Szerző Téma: Történetek a minden napjainkból , és mit mond az Ige ezekre!  (Megtekintve 33374 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
    • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re:Történetek a minden napjainkból , és mit mond az Ige ezekre!
« Válasz #105 Dátum: 2014 Május 21, 12:03:38 »
Szia Testvérem. Az Úr tudja igazán, hogy az adott helyzetben mi az ami által másokat megérinthet. Úgy gondolom, hogy leginkább a megélt hitre figyelnek fel az emberek, ez az a jó illat ami tetszik Istennek és ez az a bizonyság, amelyből mások részesülhetnek. Mint az élet fájának a levelei, bizonyság arról, hogy él a fa, akképpen mi is bizonyság vagyunk a hitetleneknek, ha látják példás életünket. Így válhat az élet fájának a levelei a pogányok gyógyítására és így válhat a gyümölcseink az Atyafiak táplálására.
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető bacsipista

• Testvérünk
  • *
    • Keresztény kincskereső
« Válasz #106 Dátum: 2014 Május 21, 12:14:53 »
Úgy gondolom nem mindenkihez egyformán szól a Biblia. Volt egy olyan időszak az életemben amikor Ábrahám és Izsák történetét olvasva letettem a Bibliát, mondva, hogy milyen isten az aki azt kéri tőlem, hogy öljem meg saját gyermekemet?
Évek teltek el mire ismét olvasni kezdtem és eljutottam a történet befejezésééig.
Nem árt ha van mellettünk valaki aki segít és vezet a helyes értelmezésben. Egy simán odavetett mondat, hogy olvasd el, nem mindenkinél éri el az eredményt.
"Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává." 1Korintus 6,12

Nem elérhető manoka38

• Testvérünk
  • *
« Válasz #107 Dátum: 2014 Május 21, 14:39:39 »
Ebben igazad van Pista testvėrem, de attól tartok nem tudtam hitelesen át adni a törtėnet mondani valóját. Mert pontosan az volt a lėnyeg, hogy egyetlen mondat többet jelentett az ifjú lánynak, mint a számtalan agyon csėpelt vėlemėny... 

Nem elérhető bacsipista

• Testvérünk
  • *
    • Keresztény kincskereső
« Válasz #108 Dátum: 2014 Május 21, 16:06:48 »
Meglehet, azért írtam, hogy nem mindenkihez egyformán szól a Biblia. Első lépés, amit helyesen tett a fiatalember, hogy nem kezdett prédikációkba, hanem kezébe adta a bizonyítékot - győződj meg róla magad! És talán felismeri a lány, hogy helytelen véleményt alkotott.
De örülök annak, hogy megosztottad ezt a történetet, hiszen bizonyíték arra, hogy így is lehet evangélizálni.
"Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává." 1Korintus 6,12

Nem elérhető manoka38

• Testvérünk
  • *
« Válasz #109 Dátum: 2014 Május 21, 16:26:04 »
Pontosan ez az ami eszembe jutott nekem is....
Nėha a kevesebb több...
Mert ha valakit megszólít az Úr, ės valóban őszintėn keresni kezdi az Ige igazságait, annak első lėpėsek megtėtelėhez a Szentírás az útmutató. A kėrdėsek ebből ėpülnek fel, amiket talán pont annak a " testvėrnek " tehet fel, aki rá vezette erre az útra....

Nem elérhető torokildiko46

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
    • http://ildiko-torok.blogspot.com/
« Válasz #110 Dátum: 2014 November 08, 15:18:23 »
Igaz ?

A két farkas

Egy este az öreg cherokee indián mesélni kezdett az unokájának arról a csatáról, ami minden emberben zajlik. Azt mondta:

-Fiam, a csata két farkas között zajlik, akik mindannyiunkban ott lakoznak.
Egyikük a Rossz. A düh, irigység, féltékenység, sajnálat, szánalom, kapzsiság, erőszak, önsajnálat, bűntudat, harag, kisebbrendűség, hazugság, hamis büszkeség, felsőbbrendűség és az ego.
Másikuk a Jó. Az öröm, béke, szeretet, remény, nyugalom, alázat, kedvesség, jóindulat, empátia, nagylelkűség, igazság, együttérzés és a hit.

Az unoka elgondolkozott egy pillanatra, majd megkérdezte nagyapját:

-És melyik farkas győz?
Az öreg indián mosolyogva válaszolt:

-Az, amelyiket eteted.

Read more: http://kaveszunet.hupont.hu/3/bolcs-tanmesek#ixzz3ITxYnO7Q
Mert én tudom, hogy az én megváltóm él, és utoljára az én porom felett megáll.! Jób:19:25

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #111 Dátum: 2015 Február 07, 15:34:02 »
az előbb olvastam egy történetet és eszembe jutott Jézus :
a történet:
A perzsák gyakran elbeszélik a nagy Abbas sah történetét, aki csodálatosan uralkodón Perzsiában, de szeretett álruhában elvegyülni az átlagemberek között is. Egyszer szegénynek öltözve lement egy lépcsőházban a mélyben levő szűk pincébe, ahol egy kazánfűtő vigyázott a tűzre. A király melléült és beszélgetett vele. Ebédidőben a fűtő nagyon durva, fekete kenyeret és egy kancsó vizet tett maga elé, amit együtt fogyasztottak el. A sah elment, de ismét visszatért, mert szíve együttérzéssel telt meg e magányos ember iránt. Kedvesen figyelte az embert, aki megnyitotta előtte a szívét és megszerette új barátját, aki annyira kedves, bölcs és mégis olyan szegény, mint ő maga. Végre a császár ezt gondolta: „Megmondom neki, ki vagyok, és majd meglátom, hogy milyen ajándékot kér." így szólt: „Te azt gondolod, hogy szegény vagyok, de én vagyok Abbas sah, a te császárod." Erre valamilyen nagy kérésre számított, de a kazánfűtő csöndben ülve meredt rá. „Nem érted? Gazdaggá és nemessé tehetlek, neked adhatok egy várost, kinevezhetlek valamilyen nagy kormányzóvá. Semmit sem kérsz?" Az ember kedvesen válaszolt: „Igen, uram, értem. De mi okozta, hogy elhagytad palotádat és dicsőségedet és leültél velem ezen a sötét helyen és osztoztál kegyetlen sorsomban, és törődtél velem szívem boldogságában vagy szomorúságában? Ennél drágábbat nekem nem adhatnál. Másoknak adhatsz gazdag ajándékokat, de nekem önmagadat adtad. Csak az a kérésem maradt hátra, hogy sose vond meg tőlem barátságod ajándékát!"
ez az ige mi eszembe jutott:
Filippi levél:2:6-11: Aki, mikor Istennek formájában vala, nem tekintette zsákmánynak azt, hogy ő az Istennel egyenlő,7
Hanem önmagát megüresíté, szolgai formát vévén föl, emberekhez hasonlóvá lévén;
8
És mikor olyan állapotban találtatott mint ember, megalázta magát, engedelmes lévén halálig, még pedig a keresztfának haláláig.
9
Annakokáért az Isten is felmagasztalá őt, és ajándékoza néki oly nevet, amely minden név fölött való;
10
Hogy a Jézus nevére minden térd meghajoljon, mennyeieké, földieké és föld alatt valóké.
11
És minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsőségére.
Kell ennél nagyobb ajándék?????
Mert én tudom, hogy az én megváltóm él, és utoljára az én porom felett megáll.! Jób:19:25

Nem elérhető bacsipista

• Testvérünk
  • *
    • Keresztény kincskereső
« Válasz #112 Dátum: 2015 Február 18, 12:41:25 »
Nagyon jó és tanulságos történetet osztottál meg kedves Ildikó. Én is úgy tartom, hogy egy igaz és hű barátság többet ér minden kincsnél. Számunkra nagyszerű érzés és tudat Jézus ígérete:

Jn. 15:15.   
Többé nem mondalak titeket szolgáknak, mert a szolga nem tudja, mit tesz az ura. Titeket azonban barátaimnak mondalak, mert mindazt, amit hallottam az én Atyámtól, tudtul adtam nektek.

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #113 Dátum: 2015 Március 06, 20:55:49 »

Egy angyal, aki nem akart énekelni.

Karácsony éjszakáján az angyalok, Jézus születésnapjára emlékezve Istent dícsőítve hangosan zengeni kezdtek. A hatalmas kórusban egyszer csak elhallgatott az egyik angyal. Szomszédjai mindjárt észre is vették, hogy a társuk elhallgatott és meglepetésükben ők is elnémulva csodálkozva néztek rá. A kórust vezető Főangyal odaszólította magához az elnémult angyalt és kérdőre vonta, hogy miért hagyta abba az éneklést.
Az így válaszolt: Én nagyon szeretek énekelni. Erősen, tisztán énekeltem még azt is, hogy "Dicsőség a magasságban Istennek", de amikor az következett, hogy "a földön békesség" - azt már nem tudtam énekelni, mert látom azt a sok sok békétlenséget ami betölti a földkerekséget.
Kedves Főangyal és ti többiek, nézzetek körül a Földön és lássátok meg, hogy milyen békétlenség van odalent. Milyen sok katona és fegyver van minden országban. A gazdagok és szegények, öregek és fiatalok, rokonok és szomszédok, munkatársak között, de a családokban az emberi szívekben belül sincs békesség. Az emberek nem tudnak megbékélni egymással, egy kicsit hallgatni és tűrni, de nem tudnak megbékélni sorsukkal és önmagukkal sem... Szabad ebben a háborgó világban békességről énekelni?
Igaza van, mondták néhányan a kórusban. A Főangyal azonban megdorgálta őket és megparancsolta, hogy énekeljenek tovább. Az elnémult angyalhoz pedig így szólt: megértem az engedetlenségedet, mert tudom, hogy szomorúság, aggódás és jóakarat van mögötte. De ha jobban odafigyelsz Urunk gondjára és gondolataira, te is örömmel fogod énekelni a békeség himnuszát.
Amikor Urunk embert teremtett, azzal emelte minden más teremtménye fölé a maga közelébe, hogy szabad akaratot adott neki. Szabad engedelmeskednie és szabad lázadnia is. Az ember hatalmat kapott arra, hogy oltalmazza az életet, de arra is, hogy kioltsa.
Tud védeni és támadni, elvenni és adni, gyűlölni és szeretni. Mit lehet a bűn ellen tenni? Urunk próbálkozott özönvízzel, kemény ítéletekkel, de egyik sem használt. Az ember minden ítélet után ugyanaz maradt, aki volt. Azt viszont nem engedi meg Urunk szeretete, hogy erőszakkal valósítsa meg a Földön a mennyei világ rendjét és annak békességét. Szabad döntést és engedelmességet kíván, és ez csak egy úton-módon valósulhat meg: hidat épített a mennyei világ és a földi világ között Fiával: Jézussal.
Ő a békesség fejedelme, ő a béke megteremtője. Csak ő adhat békét a nemzeteknek, a családoknak és az emberi szíveknek. Azok az emberek akik rá hallgatnak, Jézust követik, azok békében élnek, és önzetlenül a béke apostolai tudnak lenni, minden nehéz földi körülmény között is. Ők hiszik, hogy van ennek értelme és a reményt soha nem adják fel. Ők még áldozatok árán is meg tudják teremteni és őrizni a belső és külső békesség harmóniáját. Ez pedig már az örök boldogság kezdete. Isten bízik bennük, számít rájuk. Nekünk ezt kell hirdetni, bele nem fáradva, hogy meghallják, erőt kapjanak, ők is ezt dalolják és összefogva egy szebb, igazabb, tisztább, békésebb és boldogabb világot tudjanak építeni, annak erejében, akinek születésének napját karácsonykor ünnepeljük. Ez a mi feladatunk, az pedig az ő feladatuk.
Az elnémult angyalban fölragyogott az Isteni értelem és most már a többiekkel együtt ő is boldogan énekelte a teljes karácsonyi evangéliumot: Dicsőség a magasságban Istennek és békesség a földön minden jószándékú embernek.

(Stella Leontin)

Nem elérhető torokkarol

• Testvérünk
  • *
« Válasz #114 Dátum: 2015 Március 08, 16:24:26 »
Ne nyúlj a kaktuszhoz!

A gyönyörűen virágba borult kaktuszok látványa lenyűgözte az ötéves kisfiút. ,,Ne nyúlj a kaktuszhoz!" - hangzottak édesanyjának figyelmeztető szavai, amikor a kisfiú egy virág után nyúlt, hogy letépje.

,,Nagyon megszúr, és fájni fog" - magyarázta tovább az anyuka.

De ahogy ez már csak lenni szokott a kicsiknél, az anya még hátat sem fordított, már hallotta is a kétségbeesett kiáltást. Megfordulva látta, hogy a gyerek pont azt csinálta, amire az előbb figyelmeztette, hogy ne tegye. Most pedig a kicsi hozzá futott, mutatóujját a magasra tartva, és másik kezével szorongatva. ,,Anya, nagyon fáj!" - kiáltozta. ,,Nagyon fáj!"

A szerető édesanya gyorsan karjába vette a gyermeket. ,,Látod, ezért mondtam, hogy ne nyúlj hozzá. Na, nézzük csak. Ne sírj, kicsim! Anya kiveszi azt a bökős tüskét az ujjacskádból."

Egy anya mindig megszánja a gyermekét, az akármit is tesz. Ez a példa is mutatja, hogy a gyermek engedetlensége ellenére, az anyuka első dolga az volt, hogy segítsen neki.

49,15 Megfeledkezik-e csecsemőjéről az anya, nem könyörül-e méhe gyermekén? Ha mások megfeledkeznének is, én nem feledkezem meg rólad! (Ézsaiás)

,,Nem maradok el tőled, sem el nem hagylak téged" -ígéri az Úr, Aki szült téged (Zsidók 13:5). Semmi, amit eddig tettél, vagy amit ezután tenni fogsz, nem fogja Istent elfordítani tőled, és rábírni arra, hogy elhagyjon. Szeret téged. Mondom, szeret téged. Ez a tény soha nem fog megváltozni.

Az első dolog, amit Ádám és Éva a bűnbeesés után tettek az volt, hogy elrejtőztek (1 Mózes 3:9-10). A bukott ember, azóta is ugyanezt teszi, de egy kereszténynek nem ezt kellene tennie, amikor elbukik.

Mint a kisgyereket a szúrós tüskével az ujjában, a bűneinknek is Istenhez kellene hajtania minket, nem pedig el Tőle.

Nem a bűneid határozzák meg, hogy ki vagy. Hozzád kapcsolódhatnak, amikor engedetlen vagy, de a bűneid nem te vagy! Amikor elbuksz, ne fuss el és ne rejtőzz el. Inkább fuss Istenhez, mint ahogy egy kisgyerek rohan az anyukájához. Te is tartsd magasra a bűnödet, és kiáltsd: ,,Nagyon fáj!" Isten nem fog leszúrni, és nem fog prédikálni neked az ostoba viselkedésedről.

Ehelyett Magához von, és gyengéden megszabadít a fájdalomtól, amit magadnak okoztál. Aztán szeretettel átölel, majd kedvesen így szól: ,,Na, menj játszani. És ne felejtsd el, hogy nem nyúlunk a kaktuszhoz!"

8,11 Jézus pedig ezt mondta neki: "Én sem ítéllek el téged, menj el, és mostantól fogva többé ne vétkezz!" (János)

Steve McVey
Az Úr az én pásztorom; nem szűkölködöm.
Fűves legelőkön nyugtat engem, és csendes vizekhez terelget engem.
23 zsolt.

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #115 Dátum: 2015 Március 28, 07:52:07 »
Áron

Nem azért, mert muszáj, hanem azért, mert LEHET

Áron
Három testvéremmel szeretetben nőttünk fel, és olyan gyermekkorom volt, amire még most is jó szívvel gondolok vissza. Keresztény családban nőttem fel. Édesapám ága hagyományos keresztyén család, míg édesanyám gimnáziumi évek alatt fogadta el Jézust személyes megváltójául. Nem éreztünk semmiben hiányt.

Gyerekkorom óta járunk gyülekezetbe. Szeretem a gyülekezetemet, mert olyan, mint egy nagy szerető család. Ezért sem volt kifogásom azzal, hogy minden héten járjunk gyülekezetbe. Ott voltak a barátaim, akikkel együtt nőttünk fel, lehetett verseket mondani és szép énekeket énekelni, és az emberekből egy furcsa szeretet áradt, amit sehol máshol nem tapasztaltam.

Ahogy nőttem fel, nekem soha nem volt kérdés, hogy Isten létezik. Láttam, ahogy más emberek élete megváltozik, tapasztaltam Isten szeretetét a gyülekezetbe járók között és tudtam, hogy egy ilyen csodálatos világot más nem építhet fel. Azonban azt, hogy pontosan, hogyan lehet ezt az élő kapcsolatot ápolni és fejleszteni, azt nem kerestem. Azt már láttam, hogy ez másoknál működik. Volt valamijük, ami nekem nem volt.

A gimnáziumi éveim alatt elkezdtem a tipikus kamaszkort élni. Elmentünk bulizni, ittunk, csajoztunk és minden más dolgot, amik ezekkel jártak. Az elején nagyon élveztem. Végre azt csinálhattam, amit én akarok, nem szólhatott bele senki és semmi. Viszont ahogy haladt előre az idő, a bulik kezdtek egyre üresebbek lenni, az ivás addig jó volt, míg nem kellet másnap felkelni másnaposan. Éreztem, hogy van valami, ami hiányzik az életemből. Próbáltam ezeket betömni ezzel a sok „menő” dologgal, de nem ment. Kűzködtem és nem ment.

Aztán egy beszélgetés során végre megértettem, hogy mi a probléma. Próbálhatok én a saját erőmből egy teljes életet élni, azonban ez nem fog menni. Ezt az űrt tartósan semmi más nem tudja betölteni csak egy személyes kapcsolat Jézus Krisztussal. Rájöttem, hogy teljesen szabad életre csak Istennel van lehetőségünk, és rájöttem arra is, hogy mi a forrása annak a különleges szeretetnek és elfogadásnak, amit a keresztyénektől tapasztaltam. Világossá vált, hogy a bűnösségünk nem cselekedetekhez kötődik, hanem ahhoz az állapothoz, ahogy emberként megszülettünk. Megértettem, hogy a meneküléshez semmi más út nem vezet, csak Jézus áldozatának felismerése és elfogadása. Járhatnék én gyülekezetbe életem végéig, tehetnék bármennyi jót, Isten gyermeke csak úgy lehetek, ha az általa elkészített egyetlen tökéletes utat választom. Ha tudatosan kérem Őt, hogy számítsa be Jézus kereszthalálát az én bűneimért való fizetségnek, hiszen Ő mindenkiért, így értem is meghalt.

Azóta más az életem. Hozok rossz döntéseket és követek el bűnöket, de tudom, hogy van, aki már fizetett értük. Valódi céljaim lettek és elmondhatom, hogy teljessé vált az életem. A kereszténység nem más, mint egy kapcsolat. Én azért vagyok aki, mert van egy kapcsolatom a Teremtővel. Azért élek egy bizonyos hitelvek szerint, mert egy kapcsolat táplálja az életemet. Azért élek úgy, ahogy élek, mert van egy kapcsolat az életemben. Nem azért, mert muszáj, hanem azért, mert LEHET. Különleges megtapasztalni naponta, hogy hiába vannak nehezebb napjaim, nem hiányzik semmi az életemből, mert van egy kapcsolat, ami mindent betölt.

ahogyan  Áron is  irta   követünk ma  is   hibákat , mert emberek vagyunk de   ma  tart még  a  kegyelem , és  ami  csodálatos : jézus  mindig ott van  velünk   bátorít , tanít  vezet!!

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #116 Dátum: 2015 Április 09, 19:33:59 »
A szeretet másik neve: idő

2014.11.28 23:27
A szeretet másik neve: idő

A padlás félhomályában a magas, hajlott hátú öregember még jobban meggörnyedve igyekezett odajutni a felhalmozott dobozokhoz az egyik padlásablak mellett. A pókhálókat félresöpörve leemelte a felső dobozt, s a fény felé tartva egyik fényképalbumot a másik után szedegette ki belőle. Valaha csillogó, mostmár megfakult tekintete vágyakozva várta, hogy meglássa azt, akiért feljött ide.

Úgy indult az egész, hogy emlékeiből előbukkant élete nagy szerelme, s tudta, hogy ezekben az albumokban találhat fényképet róla. Csendben, türelmesen lapozgatott, s pár pillanat múlva már el is süllyedt az emlékek tengerében. Világának forgása nem állt meg felesége elvesztésével, de a múlt emléke sokkal élőbb volt lelkében, mint a jelen magányossága. Ahogy félretette az egyik poros albumot, előkerült valami, ami rég felnőtt fia gyermekkori naplójának tűnt. Nem emlékezett, hogy valaha is járt volna a kezében, vagy hogy tudomása lett volna arról, hogy kisfia naplót vezet. „Minek őrizgette Elisabeth mindig a gyerekek régi lomjait?” morfondírozott, ősz fejét csóválva.

Felnyitva a megsárgult lapokat, egy rövid mondatra esett a tekintete, ami önkéntelen mosolyra késztette. A szeme csillogása is visszatért egy percre, ahogy a szívét megérintő kedves szavakat olvasta. Hallotta a kisfiú hangját, aki túl gyorsan nőtt fel ugyanebben a házban, és akinek a hangja az évek során teljesen elhalkult az emlékezetében. A padlás teljes csöndje és a tiszta lelkű hét éves kisfiú szavainak varázsa élete egy elfeledett korszakába repítette vissza az öregembert.

Újra belenyúlt a dobozba, és ugyanarra az évre szóló saját régi üzleti naplóját vette ki belőle. Leült egy ócska asztal mellé az ablak alá, és egymás mellé tette a két naplót Az övé bőrkötésű volt, a neve aranyozott betűkkel belevésve. A fiáé gyűrött, kopott volt, alig látszott már rajta a Jimmy felirat. Öreg ujjaival végigsimított a betűkön, mintha újra tisztán láthatóvá akarná tenni az idő és a használat során megkopott nevet.
Kinyitotta saját naplóját, s tekintete egy mondatra esett, ami egyedül állt egyik lapon. Feltűnt, mert a többi napok tele voltak bejegyzésekkel. Önnön gondos kezeírásával ezek a szavak álltak az oldalon:

„Az egész napot elvesztegettem Jimmyvel való horgászatra. Nem fogtunk semmit.”

Nagyot sóhajtott, majd remegő kézzel megkereste Jimmy naplójában ugyanazt a napot, június 4-ét. Erősen megnyomott, még tétova, nagy betűkkel ez volt odaírva:

„Apával horgászni voltunk. Életem legszebb napja.”

Lance Wubbles

www.ciadvent.ie/2010/days/day13.html

Olvass tovább: http://tanulsagos-tortenetek-tarhaza.webnode.hu/blog/
Készíts saját weboldalt ingyen: http://www.webnode.hu

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
Történetek a minden napjainkból
« Válasz #117 Dátum: 2015 Április 15, 20:58:14 »
A SZÍV

-Holnap reggel, kezdte a sebész, Ki fogom nyitni a szívedet.
- Ott fogod találni Jézust - vágott közbe a fiú. A sebész bosszankodva felnézett - Fel fogom vágni a szívedet,
- folytatta, hogy lássam, mennyi károsodás történt.
-De amikor felnyitod a szívemet, Jézust fogod ott találni...mondta a fiú. A sebész a szülőkre tekintett, akik csendben ültek.
-Miután látom, hogy mennyi károsodás történt, vissza fogom varrni a szívedet és a mellkasodat, és eltervezem, mi a következő lépés.
- De ott fogod találni Jézust a szívemben. A Biblia azt mondja, hogy Ő ott él. Minden zsoltár azt zengi, hogy Ő ott él. Ott fogod találni Őt az én szívemben. A sebésznek elege volt:
- Majd megmondom neked, mit fogok találni a szívedben! Sérült izmokat, gyenge vérellátást, és elvékonyodott érfalakat fogok találni. Ezután el fogom tervezni, hogy tudlak meggyógyítani.
-Jézust is ott fogod találni, Ő ott él - mondta a fiú.
A sebész elment. Leült az irodájában, és magnószalagra vette a műtéttel kapcsolatos megjegyzéseit, gondolatait, sérült főütőér, sérült tüdőbe vezető erek, elterjedt izomsorvadás, (visszafejlődés)
Nincs remény a szívátültetésre, nincs remény a gyógyításra, kezelésre. Terápia: fájdalomcsillapítók, és ágyban feküdni. Prognózis: itt kis szünetet tartott, egy éven belüli halál.
Megállította a magnót, de még volt mit mondania.
-Miért?? kérdezte hangosan. Miért tetted ezt??? Te juttattad őt ide! Te okoztad neki ezt a gyötrelmet és Te kárhoztattad őt korai halálra!!
Miért ?
Az Úr így válaszolt:
-A fiú az Én bárányom, nem terveztem, hogy sokáig a TE nyájadhoz tartozzon, mert ő az én nyájamnak tagja, és az lesz örökké. Itt a én nyájamban nem lesz fájdalom, olyan jólétben lesz része, amit te el sem tudsz képzelni. Szülei egy napon, találkozni fognak vele és ők is megismerik a békességet és az én nyájam gyarapodni fog.
A sebész, forró könnyeket hullajtott, de ingerültsége meg ennél is hevesebb volt.
Te teremtetted ezt a fiút, Te teremtetted ezt a szívet !!! Meg fog halni hónapokon belül. Miért ???
Az Úr válaszolt:
-A fiú az Én bárányom, vissza fog térni az én nyájamhoz, amint elvégezte küldetését. Én nem azért küldtem az én bárányomat a nyájadba, hogy elveszítsem, hanem azért, hogy egy másik elveszett bárányt megmentsen.
Az orvos megértette, őróla van szó, már potyogtak a könnyei.
A sebész odaült a fiú ágya szélére, a szülők vele szemben ültek. Akkor felébredt és suttogva kérdezte:
-Kinyitottad a szívemet???
- Igen, mondta a sebész.
-Mit találtál ? -kérdezte a fiú.
-Megtaláltam Jézust- felelte az orvos