elfogadtam és a számmal megvalottam és a szívemben hiszem, hogy Jézus az Úr a Megváltó! Nem a tetteim üdvözítenek és tartanak meg. Isten az én kezemet soha nem engedi el! Ez az Ő ígérete! Én hiszek ebben! Én már az Ővé vagyok és várom a Mennyegzői lakomát Vele. Egy megszentelődési folyamaton -változáson- megyek keresztül és ez sok buktatóval jár, de felkelek Vele és megyek tovább.
Nem kell velem egyetérteni.  :06:
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: maria - 2008 Augusztus 22, 08:44:36
Akkor látom mégis csak építő topic. Imára is sarkal minket. Nekem azonnal az jutott eszemben: -Uram! Ha ez lenne az igazság, akkor mégtöbbet fogok evangélizálni mint eddig! Évusnak az ima.
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: szbalint - 2008 Augusztus 22, 08:52:34
Én a Mennybe kerülök mert Jézus engem megváltott. Nekem már semmit nem kell tennem! -Aki akar az tegyen- Ő a Golgotán a helyettesítőm volt. Kifizette értem az árat. Én elfogadtam és a számmal megvalottam és a szívemben hiszem, hogy Jézus az Úr a Megváltó! Nem a tetteim üdvözítenek és tartanak meg. Isten az én kezemet soha nem engedi el! Ez az Ő ígérete! Én hiszek ebben! Én már az Ővé vagyok és várom a Mennyegzői lakomát Vele. Egy megszentelődési folyamaton -változáson- megyek keresztül és ez sok buktatóval jár, de felkelek Vele és megyek tovább.
Nem kell velem egyetérteni.  :06:

Kedves Mária Tesóm!!

Erről beszélek! A személyes megváltásról! Igen, tegyünk róla személyesen, mert senki nem teheti meg helyettünk! Személyesen fordulhatunk Krisztushoz a bűnbocsánatért és megváltásért. nem tettekre gondoltam, hogy pl. ássuk fel Rózsika néni kertjét... :06:

Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: maria - 2008 Augusztus 22, 09:00:04
"nem tettekre gondoltam, hogy pl. ássuk fel Rózsika néni kertjét..."

Pedig hogy örülne neki!  :2funny:
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: GLD46 - 2008 Augusztus 22, 17:16:40
Kedves Mária!

Nagyon örülök, hogy ezt Te is így látod, Biblikusan sántít ebben sokminden, de lehetősége van bárkinek hinni vagy nem hinni.
....és ha sok minden biblikusan sántít, akkor az már nem a tiszta evangélium.Már vártam az ellenvéleményt. Azért azt is jó lenne ha megírnátok, mire alapozzátok azt a véleményt, hogy ez hamis? Mert azokat nem tudjátok meggyőzni ennyi érvvel, hogy "zagyvaság" vagy  "Teljesen egyet értek Serenussal, "Nem akarok senkit megbántani, de ezt akár én is megírhattam volna"


Bizonyára elkerülte a figyelmed, ez a pár mondat, amivel valójában érveltem.


Az Úr Jézus azt mondta:
"Az én Atyámnak házában sok lakóhely van,...elmegyek, hogy helyet készítsek néktek. És ha majd elmegyek és helyetkészítek nektek,ismét eljövök és magamhoz veszlek titeket..."

Ha Jézus visszajön erre a földre, akkor azt mindenki látni fogja. Ő előtte minden ember egyforma, és Ő senkivel sem tesz kivételt! ...
...Pedig azután világosan leírja a Biblia, hogy a pokolból senki nem jöhet vissza.


Véleményem szerint Jézus testben erre a földre, egyszer fog visszajönni, de akkor Őt mindenki látni fogja. Olyan nincs, hogy egyeseknek megjelenik, másoknak pedig nem. Lehet, hogy azoknak a személyeknek megjelent valaki, vagy valami,    Egy különleges lény volt, egy ember, aki vakítóan fehér palástba és hosszú köntösbe volt öltöztetve......de hogy az nem az Úr Jézus volt az is biztos. Egyedül a sátánnak van hatalma, hogy jézusi formában jelenjen meg.
 
Kedves Testvérek! Sok szeretettel írom mindenkinek, hogy amit nekünk a pokolról és a menyországról tudnunk kell, Isten azt mind leíratta a Bibliában. Ő a Fiát, nem fogja testben, "ingajáratban" küldözgetni le a földre, hogy azután egyeseket levigyen a pokolba, majd fel a menybe egy kis "városnézésre",hogy azután a földi halandókkal közöltesse velünk a látottakat.
Érzésem szerint pedig ez a topik erről szól, zagyvaságokkal együtt.Pl.


Isten azután megengedte, hogy két asszonyt lássunk, akik Krisztusban  testvérek voltak,amíg a földön éltek, de nem éltek az Úrnak tetsző életet. Az egyik azt mondta a másiknak: Te átkozott, szegény ördög! A te hibád, hogy ezen a helyen vagyok! Sosem prédikáltál nekem Krisztus evangéliumáról! És mert nem beszéltél nekem az igazságról, most itt vagyok a pokolban!...


Nem szeretném most ez bővebben kifejteni, csak az ellentétet emelném ki, biztosan megértitek, mire gondolok.
két asszonyt lássunk, akik Krisztusban  testvérek voltak, amíg a földön éltek,egyik azt mondta a másiknak: A te hibád, hogy ezen a helyen vagyok! Sosem prédikáltál nekem Krisztus evangéliumáról!

Kik lehetnek Krisztusban testvérek?...akkor kellett, hogy halljon az evangéliumról,stb.
Ha ezt egy "lelki csecsemő" olvassa, mekkora kavarodást keltene a hitében?

Kedves Mária!

Nagyon örülök, hogy azért van amiben egyetértek veled, mert ezzel én is így vagyok. :06:


 Én a Mennybe kerülök mert Jézus engem megváltott. Nekem már semmit nem kell tennem! -Aki akar az tegyen- Ő a Golgotán a helyettesítőm volt. Kifizette értem az árat. Én elfogadtam és a számmal megvalottam és a szívemben hiszem, hogy Jézus az Úr a Megváltó! Nem a tetteim üdvözítenek és tartanak meg. Isten az én kezemet soha nem engedi el! Ez az Ő ígérete! Én hiszek ebben! Én már az Ővé vagyok és várom a Mennyegzői lakomát Vele. Egy megszentelődési folyamaton -változáson- megyek keresztül és ez sok buktatóval jár, de felkelek Vele és megyek tovább.
Nem kell velem egyetérteni.  :06:

Szeretettel: GLD46  :05: 

Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: maria - 2008 Augusztus 22, 23:59:47
GLD írta: Bizonyára elkerülte a figyelmed, ez a pár mondat, amivel valójában érveltem.

Idézetet írta: GLD46 - Tegnap - 23:28:18

Az Úr Jézus azt mondta:
"Az én Atyámnak házában sok lakóhely van,...elmegyek, hogy helyet készítsek néktek. És ha majd elmegyek és helyetkészítek nektek,ismét eljövök és magamhoz veszlek titeket..."

Ha Jézus visszajön erre a földre, akkor azt mindenki látni fogja. Ő előtte minden ember egyforma, és Ő senkivel sem tesz kivételt! ...
...Pedig azután világosan leírja a Biblia, hogy a pokolból senki nem jöhet vissza.


GLD 46! Nem, nem kerülte el a figyelmem, ahogy most sem, csak éppen nem értem most sem, hogy ezt mire írtad.  Köszi ha kifejted.
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: Antee - 2008 Augusztus 23, 00:22:42
Remélem tesók nem akartok veszekedni... :2knuppel:

Emlékezzetek: Keresztyén közösség! :119:
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: maria - 2008 Augusztus 23, 06:41:52
Anti! Az én részemről teljesmértékben ki van zárva! GLD szeretné megcáfolni Calhicum beírását, és én pedig a kérdésemre választ kapni, ami eddig nem történt meg. Ezt veszekedésnek kellene nevezni? Ugye nem?

Én mindenképpen erre szeretnék válszat kapni, de eddig nem kaptam: A sírás rívás, fogcsikorgatás, gyötrődés miről szól? A biblia így határozza meg a pokolban lévő állapotot. Kár szépíteni és ellenemenni, ez akkor is benne van.

GLD írta: és ha sok minden biblikusan sántít, akkor az már nem a tiszta evangélium.

Szerinted van tiszta Evangélium? Akkor miért nem egyezünk mi keresztények a tanainkban?

Kedves GLD! Nálam nincs a kizárólagos igazság, ami a tiszta Evangélium! Ezmiatt mindig lesznek a keresztények között ellentétek.

Ha a pokol nem olyan borzasztó hely, akkor miért ment meg Isten embereket, hogy ne kerüljenek oda?
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: Magda - 2008 Augusztus 23, 06:43:59
Szia, szia, szia.

van tej, és van kemény eledel, és közben van pempő.

Én mind a három állagát szeretem.

Érdekes, hogy az idős ember újra pempőre szorul  :igen:
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: maria - 2008 Augusztus 23, 06:46:57
Magda, hogy így mondod korán reggel, máris megéheztem. De mit is kell egyek?  :hehe:
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: Magda - 2008 Augusztus 23, 07:06:18
Magda, hogy így mondod korán reggel, máris megéheztem. De mit is kell egyek?  :hehe:

:019:   :nyaloka:     :005:     :041:     :086:     :104:

    :019:       :016:

        :Jezus04:
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: maria - 2008 Augusztus 23, 07:14:30
 :2funny: Ez igen bő választék. Most aztán dúskálhatok benne.
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: ermaha - 2008 Augusztus 23, 07:22:20
Egy kis emlékezteő,vagy aki nem hallotta és látta annak újdonság,valamikor kölcsön adtam igy nem tudom nektek beszkeneltetni a gyerekkel.
 Mogadiszui repülőtér/ közelében/Afrikában van/ felett,már jó pár éve,egyszer volt egy hatalmas homok vihar!!!.
Isten megengedte,hogy a homok vihar szemcséiből,Krisztus arcképe az égben kiábrázolodjon.Nagy sirás és
jajgatás volt az emberekben,holtak támadtak fel ennek hatására ,emberek főldre borulva tértek meg,sok beteg meggyógyult,a homok viharban kirajzolodott Krisztus képét,még ma is őrzőm,de az ujságcikket kölcsön adtam/fénymásolatát/-és az az idős keresztény aki elvitte nem hozta vissza,sajnos egy volt belőle.
Tehát én is azt mondom,amit GLD Krisztus eleven testben egyszer fog visszatérni,az irások szerint,olyan elképzelhető,hogy az embernek szelleme elragadtatik és találkozik vele,vagy meghal és vissszaküldik a testébe/saját tapasztalt/,de élő és eleven ember nem láthatja őt soha tőbbé,mint embert.Csakis mint Istent.
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: maria - 2008 Augusztus 23, 07:45:11
Ezt én is elfogadom és hitem szerint mindenki, hogy Jézus nem jön vissza többet emberként de megdicsőültként igen, amikor mindenki fogja látni, akárcsak a felső házban Tamásék. Semmi szükség rá, hogy emberként visszatérjen, hiszen elvégezte a Megváltást. Viszont elviheti bárki szellemét magához és visszaküldheti, sőt Maga Jézus is megjelenhet bárkinek, - lásd Saulus a damaszkuszi úton, akinek csak Ő akarja. Ez Biblikus!

A pokol nem lehet ilyen borzasztó hely, mint amit betett Calhicum? csakmert a Biblia nem írja le részletében, hogy milyen állapot van ott? Én mellesleg eltudom képzelni, de szerintem mindannyiunk képzeletét felülmúlja ami ott van. A gonosz démonok ne gyötörnék az ottlévőket szabadon ahogyan azt ők akarják? Van ott korláta a gonosznak? Hát... Azt pedig minden jajj szó nélkül elviselik az ott élők? Akkor minek a fogcsikorgatás? Minek a gazdag ember gyötrelme, amit leír? Jézus szenvedését, ostornyomainak állapotát sem írja le a Biblia részletesen így akkor csak arról beszéljünk, hogy - hát csak egy kis vércsepp csordult le a lándzsadöféstől az oldaláról, mert azt látjuk a szobrokon? Jézus valószínű nem úgy nézett csupán ki. 
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: Magda - 2008 Augusztus 23, 08:07:49
Én pedig hiszem és vallom, hogy az Úr előszőr vissza fog jönni az ővéiért - a TESTÉNEK tagjaiért - ekkor csak azok látják ŐT akik úgy fogadták el a MEGVÁLTÁST, ahogy azt az ÖRÖKKÉVALÓ elrendelte.

Ekkor bizony nem látja meg minden szem, mint ahogy a FELTÁMADÁST követően sem látta ŐT minden szem.

Aztán amikor LÁTHATÓAN VISSZAJÖN akkor azok is láthatják akik most farizeusok, vagy szadóceusok a keresztény közösségekben.

Ha joga volt a gazdának az utolsó szőlőmunkásnak annyi bért adni, mint az elsőknek, akkor a TEREMTŐ ISTENNEK mihez ne lenne joga.

Nekünk pedig kenetünk van a SZENTTŐL, és ha bennem Ő valamire azt mondja ÁMEN ki vagyok én, hogy ebben kételkedjem, vagy felül bíráljam az


ÚR JÉZUS KRISZTUST

Ő elmondta, hogy eljön a SZENT SZELLEM és elvezet minden igazságra, mert nem minden igazság való mindenkinek.
Csecsemőnek tej még ha sok éve csecsemő is, akkor is csak a tej.

Az éretteknek pedig, akiknek a leghőbb vágya ISTEN IGAZSÁGÁNAK KERESÉSE, mert be akarják teljesíteni az IGÉT, mert ezt várja el tőlünk az ÖRÖKKÉVALÓ;
szóval az éretteknek való a kemény eledel, ettől a csecsemő megfullad.
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: Hilda - 2008 Augusztus 23, 09:29:35


Jézus Krisztus hatalmas, több mint  100 méter nagyságú arca jelent meg egy  homokviharban 1993 február 1-és a  Mogadisu-sivatag fölött, jelenti a  WEERLY WORLD NEWS c. amerikai lap  március 2-i száma.

Egy ismeretlen amerikai tengerészgyalogos  kapta le fényképezõgépével a látványt, melyet  amerikai katonák és szomáli polgári személyek ezrei  láttak. Egészen nem érthetõ okokból, az amerikai  hadvezetõség megtiltotta a katonáknak, hogy az  esetrõl a sajtónak beszéljenek, de szomáliai lapok  megírták, és a helybeli lakosságnak semmi kétsége  nincs az iránt, hogy amit láttak, az Jézus Krisztus  arca volt. A mohamedánok ugyanis Jézust mint  nagy prófétát tisztelik, és mindjárt felismerték.

Az esemény február I-én reggel kezdõdött,  mikor is heves szélvihar tört ki a Mogadisu fõtört és  a homokot kilenc kilométer szélességben az égig  kavarta. Miközben ez végbement, egy hatalmas  arc kezdett kialakulni a magasban. Perceken  belül a szemtanuk felismerték, hogy az arc nem  csupán ismerõs, de teljesen azonos Jézus  Krisztus hagyományos ábrázolásával, amint  az festményeken és szobrokon az egész világon  látható. A látvány annyira megdöbbentõ volt, hogy  harcedzett katonák sírni kezdtek és térdre borultak.

A 19 éves tengerészgyalogos, aki a jelenést  lefényképezte s kinek nevét nem hozták nyilvá­nosságra, így számolt be egy újságírónak:

"Nem vagyok a legvallásosabb fickó a  világon de felismerem Jézus Krisztust mikor  látom. És mikor az ember Jézus Krisztust látja,  akkor nem beszél vagy gondolkozik. Akkor térdre  esik és úgy imádkozik, mintha másnap már nem is  élne. És akkor elkezd sírni. "

A homokvihar alig öt percig tartott. Jézus  arca, mely mozdulatlanul lebegett a körülötte vadul  kavargó homok és porfelhõk között, eltûnt a széllel.  Azonban nem nyomtalanul. Jelentések  szerint, azóta több mint 200 csodás gyógyulás  történt a vidéken, köztük rákos és artritiszes bete­gek, sõt egy család szerint egyik halott rokonuk  feltámadt a temetésén.

Egyházi emberek és hittudósok még  keresik a látomásra a magyarázatot. Dr. Paul  Renet, a híres francia teológus, így nyilatkozott:

"Azt tudjuk már, hogy Jézus arcának egy  homokviharban való megjelenése csoda és üzenet  volt. Amit szeretnék tudni, az, hogy Isten miért adta  nekünk most ezt a csodát "

Egész Földünkön borzalmas gyilko­lás és a legszörnyûbb kegyetlenségek soro­zata folyik. Az emberiség teljesen kivet­kõzött emberi mivoltából. Ez nem csak Szomá­liában van így, hanem Boszniában és a volt  Jugoszlávia egyéb részeiben is. Az Egyesült  Nemzetek és a nagyhatalmak pedig tétlenül  tanácskoznak és vitatkoznak, miközben ártat­lanok tízezreit kínozzák és mészárolják halomra.

A Krisztus-arc, mely megjelent, szenvedõ volt és komor. A fenti képen mindenki láthatja ezt.  Azért volt szenvedõ és komor az Isten Fia,  mert nem azért szenvedett kínhalált a  kereszten, hogy még két évezreddel a  Megváltás után is ember embernek farkasa  legyen. Sõt: annál rosszabb. AZ EMBERI­SÉGNEK sürgõsen MEG KELL TÉRNIE!
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: ermaha - 2008 Augusztus 23, 09:59:39
Köszönöm Istennek,hogy volt valaki akinél meg volt ez a cikk.Valamikor nagy kincs volt ez a számomra,bizonyosság ami életem végéig kisérni fog.Köszönöm neked,hogy felraktad.Az Úr áldjon meg érte. :2smitten:
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: Serenus - 2008 Augusztus 23, 11:51:34
Kedves Testvéreim!
Mondjátok meg nekem,hogy helyes dolgok-e ezek? A szívünkben,a lelkünkben kéne hordoznunk a bizonyosságot,hitünknek onnan kellene gyökereznie. Vagy rosszul gondolom?
Akkor meg mi szükség van,mindenféle máshonnan eredeztetett "bizonyosságra"? Isten,Jézus és a Szent Szellem létezésének bizonyítékát magunkban kellene hordoznunk.
Vagy ezzel baj van? Ezért "szorulunk" mesékre,mindenféle irományokra,"városi legendákra"? Ha nem elég Isten Szava,legalább valóságos dolgokra támaszkodjunk,hagyatkozzunk.

Mária mondja: (nem pontos idézet) aki akar higyjen benne,aki nem az nem.
Azért ezt mégsem lehet ennyire lesarkítani,szerintem. És igen is: egy külső szemlélő számára némelyik dolog taszítóan hathat.
Kicsit utánanéz (mert mondjuk tényleg megérintette a dolog),megkapargat néhány dolgot,kiderül a turpisság,és máris ránksütik a bélyeget: a kereszténység is csak egy humbug.
Tudom,milliárdnyi hívőnk van,de adjunk-e esélyt (akárcsak egy emberen keresztül is) a gonosz előretörésének?
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: Magda - 2008 Augusztus 23, 12:21:54
Kedves Serenus, te elmondtad gondolatodat, és ez nagyon jó, de elmondhattad volna, ha nem látod itt azt amire reagálhattál?

Mi nem tudjuk egymást megtartani, ezt csak az ÖRÖKKÉVALÓ ISTEN tudja, mi csak megteremthetjük annak a lehetőségét, hogy mindenki bátran megnyilatkozhasson.
Minden ítélkező hangsúly ezt akadályozza, és minden elmondott gondolat, ami nem ítélettel fűszerezett, lehetőség arra, hogy annak akinek a szívében vannak dolgok felszínre jöjjön, mert ami a világosságra jön azt lehet csak kezelésbe venni, ha kéri Istent, hogy tisztítsa meg attól.

Az ítélkezéstől is csak akkor tisztít meg engem, ha ezt kérem.

Az ítélkezés sem jöhet felszínre, ha nincsenek kétséges dolgok a témák között.

Nem gondolom, hogy attól való félelmünkben nem szabad beszélni dolgokról, mert mit szól a világ ahhoz.

A világ megmutatta, hogy PÜNKÖSD napja, hogy megosztotta az embereket.

Ez nem a mi gondunk, az viszont igen, hogy mi egyen-egyenként hogyan haladunk a tejnek eledelétől a kemény eledel felé.

Még sok hozzászólásodat szeretném olvasni, amikor kinyilvánítod, hogy arról te hogyan gondolkodsz.

 :2smitten:

Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: ermaha - 2008 Augusztus 23, 12:25:33
Serenus írta: Kedves Testvéreim!
Mondjátok meg nekem,hogy helyes dolgok-e ezek? A szívünkben,a lelkünkben kéne hordoznunk a bizonyosságot,hitünknek onnan kellene gyökereznie. Vagy rosszul gondolom?
Akkor meg mi szükség van,mindenféle máshonnan eredeztetett "bizonyosságra"?


Kedves Serenus,te tőbbes számban irtad a választ,én viszont neked címezem,nem tudod mi az a bizonyosság
és válaszoltál,ahelyett hogy kérdeztél volna,itélkeztél,holott nem is tudod miről van szó.Egy bizonyosság ami életre szól és ami elkisér valakit élete végéig,az rettenetes dolog.Szivből kivánom neked segitsen Isten neked,hogy bocsánatot kérjél tőle.Azt hogy miről van szó nem irom le,de annyit hozzáteszek,hogy 3 kisgyerek szőrnyű tragédiáját itélted meg,és azt,hogy ebben a tragédiában egyedűl és a világnak kiszolgáltatva maradtak.
És azok a tragédiák,egy életre szerencsétlenné tettek 4 embert,akik közül már 1 nem él.És olyan mély sérüléseket okoztak,hogy Krisztusnak 18 év  is kevés volt a sebeket begyógyitani.Nézz bele a szivedbe és a lelkedbe,milyen bizonyosság van benne,Krisztusi-e!!!

Az Úr áldása legyen rajtad és adjon neked jobb belátást mindenekbe!!! :ima02:
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: ermaha - 2008 Augusztus 23, 12:30:37
Valamikor a cikkhez egy fényképfelvétel is volt,és a felvétel és nem a cikk volt a kincs.
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: maria - 2008 Augusztus 23, 12:44:01
Serenus írta: Mária mondja: (nem pontos idézet) aki akar higyjen benne,aki nem az nem.
Azért ezt mégsem lehet ennyire lesarkítani,szerintem.


Én nem nevezném lesarkításnak, hanem senkit nem kényszeríthetek, kényszeríthetsz hogy higgyjen vagy ne higgyen. Ennyi szabadság mán legyen bárkinek. Meggyőzni sem kell senkit ezekről. Erről írtam. Isten Szelleme majd kijelenti az igazságot amikor annak ott lesz az ideje. Te sem tudod a teljes igazságot, ahogy én se. Én már jártam úgy, hogy úgy tudtam és kiderült évek múlva, hogy nem jó amit tudok, pedig eléggé meggyőző volt. Mi van ha te tévedsz vagy azok, akik ezeket állítják? Természetesen nem riogatni kell a pokollal az embereket, de nem árt tudni róla.

Szeretném tudatni veletek, hogy nézzetek körül a többi topicban is, ott is vannak ellenvélemények. Én mindössze azt nem kedvelem, hogy egyszerűen csak van ellenvélemény de Igei indok nincs hozzá, hogy miért nem ért vele egyet. Ezek az indokok nem juttatják előre a témát. Ezért reked be.

Mégcsak szeretetlenségnek sem nevezném azt, ha valaki nem ért egyet a másikkal, de a sértegető megjegyzéseket, írásokat igen.

Magda! A szívemből írtál.
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: Serenus - 2008 Augusztus 23, 12:52:25
Kedves ermaha Testvérem!

Nem ítélkeztem másról,mint amit olvastam. Mivel nagyon felkeltette az érdeklődésemet a cikk ezért rákerestem.
A Weerly Word News nevű újság nem létezik,ahogyan az említett francia világhírű teológusról sem lehet semmit és sehol találni.
Ezt a cikket az egész interneten csak egyetlen helyen találtam meg,ahonnan ide is be lett másolva. Sem magyar sem angol,sem egyéb nyelven.
A létező újság a Weekly Word News,ami ufókkal,idegen lényekkel,mutánsokkal és egyéb ilyen dolgokkal foglalkozik,talán a bulvár legalja.

Nem a Te bizonyosságodat vontam én kétségbe,hiszen ha nem írtál róla akkor nem is tehettem meg. Én a cikkben szereplő dolgokban kételkedtem,a fent említett kutakodás eredményeképpen.
Nagyon sajnálom,ha megbántottalak,de egy ilyen írásra továbbra sem tudok élő bizonyosságként tekinteni. Mégegyszer elmondom: a cikkre reagáltam,és nem személyes bizonyosságokat vontam kétségbe.
Nekem is van sajátom,annak alapján tértem meg.
A saját bizonyosságodat Te tudod,én csak azzal vitatkoztam volna,hogy egy ilyen írást hasznos-e annak tekinteni.

De akkor tanácsodhoz híven,most megyek,mélyen magamba szállok,és elgondolkodom,mert kár volt ismételten megszólalnom. De ha egyszer kétségeim vannak,néha válaszokat várok,de úgy látszik nem teszem helyesen.

Az Úr vigyázza a mai napodat is!
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: Serenus - 2008 Augusztus 23, 12:57:24
Serenus írta: Mária mondja: (nem pontos idézet) aki akar higyjen benne,aki nem az nem.
Azért ezt mégsem lehet ennyire lesarkítani,szerintem.


Én nem nevezném lesarkításnak, hanem senkit nem kényszeríthetek, kényszeríthetsz hogy higgyjen vagy ne higgyen. Ennyi szabadság mán legyen bárkinek. Meggyőzni sem kell senkit ezekről. Erről írtam. Isten Szelleme majd kijelenti az igazságot amikor annak ott lesz az ideje. Te sem tudod a teljes igazságot, ahogy én se. Én már jártam úgy, hogy úgy tudtam és kiderült évek múlva, hogy nem jó amit tudok, pedig eléggé meggyőző volt. Mi van ha te tévedsz vagy azok, akik ezeket állítják? Természetesen nem riogatni kell a pokollal az embereket, de nem árt tudni róla.

Szeretném tudatni veletek, hogy nézzetek körül a többi topicban is, ott is vannak ellenvélemények. Én mindössze azt nem kedvelem, hogy egyszerűen csak van ellenvélemény de Igei indok nincs hozzá, hogy miért nem ért vele egyet. Ezek az indokok nem juttatják előre a témát. Ezért reked be.

Mégcsak szeretetlenségnek sem nevezném azt, ha valaki nem ért egyet a másikkal, de a sértegető megjegyzéseket, írásokat igen.

Magda! A szívemből írtál.


Kedves Mária Testvérem!

Igazad van,nem kényszer sem egyik,sem másik. Legyen ennyi szabadsága,persze,ez természetes.
Én egy kérdést tettem fel,sértegetési szándék nélkül,az előző postban leírtak miatt. És nem Igei szempontból boncolgattam,elnézést érte.
Ha a kérdés sértő és felforgató volt,akkor bocsásson meg az Úr,és Ti is érte,tényleg kár volt boncolgatni.

Áldás legyen rajtatok minden pillanatban.


Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: Magda - 2008 Augusztus 23, 13:09:33
Azt gondolom nagyon jó, ha a forró levest kóstolva megégeti a szám.

Legközelebb megfújom.

Azt meg külön köszönöm Serénus, hogy utánna néztél, mert mivel sok hiányosságom mellett a nyelv ismeret is hiányzik én nem tudtam megtenni.

Nem kell azért visszavonulót fújni, mert az első lépések gyakorlásánál térdre estem, így vagyunk TEREMTVE, és egymás által csiszolódunk.

Annyira tudjuk a viselkedésben, hogy a másik mit vár el, legalább itt azt hozzuk ki ami a szívünkben van, csak attól tisztulhatunk.

Kedves Ermeha a rézkígyó is kincs volt aztán összetörték, így léphetett helyére a valódi kincs, AKIRE tényleg felnézhetünk.

 :2smitten:
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: ermaha - 2008 Augusztus 23, 13:18:45
Magyaroszágon 2 újságban jelent meg a cikk,de a nevére nem emlékszem.Márciusi szám volt,valami nemzeti újság volt az egyik.
Kedves Magda nem hiszem,hogy Krisztust valaha rézkigyónak tekintettem volna,sajnálom,ha igy gondolkodsz,semmi köze sincs a rézkigyónak hozzá.És ahhoz sem,hogy ezt a csodát Isten az emberiségnek
szánta és annak aki látni akarta.   üdv.
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: Magda - 2008 Augusztus 23, 13:33:34
 :D


Jn 3,14 És a miképen felemelte Mózes a kígyót a pusztában, akképen kell az ember Fiának felemeltetnie


 :D
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: maria - 2008 Augusztus 23, 13:48:14
Most azt kérem tőletek, olvassátok vissza magatokat.  :hehe: Úgy elmentetek egymás mellett mint a pinty, vagy én mellettetek?  :hehe:

Nos mennem kell, mert Sáriba és Jászkarajenőre megyünk és az még igen messze van Siófoktól. Ha netán valaki ott lakik, akkor szívesen találkozom vele. Az utcán megtaláltok ha jöttök a hang írányába.  :110:  :2funny:
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: Évus - 2008 Augusztus 23, 13:52:45
Nos ez a téma szerintem eljutott addig a pontig, ahol kölcsönös megbántódások kezdenek kialakulni, a Sátán ilyenkor örül és dörzsöli a tenyerét. Sikerült megosztania minket, és ebben ő nagyon jó. Pedig akkor vagyunk erősek ha együtt maradunk és összetartunk. Tudjátok a farkas is így vadászik, elválaszt néhány juhot a nyájtól és akkor azok szabad prédák, mert egyedül gyengébbek.
Tudomásul kell vennünk, hogy különbözőképpen látjuk a dolgokat mindenben és ez így is lesz mindaddig míg színről-színre nem látunk. Ugyanakkor tagadjuk meg, és álljunk ellent minden olyan kezdeményezésnek ami a szétszakítást munkálja.
Mit gondoltok milyen erős lenne a keresztény világ ha nem lenne megosztott? Félelmetesen erős és ellenállhatatlan, de az ördög sokkal szorgalmasabb mint szeretnénk, ő sokkal hamarabb jön ide mint bármelyikünk, és próbálkozik.
Igenis beszéljünk meg mindent, és tisztázzuk ki mit és hogyan lát. Mindezt szeretetben és bölcsességben. Ne engedjétek át magatokat semmilyen haragnak és sértődöttségnek, mert ez az ami a megkötözés kezdete. És ez az élet egész területén így van, sokkal kevesebb támadási pontot hagytok magatokon, ha nem engeditek magatokban a harag kialakulását.
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: Antee - 2008 Augusztus 23, 17:01:31
Kedves Tesók!

Több felekezetből vagyunk ezen a fórumon. Sajnos ebben a topicban kirajzolódtak az ellentétek, ami önmagában nem volna baj,
csak hogy mindenki saját magát tekinti a filadelfiai gyülekezetnek. Úgy is mondhatnám, hogy a saját bizonyságok és hitbeli megélések, átélések, esetleges karizmatikus és nem karizmatikus szélsőségek által ki-ki valamelyik csoporttal tart, és a másik csoportot lehurrogja.

Csakhogy vigyázni kell, mert nem csak karizmatikusságban létezik szélsőség, hanem a nem karizmatikusoknál is!

Már közel jár ahhoz a topic, hogy lezárásra kerüljön. Úgy is mondhatnám, hogy az 5-ös szinten a 4-est elérte.
Legyetek szeretetben. Mindenki előbb gondolkozzon, mielőtt leír valamit. Első indulatból senki se írjon.
Legyen a józanság lelke velünk!
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: Hilda - 2008 Augusztus 23, 17:07:01
HÚÚÚ! Ez nem semmi, egy cikk ekkora vihart kavarjon! Persze, mivel 15 évvel ezelőtt történt érthető, hogy nem lehet találni róla sok mindent. Akkor is hittem, és emlékszem több újság is cikkezett róla, képet is közöltek.
Az említett oldal valóban a nemzeti újság cikkéből idézett, és keresztény szempontból abszolút helytálló! Semmi hitetés, vagy eretnekség nincs benne! Lehet benne hinni, vagy kételkedni, és emiatt direkt nem fűztem hozzá semmit.Talán nem kellene ilyen dolgok miatt hajba kapni!  :059:
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: Colhicum - 2008 Augusztus 23, 17:44:10
Testvérek!

Nem gondoltam volna, hogy ennyire megosztó lesz ez a topic. (Kicsit erősnek tartom a „zagyvaság” és a „leépítő” minősítést!)

A bizonyságok lefordítására az Úr indított minket. Már teremtek gyümölcsöt a közösségünkben és a körül is. Nem látom be, miért ne történhetnének csodák ma, akárcsak, az első Pünkösd idején, hiszen a Szentlélek ugyanúgy működik, mint akkor. Egy-egy megtérés is csoda, ami ugyancsak a Szentlélek működésének gyümölcse. Nem látom be, miért ne történhetnének ma is elragadtatások, ahogyan az a 2Kor 12,2-4-ben meg van írva.

S hogy Jézus csak az egész emberiségnek fog megjelenni? Ő a csodák Istene, s megtehet bármit. Megteheti, hogy csak egyeseknek jelenik meg, mielőtt visszatér a földre. Nagy csodálkozásomra kb. 7-8 évvel ezelőtt az MTV híradója adott hírt arról, hogy egy USA-beli férfi a római Szt. Péter Bazilikában készített fényképeit otthon előhívta, kinagyította, s az egyiken három fénylő alakot látott, meggyőződése szerint Jézust két angyalával. A képen valóban tökéletesen ki volt vehető a három alak. A férfi azt mondta sugárzó arccal, hogy számára, mint utolsó stádiumban lévő rákos embernek, csodálatos üzenet ez Jézustól, s most már reménykedőn, boldogan hal meg. Akkor sem kételkedtem, és most sem kételkedem benne, hogy valóban Jézus volt azon a képen két angyallal. És ki tudja megcáfolni? Ebben az esetben is csak egyetlen embernek jelent meg Jézus, és nem is közvetlenül, csupán a fényképen. A képet pedig nagyon sokan láthatták kommunikációs eszközökön keresztül, de mégsem az egész emberiség. Egyébként meg – ahogy Mária is írta -, Pálnak is megjelent Jézus, neki egymagának a damaszkuszi úton.

A középkorra kár hivatkozni, mert akkor még valóban hitt az emberek többsége. Nem véletlen, hogy akkor születtek a legcsodálatosabb alkotások az építészetben, festészetben, szobrászatban, zenében – Isten dicsőségére. A „sötét” jelzőt éppen az ún. felvilágosodás korában kapta, ami ugye nem volt más, mint a sátán diadala azáltal, hogy az ember az észt, és ezáltal önmagát helyezte a teremtés csúcsára. A középkorban is voltak csodák. Gondoljunk csak Assisi Szent Ferencre, aki hordozta a testén Jézus stigmáit, vagy – amiről kevesebben tudnak – az orvietói dóm története. Az 1260-as évek elején egy cseh pap Szt. Péter sírjánál kérte, hogy erősödjön meg a hite, mert nem tudta elképzelni, hogy az ostya a megszentelés után Jézus testévé lényegül át. Hazafelé megállt misézni, és látta, hogy az átváltoztatott ostyából vér csöpög az oltárterítőre. A terítőnek építették Orvieto dómját.

A pokolból valóban nincs visszatérés, de csak a halál után. És nincs átjárás pokol és menny között. Ez biblikus.

A bizonyságok pedig arra valók, hogy hitünket erősítsék. Nem kötelező elfogadni az abban leírtakat, de nem kell személyeskedni, és – keresztény mentalitással össze nem férő módon – ítélkezni.

Szeretettel: Colhicum
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: Magda - 2008 Augusztus 23, 18:41:46
Colhikum ez már kicsit sok.
Te a mária jelenéseket is tiszta szellemiséghez sorolod?

Mert az utolsó időkben sok jelenés lesz, aztán Pál elragadtatását, és István látomását mint alátámasztást ide hozni, kicsit meredek, akkor amikor az Úr Jézus Krisztus maga hívta fel a figyelmünket, hogy miknek ne higyjünk.

Nagyon jó, ha megosztja az embereket ez, mert ha ezekre térnek meg az emberek, akkor hová térnek?

A MEGVÁLTÁS elfogadása nélkül nincs megtérés.
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: Serenus - 2008 Augusztus 23, 18:50:03
HÚÚÚ! Ez nem semmi, egy cikk ekkora vihart kavarjon! Persze, mivel 15 évvel ezelőtt történt érthető, hogy nem lehet találni róla sok mindent. Akkor is hittem, és emlékszem több újság is cikkezett róla, képet is közöltek.
Az említett oldal valóban a nemzeti újság cikkéből idézett, és keresztény szempontból abszolút helytálló! Semmi hitetés, vagy eretnekség nincs benne! Lehet benne hinni, vagy kételkedni, és emiatt direkt nem fűztem hozzá semmit.Talán nem kellene ilyen dolgok miatt hajba kapni!  :059:

Jézus Krisztus 2000 éve élt,és mégis meglehetősen sokmindent lehet róla találni....

(részemről nem volt hajbakapás,csak kerestem a témát,vagy a forrást,és sehol nem találtam semmilyen nyelven utalást rá,még keresztény oldalakon,közösségekben sem...illetve a cikkben említett francia világhírű teológusnak sincsen nyoma..peig még magamat is megtalálom,ha akarom,holott sem francia,sem világhírű nem vagyok,teológus meg végképpen nem)

Áldás,békesség.  :063:
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: erdei - 2008 Augusztus 23, 20:49:27
Sziasztok!

Honnan lehet azt tudni, hogy az a valaki az akire gondolunk, ha soha nem láttuk, soha nem hallotuk, és még csak nem is hiszünk a létezésében, vagy a volt létezésében./már mint az ami. fotos katona gyerek/  Honnan tudhatjuk, példáúl mi? Akik legalább abban hiszünk, hogy volt és van. :06:

Sziasztok
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: Hilda - 2008 Augusztus 23, 21:08:01
Nem feltétlenül az adott esetben, de azért van olyan, hogy függetlenül a megtapasztalható dolgoktól tudunk valamit.A szívünk legmélyéből, biztosan tudunk valamit. Ahogy Péternek is kijelentette az Atya ki Jézus. Véleményem szerint ezen a kijelentéssel kell hogy kezdődjön minden keresztény ember megtérése. Csak a látható, és tapintható, esetleg megtanulható dolgok nem hozhatnak létre élő hitet.
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: Magda - 2008 Augusztus 23, 21:12:02
 :D

Azt gondolom már rég nem a címmel kapcsolódó a téma.

Nekem pl volt egy túlvilági élményem akkor amikor még nem hittem a túlvilágban, de erről nem igazán írnék.
Ha valakivel személyesen beszélgetek, akkor is meggondolom, hogy erről vele beszélek e, de sokat segített abban, hogy valóban ISTEN útján járjak, sőt most már tudom, hogy azért kaptam, mert nagyon sok próbán kell átmennem, és kezdetben ez biztosít arról, hogy helyes úton vagyok.
20 év együtt járás után, erre már nagyon ritkán kerül sor, csak, ha nagyon furcsa dolgok történnek körülöttem, akkor erősít meg.

Ennek ellenére előfordul, hogy nagyon nagy a nyomás, és akkor kiáltanom kell az Úrhoz.

Ezt azért írtam, mert sok szót használunk megszokásból, és azt sem tudjuk, hogy azt az ÖRÖKKÉVALÓ hogy gondolja.

Még egymást sem értjük meg, ha mást-mást gondolunk uannak a szónak a használatakor.

Szóval a hitnek sok értelme van és akkor még a hiszékenységet nem is említettem.

Biztos másnak is van hozzáfűzni valója.
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: ermaha - 2008 Augusztus 23, 21:53:01
www.mennyeihir.hu  oldalon megtekinthető a hét fiatal tanubizonysága a pokolról és a mennyországról. :2smitten:
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: GLD46 - 2008 Augusztus 23, 23:18:07

Én mindenképpen erre szeretnék válszat kapni, de eddig nem kaptam: A sírás rívás, fogcsikorgatás, gyötrődés miről szól? A biblia így határozza meg a pokolban lévő állapotot. Kár szépíteni és ellenemenni, ez akkor is benne van.

Ha a pokol nem olyan borzasztó hely, akkor miért ment meg Isten embereket, hogy ne kerüljenek oda?

Kedves Mária!

Nem emlékszem, hogy bármelyik hozzászólásomban szépítettem volna, a pokoli kínokat, vagy hogy a pokol nem borzasztó hely.Azt viszont írtam, "hogy amit nekünk a pokolról és a mennyországról tudnunk kell, Isten azt mind leíratta a Bibliában." Tehát a sírás, rívás fogcsikorgatás, gyötrődés is le van írva, és ezt sem cáfoltam sehol.


Kedves Testvérek!


"Jézus Krisztus hatalmas, több mint  100 méter nagyságú arca jelent meg egy  homokviharban 1993 február 1-és a  Mogadisu-sivatag fölött, jelenti a  WEERLY WORLD NEWS c. amerikai lap  március 2-i száma."

"S hogy Jézus csak az egész emberiségnek fog megjelenni? Ő a csodák Istene, s megtehet bármit. Megteheti, hogy csak egyeseknek jelenik meg, mielőtt visszatér a földre. Nagy csodálkozásomra kb. 7-8 évvel ezelőtt az MTV híradója adott hírt arról, hogy egy USA-beli férfi a római Szt. Péter Bazilikában készített fényképeit otthon előhívta, kinagyította, s az egyiken három fénylő alakot látott, meggyőződése szerint Jézust két angyalával.
"

...és a többi tanubizonyságokat, mindenkinek jogában áll hinni, vagy nem hinni.

Minden esetre én a Bibliában leírtakhoz tartom magam, és ezzel a témát részemről lezártam.

Harag nélkül Anti. :05:

Károli ford. Máté 24. Krisztus visszajöveteléről és a világ végéről. Intés vigyázásra.

Ha valaki azt mondja akkor, néktek: Ímé, itt a Krisztus, vagy amott, : ne higyjétek.

Mert hamis Krisztusok és hamis próféták támadnak,és nagy jeleket, és csodákat tesznek, annyira, hogy elhitessék még a választottakat is.

Ímé eleve megmondattam néktek

Azért, ha azt mondják majd néktek: Ímé a pusztában van, ne menjetek ki. Ímé a belső szobákban van, ne higyjetek.

Mert miképpen a villámlás napkeletről támad,és ellátszik egész napnyugtáig, úgy lesz az embre fiának is eljövetele.

Máté 24.23-27

Szeretettel: GLD46  :2smitten:


Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: whiteattil - 2008 Augusztus 24, 00:30:59
Én a magam részéről nem tudom teljesen a magamévá tenni ezeket a dolgokat. Aki feltétel nélkül hiszi ezeket a látomásokat, vagy bizonyságokat, szíve rajta... Attól még tudom szeretni mint testvéremet az Úrban. Egyéb dolgokban szabadság... ugye? :2smitten:

Én a "1Thessz 5,21
de mindent vizsgáljatok meg: a jót tartsátok meg"  híve vagyok. Jézus ezt mondja a Máté 25,41-ben: "Akkor szól a bal keze felől állókhoz is: Menjetek előlem, átkozottak, az ördögnek és angyalainak  elkészített örök tűzre"A gadarai megszállottból a démonok könyörögtek, hogy ne küldje őket az alvilágba, hanem hadd menjenek a disznókba.
Lk 8,30
Jézus erre megkérdezte tőle: "Mi a neved?" Az így felelt: "Légió!" - mert sok ördög költözött bele.
 Lk 8,31Ezek nagyon kérték őt, ne parancsolja őket vissza az alvilágba.
 Lk 8,32
Ott a hegyen legelészett egy nagy disznónyáj; azt kérték tehát a gonosz lelkek, engedje meg, hogy azokba mehessenek. Ő pedig megengedte nekik  
Nekem ebből úgy tűnik,hogy a démonok nagyonis szenvednek a pokolban, nem pedig jól érzik magukat, mint ahogy ezekből a látomásokból kiderült. A Sátán még nincs a pokolban. különben nem lenne ennyi rosszaság a Földön. Nem is a pokol ura: Jel 20,10
Az ördög pedig, aki megtévesztette őket, a tüzes és kénes tóba vettetett, ahol a fenevad és a hamis próféta is van, és gyötrődnek éjjel és nappal örökkön-örökké.  Tehát a pokol az örök szenvedés helye. Mindenkinek aki ott van, nemcsak a bűnös embereknek. A démonok, tisztátalan lelkek is szenvednek, nem kínozzák a lelkeket. Ezt a Biblia az előbbbbi igékben egyértelművé teszi.

A másik dolog ami nekem szöget üt a fejembe: Milyen evangélium az, ami azt hirdeti, hogy térj meg Istenhez, különben... ez és ez a horrorisztikus dolog lesz veled az örökkévalóságban. Ez nem igazi megtérés, nem szeretetből van. Nem is megtérés, ez egy érdekből való cselekvés, vagy félelem, vagy nem tudom micsoda.. Ez hasonló dolog, mint a jólét és bővölködés "evangéliuma". Hogy válaszd Jézust és gazdag és egészséges leszel. Ez nem szeretet, ezek érdekből való dolgok. Hasonló, mikor a 3 éves kisfiamnak mondom, hogy fogadj szót, mert nem kapsz csokit. Nem azért fogad szót, mert annyira szeretné azt amit én akarok, hogy hogy viselkedjen. Viszont amit ma is csinált, hogy teljesen spontán csak odajött és azt mondta: ölelj meg apa! Hát az az igazi kapcsolat! Isten is valami ilyesmit vár tőlünk.
Biztos hogy hatalmas szenvedés van a pokolban, és ezt csak azok kerülhetik el akik szeretetből elfogadják azt amit Jézus értünk tett. Ő megjárta a földi poklot, bűntelenül. Neki mindenhez joga van, az övé minden a világon. És csak hálát adhatunk neki, hogy elkerülhetjük a borzalmakat.
De szerintem inkább erre a szeretetre kell felhívni az emberek figyelmét, mint arra, hogy mi lesz, ha nem Jézust választják. A mennyet kell hirdetni nem a poklot. Persze elindulhat így is szeretetteljes kapcsolat Isten és ember között, ha azzal kezdi valaki az Úrral való kapcsolatát, hogy félelme van a pokoltól...
Mikor Bonnke Temesváron szolgált egy stadionnyi ember volt jelen. Hatalmas jelek és csodák történtek, csodálatos gyógyulások, meg is tért több mint 1000 ember. A friss megtérőket különböző gyülekezetekbe irányították. Rá egy évre kevesebb, mint 10-en maradtak meg kereszténynek!! Ez az érdekből való "megtérés". (Ezt egy lekipásztortól hallottam, aki pár hónapja a gyülekezetünkben szolgált, erdélyi kapcsolatai is vannak.)
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: Magda - 2008 Augusztus 24, 00:57:05
Kedves Edit meg szeretném kérdezni, hogy Joel prófétánál írt, utolsú idők próféciáit hogyan érted?
 :063:
Kedves Whiteattil azért nem szabad elfelejteni, hogy Pál igazán szívből és hitből hírdetett, és még is élete végén milyen eredményről számol be.
 :063:
Aztán ha mi a láthatókra nézünk, akkor mi sem a hit emberei vagyunk.
 :063:

Pál hozzátette az ÍRÁSOK SZERINT mi pedig sokszor olyanokat mondunk tényen amit csak elképzelünk, jobb esetben gondolunk, pedig az Úr olyanokat is kirekeszt a mennyekországából, akik az Ő NEVÉBEN tettek hatalmas dolgokat.
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: erdei - 2008 Augusztus 24, 08:10:05
Sziasztok!

Igazándiból miért gondol mindenki "csak" úgy a pokolra/hadesz/ mint egy helyre? Hiszen Ő egy nagy hatalmú angyal is.
A második halált, mért keverjük az elsővel? Hiszen "csak" a második halálnál mondja,hogy vettetnek a kénkőves égő tóba, ami a Sátánnak és az ő angyalainak készült.
A harmadik, hogy a feltámadáskor, nem a halálból és a pokolból is jönnek ki a halottak? Így a pokol nem lehet, végleges hely a halotaknak. :118:
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: maria - 2008 Augusztus 24, 09:01:10
GLD Írta: Kedves Mária!

Nem emlékszem, hogy bármelyik hozzászólásomban szépítettem volna, a pokoli kínokat, vagy hogy a pokol nem borzasztó hely.Azt viszont írtam, "hogy amit nekünk a pokolról és a mennyországról tudnunk kell, Isten azt mind leíratta a Bibliában." Tehát a sírás, rívás fogcsikorgatás, gyötrődés is le van írva, és ezt sem cáfoltam sehol.


Nos, akkor miért váltott ki belőled ekkora ellenszenvet az, amit Calhicum betett bizonyságot? Eléggé fogcsikorgató nem? Én úgy gondolom, talán azt kellene reagálni, hogy Uram, ha ez valóban így van, akkor használj abban, hogy mégtöbb embert megnyerjek Neked! Ellenben ha nem igaz, akkor jelentsd ki azoknak, akik hazug bizonyságot tettek!

Ha valaki azt mondja akkor, néktek: Ímé, itt a Krisztus, vagy amott, : ne higyjétek.Mert hamis Krisztusok és hamis próféták támadnak,és nagy jeleket, és csodákat tesznek, annyira, hogy elhitessék még a választottakat is. Ímé eleve megmondattam néktek Azért, ha azt mondják majd néktek: Ímé a pusztában van, ne menjetek ki. Ímé a belső szobákban van, ne higyjetek.Mert miképpen a villámlás napkeletről támad,és ellátszik egész napnyugtáig, úgy lesz az embre fiának is eljövetele. Máté 24.23-27

Erre máris felhozok Igei ellenvéleményt. Nagyon vigyázni kell arra, hogy ne higgyétek, hogy minden hamis ahol Jézus megjelenik. Nem is olyan sok idő elteltével, hogy Jézus ezt mondta, megjelent az emmausi úton két férfinak, akik nem ismerték Őt föl. Sőt, nem hittek nekik. Majd ismét rövidesen a damaszkuszi úton Pálnak, amit nem látott mindenki. Jánosnak is megjelent az Úr amit más szintén nem látott. Hát a körülöttü élők szintén ilyen vegyesen fogadták ezeket a csodákat mint itt a fórumon mi. Ez nem jelenti azt, hogy az én véleményem az, hogy nem kell megvizsgálni. Sőt! Éppen ezért írtam, hogy kérni kell ebben az esetben Isten segítségét és nem azonnal elhinni mindent. Jézus nem jelenhet meg valakinek? Nekem is megjelent az Úr, de nem hinném, hogy megosztanám nyilvánosan ahogy Magda sem a pokoli élményét. Valószínű ő is azért nem teszi, mert nem igen hinnék el és nem is sok értelme lenne, - talán, de ő jobban tudja az indokot.

-Mindenkinek! Az is biztos, hogy nem szerencsés úgy evangélizálni, hogy riogatjuk pokollal az embereket, de nem tartom haszontalannak ha tudnak róla. Szerintetek vannak emberek akik nem tudnak a pokollétezéséről és annak kínjairól? Bennük is csak részszerint van az ismeret, de tudnak róla ahogy mi. Igét hozok föl arra, hogy Jézus maga tudatja a tanítványokkal, hogy mi lesz azokkal, akik nem fogadják el Őt!

Márk. 16,15 És monda nékik: Elmenvén e széles világra, hirdessétek az evangéliomot minden teremtésnek. Márk. 16,16 Aki hiszen és megkeresztelkedik, üdvezül; aki pedig nem hiszen, elkárhozik.

Ezt még a világi ember is tudja mit jelent, elkárhozni. Én a jehovistákon kívül nem hallottam, hogy a keresztények úgy hírdetik az evangéliumot, hogy a pokol szörnyűségével riogatják az embereket, az viszont nem árt ha tudja mi között kell választania.   Kérdésem: - Közöttünk van olyan, -most csak a magad nevében nyilatkozz- aki a pokol szörnyűségével téríti az embereket?
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: maria - 2008 Augusztus 24, 09:29:42
Csak a téma miatt teszem ide be. A dicsőség egyedül Istené!! Tegnap Sáriban voltunk ismét, -előtte való nap ott evangélizáltunk, sok új volt - mert volt bemerítés és tovább mentünk Jászkarajenőre. Sáriban a tóparton sok férfi volt kb 10-12, ott pinpongoztak. Döbbenet, hogy nők nem voltak velük. Tudtam, hogy Istennek ezzel is célja van. Nagyon hangosan szólt a világi zene, szinte már fülsüketítő. Alázatos szívvel, megkértem őket, hogy rövid időre lekapcsolnák -e, mert szeretnénk bemeríteni az embereket. Azonnal készségesen megtették. Figyelték mi történik. Azt viszont nem is selytették, hogy a szellemvilágban is zajlik valami. Isten munkálkodik a szívükben. Hatalmas jelenléttel látogatott meg bennünket az Úr. A pásztor elkezdte a bemerítési ceremóniát. Mikor vége lett, az egyik férfi megszólalt. -Megkérdezhetem, mi volt ez? -Igen,- válaszoltam és máris hírdettem neki az Igét, Jézust. Elmondtam nekik, hogy Jézus szereti őket és választási lehetőségük van! Tudjátok mi történt? Elkezdték mondani a maguk kis vallásos- tudatlan, de annál nagyszerűbb beszédükkel, hogy ők hisznek Istenben és Jézusban is. Előtte, mielőtt a bemerítés elkezdődött volna, élces megjegyést tett valaki közöttük. Mikor viszont befejeződött az alámerítés, a mag elkezdett csírázni a szívükben. Isten elvégezte a munkáját. Ezek a szívbe ültetett magok ki fognak kellni.

Jászkarajenőn már vártak bennünket. Döbbenet volt látni a 120 főnyi sokaságot. Ahogy a zene megszólalt, elkezdett esni az eső. Senkit nem érdekelt, -annyira éhesek voltak- majd elparancsoltuk imával az esőt és az el is állt. Egyre csak jöttek az emberek. Senkinek nem kellett a pokol kínjáról beszélni, ők tudták azt a szívükbe, hogy jobb ha az Urat választják. Amikor megtérésre hívtam előre őket, nem tudom honnan, de a tömegből azonnal előszaladtak a gyerekek. A szememnek alig akartam hinni. Ilyent soha nem láttam a szolgálatom alatt. A gyerekek bújtak ki a sorokból és az össze ott volt előttem. Hát kb. 60 kisgyerek. A felnőttek megszégyenültek ennek láttán és ők is előre jöttek. kb. 100 an. Fantasztikus az Úr munkája! Amikor befogadták Jézust, képzeljétek, mindenki tudta énekelni velünk a dalokat. Olyan öröm volt jelen. Leszállt ránk a menny dicsősége és betöltött minket. Isten dicsősége hatalmas erővel megnyilvánult közöttünk. Éhező szívűeket hagytunk ott. Imával hordozzátok őket. Isten elveszett népe megérdemli, hogy törődjünk velük. Hírdessétek az evangéliumot!
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: Magda - 2008 Augusztus 24, 10:11:32
Szia Mári pokoli :nem: élményt írtál velem kapcsolatban, hát ez messze nem így volt, mert akkor nem esett volna olyan rosszul, hogy visszaküldtek, csak zokogósírással tudtam beszámolni róla, addig amíg itt a földi létben nem kaptam meg a SZENT SZELLEM keresztséggel uazt.
Ez az én jelzésem.

Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: maria - 2008 Augusztus 24, 10:20:29
Magda, bocsánat ha a pokolba küldtelek,  :hehe: de nekem az jött le, amiért azt írtad, hogy: Nekem pl volt egy túlvilági élményem akkor amikor még nem hittem a túlvilágban, de erről nem igazán írnék. Ha valakivel személyesen beszélgetek, akkor is meggondolom, hogy erről vele beszélek e, de sokat segített abban, hogy valóban ISTEN útján járjak, sőt most már tudom, hogy azért kaptam, mert nagyon sok próbán kell átmennem, és kezdetben ez biztosít arról, hogy helyes úton vagyok

Elég riasztónak tűnik ez a túlvilági élményed, ahogy itt írsz róla, egyáltalán nem gondoltam, hogy ez mennyei volt, mivel csak most írsz róla, hogy mi esett rosszul. A mennyei élmények általában csodásak s nem ilyen riasztóak. Szóval bocsánat, hogy félreértettelek. Nézd el nekem. Storno.
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: Magda - 2008 Augusztus 24, 10:50:55
Elég riasztónak tűnik ez a túlvilági élményed, ahogy itt írsz róla, egyáltalán nem gondoltam, hogy ez mennyei volt, mivel csak most írsz róla, hogy mi esett rosszul. A mennyei élmények általában csodásak s nem ilyen riasztóak. Szóval bocsánat, hogy félreértettelek. Nézd el nekem. Storno.

Látod mennyire fontos, hogy mit is gondolunk mi valamiről.
Nekem az volt a borzalom, hogy vissza kellett jönni, az egyik itt leírtban szerepelt,vagy video felvételen hallottam, - már nem tudom - arra melékszem, hogy ha a MENNYBEN lehetne akkor nem akart volna visszajönni.

Bizony még utána 4 év telt el,1984-1988-ig hogy valóban megtalálni hagytam magam, mert nem én kerestem meg ŐT, én csak az embereknek akartam szolgálni, már 4 éves koromtól, 1943-tól.

Na ettől kell megtisztítson, hogy ahogy Ő AKARJA -  úgy, mint Mózest -, na akkor van még egy pár évem  :igen:
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: Hilda - 2008 Augusztus 24, 13:15:20
Ímé, én elbocsátlak titeket, mint juhokat a farkasok közé; legyetek azért okosak mint a kígyók, és szelídek mint a galambok.

Jézus szavai óvatosságra intenek bennünket. Ha hallunk róla, netán részesei vagyunk egy szokatlannak tűnő, csodába illő történésnek, természetesen vizsgáljuk meg az ige alapján, de semmiképpen ne alapozzuk ezekre a hívő életünket, hiszen a mi kősziklánk Jézus. Lehet hitet növelő bizonyság, vagy érdekesség, sok esetben trükk, vagy hazugság, de mi ne erre figyeljünk elsősorban, hanem az igére, és Isten Szellemére!

De mikor eljő amaz, az igazságnak Lelke, elvezérel majd titeket minden igazságra. Mert nem ő magától szól, hanem azokat szólja, a miket hall, és a bekövetkezendőket megjelenti néktek.

Szerintem nem kell túlzott jelentőséget tulajdonítani az ilyen eseményeknek, hacsak nem maga Jézus jelenik meg személyesen, és megbíz valami nagy feladattal. :2angel:
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: mute - 2008 Augusztus 27, 12:01:05
Áldott napot mindenkinek!

Nem szoktam írni és most sem tenném, de ezt már nem lehet bírni.  :118:

"Kenyér és cirkusz" régi taktika, de nem Istentől.

Kontra-szégyenkezők és pro-agresszívok. :009:

2 Mózes 18,13-23. Ezen ige alapján vissza lehet térni az Isten által
kijelölt alapokhoz, de ehhez a vezetésnek kell egy erős és szilárd alapra állnia.
( Mindenki a helyén?)
Röhej, h. itt még a női-férfi feminizmuscucc is előkerült.  :02:

Ki olvassa itt még a bibliát???
Ki fejtegeti még helyesen???
KI veszi még azt komolyan??? Jel. 22,18-19.
                                         
Mit kell még hozzá ragasztgatnom ehhez???  2 Tim.3,16-17

U.i:Kérdezz privátban, itt nem szólok a témához tovább.
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: Antee - 2008 Augusztus 27, 13:25:38
Kedves Testvérek!

A témát lezártam. Úgy gondolom, semmit sem kell hozzáfűznöm.

Szeretettel,
Antee
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: maria - 2008 Augusztus 27, 13:26:34
Kedves Testvérek!

Antival úgy döntöttünk, hogy lezárjuk ezt a topicot! Nagyon sok szeretetlenséget hozott elő sok indulattal! Nem éri meg, hogy megosztást hozzon létre közöttünk. Én úgy gondoldom sem privátban a hátunk mögött, se előttünk nem érdemes fejtegetni. Senki nem tudja úgysem mi a teljes igazság, egyedül csak Isten!

Köszönjük a megértéseteket: Szeretettel a modi csapat  :037:
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: Antee - 2009 November 02, 09:51:25
A topicot megnyitottam.
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: irene - 2009 November 02, 10:29:04
-ehhez  mist szóltok? olyan aranyosan  írja blogjában Terike  :2smitten:

http://kegyelem.blogter.hu/362169/mennyorszag


Mennyország

Elnevezés: Mennyország

Elhelyezkedés: ismeretlen

Terület: végtelen km2

Évszakok: mindig kellemesen enyhe nyár

Államforma: királyság

Király: Jézus Krisztus

Pénznem: talentum

Lakosság száma: folyamatosan nő

Jellemzés: Mennyországban mindig nappal van, de nincs Nap, mely megvilágítja, hanem Isten dicsősége az, ami fényforrásként szolgál. Területileg fel van osztva, és az új lakók, a hozott talentumok nagyságától függően kapnak házakat. Az összes ház ugyanolyan gyönyörű, és aranyból van. Értéke az ingatlanpiac aranyszabályától függ, ez pedig az elhelyezkedés! Az Úr trónjához közelebb eső házak a legértékesebbek. De nem kell aggódni a távolabb eső házak miatt sem, mert az összes rálát az Úr trónjára.

Állampolgárság: Mindenki bármikor igényelheti a földi élet során! Ima formájában, Jézus Krisztusnál lehet közvetlenül kérni, aki azonnali elbírálással megadja, vagy elutasítja. 2000 éve ingyenesen igényelhető, mert Jézus Krisztus a kereszten már előre kifizette az árát.

Feltétele: „Ha tehát száddal Úrnak vallod Jézust, és szíveddel hiszed, hogy Isten feltámasztotta őt a halálból, akkor üdvözülsz.” Róma10:9

-én is nagyon kíváncsi vagyok vajon  milyen lehet?  :168:
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: alex22 - 2009 December 27, 20:09:48
Üdvözöllek testvéreim.

Tudni akarjátok, hogy milyen a mennyország? Azt tudjuk, hogy már többen betekintést nyertek a mennyországba, de ezekbe az emberekbe az a közös, hogy meghaltak és feltámadtak, csak egy ember van akinek nem kellett meghalnia, hogy betekintést nyerjen a mennyországba, az ő neve Jesse Duplantis. Testvérünk pár évtizede járt a mennyországban.
Őt nagyon érdekelte, hogy milyen a mennyország, hogy néz ki a az Úr és az Atya és kérése meghallgattatott:
Elküldök nektek egy nagyon jó videót amiben Jesse bizonyságtétele van :
Cím: Mennyei találkozások
http://video.google.com/videoplay?docid=-194900978556416488#
http://video.google.com/videoplay?docid=596773660737654599#
(egy nagyon fontos üzenetet tartalmaz)

Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: mute - 2010 Február 16, 18:40:11
 :150:
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: Guti Tünde - 2010 Február 17, 13:11:02
 :061:
Megnéztem a videót a mennyei élményről! Nagyon jó!  (Bár egy kicsit hosszú...)
De jó, hogy tudjuk, hova tartunk!  :2smitten:
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: alex22 - 2010 Február 28, 14:29:08
AMIT A POKOLRÓL MINDENKINEK TUDNI KELL -Mary Kathryn Baxter- könyve. Ajánlom néktek testvéreim, hogy olvassátok el, mert a pokolról szól.
link:http://www.zsidok-keresztenyek.eu/ (http://www.zsidok-keresztenyek.eu/)


Üdv:alex22(Sanyi)
Isten áldjon!
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: Zsuzsa2 - 2010 Február 28, 16:05:01
AMIT A POKOLRÓL MINDENKINEK TUDNI KELL -Mary Kathryn Baxter- könyve. Ajánlom néktek testvéreim, hogy olvassátok el, mert a pokolról szól.
link:http://www.zsidok-keresztenyek.eu/ (http://www.zsidok-keresztenyek.eu/)


Üdv:alex22(Sanyi)
Isten áldjon!

Köszi Sanyi!!
Látom itt vannak mennyei elragadtatásokról is beszámolók...
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: Guti Tünde - 2010 Április 22, 09:40:00
"A pokol valóságos - OTT VOLTAM!"

Nevem, Jennifer Perez és 15 éves vagyok. Nekem, mint tinédzsernek valóban nehéz, hogy előttetek állva bűnös előéletemről nyíltan beszéljek. De a Szent Szellem erejének segítsége által meg fogom tenni. Minden amit tanúsítani fogok, Uramnak Jézus Krisztusnak dicsőségét kell hogy szolgálja. Nincs szándékomban egy új tanítást adni, hanem csak arról tanúskodni, amit láttam, hallottam és éreztem.

Először a családomról szeretnék beszélni. A szüleim keresztények és láthattam, hogy minden dolgukban Jézussal jártak. Egy Nicky Cruz evangélizáción elfogadtam Jézust életem Urának. Két éven át Isten szava szerint éltem. Azonban amikor a felső iskolába mentem, lázadó lettem és elhagytam az Úr útját. Fellázadtam szüleim ellen és drogozni kezdtem. Ebbe az akkori barátaim vittek bele...

Az események amikről beszélni szeretnék, 1997.máj.2-án kezdődtek el. Volt egy barátom - csak úgy barátkoztunk, nem több és nem kevesebb - ő is tudta. Azt gondoltam, hogy ismerem őt, de valójában egyáltalán nem ismertem őt. Azon az éjszakán felhívott és kérdezte, hogy akarok-e a vállalkozásában részt venni. Szüleim nem voltak otthon. Ők, mint minden pénteken imaórán voltak. Nem mentem velük, arra hivatkozva, hogy betegnek érzem magam. Ezalatt hívott a barátom. Kérdezte tőlem: Miért nem jössz ki? A szüleid elmentek! Megfordult a fejemben, tulajdonképpen nem akarok szüleimmel szemben engedetlen lenni, de ha titokban mégis elmegyek, lehet hogy sosem veszik észre - így aztán elmentem otthonról.
Későn hazaérkeztek a szüleim és mindjárt le is feküdtek. Éppen ez időben voltam kész arra, hogy elhagyjam a házat és felhívtam a barátomat. Mondtam neki, hogy az utca sarkon várjon rám és semmi esetre se hajtson el a házunk előtt, nehogy szüleimet felébressze, és mindent elrontson. A takaróm alá tettem a párnámat, kimásztam az ablakon. Egy két emeletes házban lakom és minden ablak be van csavarral biztosítva. Az én ablakom nem volt, mert szüleim megbíztak bennem. Így éltem vissza szüleim bizalmával. Mivel a szobám a 2. emeleten van, le kellett ugranom, hogy az utcán legyek. Minden az Úr tervében volt, különben eltörhettem volna a lábamat - de, az megakadályozta volna azt, amit az Úr velem tervezett.


Így érkeztem az utcára és találkoztam a barátommal, aki már várt. Ahogy az autóhoz értünk, láttam, hogy három fiatalember és egy lány ül benne. Így gondolkoztam: Azonkívül, hogy drogot veszek és valamit iszom - nem teszek mást. De félelemmel töltött el a gondolat: három férfi és csak egy lány van rajtam kívül - csinálhatnak velem valamit. Mégis beszálltam az autóba és elhajtottunk. A barátom a telefonba azt mondta nekem, hogy csak velem akar a városban körül autózni. Erre én oké szórakoztatóan hangzik mondtam, ezért hajlottam arra, hogy találkozzam vele. Soha nem gondoltam volna, hogy engem egy motelba vinne - de mi oda hajtottunk.
Amint a motelhoz értünk, minket lányokat egy motelhoz tartozó mosószalonnál hagytak. Azt mondták nekünk, hogy ott várjunk rájuk, míg egy másik barátjukat is elhozzák. Oké-t mondtam, de gyanítottam, hogy valójában szobát bérelnek a motelban. Aztán visszajöttek és valóban egy motel szobába vittek minket. Azt mondták: Ne féljetek, bízzatok bennünk. Nem csinálunk mást, mint várjuk a barátunkat, aztán tovább autózunk. Így hát megbíztam barátomban - gondoltam: ő soha nem okozna nekem fájdalmat; azonban a valóságban tulajdonképpen egyáltalán nem ismertem őt.
Először beszélgettünk egy darabig, míg végül javasoltam, miért nem hozunk valamit inni amíg várakozunk? Barátom és én elmentünk a motel melletti kis cukrászdába. Három szprájtot vettünk és visszamentünk a szobába. Kiöntöttük a poharakba; nem volt semmi gyanús tasak vagy egyéb amivel árthatnának. Minden ártalmatlannak nézett ki.
Kimentem a mellékhelyiségbe, hogy rendbe tegyem a hajamat, utána visszamentem a szobába, és egy új pohár 'szprájt' volt számomra kitöltve. Egy eper rágógumit bekaptam és ittam - ezután nem tudom, hogy mi történt velem.

Amikor újra látni tudtam, azt vettem észre, hogy a lelkem kimegy a testemből. Megállapítottam, hogy egy kórházban vagyok, orvosok és ápolónők vannak körülöttem. A testemen kívül voltam, és láttam azt az ágyon, mozdulatlanul.
Amint megfordultam, hirtelen két embert láttam piros öltözékben. Jöjj velünk! mondták és megragadták a karomat; egy helyre vittek ott eltűntek a közelemből- és amint körül néztem, megállapítottam, hogy a 'túlvilágban' vagyok! Az első, amit láttam, egy magas fal volt. Fehér volt és úgy tűnt, hogy nincs vége. A fal közepén volt egy ajtó - de be volt zárva.

Az Ószövetségben beszél Mózes a Szentsátorról és leírja a részleteket. Emlékszem rá, hogy ez a fal éppen úgy nézett ki. Jobbra az ajtótól volt egy nagy szék, és egy kissebb állt jobbra tőle. Úgy néztek ki, mintha aranyból lettek volna.
Tőlem jobbra láttam egy fekete ajtót - totál sötétség volt körülötte, de mivel kilincset láttam rajta, ezért tudtam hogy az egy ajtó volt. Ez egy nagyon csúnya ajtó volt. Balra tőlem láttam az Édent; Láttam a fákat, egy kristály tiszta vízesést és füvet. Ez egy békés hely volt, de nem láttam senkit ott. Feltekintettem és megláttam Mennyei Atyámat. Arcát a dicsőségtől, ami Őt körülvette, nem láthattam; ez a dicsőség olyan csodálatos, ragyogó, fénylő volt, bevilágította az egész Mennyet. Ő volt a fény. Az alakját láthattam - Ő Fiával volt egységben, jóllehet két személy volt; Ők egyek voltak és mégis két személy.

Tőlük jobbra láttam két angyalt, Gábrielt és Michaélt. Nem tudtam volna a nevüket, ha nem olvashattam volna le a homlokukról.
Amint Mennyei Atyám előtt álltam, szörnyen szennyesnek éreztem magamat! A térdeimre estem, és nagyon zokogtam. Iszonyatosan szégyelltem magam. Nem is nagyon akartam arcukat nézni, mert olyan mélységesen szégyelltem magam. Amint az Úr előtt térdeltem, megmutatta az életemet mint egy filmen - a kezdetétől mindezidáig. Akkor azt mondta nekem, hogy az életem legfontosabb része a megtérésem utáni szakasz volt, és azok a cselekedetek amiket az után tettem.
Azt mondtam a barátaimnak, hogy keresztény vagyok, azonban az életem nem hozott gyümölcsöt. Végül is azt mondta nekem, hogy elrendeltetett: a pokolba kell mennem.

Gábriel angyal hozzám lépett és megfogta a karomat. Ahhoz a visszatetsző fekete ajtóhoz vezetett, amire legszívesebben rá sem néztem volna. Megpróbáltam ott helyben maradni, de nem tudtam, mivel szellem voltam - és így mentünk át ezen a szörnyű ajtón. Ahogy az ajtó másik oldalán voltunk, mély sötétség vett körül bennünket, hogy semmit nem lehetett látni. Aztán elkezdtünk sebesen zuhanni, úgy mint a hullámvasúton lefelé. Minél mélyebbre estünk, annál forróbb lett. Becsuktam a szememet, nem akartam látni, hogy hol vagyunk.

Amint csend lett, kinyitottam a szememet és egy nagy utcán találtam magamat. Nem tudtam, hogy hová vezet az. De az első amit éreztem - szomjúság. Tényleg nagyon szomjas voltam! Állandóan mondtam az angyalnak: Szomjas vagyok! Szomjas vagyok! Úgy tűnt, hogy Ő egyáltalán nem hallotta meg. Elkezdtem sírni, a könnyeim ahogy folytak az arcomon, azonnal leszáradtak.
Távolról feltűnt, hogy intenzív kén szagot ézek, és mint mikor autógumit égetnek. Megpróbáltam az orromat befogni, de így még büdösebbnek éreztem. Mind az öt érzékszervem jelentősen érzékenyebb volt mint a Földön. Minél inkább védekeztem ellene, annál erősebben bűzlött a kén. Később észrevettem, hogy a karomról a szőrszálak a hőség következtében eltűntek. Iszonyatos hőség volt!

Amint körülnéztem, láttam embereket, akiket démonok kínoztak. Láttam egy szenvedő asszonyt, amint egy démon gyötörte és kínozta. A démon leverte a fejét és a lándzsájával a testét szúrkálta. Nem érdekelte, hogy hova szúr - a szemébe, a testébe, lábába, kezébe, mindenhova. Azután visszatette a fejét újra a testére és tovább szúrkálta. Ezalatt az asszony gyötrelemében velőkig hatóan kiáltozott.

Egy másik démon egy 21-23 éves fiatal embert kínozott; lánc volt a nyakán és egy tűz-gödör előtt állt. A démon a hosszú lándzsájával szúrkálta a testét mindenhol.
Azt megragadta a hajánál és a láncnál fogva és behajította a tűz-gödörbe. Aztán kihúzta és újra döfködte és döfködte a testét; amikor a férfi a tűz-gödörben volt, nem hallottam a hangját, de amikor a démon kihúzta, hallhattam gyötrelemteljes üvöltését. Megkíséreltem befogni a fülemet, mert az üvöltés olyan iszonyú volt, de akkor is hallottam. A hallásom is érzékenyebb volt mint valamikor is a Földön.

Láttam egy másik démont - ez a többi fölött volt, mert nagyon szép volt; olyan volt mint Isten angyalai, de nem volt az. A különbség Isten angyalai és sátán angyalai között az volt, hogy Isten angyalainak a nevei arannyal a homlokukra volt írva - a sátánéinak nem.

Mindezek után ránéztem Gábriel angyalra - Ő fölfelé tekintett. Azt gondoltam, hogy nem akarja ezeket a szerencsétlen szenvedőket látni. Azt kérdeztem magamban: Miért vagy egyáltalán még itt? Nem arra várok itt, hogy rám kerül a sor amikor szenvednem kell? És újra kiáltottam az angyalhoz: Szomjas vagyok! Szomjas vagyok!
Gondolom, hogy hallott engem, mert lenézett rám és azt mondta: Az Örökkévaló egy új esélyt akar adni neked.

Amint ezt mondta, a szomjúságom, minden szenvedésem és gyötrelmem - mintha elfújták volna. Mély békét éreztem. Akkor megragadta a kezem és szálltunk felfelé - akkor hirtelen hallottam, hogy valaki a nevem kiáltja: Jennifer, segíts, segíts! Néztem lefelé. Látni akartam, ki volt az, de a lángok megakadályozták, hogy láthassam az arcát. Olyan volt a hangja mint egy leánynak. Csak a segélykérő kinyújtott kezét láthattam. Nagyon szerettem volna segíteni neki de nem tudtam.
Körülnéztem és láttam barátaimat - embereket akiket ismertem és akiket nem ismertem. Ismerősnek tűntek, de mégsem tudtam, hogy kik ők. Nem ismertem az életüket, de amikor iskolatársaimat láttam, az nagyon fájt!
Arra gondoltam hogy rossz példamutatásom miatt nem ismerhették meg Istent - lehet hogy az én bűnöm, hogy ők itt vannak. Láttam, hogy a pokolban nincs idő - nincsen múlt, jelen és jövő - úgymond minden egyforma - és elrendelt dolog, hogy örökké ott maradjanak.

Azután visszavitt az angyal Isten jelenlétébe. Amint előtte voltam, térdeimre borultam, és sírtam és sírtam. Még mindíg nem akartam arcára tekinteni, mert nagyon szégyelltem magamat. De az Örökkévaló szólt hozzám - egy szivélyes meleg hangon: Szeretlek téged! És mondta, hogy mindent megbocsát, amivel én Őt megsértettem - MEGBOCSÁT NEKEM!

Isten rámnézett és sok dolgot megmutatott. Megmutatta a világot, a Földet. A Föld körül valami nagyon lágyat láttam, puhát - olyan mint az ózon-pára vagy egy fátyol - ez volt az egész Föld körül. Olyan puha volt, hogy kívántam megérinteni. Amint megérintettem, mindjárt megértettem, hogy az a Szent Szellem volt, mert rámszállt és elkezdtem más nyelven beszélni.
Akkor átéltem, hogy sok gonosz szellem távozott ki belőlem. Amikor korábban drog alatt voltam, megnyílt az 'ajtó' és e gonosz szellemek belém jöttek. Már akkor gyötörtek engem. Az ahogyan korábban sokszor viselkedtem, a gonosz szellemek által történt. Isten szava mondja, hogy ha házad ki van takarítva, a gonosz szellemek megkísérelik hogy visszajöjjenek - de hét másik gonosz szellemet hoznak magukkal. Luk. 11,24-26 Az én házam ki volt takarítva amikor két évvel ezelőtt megtértem. Most hogy Szent Szellemmel betöltettem, láttam a gonosz szellemeket, akik korábban hetet magukkal hoztak, ez a hét külön külön további hetet hozott és így tovább - végül olyan sokan voltak, hogy nem is számolhattam meg őket.

Azután a jövőt mutatta meg az Úr. Megmutatta amint a Földön a dolgok alakulni fognak és amiknek meg kell történniük. A látomás amit kaptam, az akkori időtől az elragadtatás idejéig terjedt. Az elragadtatást nem mutatta meg, de az eseményeket igen, amik meg fognak történni. Napról-napra közelebb jövünk hozzá - és azt mondom nektek: Az elragadtatás közel van! Meg kell vizsgálnod magad és megkérdezned: Kész vagyok arra, hogy ha az Úr jön, vele menjek? Mindezeket megmutatta nekem az Úr, de azt mondta, hogy senkinek nem mondhatom el azokat, hanem várni kell, és biztosnak lenni abban, hogy közel a vég. Nem akarok engedetlen lenni, ezért nem mondom el itt amit láttam. De kell, hogy figyelmeztesselek benneteket, hogy az elragadtatás közel van!

Beszédem elején a Joél 3,1-et idéztem. Ez különösen jelenünkben nagy beteljesedésben van. Sok fiatal feláll és hirdeti Isten Igéjét. Az ördög ugyancsak fel akarja a maga seregét fiatalokból állítani - de az Örökkévaló hatalmasabb! Hogy ha te életed Urának elismered az Úr Jézust/Jesuát a Messiást, erőt fog adni neked az ördög fölött, hogy Isten Igéjét mindenhol a világon hirdetni tudd - úgy ahogy azt a Bibliában megparancsolta.

Azt mondta nekem, hogy egy misszióm van - és ez a misszió abban áll, hogy mondjam el a tapasztalatomat fiataloknak. Ha néha nehezemre esik is, ez egy parancs amit az Úr nekem adott - akarom, hogy betöltsem azt.Amint visszatértem a testembe, felébredtem és a kórházban találtam magam. Körülnéztem és láttam a tűt a karomban, gépet, amely a szívfunkciómat mérte, csövek itt, csövek ott.
Hamar bejöttek a szüleim és elkezdtek sírni. Nagyon idegesnek látszottak, de az Úr utasított, hogy mindent mondjak el nekik, amit átéltem. Az ápolónő mikor bejött, mondta nekem, hogy mind nagyon aggódtak értem. Elmondta, hogy időről időre eszméletlen voltam. A harmadiknál úgy tűnt, hogy nem akarok eszméletre jutni.


Azon az éjszakán, amikor titkon elhagytam a házunkat, édesanyám rosszat álmodott. A kiskutyám, ami az én szobámban alszik, szüleim szobájába futott, és kaparva édesanyám karját, felébresztette őt. Ő felébredt, a szobámba ment és a takaróm alá dugott párna miatt azt hitte, hogy ott alszom - és visszament a szobájába. De meglátta a riasztó fényét egy rendőr autónak az ablakon át. Aztán látta, amint a rendőr a házunk ajtajához jött, és felébresztette apámat.
A rendőr mondta nekik, hogy hívják fel a rendőrörsöt, azok majd többet mondanak. Szüleim ott megtudták, hogy mérgezési tünetekkel a kórházban vagyok. Ebben a pillanatban szólt az Úr apámhoz, hogy ne aggódjon, mert minden az Ő KEZÉBEN van - így apám megnyugodott. Három napig voltam a kórházban.

Egy héttel később a nyomozókkal beszéltünk, akik elmondták nekünk annak az éjszakának az eseményeit. Elmondták, hogy a másik leány is elszökött otthonról, és az apja nagyon aggódott érte. Autóval elindult keresni őt, de nem találta. Akkor a rendőrségre hajtott és mindegyik rendőrkocsi elkezdte keresni azt az autó típust, amelyik a barátomé volt.
Egy rendőr, aki ebben az időben nem volt szolgálatban egy használt autót akart venni. Véletlenül meglátta a barátom autóját és értesítette a rendőrséget. Miközben a rendőrök úton voltak az autót megkeresni, közben az másik helyre parkolt, és így nem tudták meg, hogy hol vagyunk. Akkor mi éppen a motel 2. emeletén egy sarokszobában voltunk. A rendőrök éppen ebben a motelban kezdték el, hogy minden szobában ez autó tulajdonosa után keressenek. Elsősorban az autó után kerestek, és nem a lányok után.

Amikor a mi ajtónkon kopogtak, kinyitották az ajtót és megláttak engem a padlón feküdni. Mégis elmentek. Az én un. barátom azt gondolta, hogy a rendőrök nem jönnek vissza - de a rendőrök éppen a mentőket hívták. Nagyon hamar visszajöttek, hogy megállapítsák, mi történt a szobában egyáltalán.
Abban a pillanatban, amikor a rendőr kinyitotta az ajtót, az én un. barátom akivel autóztam és megbíztam benne - éppen megerőszakolásomra készült. Az Úr, hogy ezt megakadályozza, felhasználta a rendőröket - így nem történt meg.
Ezért hálát adok az Úrnak - mert Ő olyan nagy könyörületességgel volt irántam.

Ugyancsak nagyon hálás vagyok a szüleimnek, minden imádságukért értem - ezzel hozzátok szülőkhöz szeretnék szólni. Soha ne hagyjátok abba a gyermekeitekért való imádkozást!
Ha nem élnek az Úrral, akkor is tarsátok imában őket, soha ne adjátok fel! Szüleim soha nem adták fel - és látjátok, hol vagyok most - hirdetem Isten Igéjét; mondom más fiataloknak, hogy jobb ha az Úrhoz jönnek és Őt szolgálják, mert nekik nagy szükségük van Rá.

Szeretném üzenetemet a fiatalokhoz irányítani - gondolkozzatok el magatokról, vizsgáljátok meg magatokat! Gondolkozz, miért figyelsz annyira arra, hogy mit mondanak mások rólad!?
Én is adtam arra, hogy mit mondanak rólam mások - de ma már felfogtam, hogy mások tulajdonképpen ténylegesen nem törődtek velem.
Ők nem lesznek ott, amikor te egyedül az Úr előtt állsz majd! Amikor én az Úr előtt álltam, nem volt egy barátom sem velem hogy segítsen, a családom sem volt ott, egyedül kellett Isten előtt felelnem.
Előtte nem hazudhatsz, mert Ő szent! Amint előtte álltam, nem találtam a helyem és csak szennyesnek éreztem magamat, mert a bűneimben voltam és a MENNYBEN MINDEN SZENT!

Mondom nektek ma, hogy ha Jézust eddig nem fogadtad el életed Urának, a legjobb lenne ha még ma megtennéd! Ez a legfontosabb döntés az egész emberi életben! Mindezt nem azért mondom, hogy a pokoltól való félelmetekben forduljatok Istenhez és Jézushoz - hanem azért, hogy az Ő könyörületességét, kegyelmét és szeretetét megismerjétek.
Ő az Atya küldte Fiát, hogy értünk meghaljon. Így Jézus minden csepp kiontott vére bűneink bocsánata. Ha Jézust életed Urának elismered, ez az életed legfontosabb döntése. Jöjj az Úrhoz! - ne törődj azzal, hogy mások mit mondanak és gondolnak!

Hogy ha az Urat szolgálni akarod, akkor tedd azt egész szívvel és ne csak a száddal mondd, hanem szívvel és értelemmel. Ne aggódj a jövő felől, a ma felől - nem tudod, mikor fogsz meghalni. Én csak 15 éves vagyok és soha nem gondoltam volna, hogy 15 évesen meghalok - soha az életemben!

Tényleg gondolkozz el! Az életem nem az enyém, a te életed nem a tiéd, tulajdonképpen egy 'elrejtett' életünk van - életünk tulajdonképpen Istené!
A világ sokat kínál - de gondolj arra, hogy Isten sokkal, sokkal többet és jobbat kínál. A világ és bűn fizetsége a pokol és halál - de az Örökkévaló örök életet kínál neked Ővele. AZ ÖRÖK ÉLET ÖRÖKKÉ TART...
Életed minden pillanatában úgy élj, mintha az utolsó nap vagy pillanat lenne!

Imádkozzunk:
Mennyei Atyám, Jézus nevében jövök hozzád.
Óh mennyei Atyám, ebben a pillanatban szeretném Jézust mint Uramat és Megváltómat elfogadni. Kérlek jöjj az életembe!
A testvér bizonyságot tett arról, hogy a pokol valóság, mert ő ott volt.
Szerető Istenem! nem szeretnék oda jutni!
Szerető Atyám a Mennyekben! kérlek bocsásd meg a bűneimet, amelyeket elkövettem, minden kicsi-nagy, és titkos bűneimet is! Megvallom neked - kérlek bocsásd meg!
Szerető Úr Jézus! hiszem, hogy értem meghaltál a kereszten és feltámadtál a halálból. Hiszem, hogy bejössz a szívembe, ott lakni és uralkodni fogsz!
Akarom Igédet olvasni, és egyre jobban megismerni. A Te gyülekezetedbe akarok menni, és tudom, hogy ott megtalállak. Azt mondtad: "Ha ketten vagy hárman Te nevedben összegyülekeznek, ott vagy. Uram Istenem, ott akarok lenni, ahol Te vagy!
Mindezt imádkozom JÉZUS NEVÉBEN. Amen

Ha ez a bizonyságtétel megérintette a szívedet, add tovább barátaidnak, hogy ők is Jézust a szívükbe fogadhassák! Ne hagyj időt és alkalmakat elveszni, mert lehet hogy az utolsó lesz!
A POKOL VALÓSÁGOS, ÉN OTT VOLTAM....

Die Hölle ist real, ich war dort ...
German: Hell is Real, I went there
by Jennifer Perez
Németből fordította: Katharina Becker
Cím: Re: Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: keresztenybliza - 2010 Május 20, 21:07:45
Aki egy kicsit is elfordítja a figyelmét az Úrról, akkor azt tudom ajánlani, nézze meg ezeket a részeket, mert nagyon fontos.


&feature=related
&feature=related
&feature=related
&feature=related
&feature=related
&feature=related

Az ég óvjon attól, hogy egy kicsit is elfordulj az Úrtól!

 :kereszt02:
Cím: Re:Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: alex22 - 2010 Július 15, 13:45:57
A Mennyben jártam 5 és fél napot
Dr. Percy Collett - A Mennyben jártam 5 és fél napot

2009. 02. 03.

 
" A mennyben jártam 5 és fél napot!"
 
Dr. Percy Collett
 
Dr. Collett Percy 50 éven át kezelte a Dél-Amerikai Amazonas folyó Basin területén élő népeket. Hirdetvén az evangéliumot, úgy a fizikai, mint a lelki szükségeket ellátta. Hősies misszió munkája egyenrangú a katolikus Teréz nővérrel és dr. Buntain Markkal.
 
Egyszer egy pár évvel ezelőtt így imádkozott: ’ Uram! Ha helyesnek látod és tartod, mutasd meg nekem a dicsősséged!’
 
Ezután történt, hogy mikor 1982-ben egy kis csoporttal elkezdett böjtölni és imádkozni sokakért, az Úr megjelent neki és elvitte magával Percy szellem-testét.
 
Így töltött 5 és fél földön számított napot a Mennyekben az Atyaistennel, a Fiúval és a Szentszellemmel. Többek közt beszélt Ábrahámmal, Mózessel, Illéssel, Elizeussal, Pál apostollal és sok mással. Meglátogatta a Szellem által újjászületett hívők palotáit. A már ott élőkéit és azokét akik még a földön élnek és palotáik épülőben vannak. Megtudta, hogy részére is épül egy 700 mérföldre a belvárostól.
 
Tanulmányozta és meghallgatta a Mennyben használt különböző hangszereket. A menny emeleteit és azok különböző osztályait is bejárta. Megismerte a Menny sok funkcióját.
 
Többek közt beszélt Kathryn Kulmannal, Amy McPhersonnal, Smith Wigglesworth-szel és sok más evangélistával.
 
Időt töltött Jézussal. Beszélt vele a Földön nem sokára bekövetkező eseményekről – az Ezekiel 38-as csatáról, az elragadtatásról és az Armageddonról.
 
5 és fél nap után mennyei küldetést kapott azzal az utasítással, hogy egy bizonyos ideig hagyja abba a misszió munkáját és csak azt hirdesse amit látott, hallott és átélt a Mennyben.
 
InterjÚ Dr. Collettel
 
Riporter: Dr. Collett! Egy egész délutánt töltöttem magával s ezáltal alkalmam volt önt közelebbről megismerni, mint hívőt és misszionáriust. Beszédeiből és magatartásából látom, hogy sokat eltűrt és harcolt életében, mint egy jó katona.
 
DR. Collett: Abban igazat mond. Nem tudom, mennyi mérges dárdát hajítottak felém az Amazonas folyó népei. A bal karomban állt meg egyszer egy, amit saját magam húztam ki. Párducok, leopárdok és kígyók támadtak meg sokszor – de mindezek mellett a legnagyobb veszélyt az emberevő bennszülöttek nyújtották. Többször beledobtak a krokodilokkal teli Amazonas folyóba – és egyszer mérget is itattak velem. De Isten minden veszélyből csodálatosan kimentett. Sőt, inkább úgy mondhatnám helyesebben, hogy Isten természetfölötti utakon megőrzött, megtartott.
 
Riporter: Maga 82 éves, szemüveg nélkül olvas, 2 kilométert gyalogol egy nap, 5-6 órai alvással is megelégszik, teljes hajat visel, és jó természetű, erős ember. Azok számára akik nem ismerik a maga 5 és fél napos Mennyben járásának előzményeit, engedje meg, hogy az olvasók számára röviden beszámoljak arról.
 
Egy ima és böjtölés közepette történt, hogy az Úr Angyala megjelent és elvitte magával Dr. Collett szellem-testét a Védő Angyalával együtt, ugye ? Később tudta meg azt, hogy a Védő Angyala már 82 éve nem járt a Mennyben, mert maga mellé lett kirendelve a Földre. Bizonysága volt arról is, hogy az út a Mennybe kb. 6 óra hosszú volt, messze maguk mögött hagyván a napot, holdat és a csillagokat – megérkeztek egy helyre, ahol nagy dörgés, villámlás volt. Az Úr Angyala azonban megnyugtatta, hogy ne féljen, mert ezen keresztül kell menni és ez nem fog ártani. Úgy is volt.
 
Ezután következett egy nagy, sötét Aréna, ezután megérkeztek egy égitestre, ami külsőleg úgy nézett ki, mint a Föld. Egyszer csak egy duplaajtós kapuhoz értek, mely 2 mérföldnyi széles lehetett. A kapu megnyílt, mint egy modern áruház ajtaja. Bementek - és ez volt a Menny előtere, vagyis külső része – és onnan az Arany Kapu vált láthatóvá, mely a Szent Várost őrizte, mint egy belső Szentélyt.
 
2./ oldal
 
Dr. Collett: Igen ! Ez így volt, amint mondja.
 
Riporter: Az Arany Kapu ekkor megnyílt és Isten Trónja vált láthatóvá elsőként. Sőt akármerre fordult a Trón, minden szemszögből látható volt, ugye ?
 
Dr. Collett: Igen ! Akárhol áll az ember és nézi Isten Trónját, nem tudja szeméből elveszíteni.
 
Riporter: Milyen méretű volt a Trón ?
 
Dr. Collett: A Trón 2 mérföld magas a Szent Város alapjától számítva.
 
Riporter: Milyen magas a Szent Város ?
 
Dr. Collett: Mint a Biblia írja – 1500 mérföld – tehát 1500 mérföld minden irányban, mint egy nagy kocka.
 
Riporter: Szóljon a Menny különböző szolgálatairól, kérem!
 
Dr. Collett: A minisztériumok funkciói különbözőek. Például láttam egy osztályt, amit a Könyörület Osztályának hívnak. Ide kerülnek az összes abortált babák és az elmebeteg lelkek. Itt az angyalok egy ideig nevelik, oktatják és képezik őket arra, hogy Isten Trónja elé mehessenek megismerni az Atyát.
 
Aztán láttam egy Feljegyző Osztályt. Ez egy óriási nagy hely, ahol a hívők által összegyűlt hiábavalóság beszédeit gyűjtik össze arra a napra, mikor minden egyes hivőnek számot kell adni értük, hogy mindezek után kiönthessék az összest a Feledés Tengerébe.
 
Aztán láttam egy Ruhaszabó Szobát, ahol angyalok szorgalmasan varrják a szentek köntöseit. Mert bizony a mennyben is viselnek ruhát. Azt is észrevettem, hogy a hívők kastélyai a Szent Városban Isten Trónja köré épültek ill. épülnek. A Szent Város le fog ereszkedni a földre Isten kirendelt idejében, s amit Isten később visszahelyez a Mennybe. A hivők kastélyainak mérete arányban van azzal, hogy a hívőnek mennyi helyre van ill. lesz szüksége ahhoz, hogy vendégként fogadja azokat, akiket a Földön megnyert Jézus Krisztusnak. Minél több lelket nyer valaki Krisztusnak, annál nagyobb és alkalmasabb a kastélya. Beszéltem híres evangélistákkal és misszionáriusokkal, meglátogattam őket kastélyaikban. Építészetileg mind különböző, szóban leírhatatlan alkotások. Mikor a saját kastélyon felől érdeklődtem, Jézus maga vitt el oda egy liften, amit a Szent Szellem kezelt. Az én lakóhelyem 700 mérföldre van (még építés alatt) az alapvárostól felfelé. Percekbe telt az út. A lift elszáguldott sok kastély mellet, míg megállt a kastélyom előtt. Minden kastély - az enyémmel együtt – gyémánttal és sok másfajta drágakővel van díszítve, amiknek a neveire nem is emlékszem már. Az én lakóhelyem 7 nagy szobás. Bementünk az első szobába, ami egy fogadó szobának látszott, azonban Jézus magyarázata szerint ez egy stúdiónak felelt meg, ahonnan az egész Mennyet tanulmányozni lehet…… Mivel a Mennyek Országa oly nagy, hogy egymillió földi év alatt csak egy részét lehet megismerni. Jézus tudatta velem, hogy ebből a szobából fogom tanulmányozni Isten egész teremtését. Jézus ezután elvitt a Menny Ablakához, ahonnan Ő és az Atya kijött. Ez nem egy sötét semmi, hanem az örökkévalóságnak az eredete, ahonnan Isten jött, hogy kedve szerint tegye mindazt, amit jónak lát, és amin semmi démoni erő nem vesz hatalmat. Riporter: Mi Jézus jelenlegi kötelezettsége ?
 
Dr. Collett: Jézus maga az építészmérnöke és gondnoka a kastélyoknak a János 14. szerint.
 
Riporter: Sok kastély van építés alatt ?
 
Dr. Collett: Igen ! Érdekes az, hogy amikor építkezési anyagra van szükség Isten azt is szavával teremti meg. Tonnával láttam gyémántot, zafírt, onyxot.
 
Riporter: Miből nőnek a virágok, fák, növények ?
 
Dr. Collett: Földi talaj nincs, de Isten maga ad életet mindennek. A növényzet az aranyporból nő ki, ami az alapvető talaj a Mennyben. A virágok soha nem hervadnak el, a levelek soha nem hullanak le a fákról. A virágok mindig nyílásban maradnak és illatuk betölti az egész Mennyet. Amerre csak megy az ember mindig virágot talál. Leírhatatlanul gyönyörűek.
 
Riporter: Miből vannak az utak ?
 
Dr. Collett: Mind aranyból.
 
Riporter: Vannak országutak is ?
 
Dr. Collett: Az utak többnyire egyformák, csak szélességük különböző. A közlekedést Isten mennyei kocsijai bonyolítják le. Ezek 2 és 4 kerekű kocsik, tüzes mennyei paripák húzzák és a Szent Szellem által gurulnak vagy repülnek, amire éppen szükség van.
 
Riporter: A zsoltáros írta, hogy Istennek több, mint 20.000 kocsija van. Mennyit látott maga ?
 
Dr. Collett: Megszámlálhatatlanul sokat.
 
Riporter: Mennyi időbe került körül utazni a Mennyet, ami 2 millió mérföldes út ?
 
Dr. Collett: A Mennyben nincs nap sem éj. Tehát e szerint nem mérhető az, amit kérdez. A Mennyben a távolságok megtétele, mintha csak percek kérdése lenne. A Szent Szellem aki lehetővé teszi ezt. Minden elérhető, mert semmi nincs időhöz kötve. Érdekes az is, hogy bár percekbe telt a Menny körülutazása, mégis rengeteg dolgot láttam. Többek között különféle angyalokat, akik oktattak és tanítottak sok lelket, hogy mehessenek Isten Trónja elé imádni az Atyát.
 
Riporter: Pál apostol írja az I. Korinthus 15:44-ben, hogy két féle test van. Van hús-test és van szellem-test. A 49. versben pedig azt írja, hogy……..”ahogy a földi ember alakját magunkon hordozzuk, a mennyeinek az alakját is magunkon fogjuk hordozni”.
 
Dr. Collett: Igen ! Pál apostol helyesen mondja. Bizonysága ennek az, hogy én ismerek egy orvost Concerville, Oklahomából, akinek a felesége meghalt egy-két évvel ezelőtt………mikor visszajöttem a Mennyből kérdezte, hogy láttam-e a feleségét ? Válaszom az volt, hogy igen. De rajta kívül igen sok hívőt felismertem a külsejükről, akiket a földön látásból ismertem. Anyák sokaságát láttam, akik Isten Trónja előtt imádkoznak földön élő gyermekeikért. Imáik állandóan felszállnak Isten elé, kivéve a szombatot, mikor nincs imádkozás, csak az Atyaisten imádata. A Menny az imának és az imádatnak a helye. Előfordul, hogy sok ima összegyűl és mint egy áldozati tömjén száll fel Isten Trónjához.
 
Riporter: Lesz imádkozás a Mennyben az Elragadtatás után is ?
 
Dr. Collett: Az imádkozás ott fenn sohasem szűnik meg.
 
Riporter: Kérem mondja el azt, amit fontosnak tart számunkra !
 
Dr. Collett: Az ember a földön három részből áll: testből, lélekből és szellemből. Mikor Isten Ádám orrlyukába lehelt, Ádám egy élő lélekké vált. Minden emberben Isten lehelete által él egy nem földi, hanem mennyei személy, ezt hívjuk szellem-személynek. A szellem-személy hasonmása a testinek. Földünk híres orvosai tanúskodnak arról, hogy operációk alatt sokszor - mikor haldoklás áll be - hangokat hallanak, ami nem a testből ered, hanem a test mellől - sőt, Londonban a Szent Tamás kórházban egy operáció alatt látták az operált ember szellem-személyét kilépni a testéből közvetlenül a halál beálltakor. Ezek az orvosok még arról is tanúskodnak, hogy ez előfordult az érzéstelenítő használatakor is nemcsak a halálozásnál. Manapság a világ sok kórházában előfordul az, hogy mikor valakit az orvosok visszahoznak az életbe, az illető igen nyomatékosan tiltakozik az orvosnál, hogy: „Már a Menny felé tartottam, miért hozott vissza ?”Mit tapasztalunk mindebből ? Azt, hogy az ember szellem-személye, mely a Mennyből ered, kiválhat a hús-testből nemcsak az ember halálakor, hanem egy lelki megrázkódtatás esetében is. Részemről akarom tisztázni, hogy az én hús-testem (tehát a test-személyem) nem ment fel a Mennybe, hanem itt maradt a földön, míg a szellem-személyem 5 és fél napot járt a Mennyben Isten akarata szerint. Ezalatt a hús-testem nem tudott semmiről, egy ájulásba esett. Elhagyván testemet oly értéktelennek láttam azt. Igaz is. Csak Isten Szent Szelleme által értékes az , amúgy emberi értékelés szerint még ma is csak 16 dollárt ér.
 
Magammal ellentétben Illés próféta hús-teste is felment a Mennybe a szellem-testével együtt. Így ő teljes ott fenn a Mennyben Jézushoz hasonlóan.
 
Riporter: Levázolná a különbséget Illéssel kapcsolatban arra vonatkozóan, hogy például az ő komplett teste is átlátszó-e, mint más szentek szellem-teste ?
 
Dr. Collett: Igen ! Feltétlenül ! Illés teste komplett, mint Jézusé, de már megdicsőült mennyei test-személy, mely átszellemített, s így sem idő, sem energia nem vehet rajta erőt, és természetesen ő már nem vár feltámadásra.
 
Riporter: Látta az Atyaistent ?
 
Dr. Collett: Láttam Őt az arcán kívül. Mikor megközelítettem a Trónját észrevettem, hogy a bal keze tollakkal volt betakarva. Mikor leültem elé ezek a tollak körülfogtak és Isten szólt: ’’ jól van, te hűséges , derék szolga !’’
 
Riporter: Miért nem látta Isten arcát ?
 
Dr. Collett: Mert az arca homályban volt színárnyalattal takarva. Mikor Jézus felvitt közelebb hozzá alkalmam volt megkérdezni: valóban létezik 3 személy Istenben? Igen , szólt az Atya. Mi hárman vagyunk egyek !
 
Riporter: Látta a Szentszellemet ?
 
Dr. Collett: Igen ! Két formában. Először, mint Élő Víz folyója folyt ki az Atya Trónja alól, másodszor, mint egy személyt. Mondta, hogy az a szerepe, hogy betöltsön minden embert Isten Szellemével, aki hitből kéri.
 
Riporter: Vannak állatok a Mennyben ?
 
Dr. Collett: Nagyon is sok fajta. Amit Isten megteremtett a földön az megtalálható a Mennyben. Például lovak, kutyák, macskák stb. A különbség csak az, hogy a mennyeiek tökéletesek. Például a kutya nem ugat.
 
Riporter: Van árnyékszék a Mennyben? Van szükség toalettre ?
 
Cím: Re:Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: alex22 - 2010 Július 15, 13:46:29
Dr. Collett: Nincs! Mert nincs rá szükség. Mert mehet bárki, bármikor a Bankett-Házba (ez az étkező hely), és ehet annyit, amennyit tud, nem kell utána ürítenie. Egy másik dolog. Egy nap az Úrnál 1000 év a földön. Így 24 óra alatt igen sokat megtanulhat bárki a Mennyben, amit a földön ezer évig kutathatna. Az emberi ész nem tudja az időtlenséget felfogni, ez egy igen nagy csodája Istennek. Idő, ahogy azt mi ismerjük, nem létezik a Mennyben. A zenében nincs szükség sem ütemre, sem ritmusra. Senki nem tart időt, ütemet, ritmust ott fenn. Minden időtlen az Úristen imádatával együtt.
 
Riporter: Melyik hangszer van legtöbbször használatban ?
 
Dr. Collett: A kürt! Harsonának is hívják. Ezek hívják a szenteket gyülekezésre az Atya imádására. Ezek a harsonák 5-6 méter hosszúak és különféle hangokat adnak. Jézus mondta, hogy mikor az utolsó atyai harsona elhangzik, akkor a kürtösök kimennek a Menny külső részére és ott 6 órán keresztül harsognak . Először a halottak és azután mi, akik még élünk a földön Krisztusban, felragadtatunk az Úrhoz.
 
Riporter: Tehát ezek a kürtök, vagyis harsonák nem tartoznak a Menny általános zenéjéhez ?
 
Dr. Collett: Nem! A kürtölés inkább a különböző mennyei kihirdetésekre szól. A kürtök hangjára az egész Menny funkciója megáll, hogy a földről jövő hírek tudósítást kapjanak. Annak ellenére, hogy a Menny népe tud mindenről, ami a földön történik, minden ki van hirdetve. A hírek beszámolnak Isten és a sátán között folyó harcokról a hívők életében. És ha valaki üdvözül (tehát Isten Szelleme által újjászületik a János 3:7 szerint), annak híre kürtölve van, sőt harangoznak az Atya Trónja felett az angyalok. Ez egy csodálatos ünneplés.
 
Riporter: Volt hálószoba a maga kastélyában ?
 
Dr. Collett: Nem! Egy sem ! A Mennyben nincs alvás. Nincs szükség rá ! Feküdni, ülni, pihenni lehet, de nem kell hozzájuk sem ágy, sem szék. Ez ott teljesen természetes.
 
Riporter: A Szentszellem liftjében sem volt ülőhely ?
 
Dr. Collett: Nem ! Ott is csak álltunk. Mire leülhettünk volna már odaértünk !
 
Riporter: Mikor a Szent Város alapzatánál állt és felnézett a Trónra, milyen nagynak látszott a Trón és pontosabban hol ült az Atya ?
 
Dr. Collett: Az Atya igen nagy méretű személy és Ő fenn, a legtetején ül a Városnak.
 
Riporter: Az Atya miben különbözik Jézustól ?
 
Dr. Collett: Óh ! Mint már mondtam az Atya igen nagy termetű, sokkal nagyobb Jézusnál. Jézus a jobbján ül igen egyszerűen és természetesen.
 
Riporter: Milyen magas volt a kastélya szobája mennyezete ?
 
Dr. Collett: 5-6 méter magas.
 
Riporter: Hány emeletes a kastélya ?
 
Dr. Collett: Nem tudom, hogy emeletes lesz. Még nem volt befejezve.
 
Riporter: Látható az Atya Trónja a kastélyából is ?
 
Dr. Collett: Igen ! A falak átlátszóak belülről kifelé, és mint már említettem akármerre néz valaki, látja a Trónt.
 
Riporter: Az Atya Isten közlekedik ?
 
Dr. Collett: Igen ! Képes ! Ő az örökkévalóságból jött elő és most Trónján ül. A Föld a lábtartója. Le tud nyúlni a lábával a Földig. Mikor leborultam előtte, megérintett a lábával …….. az is elég volt.
 
Riporter: Azt írja a Biblia, hogy Isten szeme keresztül-kasul fut a Földön és keresi azokat akik szíve tökéletes Felé.
 
Dr. Collett: Óh igen ! Ezt is megmagyarázták nekem. Isten szeme mindent lát. Szeme mindent látó. Sőt a szeme már az örökkévalóságból látott mindent és ezért mindenről tud és egyben előrelátó is.
 
Riporter: Megpróbált felnézni az arcába ?
 
Dr. Collett: Mint már említettem az arca takarva volt színárnyékokkal, és mint mondták, az Atya arca takarva lesz az Utolsó Ítéletig.
 
Riporter: De Jézus arcát látta, ugye ?
 
Dr. Collett: Óh, igen ! Csodálatos béke, szeretet és jóság árad belőle. Riporter: Van szükség lélegzésre ott a Mennyben ?
 
Dr. Collett: Isten mennyei leheletét lélegzi mindenki. Isten az Élet és így ott is Ő lehel életet mindenkibe, minden élőbe. Isten az élők Istene, mondja az Írás. Nyilvánvaló az is ugye, hogy az Ószövetség szentjei, mint Ábrahám, a Paradicsomban tartózkodtak, míg Jézus fel nem szabadította a foglyokat fogságaikból. Ma már ezek a szentek is a Mennyben élnek. Ábrahám tudatta velem, hogy ő van megbízva a koldusok tanításával, képzésével.
 
Riporter: Mit értett Pál apostol azon, hogy jobb Krisztussal élni a Mennyben még egy tökéletlen szellem-testben is, mint itt lenn a Földön ?
 
Dr. Collett: Igen ! Pál utalt arra az állapotra, hogy amikor egy hívő meghal Krisztusban és rögtön az Úr jelenlétébe kerül a hús-teste nélkül, az még mindig jobb, mint a földi élet.
 
Riporter: Kb. hány olyan szentet látott, akik Illés prófétához hasonlóan testükkel együtt ragadtattak fel a Mennybe ?
 
Dr. Collett: Tudtomra adták, hogy 150 ilyen szent él így már a Mennyben. Közülük magam felismertem Illés prófétát, Keresztelő Szent Jánost, egy neves norvég misszionáriust, akit az afrikai dzsungelből ismertem, egy angol hívőt, akit igen istenfélő embernek ismertem, aki eltűnt a Földről és a testét nem találták meg.
 
Riporter: Mire emlékszik a Földre való visszajövetele útjából ?
 
Dr. Collett: Egy érdekes dolog történt. Visszatérésem útján találkoztam két lánnyal, az egyik barna, a másik vörös hajú volt. Megálltunk beszélgetni. Ők is szellem-testükben voltak hozzám hasonlóan. Megkérdeztem tőlük mi történt velük a Földön. Ők levázolták az autó balesetüket, melyben meghaltak egy kaliforniai országúton. Mondták, hogy testük egy temetőben fekszik. Látták, hogy haláluk miatt édesanyjuk sír értük, mert nagyon szomorú. Megkértek engem, hogy valahogyan értesítsem szüleiket, hogy ne sajnálkozzanak értük, mert ők már jó helyen vannak, útban a Menny felé. Megígértem, hogy megteszem és ezzel elváltunk. Kb. 1 év múlva prédikáltam egy kisebb kaliforniai városban egy összejövetelen, mikor bizonyságomat elmondtam magamról és azt is megemlítettem, hogy két lánnyal találkoztam a földre való visszajövetelemkor. Egy asszony felugrott a székéről és ujjongva dicsérte Istent, mert felismerte leányait beszédemből. Az összejövetel után alkalmam volt átadni a lányok üzenetét is, hogy ne aggódjanak értük, mert igen jó helyen vannak. Megígérte, hogy soha többé nem sír értük. Riporter: Van konyha, főzés a Mennyben ?
 
Dr. Collett: Én nem láttam ilyent. De ne felejtsük el, hogy a Menny óriási nagy és 5 és fél nap bizonyára nem elég arra, hogy valaki mindent megnézzen. Egy millió földi év sem volna elég a teljes megismerésére. Érdekességként jegyzem meg, hogy a Menny igen nagy része hasonló a Földünkhöz abban, hogy hegyes, dombos, virágos, fás és erdős. De minden szebb, ragyogóbb, mint itt lenn. A szentek közül sokan ezeken a helyeken élnek és sokszor tartózkodnak itt . A Szent Városból állandóan lehet ki- és bemenni. Az Atyával mindenki személyes kapcsolatot tart akárhol él. Az Atyát mindenki imádja és rendkívülien szereti. Annyi mondanivaló van a Mennyről, hogy nem tudok mindenre emlékezni egyszerre. Például rangsor is van a szentek között a földön végzett munkájuk, szellemi eredményeik szerint. Akik csak üdvösségükkel érkeznek a Mennybe, azok mennyei kiképzésben, oktatásban részesülnek ahhoz, hogy kirendelt helyüket elfoglalhassák. A földön Krisztusban újjászületett hívőnek már teljes joga van a Mennyben mindenhez. A mennyei kiképzést nem szabad összetéveszteni a jogokkal. A kiképző iskola többnyire egy ismertetője a Mennynek, amiben a legtöbb földről érkező hívő részt vett. Riporter: Szóljon még valamit a zenéről !Dr. Collett: Akárki zenélhet, válogathat a sok hangszer között. Láttam rengeteg billentyűs és húros hangszert , dobokat, cintányérokat és fúvós hangszereket. Az Atyaisten igen kedveli a zenét és a vidám lármát, úgy hangban, mit hangszerben, mert Ő a teremtője mindennek és Ő élvezi, amit teremtett.
 
Riporter: Hallottam egy korábbi beszédéből, hogy elváltakor Jézus megerősítette azt az üzenetét, hogy hamar eljön és a világ vége bizony közeledőben van. Jézus azt is megígérte ugye, hogy Ő, Krisztus visszajön, hogy elvigye az Ő Testét, az Egyházat magával a Mennybe. (Egyház alatt értve az újjászületett hívőket Krisztusban.)
 
Dr. Collett: Igen ! Ez helyes ! Az Egyház (Krisztus mennyasszonya) sorsa nem az, hogy elpusztuljon, hanem, hogy dicsőségről-dicsőségbe jusson. Akik majd lehet, meghalnak a nagy üldözés idején, az Elragadtatásnál újra életre kelnek. Isten dicsőül meg mindenképp, és ez így jó, mert Isten akarata válik valóra.
 
Riporter: Milyen az építészet a Mennyben ?
 
Dr. Collett: A mennyei építészet magasan felülmúlja a földit. A legnagyobb és legszebb földi alkotások szegényesek a mennyeiekhez képest. Amilyen tökéletes a világegyetem, olyan tökéletesek az épületek is a Mennyben.
 
Riporter: Mondana valamit arról, hogy milyen körülményekből ragadja el Krisztus az Egyházat ?
 
Dr. Collett: Pontosat nem tudok mondani, csak annyit, hogy Isten ígérete az, hogy az Egyház minden üldözést, megpróbáltatást és bajt átél és Isten kegyelme által győztes marad Krisztusban. Lesznek nagy tüzek a földön, a hívők keresztül mennek ezeken, de nem égnek meg. Isten erejének hatalma lesz velük minden megpróbáltatásban, mely megtartja és megvédi őket.
 
Riporter: Mikor kezdődik az üldözések ideje ?
 
Dr. Collett: A föld sok területén már elkezdődött. A 2000 év (ill. a 2 mennyei nap) Krisztus után már majdnem betelt. A Biblia szerint, mikor az idők a Noé idejéhez hasonlókká válnak, a világ kiváltja Isten ítéletét. Közeledünk az utolsó felvonáshoz ……….. a még hátralévő bibliai próféciák beteljesedéséhez.
 
Riporter: Más szóval ! Hamar, igen hamar viszontlátjuk a Királyt ?
 
Dr. Collett: Feltétlenül !
 
 
 
VÉGE AZ INTERJÚNAK
 
Kedves Olvasóm a fentieknek ! Az a kérdés mindnyájunkban felmerül, hogy korunk bölcsei és nagy nevű papjai, evangélistái, pásztorai elfogadnák-e Dr. Collett bizonyságát ? Annyit tudunk, hogy maga a pápa fogadta Dr. Collett-ot és sok irányban érdeklődött mennyei útja felől. Ez szép és jó. Abban azonban mindannyian biztosak vagyunk, hogy a szegény és egyszerű hívők szívében Dr. Collett bizonysága igen nagy reményt keltett, hiszen Jézust is csak az egyszerű nép követte és nem a gazdag és nagyságos. Pál apostol így írt erről: „ Hanem a világ bolondjait választotta ki magának az Isten, hogy megszégyenítse a bölcseket; és a világ erőtleneit választotta ki magának az Isten, hogy megszégyenítse az erőseket. És a világ nemteleneit és megvetettjeit választotta ki magának az Isten, és semmiket, hogy a valamiket megsemmisítse.’’( I. Kor. 1:27-28).
 
Manapság sokat hallunk azokról, akik valamiképpen elhagyták testüket és a szellem-testükben tett rövid mennyei látogatásból egy bepillantást kaptak a túlvilágba. De ezek csak bepillantások voltak. Magának Pál apostolnak nem volt szabad mondani, sem hirdetni a Mennyben látottakat és tapasztaltakat, amikor elragadtatott a Mennybe. 2000 évvel később Dr. Collett-nak meg lett parancsolva, hogy amit látott és hallott a Mennyben azt hirdesse és prédikálja. Dr. Collett tapasztalata, a túlvilágról kapott ismerete és tudása végtelen. A fenti interjú csak egy kis ízelítő abból, hogy mi vár azokra, akik Jézus Krisztussal járnak a földön és istenfélő életet élnek, minden tekintetben a Biblia szava szerint.
 
Kedves Olvasóm ! Jézus mondta még a földön jártakor, hogy „ ne csodáld, hogy azt mondom néked: szükség néktek újonnan születnetek. ’’ Az üdvösség az Írás és a gyakorlati tapasztalat alapján már itt a földön kezdődik, éspedig az újjászületés pillanatában, mint ahogy a földi élet is a testi születéssel kezdődik. Újjászületés nélkül ebből kifolyólag nincs tehát semmiféle igaz, mély, maradandó boldogság, semmiféle maradandó öröm, semmiféle mély, belső békesség és semmiféle üdvösség a jelenvaló világban.
 
Bármiféle kegyesség, becsületesség, keresztség – legyen az gyermek vagy felnőtt keresztség - , az egyházhoz vagy egy közösséghez való tartozás, legyen az bármilyen kegyes, semmiféle úrvacsora, az embernek semmiféle erőlködése – legyen az bármilyen ragyogó - nem pótolhatja az újjászületést.
 
Ha újjászületés nélkül is üdvözülhetnénk, akkor Jézus Krisztusnak nem kellett volna lejönnie a Mennyből, hogy kínhalállal meghaljon. Mivel azonban sem a kereszthalál, sem a váltsághalál, sem vérének kiontása nélkül nincs bűnbocsánat, sem e világon és a másvilágon sem, ezért kellett Neki e világba jönni és életét adnia, hogy a mi újjászületésünk érdekében rendelkezésünkre álljon. A Mennybe nem lehet egyszerűen feljutni, mint azt sokan elképzelik, hanem a Mennybe bele kell születni, azaz azt a jellemet kell elnyerni, amilyen Istennek van. Máskülönben nem bírná ki az ember a Mennyet, mint ahogy egy hal sem bírná ki a szárazföldet, vagy ahogy egy fadarab sem bírná ki a tűzben anélkül, hogy meg ne égjen. Istennek ezért szeretetből minden újjá nem született embert ki kell zárnia a Mennyből, mert a Mennyben Isten közelében még nagyobb kínjuk lenne, mint a pokolban.
Cím: Re:Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: Gyöngyike - 2010 Július 16, 08:19:18
Kedves Alex!

Köszönöm, hogy megosztottad velünk ezt a mennyei átélést. Erről ez az Ige jut eszembe:"Hanem, a mint meg van írva: A miket szem nem látott, fül nem hallott és embernek szíve meg se gondolt, a miket Isten készített az őt szeretőknek." 1Kor. 2:9. Csodálatos, szerető Istenünk van, fel sem tudjuk fogni, hogy mennyire szereti az embereket. 
Cím: Re:Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: alex22 - 2010 Július 27, 11:38:42
Sziasztok testvéreim!
Megosztok veletek egy filmet: Menny kapui, pokol lángjai cimű színházi előadást:

http://keresztenyfilmek.com/szinkronizalt-filmek/menny-kapui.html (http://keresztenyfilmek.com/szinkronizalt-filmek/menny-kapui.html)

Isten áldjon benneteket
Cím: Re:Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: Guti Tünde - 2010 Július 27, 13:13:19
Nálunk pár éve bemutattuk a gyülekezetben többször is! Nagyon-nagyon áldott darab! Videóról is láttam már!
Nagyon jó, Alex, hogy közzé tetted a linket!  :169:
Cím: Re:Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: b.cermidoff - 2011 Január 14, 23:45:16
Bizonnyal nem a legpontosabb leírás a pokolról és a mennyről, amit közreadok. Ám nagyon is valós, mivel egy volt szenvedélybeteg elmondása alapján készült. Ez is a könyvem része. Nyilván olvastatok már néhány hasonló élménybeszámolót. Azért mégis leírtam.

"Szemirt hajtotta a düh. Autót bérelt Calhi város szélén és beszállt. Őrült iramban kezdett száguldani hazafelé Csuminia tartományba a hegyi szerpentinen. Orha hátul ült. Beszíjazta magát a biztonsági övvel, ám még így is reszketve kapaszkodott az anyósülés fejtámlájába. Legszívesebben rászólt volna férjére, de meg sem mert szólalni. Szemir idegesen vezetett, hirtelen mozdulatokkal kezelte a kormányt és a pedálokat. Iszonyatos indulatok dolgoztak benne, amelyeket nehezére esett kordában tartani. Egyszer csak elvesztette az uralmát az esőzésektől csúszós úton száguldó autó felett. A kocsi iszonyú sebességgel menthetetlenül a szakadék felé oldalazott. Az utolsó pillanatban az út szélén megjelent egy fehérruhás alak. Olyan volt, mint egy szobor. Szemir azonnal visszanyerte az uralmat a volán felett. Még sohasem élt át ilyesmit azelőtt. Fékezett és megállt. Visszahátrált oda, ahol a fehérruhást látta.
- Te - fordult hátra az asszonyhoz, - láttad az előbb azt az alakot itt az út szélén?
- Azt a csövesfélét? Először azt hittem rá, hogy valami kilométerkő vagy szobor. - vont vállat Orha.
- Egyszer csak ott termett… aztán egyszerűen eltűnt. Megmentette az életünket. - mondta Szemir.
- Ne viccelj, hogyan? Csak ott állt és nem csinált semmit. - hitetlenkedett Orha.
- Hát épp ez az. Sötétedik és nem láttam pontosan az út szélét. Ha nem állt volna ott, nem rántottam volna félre a kormányt. Most már a szakadékban lennénk. - állította határozottan Szemir.
Úgy döntöttek, hogy még az éjszaka beállta előtt a legközelebbi faluban elszállásolják magukat. Szemirt nem hagyta nyugodni az úton történt titokzatos eset. Meg akarta találni ismeretlen megmentőjüket. Másnap nem indult tovább Csuminiába, hanem végigkérdezte a környékbeli pásztorokat a furcsa alakról. Mindenki csak a vállát vonogatta. Egyikőjük azonban határozottan állította, hogy tudja, kiről van szó.
- Ha meg nem sértem, uram, miért kíváncsi rá? - kérdezte a birkapásztor.
- Megmentette az életem és a feleségemét is. Köszönettel tartozom neki ezért. - válaszolta Szemir.
- Az más. Jöjjön. - intett a juhász és elkísérte egy amatőr festőművész házába.
Szemir bekopogtatott az ajtón. Egy leginkább mesteremberre emlékeztető, bőrkötényes férfi nyitott ajtót. Kezei maszatosak voltak a festéktől. Legalább akkora volt, mint Szemir. A tar fejű művész fogadta a látogató köszönését, aki részletesen elmondta az előző napi történetet és jövetele célját. Gondterhelt arcot vágott.
- Jöjjön be. - invitálta barátságosan.
Szemir bekopogtatott az ajtón. Egy leginkább mesteremberre emlékeztető, bőrkötényes férfi nyitott ajtót. Kezei maszatosak voltak a festéktől. Legalább akkora volt, mint Szemir. A tar fejű művész fogadta a látogató köszönését, aki részletesen elmondta az előző napi történetet és jövetele célját. Gondterhelt arcot vágott.
- Jöjjön be. - invitálta barátságosan.
Szemir ijedten bámult a viszonylag apró helyiségben tornyosuló nagy, élénk színekkel festett tájképekre, amelyek mindegyikén ott volt az előző esti alak hol emberekkel, hol egyedül.
- Ön ismeri őt? - kérdezte izgatottan. - Kérem, mondja meg, hol találom. Bocsásson meg, még nem mutatkoztam be. Szemir Gugencsi vagyok.
Kezet nyújtott a művész felé.
- Matip… mindenki csak így hív. - mondta az, megtörölte kezét és parolázott Szemirrel. - Nos, igen, én ismerem Őt. Az én életemet is megmentette. Évekig kábítószereztem, ittam, börtönben is ültem. Gyűlöltem mindenkit, és magamat is utáltam. Azt hittem, hogy az életemnek csak azok a pillanatok adtak értelmet, amikor a szerektől felvidultam. Akkor valahogy másnak láttam a világot. Egyébként úgy éreztem, hogy a kutyának sem kellettem. Olyankor be kellett lőnöm magam és muszáj volt inni. Egy ilyen alkalommal baj történt. Valami ócska anyagot vagy lőrét vettem magamhoz, mert annyira kiütöttem magam, hogy kiakadt a szívem. Egy hajszálon lógott az életem. Addig nem izgatott, hogy mi lesz velem. Akkor azonban beijedtem. Kétségbeesetten kapaszkodtam abba a bizonyos hajszálba. Felnéztem és Jézus fogta a másik végét. Alattam feneketlen, bűzös, sötét, hideg mélység tátongott ijesztően felvillanó lidércfényekkel, kísérteties zajokkal. Velőt rázó sikolyokat, sátáni kacajokat, gúnyos hangokat hallottam. Sutyorogtak, kiáltoztak: mire vársz? Légy végre férfi! Ugorj! Vess véget ennek a nyomorult szenvedésnek! Azt hiszed, Istent érdekli, hogy mi lesz veled? Számára csak egy porszem vagy a többmilliárdból! Eggyel több vagy kevesebb, neki mindegy!
A fejem fölött közvetlenül Jézust életet adó világosság vette körül…
Szemir döbbenten nézett a festőművészre. Mindenre számított, csak erre a történetre nem. Matip folytatta.
- Ekkor felülről egy erős, de barátságos, meleg hang szólalt meg. Jézus volt az! Ezt mondta: Ha valamely embernek száz juha van, és egy azok közül eltévelyedik: vajjon a kilenczvenkilenczet nem hagyja-é ott, és a hegyekre menvén, nem keresi-é azt, a melyik eltévelyedett? És ha történetesen megtalálja azt, bizony mondom néktek, inkább örvend azon, mint a kilenczvenkilenczen, a mely el nem tévelyedett. Ekképen a ti mennyei Atyátok sem akarja, hogy egy is elveszszen e kicsinyek közül. Mert azért jött az embernek Fia, hogy megkeresse és megtartsa, a mi elveszett.
-Uram, segíts! - nyögtem és kétségbeesetten felfelé nyújtottam kezem. Ekkor Jézus lehajolt és megragadott. Erősen tartott. Tudtam, hogy a sötétség már nem árthat nekem. A démoni hangok azonnal elhallgattak. A pokoli mélység és a szorongató félelem eltűnt, a Megváltót körülvevő világosság átölelt. Megmentett engem.
Ennél a mondatnál Szemir összerezzent. Érezte a valóságát. Maga is megélte ezt a helyzetet, csak másképp.
- Túléltem a saját halálom. Neki köszönhetem az életem. Azóta Őt követem. - mondta Matip."
Cím: Re:Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: Clio - 2011 Február 22, 02:00:12
Véleményem a következő.  Minden beszámoló csak egy hasonlat vagy jelkép és nem konkrétum.   Mivel a poklot és a mennyet emberi szavakkal nem lehet kifejezni vagy leírni. 
Van amelyik biblikusabb van amelyik kevésbé tűnik annak. Akik átélték számukra valóság.


Ez a jelkép nekem nagyon tetszik  :2smitten:  :2smitten:  : "Minden mennyei házból látszik az Atya trónja!"

 Valamint a nem újjászületett emberek nem tudnák elviselni a mennyet.  Nem csak azért mert Bűn nem kerülhet az Isten elé amiért nem fizetett valaki. Hanem mert nem bírnák elviselni Isten közelségét. A sötétség elenyészik ha fény felgyullad.

Amikor újjá születünk kapunk egy mennyei természetet ez növekszik erősödik itt a Földi életünk folyamán ahogy haladunk a megszentelődés útján.

Anyámnak egyszer volt egy ilyen őszinte kérése Isten felé. Vajon milyen lehet a pokol. Épp a nagyszobából ment a hálószobába amikor ez a kérés átvillant az agyán. Abban a pillanatban olyan erejű mélységes monumentális hideget és reménytelen ürességet érzett hogy rogyadoztak a térdei elment az ereje. Egy másodperc sem volt az egész.   Ha tovább tartott volna anyám úgy gondolja összeesett volna . Elámult hogy ilyen gyorsan kapott választ..és hogy egyáltalán választ kapott Istentől egy ilyen kérdésre! Ezután boldog volt hogy így figyel rá az Úr.

A pokol számomra sokkal félelmetesebb anyám beszámolója alapján,  mintha Démonok kínoznának.

Így úgy gondolom hogy ha két ember járna valóban a menyben vagy a pokolban nem ugyanazt látná de lennének hasonló motívumok.


A pokol reménytelen kínlódás eltaszítva az élettől a teremtőtől. Mint egy örökké hervadó virág. Epekedve szomjúhozva ...

A menny az élet helye a kiteljesedett örömé ahogy az alkotójával  közösségben lehet a teremtmény. Mint egy bő forráshoz ültetett mindig megújuló gyümölcsös fa.

Cím: Re:Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: Ani Kinor - 2011 Február 22, 07:44:50
Véleményem a következő.  Minden beszámoló csak egy hasonlat vagy jelkép és nem konkrétum.   Mivel a poklot és a mennyet emberi szavakkal nem lehet kifejezni vagy leírni. 
Van amelyik biblikusabb van amelyik kevésbé tűnik annak. Akik átélték számukra valóság.


Ez a jelkép nekem nagyon tetszik  :2smitten:  :2smitten:  : "Minden mennyei házból látszik az Atya trónja!"

 Valamint a nem újjászületett emberek nem tudnák elviselni a mennyet.  Nem csak azért mert Bűn nem kerülhet az Isten elé amiért nem fizetett valaki. Hanem mert nem bírnák elviselni Isten közelségét. A sötétség elenyészik ha fény felgyullad.

Amikor újjá születünk kapunk egy mennyei természetet ez növekszik erősödik itt a Földi életünk folyamán ahogy haladunk a megszentelődés útján.

Anyámnak egyszer volt egy ilyen őszinte kérése Isten felé. Vajon milyen lehet a pokol. Épp a nagyszobából ment a hálószobába amikor ez a kérés átvillant az agyán. Abban a pillanatban olyan erejű mélységes monumentális hideget és reménytelen ürességet érzett hogy rogyadoztak a térdei elment az ereje. Egy másodperc sem volt az egész.   Ha tovább tartott volna anyám úgy gondolja összeesett volna . Elámult hogy ilyen gyorsan kapott választ..és hogy egyáltalán választ kapott Istentől egy ilyen kérdésre! Ezután boldog volt hogy így figyel rá az Úr.

A pokol számomra sokkal félelmetesebb anyám beszámolója alapján,  mintha Démonok kínoznának.

Így úgy gondolom hogy ha két ember járna valóban a menyben vagy a pokolban nem ugyanazt látná de lennének hasonló motívumok.


A pokol reménytelen kínlódás eltaszítva az élettől a teremtőtől. Mint egy örökké hervadó virág. Epekedve szomjúhozva ...

A menny az élet helye a kiteljesedett örömé ahogy az alkotójával  közösségben lehet a teremtmény. Mint egy bő forráshoz ültetett mindig megújuló gyümölcsös fa.Számomra, konkrétumok.
Cím: Re:Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: Clio - 2011 Február 22, 11:09:35
Véleményem a következő.  Minden beszámoló csak egy hasonlat vagy jelkép és nem konkrétum.   Mivel a poklot és a mennyet emberi szavakkal nem lehet kifejezni vagy leírni. 
Van amelyik biblikusabb van amelyik kevésbé tűnik annak. Akik átélték számukra valóság.


Ez a jelkép nekem nagyon tetszik  :2smitten:  :2smitten:  : "Minden mennyei házból látszik az Atya trónja!"

 Valamint a nem újjászületett emberek nem tudnák elviselni a mennyet.  Nem csak azért mert Bűn nem kerülhet az Isten elé amiért nem fizetett valaki. Hanem mert nem bírnák elviselni Isten közelségét. A sötétség elenyészik ha fény felgyullad.

Amikor újjá születünk kapunk egy mennyei természetet ez növekszik erősödik itt a Földi életünk folyamán ahogy haladunk a megszentelődés útján.

Anyámnak egyszer volt egy ilyen őszinte kérése Isten felé. Vajon milyen lehet a pokol. Épp a nagyszobából ment a hálószobába amikor ez a kérés átvillant az agyán. Abban a pillanatban olyan erejű mélységes monumentális hideget és reménytelen ürességet érzett hogy rogyadoztak a térdei elment az ereje. Egy másodperc sem volt az egész.   Ha tovább tartott volna anyám úgy gondolja összeesett volna . Elámult hogy ilyen gyorsan kapott választ..és hogy egyáltalán választ kapott Istentől egy ilyen kérdésre! Ezután boldog volt hogy így figyel rá az Úr.

A pokol számomra sokkal félelmetesebb anyám beszámolója alapján,  mintha Démonok kínoznának.

Így úgy gondolom hogy ha két ember járna valóban a menyben vagy a pokolban nem ugyanazt látná de lennének hasonló motívumok.


A pokol reménytelen kínlódás eltaszítva az élettől a teremtőtől. Mint egy örökké hervadó virág. Epekedve szomjúhozva ...

A menny az élet helye a kiteljesedett örömé ahogy az alkotójával  közösségben lehet a teremtmény. Mint egy bő forráshoz ültetett mindig megújuló gyümölcsös fa.Számomra, konkrétumok.

szia Ani Kinor! :044: :05:
Én ebben nem is kételkedek.

De a hitben még újszülötteket nagyon össze tudja zavarni egy egy személyes beszámoló.  Vannak olyan ajándékok amiket csak mi kapunk az Úrtól személyesen nekünk szól. Mint a jelenések könyvében az a kövecske amire a felírt nevet csak te és az Úr tudja. Másra nem tartozik.

Ezt már általánosságban írom nem konkrétan neked Ani.


  Különböző életérő beszámolókat olvastam már a menyről és a pokolról.  Amik különböző kivetülései a valóságnak.  Egy ember sem mondhatja el hogy csak az az igaz amit én láttam a tiéd nem igaz.

Valamint azt figyeltem meg hogy ezek az elmondott beszámolók a hitetleneket nem annyira az evangélium hanem inkább az ezotéria irányába fordítja.
A mennyei beszámolók a hívők bátorítására valók.  Isten nem véletlenül szűkszavú a halálon túli életet illetően.

Az evangélium tiszta üzenete a bűnökről szól még itt a Földi életünk mindennapjairól.

Cím: Re:Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: zoltan - 2011 Február 22, 20:03:33
Isten igéje nagyon keveset beszél a Pokolról és a Menyországról.
Szerintem is éppen azért, hogy ne a hej, ne egy helytől való félelem, vagy egy hej utáni vágy legyen keresztyén életünk mozgatórugája.

Az egyetlen dolog amire vágynunk kell az Jézus Krisztus.

Ha megfigyeljük Pál, apostolt mire vágyott, mi volt élete központja, mi volt élete célja, mi volt az evangéliumának a központja, mind mind egyetlen személy körül forgott: Jézus Krisztus.

Nem azért tért meg, hogy ne kerüljön a pokolba, vagy azért, hogy ővé legyen a menyország ajándéka. Krisztusért.
Krisztusért ítélt kárnak és szemétnek mindent - nem a menyországért.
Ha elköltözésére, halálára gondolt, akkor a Krisztussal való találkozásra gondolt.
Az evangéliumának központjába Jézus Krisztus volt. A kereszt, Jézus Krisztus keresztje - Jézus halála - , és Krisztus feltámadása.

Pált Krisztus szerelme szorongatta, és hajtotta, és éltette, nem a menyország utáni vágya, vagy a pokoltól való félelme.

A mi hitünk, életünk, egy személyhez - Jézus Krisztushoz kell kapcsolódjon, és nem ahhoz amit ő adni tud.

2Kor 5:14  Mert a Krisztusnak szerelme szorongat minket,
Fil 3:8  Sőt annakfelette [most] is kárnak ítélek mindent az én Uram, Jézus Krisztus ismeretének gazdagsága miatt: a kiért mindent kárba veszni hagytam és szemétnek ítélek, hogy a Krisztust megnyerjem,
Fil 1:23  Mert szorongattatom e kettő között, kívánván elköltözni és a Krisztussal lenni; mert ez sokkal inkább jobb;

Ha Jézus Krisztus, a vele való személyes kapcsolat lesz számomra a legfontosabb, ha megértem hogy ahol ő van ott van a menyország, már most megtapasztalhatom a vele való élet áldásait. Minden napot, vele megélni, minden napot ő érte élni, az csodálatos, mert akkor, minden szeretetből , a Krisztus iránti szeretetből fog fakadni.

Nem attól fogok félni, hogy elvesztem a menyországot, hanem attól, hogy elvesztem a Krisztussal való közösségemet.
Nem a pokoltól fogok félni,  hanem attól, hogy ne szomorítsam meg Őt, aki annyira szeretett és szeret engem, és akit én is szeretek.
 Olyan kapcsolatom kell legyen vele, mint amilyen két szerelmes pár között van, akik csak egymásért élnek.
Képzeljetek el két szerelmes párt, akik alig várják, hogy találkozzanak, nem kell adjanak egymásnak semmi különleges ajándékot, elég ha egymás szemébe nézhetnek, ha megfoghatják egymás kezét, ha halhatják egymás szavait, öröm tölti el szívüket, akkor boldogok ha együtt lehetnek.
Gondoljatok bele, ha megbántja az egyik a másikat, nem azért fog tőle bocsánatott kérni, mert legközelebb nem fog virágot kapni tőle, vagy süteményt, hanem bocsánatott kér tőle azért mert nem akarja elveszíteni, nem akarja a vele való kapcsolatott elveszíteni, azért mert szereti, mert szerelmes.
Bele kell szeressünk Krisztusba, szerelmesek kell legyünk belé.

Nekünk egy személlyel van dogunk, nem az áldásokkal.
Az a baj lett a mostani kereszténységgel, hogy már nem egy személyhez kötik, hanem az áldásokhoz, ahhoz amit kapnak tőle a személytől. Már nem a személy kell, hanem az áldás. Nem attól félnek, hogy Istent, Jézus Krisztust és a vele való kapcsolatott veszítik el, hanem az áldásokat, a menyországot. Az áldások után sóvárognak és nem a Krisztussal való áldott kapcsolat után.

Minden nap, minden percben, ha ébren vagyunk ha alszunk, Krisztussal legyünk, Krisztusért éljünk.
Mert számomra csak egy érték van, és ez nem a menyország - (mert a menyországot Isten teszi menyországá, a menyország dicsősége és szépsége maga Isten, és a menyországban is a legnagyobb áldás az lesz, hogy Istennel lehetünk) - , nem az áldások, hanem Krisztus személye, a velevaló közösség.

A szívem legnagyobb vágya, az, hogy majd egynapon találkozhatom vele, átölelhetem, és csókolhatom az ő átszegzet lábait és kezeit, hogy imádhatom és szolgálhatom, az én drága Uramat, Megváltómat, Szabadítómat, Istenemet.


 :2smitten:Cím: Re:Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: Clio - 2011 Február 22, 20:31:46
Zoltán! Nem is írhattad volna csodálatosabban!  :2smitten: :2smitten: :2smitten: :2smitten: :2smitten: :igen: :igen: :igen:

 Én is akkor adtam át az életem amikor beleszerettem Krisztusba hogy ő mit tett értem, látva hogy hozzá tartozhatom csupa nagy betűvel HOZZÁ! Előtte inkább félelmeim voltak a kárhozattól az igehirdetéseket hallgatva. De akkor ott egy ifjúsági táborban az Úrral négy-szem között , öröm könnyekkel a szememben azt mondtam igen !!
És most is azt kérem tőle! Uram add hogy még jobban szeresselek téged! Ne hagyd kihűlni a szívem.  :063: :2smitten: :2smitten:
Cím: Re:Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: ditte - 2011 Február 22, 20:48:14
Kedves Zoltán!
Nagyon szépen írtad.köszönöm.
Az Úr áldjon meg.
Cím: Re:Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: zoltan - 2011 Február 22, 21:05:20
Örülök, hogy épülésre szolgált amit leírtam.
Ez a szívem vágya, és ezt az Úr végezte el bennem, övé a dicsőség.

Őt akarom szeretni, és annyira, hogy minden más elhomájosúljon, minden más elveszítse az értékét, úgy, hogy csak ő legyen érték számomra.

Szeretni, szeretni, és szeretni - erre tanít bennünket Jézus. Ez az egy parancsolat van. Szeresd az Urat teljes szívből, teljes elméből, teljes erőből ... és szeresd felebarátodat mint magadat - ebben van minden.

 :2smitten:
Cím: Re:Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: ditte - 2011 Február 22, 21:34:17
Ámen..
 

Cím: Re:Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: Magda - 2011 Február 22, 21:58:23
Köszönöm Zoltán, nagyon jól leírtad, köszönöm.
Sokat gondoltam rá. hogy a szerelem érzését azért adta nekünk Isten, hogy halovány képünk legyen a VELE való kapcsolatról.

 :2smitten:
Cím: Re:Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: Zsuzsa2 - 2011 Március 14, 09:09:17
Mennyei aranyhajó
Pásztor 'Földrengés' Kelley bizonysága, aki egy agyvérzés után a Mennyben járt, és ott találkozott saját fiával, valamint Isten az Atya sok kijelentést megosztott vele, föleg az Egyház felé való figyelmeztetéseket.

http://www.youtube.com/watch?v=wanLbLmBhOE# (http://www.youtube.com/watch?v=wanLbLmBhOE#)  1.
http://www.youtube.com/watch?v=xDYDnnCLZus# (http://www.youtube.com/watch?v=xDYDnnCLZus#)  2.
http://www.youtube.com/watch?v=gfWj8TSbHlo# (http://www.youtube.com/watch?v=gfWj8TSbHlo#) 3.
Cím: Re:Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: Guti Tünde - 2011 Március 18, 15:24:15
Köszi Zsuzsa!

Valóban, az Egyháznak meg kell tisztulnia! Az idő elközelgett...
Cím: Re:Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: Gyöngyike - 2011 Április 11, 16:04:12
Ámen! :2smitten:

Cím: Re:Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: Gyöngyike - 2011 Április 11, 16:05:11
Pokol : Festmények a Pokolról

Egy koreai lány megdöbbentő festményei a Pokolról. Jézus elvitte oda, hogy megmutassa neki, és azt a megbizatást kapta, hogy fesse le azokat amiket látott.

http://www.youtube.com/watch?v=xX8cmOg9398# (http://www.youtube.com/watch?v=xX8cmOg9398#)
Cím: Re:Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: Gyöngyike - 2011 Április 28, 16:51:47
Angelica Zambrano: A Menny királysága és a Pokol


http://keresztenyfilmek.com/bizonysagok/384-angelica-zambrano-a-menny-kiralysaga-es-a-pokol-.html (http://keresztenyfilmek.com/bizonysagok/384-angelica-zambrano-a-menny-kiralysaga-es-a-pokol-.html)
Cím: Re:Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: Guti Tünde - 2011 Április 28, 19:03:47
Pokol : Festmények a Pokolról

Egy koreai lány megdöbbentő festményei a Pokolról. Jézus elvitte oda, hogy megmutassa neki, és azt a megbizatást kapta, hogy fesse le azokat amiket látott.

http://www.youtube.com/watch?v=xX8cmOg9398# (http://www.youtube.com/watch?v=xX8cmOg9398#)

Kemény képekre számítottam, de ez rosszabb, mint gondoltam!  :060:
Istenfélelemre és az Igéhez való legszorosabb ragaszkodásra van szükségünk!
Engedelmesség az Úrnak.

Egyik ige szerint: "Ha az igaz is alig tartatik meg, hova lesz az istentelen és a bűnös?!"
Cím: Re:Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: zoltan - 2011 Április 28, 19:19:07
Pokol : Festmények a Pokolról

Egy koreai lány megdöbbentő festményei a Pokolról. Jézus elvitte oda, hogy megmutassa neki, és azt a megbizatást kapta, hogy fesse le azokat amiket látott.

http://www.youtube.com/watch?v=xX8cmOg9398# (http://www.youtube.com/watch?v=xX8cmOg9398#)

Kemény képekre számítottam, de ez rosszabb, mint gondoltam!  :060:
Istenfélelemre és az Igéhez való legszorosabb ragaszkodásra van szükségünk!
Engedelmesség az Úrnak.

Egyik ige szerint: "Ha az igaz is alig tartatik meg, hova lesz az istentelen és a bűnös?!"

Igazad van Tünde.
Ez több mint brutális. :060:
Hát ... nem tudom honnan, jöttek ezek a képek de nem az Úrtól. :059:

Hát nekem ez a véleményem ... sosem értettem egyet az ilyen és hasoló látásokkal.

 :059:
Cím: Re:Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: Gyöngyike - 2011 Április 28, 19:24:33
Kedves Zoltán! 

A Pokol valóság! Olyan borzalmak helye, amire álmunkban sem gondolnánk... :04:

Nézd meg légyszíves a másik videót, sok hasznos információ van benne:

Angelica Zambrano: A Menny királysága és a Pokol

http://keresztenyfilmek.com/bizonysagok/384-angelica-zambrano-a-menny-kiralysaga-es-a-pokol-.html (http://keresztenyfilmek.com/bizonysagok/384-angelica-zambrano-a-menny-kiralysaga-es-a-pokol-.html)Cím: Re:Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: Antee - 2011 Április 28, 19:33:19
Borzasztó képek. Az étvágyam is elment!

Hirtelen előálltak ezren, hogy ők már pedig jártak a pokolban. Holott ki hazudik, ki meg van tévesztve (a képek is ellene mondanak a Szent írásnak).
Isten legyen igaz és inkább minden ember hazug!

A pokol nem ilyen. A pokol reménytelenség, Isten nélküliség, magárahagyottság, gyötrő lelkiismeret.

Aki ismeri Istent, annak van fogalma a pokolról.
Cím: Re:Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: zoltan - 2011 Április 28, 20:08:37
Kedves Zoltán! 

A Pokol valóság! Olyan borzalmak helye, amire álmunkban sem gondolnánk... :04:

Nézd meg légyszíves a másik videót, sok hasznos információ van benne:

Angelica Zambrano: A Menny királysága és a Pokol

http://keresztenyfilmek.com/bizonysagok/384-angelica-zambrano-a-menny-kiralysaga-es-a-pokol-.html (http://keresztenyfilmek.com/bizonysagok/384-angelica-zambrano-a-menny-kiralysaga-es-a-pokol-.html)

Kedves Gyöngyike.

Hiszek a pokol valóságában, és abban, hogy ott elkébzelhetetlen szenvedés és gyötrelem lesz.
De nem hiszek annak a pokol valóságában amit azok a képek ábrázolnak. (Testi módon mutatja be a szenvedést, démoni alakok kínoznak embereket, brutális módon) - ez nem Bibliai valóság.

Egyetértek Antee-val.

Idézet
A pokol nem ilyen. A pokol reménytelenség, Isten nélküliség, magárahagyottság, gyötrő lelkiismeret.

Pl. ez lesz az egyik legnagyobb szenvedés - én úgy nevezném - a "vesztesség szenvedése" -

Luk 13:28  Ott lesz sírás és fogak csikorgatása, mikor látjátok Ábrahámot, Izsákot és Jákóbot, és a prófétákat mind az Isten országában, magatokat pedig kirekesztve.

 :2smitten:

Cím: Re:Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: Magda - 2011 Április 28, 20:22:45
Sokkal több figyelmet kellene fordítanunk arra, hogy személyesen bennünket - jobban mondva engem - ismer e az Úr Jézus.

Aki félelemből, a pokoltól való rettegésből akarja követni ŐT, az hogy juthatna el arra, hogy szeretetből engedelmeskedjen.

Inkább tékozló fiú legyek, mint az ottmaradó testvér.

A tékozló fiú megismerte az apját, mert volt összehasonlítása, de aki erővel maradt ott valami jutalom reményében, soha sem nyerheti meg az igazi jutalmat.
Cím: Re:Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: zoltan - 2011 Április 28, 20:35:02
Egyet értek veled Magdi.

Semmi sem motiválhat engem, mint az hogy szeretem és gyönyörködöm az én Uramban és megváltómban.
Az ő iránta való szeretett kell hajtson, ez kell engem, és ez tud engem megszentelni.

Éppen ezért látom úgy, hogy az Úr azért beszél olyan keveset a mennyről, és a pokolról, mert nem ez kel motiváljon,  hanem az Ő iránta való szeretett.

Ez az Úr Jézus Krisztusnak a legfontosabb, hogy szeressük őt. Pétertől ezt az egy dolgot kérdezte: "Péter szeretsz?"

Pálnak Krisztus iránti szeretette volt a legfontosabb, ő érte hagyott el mindent, és azért akart elköltözni, hogy az Úrral legyen.
Ez a legfontosabb. Kit szeretek?

 :2smitten:
Cím: Re:Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: Guti Tünde - 2011 Április 28, 20:45:50
Nem azért írtam, hogy kemény, mert nem fogadom el.  :02:

A Biblia alapján hiszem, hogy a pokol valóságos hely, sokkal több, mint magány, vád és reménytelenség.
A pokol a valóságos kín helye.

Megnéztem a másik videót is, ami beszámoló.
Igaz, hogy mindent meg kell vizsgálni!
Ezt tettem. Istenfélelmet, tisztaságot, megtérést és szentséget hirdet. Ez pedig bibliai.

Igenis meg kell térni az elvallásosodott egyháznak!

Gyöngyike, köszönöm, hogy közzé tetted!
Cím: Re:Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: Magda - 2011 Április 28, 21:18:38
Nem azért írtam, hogy kemény, mert nem fogadom el.  :02:

A Biblia alapján hiszem, hogy a pokol valóságos hely, sokkal több, mint magány, vád és reménytelenség.
A pokol a valóságos kín helye.

Megnéztem a másik videót is, ami beszámoló.
Igaz, hogy mindent meg kell vizsgálni!
Ezt tettem. Istenfélelmet, tisztaságot, megtérést és szentséget hirdet. Ez pedig bibliai.

Igenis meg kell térni az elvallásosodott egyháznak!

Gyöngyike, köszönöm, hogy közzé tetted!

Szia Tünde, természetes, hogy elfogadjuk az írott írást, és abban a két ellentétes pólust, de a pokol nem embereknek készült, és főleg nem azért, hogy ott az őket elcsábítók kínozzák az embereket, - legalább is én ezt sehol sem látom leírva az írott Írásban.

Vagy valahol  van, és elkerülte a figyelmem  :060:

Az is igaz, hogy némelyeket rettentéssel kell kimenteni a tévelygésből.

Gondolom az a tévelygés, ha valaki nem fogadja el, hogy a megváltás az, hogy most - MÁR MOST meghalhatok a világnak, hogy itt Istennek éljek.

Aki itt nem él Istennek, az soha sem fog, mert ha a mi igazságunk nem több mint a farizeusok és írástudok igazsága, semmi kép nem megyünk be a MENNYEK ORSZÁGÁBA
Cím: Re:Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: Clio - 2011 Április 29, 00:42:42
Köszönöm hogy közzétetted!

a biblia alapján én is csatlakozom az előttem szólókhoz. A pokol nem az embereknek készítetett. A pokolban a démonok és az ördög is  gyötrődni fog.

az hogy egy ilyen "beszámoló" lehet megmentő eszköz. Én nem zárom ki. miért ne lehetne! De meg vagyok győződve róla hogy csak nagyon kis elenyésző kisebbségnek lesz hasznára.
Én nem tudnék Istenhez félelemből ragaszkodni. ( sőtt meg merem kockáztatni hogy ha nem ismerném Jézust lehet hogy Istent sem szeretném)
Az ilyen képek pedig a görög mitológia a Hádész-át juttatja az eszembe. Ahol az alvilági szellemek uralkodnak a pokolban.

Semmilyen testi kín nem hasonlítható ahhoz a szenvedéshez ami a reménytelenség az állandó sóvárgás a belső gyötrődés. Aki azt gondolja hogy testi kínzás fájdalmasabb az az ember tévedésben van.

Cím: Re:Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: Gyöngyike - 2011 Április 29, 08:05:28
Drága testvéreim! :2smitten:


Tudom nektek furcsa lesz amit írok, de éppen így tértem meg, hogy a nagynéném azt mondta, ha nem térünk meg a húgommal, akkor a pokolba kerülünk. Ettől nagyon megijedtünk, hazamentünk, és elkezdtük otthon a Bibliát olvasni, és az Ige megnyílt előttünk, és minden szavát elhittük.
Szeretet költözött a szívünkbe, és azt mondtuk, hogy az Urat szeretnénk szolgálni. Akkor már nem félelemből, hanem szeretetből!
Köszönöm az Úrnak ezt, és hogy adott nekünk Istenfélelmet is, mert az is nagyon fontos!Az első könyv ami megjelent a pokolról, amit a pokolról mindenkinek tudni kell című volt. Nálunk a testvérek bevizsgálták, és megáll az Ige tükrében.
Aki olvasta tudja miről írok, minden alá van támasztva Igékkel.

Sokszor elmondja az Úr, hogy az Ő gyermekei sem hiszik el, hogy a pokol mennyire valóságos, pedig így van. Aki ebben az életben nem fogadja el az Úr Jézust, oda kerül, meg van írva. Vagy aki elfogadta egyszer, utána hátat fordít, visszamegy a "világba", értsétek jól, az is oda kerül.

Isten senkit nem küldd oda, az ember választ!

Azt tudom egy olyan lélek sincs a pokolban, aki úgy került oda, hogy előtte nem hallott  Istenről.

Cím: Re:Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: Magda - 2011 Április 29, 08:25:31
Kedves Gyöngyike  :2angel: ,  amit írsz az bizony nagyon fontos.
A pokol elképzelésében vannak - nekem fenntartásaim - mert ott azok a tisztátalan szellemi lények szenvednek elsődlegesen, akiknek az ottani kínzás lehetőségét tulajdonítják.

Igen az elkárhozástól félni kell,
és
Isten félelemre is feltétlenül szükség van.
Én pl. nagyon rosszul érzem magam pszichésen, egy-egy szélviharban, nekem nagyon rettenetes az ereje, de a hangja is, ha biztos helyről hallom - több emeletes panel alsó szintjén - akkor is.

Gondolom a "tékozló fiú", is az éhség miatt jutott megfontolásra.
Isten mindenkinek ismeri azt a területét, ahol érzékenység van és ott szólítja meg.
A "szamariai asszonyt" is pont ott ahol neki arra szüksége volt.

Gondolom nem a "pokol evangélium" az üdvözítő, és a te közösséged sem vallja azt annak.

Itt inkább én a fantázia túlburjánzását gondolom negatívnak, de lehet, hogy ez csak az én gondolatom.

 :2smitten:
Cím: Re:Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: Gyöngyike - 2011 Április 29, 08:36:24
Kedves Magda! :2smitten:

Nem írtam ilyet, hogy a "pokol evangéiuma" az üdvözítő. :04: Olyan szomorú, hogy itt az embert szinte mindig félreértik. :04:

Csak leírtam, hogyan tértünk meg a húgommal.  Nekünk akkor ez kellett "lökésnek". :05:

A gyülekezetemet megismerheted a honlapunkról, és a körleveleinkből. Ezekből a körlevelekből gépelek be heti egy témát, amit elolvashatsz itt:

http://jezusszeret.5mp.eu/web.php?a=jezusszeret&o=7NicNbREWL (http://jezusszeret.5mp.eu/web.php?a=jezusszeret&o=7NicNbREWL)

A pokol valóságát azért kell komolyan venni, mert bizony az üdvösséget el lehet veszíteni. Nem elég megtérni, úgy is kell, kellene  élni!

Adjon az Úr mindannyiunknak kegyelmet, hogy mire Ő jön elkészüljünk!


Részemről ez a téma lezárva.
Cím: Re:Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: Magda - 2011 Április 29, 09:54:59
Kedves Magda! :2smitten:

Nem írtam ilyet, hogy a "pokol evangéiuma" az üdvözítő. :04: Olyan szomorú, hogy itt az embert szinte mindig félreértik. :04:

Csak leírtam, hogyan tértünk meg a húgommal.  Nekünk akkor ez kellett "lökésnek". :05:

A gyülekezetemet megismerheted a honlapunkról, és a körleveleinkből. Ezekből a körlevelekből gépelek be heti egy témát, amit elolvashatsz itt:

http://jezusszeret.5mp.eu/web.php?a=jezusszeret&o=7NicNbREWL (http://jezusszeret.5mp.eu/web.php?a=jezusszeret&o=7NicNbREWL)

A pokol valóságát azért kell komolyan venni, mert bizony az üdvösséget el lehet veszíteni. Nem elég megtérni, úgy is kell, kellene  élni!

Adjon az Úr mindannyiunknak kegyelmet, hogy mire Ő jön elkészüljünk!


Részemről ez a téma lezárva.

Kedves Gyöngyi, ahogy olvasom a válaszod,
itt most te vagy aki félreértetted az írásainkat.

Veled legább is nekem az égvilágon semmi félreértésem nincs, és ezt meg is írtam.
Hacsak nem te vagy az idézettek szerzője, de gondolom akkor ezt írtad volna.Itt is a gerenda szálka prófécia működik. amit én legább is mindég magam felé vizsgálom, és a magaméból kérem az eltávolítást.

Ha nagyon kellemetlen akkor a gerendát, ha kicsit akkor a szálkát. de hogy ezt ráhúzzam az egész fórumra.
Ez már azért  :hehe:

A tékozló fiút az éhség kergette vissza, és...
Ettől függetlenül hogy fogadta az édesapja...
Ezt pedig az Úr Jézus mondja el nekünk.

 :2smitten:
Gyöngyi:
Idézet
A pokol valóságát azért kell komolyan venni, mert bizony az üdvösséget el lehet veszíteni. Nem elég megtérni, úgy is kell, kellene  élni!

Adjon az Úr mindannyiunknak kegyelmet, hogy mire Ő jön elkészüljünk!

Kérlek ezt annak mond el, aki megígérte, hogy elkészít bennünket.
Nem emberi teljesítmény, hanem egy belső ember növekvő engedelmessége az ami felkészít bennünket.

A latornak, csak a megvallás kellett, az ittlevőknek pedig a növekedés KRISZTUSBAN.
Az új teremtés, olyan amilyen még nem volt.

Ha meghaltam VELE, csak akkor vagyok Megváltott, ha még én akarok ehhez hozzátenni, akkor a Galatákhoz írt levél szól nekem.

A Szent Szellem gyümölcsét, csak a Szent Szellem termi meg, ember ahhoz nem tehet mást, mint a saját halálát a KERESZTEN Krisztussal.

Ez az igazi Megtérés. :2angel:
Cím: Re:Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: Gyöngyike - 2011 Április 29, 10:07:41
Drága Magda! :2smitten:

Soha nem állítottam, hogy emberi teljesítményből jutunk a mennybe, mert minden kegyelemből van! Ahogy Őt megismertem az is kegyelem!

Bocsánat, ha félreértettem. Itt nem nehéz, más szóban beszélgetni.

Arra értettem, hogy el lehet veszíteni az üdvösséget, hogy vannak olyan emberek, akik valamikor megtértek, de utána elhagyták az Urat. Mert jobban szeretik a világot, és ami benne van, mint az Urat.  :04:

Sajnos a családomban is vannak ilyenek. Tudom jól, hogy nekem is vigyázni kell, hogy el ne essek!

Imádkozom értük, az Úr t ud ebben  egyedül segíteni! Ő tudja magához ragadni Őket!


Minden kegyelem!!!!

Cím: Re:Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: Guti Tünde - 2011 Április 29, 10:15:00
"A pokol nem az embereknek készíttetett."

Ez így van. Az Úr senkit nem akar ott látni a saját képére teremtett emberek közül.
Az Úr Jézus maga ment le, amikor meghalt, hogy a sötétség foglyait kiszabadítsa, hiszem, hogy Ő minden ember számára örök életet készített.

A pokolba ( sajnos ) azok mennek, akik nem jutottak IDŐBEN szívbeli megbánásra.

Cím: Re:Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: Zsuzsa2 - 2011 Április 29, 11:01:31
"A pokol nem az embereknek készíttetett."

Ez így van. Az Úr senkit nem akar ott látni a saját képére teremtett emberek közül.
Az Úr Jézus maga ment le, amikor meghalt, hogy a sötétség foglyait kiszabadítsa, hiszem, hogy Ő minden ember számára örök életet készített.

A pokolba ( sajnos ) azok mennek, akik nem jutottak IDŐBEN szívbeli megbánásra.

sajnos igen! igy van....   :(
Cím: Re:Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: Clio - 2011 Augusztus 02, 13:02:54
Nemtudom ismeritek-e de én nemrég láttam és nagyon megfogott.
Honna lehet tudni hogy Istentől jött a halálközeli élménye? Mert ateistából aki csak egy megszokásnak tartotta a vallást és tetszett nek a kereszténységet keverni a keleti vallásokkal ezután az átélés után a valódi Istent keresi. Megértette hogy valóban kegyelem az üdvösség. És hogy mi magunk vagyunk az okai a bűnös Én-ünk ha Istentől elszakadunk.

Itt a videó linkje:  http://www.youtube.com/watch?v=O9iJ5ZVpkTs# (http://www.youtube.com/watch?v=O9iJ5ZVpkTs#)
Cím: Re:Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: Honey - 2012 Június 25, 16:59:09
Sziasztok! Csatolok egy linket. Aki képes előítéletek nélkül megnézni egy két órás beszámolót, annak ajánlom. Megéri. Jó a tartalom, de nem eléggé összeszedett a mondanivaló a nő részéről. Szerintem hitelesnek mondható, mert túl sok olyan igazságot mond, aminek az ismeretében lehetetlen ekkorát hazudni. Úgyhogy hajrá, nézzétek meg! ?:-) http://www.youtube.com/watch?v=js365fPlmSk#ws (http://www.youtube.com/watch?v=js365fPlmSk#ws)
Cím: Re:Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: ditte - 2012 Június 25, 17:24:17
Köszönöm Testvérem!
Áldjon meg az Úr.
Cím: Re:Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: Sofia - 2019 Június 17, 14:14:18
Nem régen olvastam Dr. Eben Alexander A mennyország létezik című könyvét. No nem azért, mert kételkedtem volna e csodálatos hely létezésében, csak kíváncsi voltam arra, hogy mi újat tud mondani a szerző, aki egy idegsebész, aki kómába esett miután agyát megtámadta egy ritka betegség, és aki betegsége előtt képtelen volt természettudományos nézeteit összeegyeztetni az istenhittel. A könyvben azt írja, hogy amit elmesél nekünk, az biztosan nem a fantázia műve és ezt hosszasan magyarázza, bizonygatja.
Nekem kétségeim vannak mindenféle túlvilági megtapasztalással szemben, legyen szó pokolról vagy mennyországról. Szerintem ezek az élmények csak az agy szüleményei. Isten ma már semmit sem üzen nekünk, a Bibliában minden benne van amit tudnunk kell a világtörténelemmel kapcsolatban és az üdvösségünkkel kapcsolatban is. Isten már figyelmeztetett bennünket eleget, többé már nem teszi, már semmi újat nem üzen nekünk. Mai szóhasználattal azt is mondhatjuk, hogy már rongyosra beszélte a száját. A Szentírásban benne van minden amire szükségünk van, ez a könyv képes arra, hogy átformálja a gondolkodásunkat, megváltoztassa az életünket. Semmilyen természetfeletti titokzatos megtapasztalás nem vetekethet a Bibliával, ezért kétségesek számomra az ilyen beszámolók. A szereplők nyilván nem hazudnak, nyilván éreztek valamit, de ezekhez az élményekhez egészen biztosan nincs köze Istennek.
Cím: Re:Tanúbizonyságok a pokolról és a Mennyországról
Írta: Guti Tünde - 2020 Szeptember 02, 15:24:58
Isten kegyelme, amikor valaki kómában fekve átélhet valamit a túlvilág valóságából.
Azt gondolom, hogy nem minden beszámoló hiteles, de azért akad köztük olyan, ami tényleg Istennek adja a dicsőséget,
és az élet felé vezető útra terelte a halál közeli élmény részesét.