Alfa-Omega közösség

Ismerkedés => Fórumozók blogjai => Körtevirág => A témát indította: körtevirág - 2010 November 08, 17:58:49

Cím: Munkakeresés
Írta: körtevirág - 2010 November 08, 17:58:49
Itt a munkakereséssel kapcsolatos kalandjaimat osztom meg veletek.
Cím: Re:Munkakeresés
Írta: körtevirág - 2010 November 08, 18:46:27
Amikor már a 3. interjún voltam túl 2 nap alatt és mindenhol azt kérdezték, hogy van-e gyerekem, tervezek-e családot, hogy és hol képzelem el magam 5 év múlva, kissé felment bennem a pumpa.
A köv. interjún kérdezi a kis hölgy(erkölcstelenül felöltözött 23 éves csitri) van-e családom. 
-Persze, 3 nagyszülő, 2 szülő, 2 húg.
- De saját van-e?
-Ők is azok, vérszerinti, nem béreltem őket. ( :167: )
-Úgy értettem, hogy neked van-e gyereked, párod? (egyszerre van kínban és néz totál hülyének)
-Nincs.
-És tervezel a közeljövőben?
-Tervezek, de senkinek se kellek, ráadásul meddő vagyok, úgyhogy ideális munkaerő vagyok, nem vár otthon senki, robotolni fogok, csakhogy ne kelljen az üres lakásba hazamennem. Ja, és barátaim sincsenek, mert antiszociális vagyok. ( :gunyos:)
-ŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐ, részvétem, de meg kellett kérdeznem. (totál kínban van)
-Kérdezhetek valamit?
-Persze.
-Tőled is megkérdezték, amikor idejöttél ezeket? Nem gondolod, hogy ez elég megalázó? Végtére is emberek vagyunk és nők. Mi mást szeretnénk, mint családot, gyereket?
-Erre nem szeretnék válaszolni, nekem ezt utasításba adták. (látszik, hogy legszívesebben kidobna)
-Akkor viszlát, én ilyen helyen nem akarok dolgozni, ahol így lenézik női mivoltomat és a biorobotot látják bennem.
-Sziaaa! (fel se áll, hogy kikísérjen)

Engem teljesen felháborít, hogy a nő nem lehet nő egy munkahelyen. És csodálkoznak, hogy évről-évre egyre kevesebb gyerek születik. Nem az adópolitikát kell megváltoztatni, hanem alapvető gondolkodásmódot. A munkát adó cégek mit gondolnak, 20-30 év múlva ki fog nekik dolgozni, ha nem születnek meg most a gyerekek hozzá? És nekik nincs gyerekük? Vagy nem érdekli őket a jövő? Láthatóan nem.
Cím: Re:Munkakeresés
Írta: Irma - 2010 November 08, 18:54:04
Drága Körtevirág!

Mélyen megértelek és jól mulattam mi közben olvastalak, de megjegyzem neked csendben, hogy ma bizony ilyen világban élünk és bár jópofa dolog a beszólás, de "harcolni" ez ellen imában tanácsosabb.

 :2smitten:
Cím: Re:Munkakeresés
Írta: körtevirág - 2010 November 08, 19:09:42
Tudom én, hogy ez van, de ha az igazat mondom, nem vesznek fel, ha hazudok, meg hazudok.
Ima a leghatásosabb fegyver az tuti és Isten velünk, ki ellenünk? Még sokszor elfelejtem, hogy most már Isten is ott van a hátam mögött, ne szorongjak felesleges dolgokon, csak kérjek.
Cím: Re:Munkakeresés
Írta: Antee - 2010 November 08, 19:13:05
Vegul volt interju ahol nem erdeklodtek a jovodrol, csaladodrol? :hehe:
Cím: Re:Munkakeresés
Írta: körtevirág - 2010 November 08, 19:28:01
A kérdés jogos.  :hehe: Volt. Nem is egy.  :07:
Cím: Re:Munkakeresés
Írta: Shaly - 2010 November 08, 19:35:00
Az a szép mikor ár megvan az ember akit alalmazni fognak és csak falból hírdetik meg az állást.
Volt benne részem nem egyben.
Hát nem szép az egyszer bíztos!
 :184:
Cím: Re:Munkakeresés
Írta: körtevirág - 2010 November 08, 20:30:10
Jah, hát igen. Álláshirdetés, hívni ezt meg ezt a számot, csak és kizárólag pénteken 10-12 óra között. Kicsit se gyanús.  :2tickedoff:
Cím: Re:Munkakeresés
Írta: Shaly - 2010 November 08, 20:45:54
JA-JA!
Van buktató rendesen.
Mert tapasztalatot kérnek mindenhol, de nem tud szerezni az ember sehol sem.
Cím: Re:Munkakeresés
Írta: körtevirág - 2010 November 15, 15:28:12
Újabb adalék.  :hehe:
Regisztráltam magam több állásportálra is. Egy darabig dolgoztam értékesítőként, de nagyon nem ment, otthagytam. Az önéletrajzomban szerepel. Volt olyan időszak, amikor csak olyan munkával kerestek meg, ami értékesítés. Már lett benne rutinom, úgyhogy, amikor azt mondják telefonban, hogy nagyszerű munkát tudok önnek ajánlani, félbeszakítom a hölgyet és megkérdezem, hogy fix fizetéses-e és alkalmazottként lehet-e csinálni, mert különben nem érdekel. Ilyenkor teljesen lelombozódnak, hogy nem, sajnos nem. Igyekszem rövidre zárni, mert nem megy el a pénzük és idejük fölöslegesen. Ahol lehetett, beírtam a portálokon azóta, hogy értékesítés nem érdekel, de nem mindenhol lehet. Mindenhol a bank/értékesítés páros szerepel megjelölendőként. Engem csak a bank része érdekel, mert bankosnak tanulok,de onnan még egyszer se hívtak.
Cím: Re:Munkakeresés
Írta: körtevirág - 2010 November 15, 15:41:20
Voltam az önkormányzatnál nem régen, hogy jelentkezzek a rendelkezésre állási támogatásért. Ez azért jó, mert ha nem tudnak munkát adni is kapok pénzt, így önállóan is tudok keresni, meg utazgatni az állásinterjúkra és fizetik a járulékokat is. Ha meg az önkormányzat tud nekem munkát adni, akkor diplomás fizum van. Nagy nehezen megadták, a határozatot még nem kaptam meg, de a hölgy azt mondta, tuti megvan.
Most azért mehet az ima, hogy olyan munkát adjanak, ami mellett el tudok menni az iskolába.
Voltam a polgármesternél is, mert régebben, amikor még nem volt polgármester, azt mondta, hogy lehetek könyvtáros majd(a diplomám ebből van). Hááát, nem olyan biztos, hogy megkapom, de van rá esély. Ima erre is megy.
Cím: Re:Munkakeresés
Írta: körtevirág - 2010 November 17, 21:06:38
Praktikus tanácsok tapasztalatból.Nem fontossági sorrendben.

1. Mindig kb. 10 perccel előbb érjél oda az interjúra. Ez azért fontos, mert ez udvariasság is,másrészt be tudsz menni a mosdóba rendbe szedni magad, meg pisilni(én ha izgulok, folyton pisilni járnék).Másik, hogy lehet nem találod meg elsőre, hogy kit kell keresni és így tuti nem késel el.
2. Legyen szolid, de lehetőleg divatos(ne márkás, utolsó divatra gondolj) ruha rajtad. Nem fontos kosztüm, de a sötétkék élre vasalt nadrág és fehér blúz már kiment a divatból. Én voltam már pulóverben is interjún és visszahívtak a 2. körre.
3. Mosolyogni, mosolyogni, mosolyogni.
4. Ha tudsz, készülj fel a cégből, ahova mész. Lehet nem kérdeznek rá, de jó, ha tudsz alapvető dolgokat.
5. Ne nagy táskával menj az interjúra.
6. Legyen nálad kinyomtatva és pendrive-on is egy önéletrajz és motivációs levél, én már jártam úgy, hogy elkeverték. Ez ilyen helyzetekben jó pont lehet. Azt mutatod vele, hogy előrelátó vagy.(vannak olyan helyek, ahol direkt csinálják)
7. Ne lepődj meg semmiféle kérdésen. Ha olyan kérdést kapsz, ami sértő, nyugodtan mondd meg. Ha furán viselkedik az interjúztató, kedvesen mosolyogva vagy aggódva, ahogy a helyzet hozza kérdezd meg, jól van-e, minden rendben, kérj-e egy pohár vizet stb. Vannak olyan helyek, főleg, ahol több körös, hogy tesztelnek bizonyos tulajdonságokat a fura viselkedéssel. A végén a legtöbbször megmondják, hogy mire volt ez az egész.
8. A telefont némítsd le, vagy szólj előre, ha fontos hívást vársz.
Cím: Re:Munkakeresés
Írta: Ani Kinor - 2010 November 17, 22:32:57
Istenre kell bizni a munka es parkeresest maximalisan, de, igazabol mindent....Isten mindent elrendez!

a HIT, ez szamit !!!!

H   I   T      :D :D :D


Cím: Re:Munkakeresés
Írta: körtevirág - 2010 November 17, 23:23:31
Teljesen igazad van, a hit, az ima a legfontosabb. Azért slamposan, zsíros hajjal, elkésve sem szabad megjelenni. DE.
Isten képes kihozni a legrosszabbnak tűnő helyzetekből is a legjobbat. Amikor biztosítási ügynök voltam, még nagyon depressziós voltam. Sokszor nem érdekelt, hogy nézek ki. Egy ügyfélhez elmentem slamposan, zsíros hajjal, de ő nem ezt látta, hanem a szegény elveszett lelket és meghívott a Gyülibe. És mivel én oda szerettem volna menni egyébként is, csak nem ismertem senkit, hát nagyon örültem.
Cím: Re:Munkakeresés
Írta: Kamilla - 2010 November 17, 23:26:01

    :01:

  és mi lett a biztosítással? Összejött a biznisz is?   :169:

    :2smitten:
Cím: Re:Munkakeresés
Írta: körtevirág - 2010 November 18, 00:06:40
Össze, de ez másik történet.
Az a biztosító, legalábbis a fehérvári részlege, nagyon erkölcstelen és tisztességtelen módszerrel dolgozott, amikor én ott voltam. Hogy ez változott-e azóta, nem tudom. Nem hiszem. Én ezért jöttem el többek között. Nem voltam hajlandó az ügyfelek szemébe hazudni. Mielőtt megtértem, nem vettem észre, milyen dolgok vannak ott, csak utána kezdett kinyílni a szemem. Elmúlt a depresszióm, tudtam másra is figyelni a saját fájdalmamon kívül. Nagy visszásságok voltak. Én azt mondom, ha valaki biztosítással akar foglalkozni, mindenképp érdemes az imádkozáson és útmutatás kérésen kívül, beszélni kilépett ügynökökkel(ha ismerünk ilyet), mert keresztényként nem mindegy, hogy milyen munkahelyen dolgozunk. Lehet mi becsületesek vagyunk, de a munkatársaink nem, ez már mérgezi a munkahely szellemi légkörét, és kísértéshez is vezet. Nálunk van egy részmunkaidős ügynök, azt mondta, ő se dolgozna ott, ha nem tisztességesen járnának el az ügyfelekkel és a munkatársakkal. Isten megmutatja, hol dolgozzunk, de aki nem jártas még Isten "hangjának" felismerésében, ilyen módszerekhez is folyamodhat.
Cím: Re:Munkakeresés
Írta: whiteattil - 2010 November 19, 16:29:09
Kedves Ani Kinor!

Persze, fontos a hit, de a hit a cselekedeteink által mutatkozik meg. (Lsd. Jakab levelét)

Szia Körtevirág!

Ne haragudj de ezt a részt moderáltam, nem visz jóra az ilyen írás. Szertném ha a mellőznéd az ilyen hozzászólásokat. Köszönöm megértésedet.
Sok szeretettel.
Zoltán


Az én szakmám kohász, hengerész, kicsit messze állok a Te szakmádtól, de azon kevesek közé tartozom, akik Magyarországon még termeléssel foglalkoznak.(Remélem egyre többen lesznek, főleg az ország adottságaiból kifolyólag. Mezőgazdaság és az ehhez kapcsolódó termelő iparra gondolok.) Egy üveggyárban  dolgozom, ami multicég, de olyan technológiát hozott az országba, ami itt azelőtt nem volt, sőt olyan robottechnológiát hozott, amin csak ámulok.
 Mikor felvételiztem, sokat beszéltem kemencékről, láttam rajtuk, hogy már unják. Rövidebbre fogtam a mondókámat, erre a HR-es megjegyezte, hogy neki ebből az egész kohászatból a kovászos uborka jutott eszébe. (Nagy röhögés.) Erre megkérdezték, hogy mit tudsz az üvegről? Mondtam: "átlátszó és törik. OK. fel vagy véve! Megint röhögtek! A többiek meg kérdezték, mikor kijöttem, hogy mi van? Ismered ezeket, ott nevettetek.
De azért megkérdezték, hogy mennyi pénzt képzelek, stb. stb. de egy héten belül felvettek.
Sokat imádkoztam érte, hogy legyen normális munkahelyem. Meg mentem utána. Imával menni, imával tenni. Ez az én receptem! A mai munkahelyemet is így találtam, azóta is itt vagyok, és értem is el eredményeket a munkában. Minden  munkahelyi eredményemet Isten dicsőségére ajánlom, és Neki köszönöm!
Cím: Re:Munkakeresés
Írta: körtevirág - 2010 November 19, 17:09:15
Vannak szabályok, amiket be kell tartani. Nem mindet a biztosítók találják ki, törvényben van benne.CSÉB-et nem ismerem, nekem nem volt.Van olyan biztosítás, ami fizet bármilyen sérülésre, egy sima házbiztosításban is benne lehet. Ismerni kell  feltételeket, olyat kell választani, ami a te igényeidnek jó. A biztosító sem jótékonysági intézmény, de nem mindig maga a cég a szenya, hanem az ember, aki ott ül. Én ismerek olyan kárrendezőt, aki mindenkinek kihozott valamit, hogy kapjon pénzt. Nem tisztességtelen módszerekkel. Olyat is, aki csak a maga hasznát nézte. Szóval sok múlik az emberen.
Nekem nem szakmám a ügynökösdi, én könyvtárosnak tanultam. Szerintem az is szép szakma, nem csak munkások kellenek egy országba. Kellene persze sokkal több JÓ szakember, mert szakmunkás van, de kérdés, hogy ilyen színvonalon.
A cigányokhoz annyit, hogy nem szabad ilyen gyűlölködően írni senkiről, akármit is csinált veled, pláne nem egy egész etnikumot leírni ilyenek  miatt. Nem csak ők tehetnek arról, ahol tartanak.
Ezt a témát ezzel lezárom, nem akarok ebben a topicban rasszizmust látni.
Cím: Re:Munkakeresés
Írta: Irma - 2010 November 19, 17:11:18


Irma  ki szedem innen is az idézetett, nem idevaló.
Zoltán

 :2smitten: