Igen szívesen. Valami hasonlókat mint ti. Nem szó szerint, hanem a lényeget írom le. Hosszasan beszéltem vele és nem férne ide. Nem hozzánk jár, csak eljött, hogy megossza velem is a gondjait. Biztosítottam, hogy Isten mennyire szereti őt a botlásaival együtt és nem haragszik rá, amiért ezt teszi. Neki is van közbenjárója, Jézus érte is meghalt, Aki esedezik az Atya előtt és ne gondolja, hogy nekünk nincs hibánk és egyik bűn nem nagyobb a másiknál Isten szemében. Bűn az bűn, de fel kell ismernünk. Kinél látványos, kinél nem. Hiszen minden a szívből indul ki és fel kell nőni dolgokban. Még a pásztoroknak is. Azt is mondtam neki, hogy Isten őt is olyan testrészekkel áldotta meg mint a másik férfitársait. Azt is tudja az Úr, hogy az mire való és milyen vágyakat eredményez, hiszen nem a tudta nélkül lett az sem. Az Atya valahol elkészítette az ő társát is, de még nem tudja hol van és ne törődjön bele az ördög hazugságaiba. Neki is valahol van egy feleség elkészítve, mivel Isten nem remetének és magányosnak teremtett minket. Eljön az idő, de nem mikrohullámmal érkezik időnként, ahogy azt mi szeretnénk. Az ö.k. pedig nem kedves Isten előtt és inkább arra törekedjen, hogy kérjen segítséget Tőle. Azzal semmire nem megy, ha mindenkinek beszél erről. -Maga mondta, hogy milyen válaszokat kapott, innen tudtam, hogy megosztja másokkal is- Az emberek nem biztos, hogy megfogják érteni. Eltaposhatják. Tapasztalta. Azt mondtam, hogy segítségére leszek az imában. Egy futamit meg ezret, kettő tízezret. Ahhoz, hogy megszabadulhasson, neki is kell tennie valamit. Magától nem fog elmúlani. Amikor nincsenek vágyai az ö.k-ra, akkor beszéljen Istennel. Boruljon le az Úr lábai elé, Ő pedig segíteni fog. Ahányszor elbukik, szívéből, őszintén bánja meg és mindig kérjen újabb és újabb segítséget. Ne legyen bűntudtata, de bűnbánata igen. Az ember a saját erejéből nem tud megváltozni még ő sem. Isten látja az szívében lévő akarást. Viszont ha nem tesz ellene semmit, akkor ne várja, hogy változni fognak a dolgok. A betegségéről pedig szintén azt mondtam, hogy higgyen Isten gyógyításában. Ő tegnap, ma, és mindörökké ugyanaz. Isten nem változik, nekünk van szükségünk a változásra. Vigye a szívét az Úr elé, meghogy naponta takarítsa ki a "templomát". Csak Isten ismeri a mi belső szobánk állapotát. Kifelé lehetek én jól bevakolt, de belül rengeteg szemét van. Ne támaszkodjon a saját erejére. Egyáltalán ne nyúljon magához, inkább kezdje dicsérni az Úrat amikor érzi a támadásokat. Imádkoztam érte, és kértem, forduljon a pásztorához is. Tudom, Isten segítő keze biztonságosabbak mint az enyémek, mert azok még soha senkit nem ejtettek el!