Kérlek
jelentkezz be
vagy
regisztrálj
.
1 óra
1 nap
1 hét
1 hónap
Mindig
Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Főoldal
Súgó
Naptár
Bejelentkezés
Regisztráció
Alfa-Omega közösség
»
Ismerkedés
»
Fórumozók blogjai
»
Torokildiko46
(Moderátor:
torokildiko46
) »
Téma:
FÖLD KÖRÜLI UTAZÁS !
« előző
következő »
Nyomtatás
Oldalak: [
1
]
2
Le
Szerző
Téma: FÖLD KÖRÜLI UTAZÁS ! (Megtekintve 7670 alkalommal)
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában
torokildiko46
Moderátor
Testvérünk
FÖLD KÖRÜLI UTAZÁS !
«
Dátum:
2013 Június 12, 16:14:18 »
FÖLD KÖRÜLI UTAZÁS
áldott testvéreim!
nézelődtem a netten és nagyon sok csodálni valót találtam , ezért megosztom veletek ezeket a szép tájakat, én nagyon hálás vagyok a Mindenhatónak aki ezeket teremtette!
Mózes I. könyve:1:
1
Kezdetben teremté Isten az eget és a földet.
2
A föld pedig kietlen és puszta vala, és setétség vala a mélység színén, és az Isten Lelke lebeg vala a vizek felett.
3
És monda Isten: Legyen világosság: és lőn világosság.
4
És látá Isten, hogy jó a világosság; és elválasztá Isten a világosságot a setétségtől.
5
És nevezé Isten a világosságot nappalnak, és a setétséget nevezé éjszakának: és lőn este és lőn reggel, első nap.
6
És monda Isten: Legyen mennyezet a víz között, amely elválassza a vizeket a vizektől.
7
Teremté tehát Isten a mennyezetet, és elválasztá a mennyezet alatt való vizeket, a mennyezet felett való vizektől. És úgy lőn.
8
És nevezé Isten a mennyezetet égnek: és lőn este, és lőn reggel, második nap.
9
És monda Isten: Gyűljenek egybe az ég alatt való vizek egy helyre, hogy tessék meg a száraz. És úgy lőn.
10
És nevezé Isten a szárazat földnek; az egybegyűlt vizeket pedig tengernek nevezé. És látá Isten, hogy jó.
11
Azután monda Isten: Hajtson a föld gyenge füvet, maghozó füvet, gyümölcsfát, amely gyümölcsöt hozzon az ő neme szerint, amelyben legyen néki magva e földön. És úgy lőn.
12
Hajta tehát a föld gyenge füvet, maghozó füvet az ő neme szerint, és gyümölcstermő fát, amelynek gyümölcsében mag van az ő neme szerint. És látá Isten, hogy jó.
13
És lőn este és lőn reggel, harmadik nap.
14
És monda Isten: Legyenek világító testek az ég mennyezetén, hogy elválasszák a nappalt az éjszakától, és legyenek jelek, és meghatározói ünnepeknek, napoknak és esztendőknek.
15
És legyenek világítókul az ég mennyezetén hogy világítsanak a földre. És úgy lőn.
16
Teremté tehát Isten a két nagy világító testet: a nagyobbik világító testet, hogy uralkodjék nappal és a kisebbik világító testet, hogy uralkodjék éjjel; és a csillagokat.
17
És helyezteté Isten azokat az ég mennyezetére, hogy világítsanak a földre;
18
És hogy uralkodjanak a nappalon és az éjszakán, és elválasszák a világosságot a setétségtől. És látá Isten, hogy jó.
19
És lőn este és lőn reggel, negyedik nap.
20
És monda Isten: Pezsdűljenek a vizek élő állatok nyüzsgésétől; és madarak repdessenek a föld felett, az ég mennyezetének színén.
21
És teremté Isten a nagy vízi állatokat, és mindazokat a csúszó-mászó állatokat, amelyek nyüzsögnek a vizekben az ő nemök szerint, és mindenféle szárnyas repdesőt az ő neme szerint. És látá Isten, hogy jó.
22
És megáldá azokat Isten, mondván: Szaporodjatok, és sokasodjatok, és töltsétek be a tenger vizeit; a madár is sokasodjék a földön.
23
És lőn este és lőn reggel, ötödik nap.
24
Azután monda az Isten: Hozzon a föld élő állatokat nemök szerint: barmokat, csúszó-mászó állatokat és szárazföldi vadakat nemök szerint. És úgy lőn.
25
Teremté tehát Isten a szárazföldi vadakat nemök szerint, a barmokat nemök szerint, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatokat nemök szerint. És látá Isten, hogy jó.
26
És monda Isten: Teremtsünk embert a mi képünkre és hasonlatosságunkra; és uralkodjék a tenger halain, az ég madarain, a barmokon, mind az egész földön, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatokon.
27
Teremté tehát az Isten az embert az ő képére, Isten képére teremté őt: férfiúvá és asszonynyá teremté őket.
28
És megáldá Isten őket, és monda nékik Isten: Szaporodjatok és sokasodjatok, és töltsétek be a földet és hajtsátok birodalmatok alá; és uralkodjatok a tenger halain, az ég madarain, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatokon.
29
És monda Isten: Ímé néktek adok minden maghozó füvet az egész föld színén, és minden fát, amelyen maghozó gyümölcs van; az legyen néktek eledelül.
30
A föld minden vadainak pedig, és az ég minden madarainak, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatoknak, amelyekben élő lélek van, a zöld füveket adom eledelül. És úgy lőn.
31
És látá Isten, hogy minden amit teremtett vala, ímé igen jó. És lőn este és lőn reggel, hatodik nap.
Naplózva
Mert én tudom, hogy az én megváltóm él, és utoljára az én porom felett megáll.! Jób:19:25
torokildiko46
Moderátor
Testvérünk
Re:FÖLD KÖRÜLI UTAZÁS !
«
Válasz #1 Dátum:
2013 Június 12, 16:29:35 »
Zsoltárok könyve » 19. fejezet
1
Az éneklőmesternek; Dávid zsoltára.
2
Az egek beszélik Isten dicsőségét, és kezeinek munkáját hirdeti az égboltozat.
3
Nap napnak mond beszédet; éj éjnek ad jelentést.
4
Nem olyan szó, sem olyan beszéd, amelynek hangja nem hallható:
5
Szózatuk kihat az egész földre, és a világ végére az ő mondásuk. A napnak csinált bennök sátort.
6
Olyan ez, mint egy vőlegény, aki az ő ágyasházából jön ki; örvend, mint egy hős, hogy futhatja a pályát.
7
Kijövetele az ég egyik szélétől s forgása a másik széléig; és nincs semmi, ami elrejtőzhetnék hevétől.
8
Az Úrnak törvénye tökéletes, megeleveníti a lelket; az Úrnak bizonyságtétele biztos, bölcscsé teszi az együgyűt.
9
Az Úrnak rendelései helyesek, megvidámítják a szívet; az Úrnak parancsolata világos, megvilágosítja a szemeket.
10
Az Úrnak félelme tiszta, megáll mindörökké; az Úrnak ítéletei változhatatlanok s mindenestől fogva igazságosak.
11
Kivánatosabbak az aranynál, még a sok színaranynál is; és édesebbek a méznél, még a színméznél is.
12
Szolgádat is intik azok; aki megtartja azokat, nagy jutalma van.
13
Ki veheti észre a tévedéseket? Titkos bűnöktől tisztíts meg engemet.
14
Tartsd távol a te szolgádat a szándékosoktól; ne uralkodjanak rajtam; akkor ártatlan leszek, és tiszta leszek, sok vétektől.
15
Legyenek kedvedre valók szájam mondásai, és az én szívem gondolatai előtted, legyenek, oh Uram, kősziklám és megváltóm.
Zsoltárok könyve:37:29 Az igazak öröklik a földet, és mindvégig rajta lakoznak.
Naplózva
Mert én tudom, hogy az én megváltóm él, és utoljára az én porom felett megáll.! Jób:19:25
torokildiko46
Moderátor
Testvérünk
«
Válasz #2 Dátum:
2013 Június 13, 09:58:50 »
Jelenések könyve:14:7 Ezt mondván nagy szóval: Féljétek az Istent, és néki adjatok dicsőséget: mert eljött az ő ítéletének órája; és imádjátok azt, aki teremtette a mennyet és a földet, és a tengert és a vizek forrásait
Naplózva
bacsipista
Testvérünk
«
Válasz #3 Dátum:
2013 Június 14, 00:48:12 »
Ildikó nagyon szép képek.
Naplózva
"Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává." 1Korintus 6,12
torokildiko46
Moderátor
Testvérünk
FÖLD KÖRÜLI UTAZÁS !
«
Válasz #4 Dátum:
2013 Június 14, 09:08:26 »
Idézetet írta: bacsipista - 2013 Június 14, 00:48:12
Ildikó nagyon szép képek.
köszönöm szépen! természetesen ha nektek is van képetek a föld bármely pontjáról szívesen megnézném , rakjátok fel ide!
Naplózva
torokkarol
Testvérünk
«
Válasz #5 Dátum:
2013 Június 19, 11:06:21 »
én is teszek pár képet azokról a tájakról ahol mik jártunk! hegyek Romániai tájak, Erdély és Olténia
Naplózva
Az Úr az én pásztorom; nem szűkölködöm.
Fűves legelőkön nyugtat engem, és csendes vizekhez terelget engem.
23 zsolt.
torokildiko46
Moderátor
Testvérünk
«
Válasz #6 Dátum:
2013 Június 19, 18:39:48 »
és most pár kép Erdélyből!
Naplózva
torokildiko46
Moderátor
Testvérünk
«
Válasz #7 Dátum:
2013 Június 19, 18:46:56 »
képek Erdélyből
Naplózva
torokildiko46
Moderátor
Testvérünk
«
Válasz #8 Dátum:
2013 Június 23, 07:32:59 »
szerintem ide tartozhat Budapest is , ezért a tegnap készítettem pár fotót a Fórum találkozón és úton hazafelé
tudván azt hogy mik is utazók és vándorok vagyunk a földön:
Zsidó levél:11:8-13 Hit által engedelmeskedett Ábrahám, mikor elhívatott, hogy menjen ki arra a helyre, amelyet örökölendő vala, és kiméne, nem tudván, hová megy.
9
Hit által lakott az ígéret földén, mint idegenben, sátorokban lakván Izsákkal és Jákóbbal, ugyanazon ígéretnek örökös társaival.
10
Mert várja vala az alapokkal bíró várost, melynek építője és alkotója az Isten.
11
Hit által nyert erőt Sára is az ő méhében való foganásra, és életkora ellenére szűlt, minthogy hűnek tartotta azt, aki az ígéretet tette.
12
Azért is egytől, még pedig mintegy kihalttól annyian származtak, mint az égnek csillagai sokaságra nézve, és mint a tenger partja mellett a fövény, mely megszámlálhatatlan.
Hitben haltak meg mindezek, nem nyerve meg az ígéreteket, hanem csak távolról látva és üdvözölve azokat, és vallást tevén arról, hogy idegenek és vándorok a földön.
Naplózva
torokildiko46
Moderátor
Testvérünk
«
Válasz #9 Dátum:
2013 Június 29, 09:51:27 »
még hoztam pár képet!
csodálatos ez a föld amit a Mindenható teremtett nekünk embereknek!
Királyok II. könyve:19:15 És imádkozék Ezékiás az Úr előtt, és monda:
Uram, Izráel Istene! aki a Kérubok között lakol, te vagy egyedül e föld minden országainak Istene, te teremtetted a mennyet és a földet
Naplózva
bacsipista
Testvérünk
«
Válasz #10 Dátum:
2013 Június 30, 14:17:10 »
A Niagaráról még soha nem láttam ilyen felvételt. Félelmetes és szép is egyben.
Naplózva
"Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává." 1Korintus 6,12
torokildiko46
Moderátor
Testvérünk
«
Válasz #11 Dátum:
2013 Július 05, 09:31:33 »
ma is hoztam pár képet, utaztam virtuálisan a föld körül, és elgondolkoztam hogy milyen csodálatosan van teremtve a föld :)
Naplózva
torokkarol
Testvérünk
«
Válasz #12 Dátum:
2013 Július 14, 22:59:25 »
A lányunk küldött pár képet nekünk azokból az országokból ahol járt, igy gondoltam megmutatom nektek is
Naplózva
23 zsolt.
bacsipista
Testvérünk
«
Válasz #13 Dátum:
2013 Július 17, 09:38:23 »
Nagyon szép helyeket mutattok meg nekünk.
Naplózva
torokkarol
Testvérünk
«
Válasz #14 Dátum:
2013 Szeptember 28, 14:54:22 »
nagyon szép képeket láttam megosztom veletek , csodálatosan teremtette Isten a Földet!
Naplózva
23 zsolt.
Nyomtatás
Oldalak: [
1
]
2
Fel
« előző
következő »
Alfa-Omega közösség
»
Ismerkedés