Szerző Téma: Erotika  (Megtekintve 79099 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

yeva

• Vendég
Erotika
« Válasz #45 Dátum: 2007 December 07, 07:49:32 »
Ezt én is nagyon várom, Mária. :05:

Érdekelne, mit válaszoltal.

Szeretettel várom.  :05:
yeva

maria

• Vendég
Erotika
« Válasz #46 Dátum: 2007 December 07, 09:28:34 »
Igen szívesen. Valami hasonlókat mint ti. Nem szó szerint, hanem a lényeget írom le. Hosszasan beszéltem vele és nem férne ide. Nem hozzánk jár, csak eljött, hogy megossza velem is a gondjait. Biztosítottam, hogy Isten mennyire szereti őt a botlásaival együtt és nem haragszik rá, amiért ezt teszi. Neki is van közbenjárója, Jézus érte is meghalt, Aki esedezik az Atya előtt és ne gondolja, hogy nekünk nincs hibánk és egyik bűn nem nagyobb a másiknál Isten szemében. Bűn az bűn, de fel kell ismernünk. Kinél látványos, kinél nem. Hiszen minden a szívből indul ki és fel kell nőni dolgokban. Még a pásztoroknak is. Azt is mondtam neki, hogy Isten őt is olyan testrészekkel áldotta meg mint a másik férfitársait. Azt is tudja az Úr, hogy az mire való és milyen vágyakat eredményez, hiszen nem a tudta nélkül lett az sem. Az Atya valahol elkészítette az ő társát is, de még nem tudja hol van és ne törődjön bele az ördög hazugságaiba. Neki is valahol van egy feleség elkészítve, mivel Isten nem remetének és magányosnak teremtett minket. Eljön az idő, de nem mikrohullámmal érkezik időnként, ahogy azt mi szeretnénk. Az ö.k. pedig nem kedves Isten előtt és inkább arra törekedjen, hogy kérjen segítséget Tőle. Azzal semmire nem megy, ha mindenkinek beszél erről. -Maga mondta, hogy milyen válaszokat kapott, innen tudtam, hogy megosztja másokkal is- Az emberek nem biztos, hogy megfogják érteni. Eltaposhatják. Tapasztalta. Azt mondtam, hogy segítségére leszek az imában. Egy futamit meg ezret, kettő tízezret. Ahhoz, hogy megszabadulhasson, neki is kell tennie valamit. Magától nem fog elmúlani. Amikor nincsenek vágyai az ö.k-ra, akkor beszéljen Istennel. Boruljon le az Úr lábai elé, Ő pedig segíteni fog. Ahányszor elbukik, szívéből, őszintén bánja meg és mindig kérjen újabb és újabb segítséget. Ne legyen bűntudtata, de bűnbánata igen. Az ember a saját erejéből nem tud megváltozni még ő sem. Isten látja az szívében lévő akarást. Viszont ha nem tesz ellene semmit, akkor ne várja, hogy változni fognak a dolgok. A betegségéről pedig szintén azt mondtam, hogy higgyen Isten gyógyításában. Ő tegnap, ma, és mindörökké ugyanaz. Isten nem változik, nekünk van szükségünk a változásra. Vigye a szívét az Úr elé, meghogy naponta takarítsa ki a "templomát". Csak Isten ismeri a mi belső szobánk állapotát. Kifelé lehetek én jól bevakolt, de belül rengeteg szemét van. Ne támaszkodjon a saját erejére. Egyáltalán ne nyúljon magához, inkább kezdje dicsérni az Úrat amikor érzi a támadásokat. Imádkoztam érte, és kértem, forduljon a pásztorához is. Tudom, Isten segítő keze biztonságosabbak mint az enyémek, mert azok még soha senkit nem ejtettek el!

maria

• Vendég
Erotika
« Válasz #47 Dátum: 2007 December 07, 09:44:50 »
yeva!  írta: Viszont megkérdőjelezném, hogy olyan biztos az, hogy nem lenne lány aki hozzámenjen feleségül? Ha Istennek az az akarata, és úgy rendelkezett felőle, akkor lehet neki is társa. Istennél nincs lehetetlen.
Vagy beteg ember nem is házasodhat? Ezt sem hinném.

Akkoriban ennek a fiúnak nagyon megkellett változnia a szívében. A heves, ordítozó kitörései, arroganciája, beszéde nagyon ördögi volt. Nem szeretett dolgozni. Egészséges ember volt és a szüleit nem tisztelte, élősködött rajtuk, rettegésben tartotta őket. Biztos vagyok abban, hogy abban az állapotban nem feleségre volt szüksége, hanem Jézusra. Az anyukája elmondása szerint, a fia állapota egyre romlott, ahogy egyre vadabbá vált. Érthető állapot. A gyűlölet kémiai anyagokat szabadít fel és megbetegszik a test. - orvostudomány - Még abban az állapotban is, amikor beszéltem vele, nem a szelidhangvétel jellemezte. Isten szereti őt is és hitem az, hogy az Úr munkálkodott és munkálkodik rajta. Sajnos de időnként kénytelen leengedni bennünket mélységekig, hogy Rá tudjunk figyelni vagy engedelmeskedjünk. Lásd. Jónás esetét. Bizony időnként a hal bűzös gyomráig is el kell jussunk, hogy alázatosak legyünk.

Szeretettel ölellek: Mária

Nem elérhető diki

• Testvérünk
  • *
Erotika
« Válasz #48 Dátum: 2007 December 07, 13:52:16 »
Mi lett ezzel a fiatalemberrel? Azóta hallottál valamit felőle?

diki

maria

• Vendég
Erotika
« Válasz #49 Dátum: 2007 December 07, 14:10:39 »
Nem tudok róla semmit. Talán annyit, hogy elköltöztek valahová.

yeva

• Vendég
Erotika
« Válasz #50 Dátum: 2007 December 07, 18:47:28 »
Köszönöm a válaszod, Mária!  :05:

Nagyon igazad van, akkor valóban Jézus  az első, akire szüksége van ennek a fiatalembernek. Nem ismertem a hátterét, nem tudtam, hogy ennyire távol van az Úrtól. ( hogy őszinte legyek, azt sem tudtam, hogy mi a betegsége, hogy mik a tünetei). :08:

De ha gyülekezetbe is jár, meg a tanácsodat ha megfogadta, lehet, már nem is jelenidőben kellene a fenti mondataimat leírnom. Azóta már az is lehet, hogy megtért. Úgy legyen.

Idézet
Sajnos de időnként kénytelen leengedni bennünket mélységekig, hogy Rá tudjunk figyelni vagy engedelmeskedjünk. Lásd. Jónás esetét. Bizony időnként a hal bűzös gyomráig is el kell jussunk, hogy alázatosak legyünk.

Való igaz. Talán  a legnehezebb lecke számomra, amit Jézustol meg kell tanuljak, az az alázat. Jézus mondja: "...tanuljátok meg tőlem, hogy szelíd vagyok, és alázatos szívű...". Egyszer családi beszélgetésünk témája volt ez az Ige. Akkor döbbentünk rá, hogy ez nem "veleszületik" az emberrel, ezt is meg kell tanulni Jézustól. És ha nem vagyok engedelmes, "szorgalmas nebuló", akkor bizony jön a mélység.

Testvéri szeretettel:
yeva

Nem elérhető Sándor

• Testvérünk
  • *
Erotika
« Válasz #51 Dátum: 2007 December 13, 09:15:23 »
Az Igazság tesz szabaddá. Isten beleteremtette az örömöt az életünkbe (több, mint élvezet) - mert különben már kihaltunk volna. A szerelmet Isten 2 ember számára, egymás örömére, házasságba helyezte bele. Ebben van az igéret. Minden egyéb helyen ennek az utánzata zajlik ilyen olyan fokon - de mint egy titok el van zárva minden egyéb próbálkozás területén. Nem az önmegtartóztatásban, nem a jó leszekben van a megoldás. Szeresd a te feleségedet, férjedet - ez az iga gyönyörűséges. Aki megkapja ezt az ajándékot - az öröm. Azt hiszem, ez az igazi imatéma. Ezt kell kérni - hogy jól és jót kérjek - és adja.
Bizony hittel jegyeztelek el téged magamnak, és megismered az Urat.

maria

• Vendég
Erotika
« Válasz #52 Dátum: 2007 December 13, 09:31:35 »
Sándor, ez valóban elgondolkdotató. "Isten beleteremtette az örömöt az életünkbe (több, mint élvezet) - mert különben már kihaltunk volna."

Mivel Isten teremtette azt oda, tudjuk, hogy gondját is fogja viselni. Mi van, ha valaki már bizonyos idő fölött van és a betegségéből kifolyólag nem tud "örömökben gazdag" életet élni? Mint tudjuk, a szervezetünk kéri azt, ami jár neki. Egy ideig biztosan megtudja tartóztatni magát, de az álom is ott van, meg a vágy is. Az álmát nem tudja szabályozni és akkor reggel meglepődik. Gondolom érthető vagyok. Ezt azért is tartom fontosnak, hogy beszéljünk róla, mert olvashatnak olyanok is, akik bizony megtapsztalták már a házasélet "örömét", de magukra maradtak és nem élik már meg az "örömöket". Talán nekik is tudunk segíteni a válaszainkkal.

Nem elérhető Sándor

• Testvérünk
  • *
Erotika
« Válasz #53 Dátum: 2007 December 15, 06:33:22 »
Kedves Mária,
Isten az örömöt helyezte el a házasságba nem az élvezetet. Az az öröm, amit a férj-feleség Isten szerinti szerelméből mint gyümölcs (most nem a gyermekre gondolok) - nem valósítható meg másutt. Ennek hiánya nyilvánvaló, ha szétnézünk. Erre vágyik valahol minden ember - még ha nem is tudja és megpróbál megelégedni a kevesebbel - de hosszútávon nem fog menni, vagy képmutat. A hűség, szeretet - lélek gyümölcse. Nem az én produktumom. Ezt kellene produkálni Isten nélkül az embernek. Tragikus az eredmény, ha szétnézünk.
Az én igám gyönyörűséges - azt jelenti, nem erölködöm ki magamból. Nagyon jó nekem, szeret a feleségem, szeretem őt - miért adnám lejjebb? Lehetetlen mással - csak a kevesebb.
Az öregkor - nem tudom, most 48 éves vagyok, de Isten meg fogja adni. Szerintem is egy öreg férfi - aki nem látta, nem élte ennek a titkát - 70 évesen is erre fog vágyni. Ott lesz a gondolatában, vágyaiban - a maga szintjén egy megszépített, túlfokozott valami ábrándozás - ami több, mint ha esetleg majd összejön - valóban lesz. Valami többre vágyik. Ilyen  fiatal is - valamit keres, de csak az élvezetig jut. Nem is szól egy életre.
Akiknek a társa már otthon van, Istentől kapott társa - tudja, hogy ajándék volt az ő szerető Urától. Alázatosan várja, ha esetleg kap egy másikat - de tudja, hogy csak az Isten adhatja meg, tőle várja. Nem jó, ha a vágyai vezetik - és ezt tudni fogja. A folyásos férfit nem szereti az Úr. Szóval az Isten szerinti férfit Isten lelke vezérli. A türelem is gyümölcse. A mértékletesség is teljesen magától érthető - szóval nem hajszolja azt, amit vár. Az öröm kizárólag Isten gyermekei számára van fenntartva - az elveszett világ pedig kétségbeejtve keresi, de nem találhatja meg.
Nem jó más tanácsot adni, mint béküljetek ki Istennel - és várja, hogy rendbehozzon, alkalmassá tegyen, megértsd Őt, hogy kitudodjék a világ. Nem lehet azt mondani, hogy produkáld a szeretet, békességet, jóságot - magadtól, úgy Isten nélkül - ez az igazi drámai paródia. (szennyes ruha, gonosz létetekre is jókat cselekesztek - csak mélyen az egész rossz).

maria

• Vendég
Erotika
« Válasz #54 Dátum: 2007 December 15, 08:07:50 »
Sándor, köszönöm a válaszodat. Tehát teljesen egyértelmű a válaszod. Ha Isten Szelleme vezeti ezt a férfit, akkor Isten el is végzi benne a munkát, csupán legyen odaszentelt a szíve az Úrnak. Itt is az alázat Isten felé a fontos. Ha valaki odáig nem tud eljutni, akkor sorozatosan elbukik. Hiába mondja, hogy szeretem Istent, ha közben önmagát csapja be a bűnös dolgaival. Az istenfélelemhez hozzátartozik, hogy nem teszem meg, mert megtisztelem vele Istent. Azt értem ezalatt, ha nem nyúl magához, és nem hagyja a gondolatokat elhatalmasodni az elméjében, akkor kitudja védeni. Tudom, hogy szükséges a sok ima ehhez. Sokat kell Isten közelében lenni. Ha "csak" van a nagyvilágban, akkor nem sokra viszi az ember egymaga. Ekkor jön a sorozatos elbukás. Szeretem elmondani az embereknek ha ilyennel fordul hozzám minél egyszerűbben, de az nem elég, hogy Isten nem szereti ezt és ezt és ezt írja a Biblia. A kimenekedést is segíteni kell nekik bölcsességgel. Sokat segített ez a néháy sorod. köszike

Nem elérhető Sándor

• Testvérünk
  • *
Erotika
« Válasz #55 Dátum: 2007 December 15, 10:43:41 »
Kedves Mária!
Gondolom már észrevetted, hogy vallom az elrendelést. Szóval szerintem akkor jut el az ember, ha Isten úgy dönt. Mondani kell mindenkinek - de csak néhányan indulnak el. Mondja, hogy szereti az Istent - de nincs miért igazán, valójában Istenfélelem vezeti. A szeretet űzi ki a félelmet. Nem megtisztelem Istent, hanem hálás vagyok. Nem én tartom meg magam, hanem az nagy aki tart engem. Azt vallom, ha a napon állok, mint a gyümölcsfa - teremni fogom a gyümölcsöket (sok köztük a kukacos, de már van jó is) - a nap süt és nincs erő ami megállítaná, ahogy a fű is nő és nem tud nem nőni. Óriási Istenünk van, nagyon szeret - Abbá Atyám. Ezt kell elhinni - de az is ajándék. (ki nyúl érte?)
Én már régen nem gyomrozok senkit - rájöttem, nem megy. Nem emberi szint. Arról szeretek beszélni, mit tett velem az Isten, mily nagy dolgokat - és jó mikor kérik, mondjam el mégegyszer, mert jó hallani. Megízlelték - mi van a konyhában - és enni is akarnak, nem csak ízlelgetni. Ha esznek, imé - újjá lesz minden. Átértékelődik a világ, csak vándorok vagyunk - választott nemzetség, szent papság, megtartásra való nép, hogy hírdessük annak hatalmas, óriási dolgait, aki a sötétségből a világosságra hívott ki bennünket. Nincs folyás, nincs kényszerképzet, nem kell becsapnom magam, nem félek az Atyámtól - értem már a célját. - Szabad a normális életet élni, menni  a cél felé és hívni másokat - gyere velünk, - és Isten ad mindíg életjelt magáról. Döbbenetes látni, mennyien mondják - nincs Isten, naiv vagyok - félelmetes. A szemét szúrja ki lépten nyomon - de nem látja. Mikor kezd el kiáltani, mint Bartimeus - azt kell figyelni. Remény, hogy Ő is velünk jön.
szeretettel üdvözöllek
Sándor

maria

• Vendég
Erotika
« Válasz #56 Dátum: 2007 December 15, 11:09:12 »
Sándor írta: "Én már régen nem gyomrozok senkit - rájöttem, nem megy."

Hasznos, jó dolgokat olvasok tőled is. Abból ki kell nőnünk mindnyiunknak. Amikor ostorozunk, mi is kapunk belőle, ha gyomrozunk azt sem kerülhetjük el.  A baj ott van, hogyha meg is világosodik bennünk a dolog, de hajlamosak vagyunk elfelejteni egy idő után. Te hogy látod ezt?

"Azt vallom, ha a napon állok, mint a gyümölcsfa - teremni fogom a gyümölcsöket (sok köztük a kukacos, de már van jó is) - a nap süt és nincs erő ami megállítaná, ahogy a fű is nő és nem tud nem nőni."

Talán ez a magyarázat rá. Vannak kukacos gyümölcseink is. Azok pedig az elfelejtett, megfeletkezett dolgok lehetnek. De van rá permetszer, az Ige.

Te pl. mit mondanál egy homoszexuális férfinak, aki keresi az Urat és azt vallja, hogy benne él? Imádkozik évek óta, de semmi változás.

Nem elérhető Sándor

• Testvérünk
  • *
Erotika
« Válasz #57 Dátum: 2007 December 15, 19:35:45 »
Mondani kell, mert ezt kérte Jézus - viszont úgy, hogy reménnyel teli várakozással, féltő szeretettel - és nem ráeröltetve.
Egy homoszexuális férfinak, ugyanúgy mint minden más kötözöttnek - Isten szabadítására van szüksége. Ha tudja, hogy Isten bocsánatot adott neki és hála van a szívében - merje elhinni, hogy a szabadulás készen van. Nem kell már soká homoszekszuálisnak lennie - ne görcsöljön, ne stresszelje magát, Isten szereti és nem hagyja ebben a szutyokban. Ez ugyanolyan szutyok, mint a hazudozás, okkultizmus - egy tisztátalan lélek áll mögötte, mint minden bűn mögött. A nagy nyomorúságból jöttünk mindannyian - az embergyilkos agytorzitása, jellem kiforditása, az ember nyomorulttá tevője uralom alól.
Ha már vágyik a szabadulásra, harc van belül - nagyon jó jel - szóval erősíteném, hogy az igéretek biztosak.

Nem elérhető Katus73

• Testvérünk
  • *
    • Életem Krisztusban
Erotika
« Válasz #58 Dátum: 2007 December 15, 22:12:34 »
Nagyon köszönöm, hogy ezeket mind leírtátok. Nagyon megörültem, amikor olvastam a hozzászólásaitokat, mert teljesen egyetértek veletek!
Jaj de jó hogy itt lehetek közöttetek!
Áldott vagy Uram a testvéreimért!
"Gyönyörködjél az Úrban, és megadja szíved kéréseit." Zsoltárok 37,4

Nem elérhető Sándor

• Testvérünk
  • *
Erotika
« Válasz #59 Dátum: 2007 December 19, 21:35:05 »
Folytatni kellene ezt a kérdést - talán az erotika és a szeretet közti különbséget kellene részletesen megvilágítani. Azt hiszem, a legnagyobb romlottság a szeretetlenség. A szeretet meghidegül - pénz szerelme - teljesen antikrisztusi jelek, a sivatagosodás felé tartó biztos út. Isten azt szeretné - ahogy ő is - nem azért szeret, mert megérdemeljük, vagy mert olyan különleges figurák lennénk - hanem mert így döntött. Azt szeretné, hogy ne elégedjünk meg az erotikával - nagy titok ez - hanem vágyjunk a többre. Ezt szánta az övéinek. (tényleg nagyon szeret minket)