Szerző Téma: Isten szeretete népe iránt  (Megtekintve 732 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető torokildiko46

  • Moderátor
  • Testvérünk
  • *
  • Hozzászólások: 4486
    • http://ildiko-torok.blogspot.com/
Isten szeretete népe iránt
« Dátum: 2015 Június 01, 19:24:59 »
A végítéletek és Izráel

Isten beszél a népekhez,
ki hallja meg a hangját?

A történések olyan összefüggésekre mutatnak, amik fölött a figyelem átsiklik.
Ezen írásos anyag, Bill Koenig, 2005-ben Jeruzsálemben a Shawuot-Konferencián elhangzott előadása alapján készült - az események többsége 2005 juniusáig van feldolgozva.
Bill Koenig által megnevezett adatokat Thomas Stotz, 2005.07.04. a Frankfurter Allgemeinen Zeitung, www.faz.de - alapján kivizsgálta.
Angolból fordította: H.P. Ehrsam
Németből fordította: Katharina Becker

Mert lásd, azokban a napokban és abban az időben amikor megfordítom Júda és Jeruzsálem sorsát,
akkor összegyüjtök minden népet és a *Jehosafát völgyébe vezetem őket. És ítéletre megyek ellenük népemért és örökségemért Izráelért, amit szétszórtak a pogányok közé, és földemet felosztották.
Joél 4,1-2 (*Jel.: Az Örökkévaló ítélt; megj. ford.)

Akinek van füle - hallja!
Isten megítéli a nemzeteket, akik földjét/Izráelt felosztani akarják!

Richard Nixon USA elnök
1973. október 22-e: Az USA támogatta a 338. UN határozatot:
Felhívás a 242-es határozat véghezvitelére, amely Judeából és Samáriából való kivonulást követeli.

Ezzel egyidőben Nixon a Watergate-affér második legnehezebb éjszakáját élte meg. Az éjszaka, amelyen mindent elveszített.

Jimmy Carter USA elnök
Elnöksége alatt készítették elő a Sínai átadását Egyiptomnak.

Carter úgy lehanyatlott, mint még egy elnök sem előtte.
A történelem legmagasabb kamatlábja, - a legmagasabb olajárak, - egy hadsereg a legrosszabb morállal és úgy tovább. Elvesztette elnökségét Ronald Reagan-nel szemben. A Gallup-statisztika szerint 1980 juliusában mindössze 21% szavazata volt, a legalacsonyabb amióta a Gallup 1930-ban Roosevelt elnökségével ebben a körkérdésben startolt. Carter adminisztráció gazdasági mutatója a legrosszabb volt 1932 óta. (Ez évben kezdték feljegyezni).

Ronald Reagan USA elnök
Izráel jelentőségéről brossúrát osztatott ki egy vasárnapi iskola osztályában - Los Angelesben. Praktikus aspektusok alapján nem akart a közel-keleti békefolyamattal foglalkozni. Ő értette Izráel jelentőségét.
Azonban, második hivatali periódusának első felében George Schultz államtitkár befolyására felvette a párbeszédet Arafattal, Peressel stb. Röviddel ez esemény után jött az Irán-Contra-botrány, ami e közel-keleti békefolyamati tárgyalásokat még a kezdetén lebénította. Reagan másfél hivatali periódus után kiesett hivatalából.

George W. Bush Sr. USA elnök
Elnöksége alatti legjelentősebb problémája Saddam Hussein személye körül volt, aki Szaud-Arábiában Kuvait olajmezőit akarta megszerezni. Azzal, a világ kőolaj készleteinek fele fölött rendelkezett volna.

Bush, aki az arabokat egy multinacionális-szövetségbe akarta kapcsolni, megígért nekik egy közel-keleti békekonferenciát, ha vége lesz a háborúnak. A Golf-régióbeli "Desert Storm“ (Sivatagi-vihar) akció után a legmagasabb szavazati %-al rendelkezett, amit valaha is egy amerikai elnök elért - 91%-a a népességnek mindenre szavazatát adta, amit csak ő, mint elnök vállalt.

Néhány hónappal később elkezdte a madridi békekonferencia előkészítését: békét földért. Ez megkezdődött 1991. november 1-én. Tehát Madrid az a hely, ahol elkezdődtek a közel-keleti békefolyamatokról való tárgyalások!
Következmény: Terrorcsapások Madridban.

George W. Bush Sr. államtitkára James Baker a palesztinoknak kedvezvén azzal a javaslattal állt elő, hogy az Izráel számára éppen jóváhagyott 10 milliárd kölcsönt befagyasszák.

Mi történt George W. Bush Sr. rekord magas szavazati %-ával a madridi tárgyalások után? 13 hónappal később már nem volt hivatalban, azaz nem sikerült a második elnöki periódust betöltenie.

Gorbacsov Oroszország elnöke
Ugyancsak támogatta a madridi békekonferenciát. 5 héttel később már ő sem volt hivatalában!

George W. Bush Sr. USA elnök
Amint Madridban a közel-keleti békefolyamatok kezdeményezőjeként beszélt, egy hatalmas vihar tört ki, és a 10 m magas hullámok Kenny Bunk Port-i házát elöntötték. 'Perfekt vihar'-nak nevezték - később filmet készítettek róla.
A madridi konferenciát követő elfoglaltsága - privát földbirtokának megtekintése volt. E tudósításban figyelemre méltó az időbeni egybeesés! Pontosan abban az időben, amikor annak a lehetőségéről beszélt, hogy hogyan lehetne Izráelt felosztani - saját birtokát USA-ban elpusztította a vihar!

1992. augusztus 23-án a madridi konferenciát Washington D.C.-be helyezte át és egy évvel később egy 4 napos konferencia keretében folytatták.

Ugyanezen a napon jött "Andrew“ hurrikán (jelentése: férfias, talpraesett), és végigsöpört Floridán és Louisianán - az addigi legszörnyűbb természeti katasztrófa, ami az USA-ban történt - a károk kereken 25 milliárd US-$-ra rúgtak és 180'000 USA-polgár otthon nélkül maradt.

A pusztítás következményei
Ez újra és újra vizsgálat tárgya. Ha Izráel földje/tulajdona veszélybe kerül, akkor annak aki Izráelre nyomást gyakorolt, ugyancsak veszélybe kerül földje és tulajdona. A legtöbb pusztítás az USA-ban történt, mert USA helyezte magát a folyamat kulcs-poziciójába.

A 14 év alatt /1991-2005 juniusáig/ a 10 legdrágább biztositási esetből 9 az USA-t érintette eddigi történetében, amelyek még azon a napon vagy 24 órán belül megtörténtek, ahogy Izráelre nyomást gyakorolt!!
Az USA történetében hét legdrágább hurrikánból hat az USA-t érintette.
Négy tornádóból három - és két legnagyobb terrorcsapás - az USA történetében!

Isten nagyon komoly és precíz akkor is, ha Izráel földjéröl van szó! Több mint 75%-a biztosítási károknak (1 milliárd US-$ fölött) közvetlen összefügésben van azzal, amikor az USA kormánya Izráelre nyomást gyakorolt.

További példák, mielőtt a 911-es (2001.09.11.) csapáshoz érkeznék:

Bill Clinton USA elnök
1994. január 16-a: Clinton találkozott Szíria elnökével Hafez Al-Assad-al Genfben, hogy egy Izráellel való béke-megállapodásról tárgyaljanak, ami a Golán-fennsíkot is magába foglalja.

Kevesebb mint 24 órával később egy 6,9 erősségű hatalmas földrengés rázta meg Dél-Kaliforniát. Ez a földrengés a második legnagyobb természeti katasztrófa USA-ban az "Andrew" óta.

1997. március-április: PLO-elnök Jassir Arafat és Bill Clinton találkozása. Együtt dorgálták Izráelt mert nem adta oda földjét.

Ez egybe esik a legsúlyosabb tornádóval és szökőárral, ami az USA-t valaha is érte. A napon amikor Arafat Amerikában landolt, hatalmas tornádó csapott le, ami USA nagy részét - Texas, Arkansas, Mississippi, Kentucky és Tennessy államokat pusztította.
Arafat Amerika-turnéja egybe esik még Dakota eláradásával is, ami (1997-ig) az évszázad legnagyobb árvizévé növekedett hatalmas viharral párosulva, ami az egész közép-nyugaton áthúzódott.
Amint Arafat befejezte amerikai turnéját és elhagyta USA-t - a vihar is abbamaradt!

1998. január 21-e: Izráel elsőminisztere Benjamin Netanyahu találkozott Clinton elnökkel a Fehérházban és nagyon hűvös fogadtatásban volt része. Clinton, Al Gore, Madelyn Albright és Arafat nyomást gyakoroltak rá.
Clinton és államtitkára Madelyn Albright elutasították hogy vele ebédeljenek.

Röviddel e nap után kitört a Monika Lewinsky-botrány - egy totális összeomlás Clintonnak - e kellemetlen ügy több és több idejét emésztette fel.

Mialatt Arafat főhadiszállásán Ramallahban tartózkodott, otthon a hivatalából való felfüggesztés folyamata zajlott!

1998. szeptember 28-a: Az államtitkár Madelyn Albright az utolsó részleteken dolgozik, mely megállapodás szerint Izráel földjének 13%-át (Juda és Samária) át kell adnia.
Még ezen a napon jött "George" a hurrikán (jelentése: földműves, paraszt) és 280 km/h sebességgel találta el Amerika partvidékét a Mexikói-öbölnél.
Ugyancsak e napon találkozott Clinton Arafattal és Netanyahuval a Fehérházban, hogy a földszerződést befejezzék. Később bejelentette Arafat az UNO-ban, hogy egy független palesztin államot kiált ki.
Ezekkel egyidőben "George" hurrikán USA öböl-partvidékét pusztította - a kár mértéke 1 milliárd US-$. Amint 1979 áprilisában történt, most ugyanúgy leállt a vihar, ahogy Arafat USA-t elhagyta.

1998. október 15-e: Benjamin Netanyahu és Arafat Maryland/Whye River Farmon találkoznak.
A megbeszélések kilátása, hogy Izráel országának 13%-át a palesztinoknak adja. E megállapodás kidolgozását 5 napra tervezték. A megbeszélések időtartamát meghosszabbították és 1998. október 23-án befejezték.

Október 17-én hatalmas mennyiségű eső esett és tornádó pusztított Texastól délre. San Antonio régióját elöntötte a víz. Az eső és az árvíz október 22-ig tartott. Az árvíz Texas 25%-át befedte és hátrahagyott 1 milliárd US-$-nyi kárt. Október 21-én Clinton a régiót katasztrófa sújtotta területté nyilvánította. A megbeszélések 1998. október 22-én befejeződtek.

1999. május 3-a: Ez az a nap, amelyen Yassir Arafat a palesztin államot, Jeruzsálemmel mint fővárossal, ki akarja kiáltani. A kikiáltás Clinton elnök javaslatára 1999. decemberéig el lett tolva.
Egy írásban Clinton bátorítja Arafatot, hogy maradjon szilárd. Továbbiakban írja még, hogy a palesztinoknak joguk van a jövőjüket maguk meghatározni, és hogy szabadon éljenek ma, holnap, holnapután és örökké.
Még aznap délután 4:47-kor egy hatalmas tornádó csapott le USA-ra, és tombolt Oklahomán és Kansason. A vihar 508 km/h sebességgel száguldott - a legmagasabb érték, amit eddig feljegyeztek.

George W. Bush Jr. USA elnök
2001. junius 5-11-ig: George Tenet CIA-igazgatót küldte Bush Izráelbe azzal a céllal, hogy egy fegyverszünetet eszközöljön ki Izráel és palesztinok között - Mitchell javaslat megvalósítása érdekében. Tenet elvárása az volt, hogy Izráel hagyja abban a települések építését. Junius 8-án pénteken, Tenet vendégei, izráeli és palesztin biztonsági emberek tárgyaltak egymással, míg az államtitkár William Burns - Yassir Arafattal találkozott.

Pontosan ezidőben junius 8- és 9-én esett az USA addigi történetében mért legnagyobb mennyiségű eső. 24 óra leforgása alatt több mint 71 cm eső esett Houston vidékére. A hírtudósító összefüggésbe hozta a texasi eső mennyiségéről szóló jelentést az Izrálben történő tárgyalásokkal.
A trópikus vihar „Allison“ egy napon belül felkerekedett és junius 5- és 11-e között 91 cm esőt hozott.
A pusztulás hatalmas volt. 28 szövetségi államot katasztrófa sújtotta területté kellett nyilvánítani.

Kihatások a börzére
Az Arafat látogatás alkalmából nem csak természeti csapások jöttek. A következőkben néhány visszaesésről a börzén, amely pl. egyes Arafat látogatás alatt következett be: 1999. március 23-a: Arafat találkozik Clintonnal Washington D.C.-ben. Ezen a napon a börzeindex 219 pontot esett.

1999. szeptember 22-én: Arafat találkozik Clintonnal Washington D.C.-ben. Egy nappal előtte és egy nappal utána a börzeindex mindkét alkalommal 200 pontot esett. Ez az első eset a történelemben, hogy az index egy héten belül kétszer 200 ponttal esik. A piac ezen a héten 534 pontot veszített.

1999. november 23-a: Arafat találkozik Clintonnal Washington D.C.-ben. Arafat pénzt koldul a palesztin állam létrejöttéhez. Ezen a napon a börzeindex 216 pontot esett.

2000. junius 16-án: Arafat találkozik Clintonnal. A piac 265 ponttal esett vissza.

2001.09.11-e: A nagycsapás 9/11
Mint tudjuk, az amerikaiak élete ezen a napon szabályosan a feje tetejére állt. Ugyancsak ez az a nap, amikor minden nemzetnek konfrontálódnia kellett az iszlám terrorral.

A terror háború USA ellen egy ítélet Amerika ellen, ami 2005 juniusáig 300 milliárd US-$-ba került, beleszámítva a háborús költségeket Irakban és Afganisztánban valamint más helyeken. Ehhez még fenyegetett Irakban egy új Vietnam.

Globális terror
A terrorprobléma, ami azelőtt majdnem csak Izráelre szorítkozott, egy globális dimenzióra növekedett.
Van amikor Isten azt mondja: Ami elég, az elég! Nem az Örökkévaló/JHWH követte el a szeptember 11-i ördögi csapást - de nem akadályozta meg! Sok terrorcselekményt Isten az elmúlt évek alatt - 1987, 1998, 2000 - visszatartott de 9/11 másképp volt! Mi történt egyáltalán?

17 nappal szeptember 11-e előtt találkozott George W. Bush Jr. Abdullah szaud-arábiai koronaherceggel, mert Abdullah azon a véleményen volt, hogy Bush nem megfelelő tárgyalópartner - ugyanis elfogult Izráel iránt. A precedens ehhez a kifogáshoz az volt, amikor Bush Arafatot helyre pakolta a jeruzsálemi és tel-avivi bombatámadások után.
Adullah egy levelet írt a Fehérházba, amelyben kijelenti, hogy a saját útján fog járni, mint ahogy Izráel a saját útján jár. Ez a kijelentés nyugtalanította az amerikai adminisztrációt a rossz gazdasági helyzetük miatt: Szükségük volt az arabok és a szaudiak olajára.
Bush értesítette apját és kérte, hogy lépjen kapcsolatba Abdullah koronaherceggel - ezt az apja kétszer megpróbálta. Semmi reakció! Emlékszünk rá, hogy ezek ketten nagyon jó barátok voltak. Bush Jr. megpróbálta ugyanazt - semmi reakció! Végül Bundar herceget -, aki nagykövet volt az USA-ban és jó barátja a Bush családnak - kérték meg, hogy járjon közbe.

Meg kellett tudnia, hogy mi volt az oka a hallgatásnak. Bush és Colin Powell úgy döntöttek, hogy valami kellene, amivel az arabokat jókedvre hangolják.
Így aztán találkozott Bush, Powell, Bundar és Kurtzer (USA izraeli nagykövete) és 17 napos intenzív tárgyalást folytattak.

Más szavakkal: Izráelnek kell mefizetnie az árat azért, hogy Amerika a szaudiak érdeklődését megnyerje. A tárgyalások 9. 10-én fejeződtek be.
Bundar herceg 09. 11-re szabadságolta magát, azzal az ürüggyel, hogy a tárgyalások nagyon kimerítőek voltak és egészen felizgatta annak a kilátása, ahogyan a békefolyamatok a továbbiakban alakulnak. Tervbe volt véve, hogy Colin Powell az US-Biztonsági tanács elé terjeszti Bush vízióját a közel-keleti békefolyamatokról.

9/11 megakadályozta ebben a tervében. Ha a 9/11-et szimbólikus oldaláról megfigyeljük, megállapíthatjuk, hogy 911 az USA segélyhívója. Szeptember (9) 11 nem volt más mint egy ébresztőhang az USA számára. Ez az esemény egy világos figyelmeztetés volt Amerikának. Ez a szám Amerika általános segélyhívója mint a tűzoltók, rendőrség, mentők és általános riadó.

Isten segélyhívása Amerika felé
Isten maga hívta Amerikát a saját segélyhívójával, hogy figyelmeztesse a nagy veszélyre. 911 csak egy héttel volt a sófár/kürtzengés ünnepe előtt, ami JHWH utolsó figyelmeztetését szimbólizálja.
Hogy ezt a figyelmeztetést tényleg világossá és érthetővé tegye, újra és újra ezt a számot választotta, Amerika figyelmeztetése céljából:
A madridi nagy terrorcsapás pontosan 911 nappal történt a 2001.09.11. (911) amerikai terrorcsapás után.
A 911-es évnek az első napján a New York Lottery nyerőszáma 911 volt.

Bill Koenig egy amerikai hírügynökség munkatársa, akinek bejárása van a Fehérházba. Bizonyságot tett arról, hogy ő és munkatársai hiába figyelmeztették az amerikai kormányt Izráel-politikájának következményeiről.

Idáig tart Bill Koenig 2005. juniusi felsorolása.
További felsorolásunkban az ő általa felvázolt események után történteket vizsgáljuk.

 Trennlinie

Nem tanult belőle?
A következő események világosan megmutatják, hogy az amerikai kormány a komoly figyelmeztetéseket szélnek eresztette és ennek megfelelő ítéletet aratott. Bill Koenig előadása óta további drámai események történtek, amelyeket ebben az összefüggésben muszály értelmeznünk.

Amerika a 2001.09.11-es súlyos ítélettel alkalmat kapott arra, hogy Isten előtt megalázza magát, de az ellenkezője történt. Még magasabbra akarnak jutni. Az elpusztított 411 m magas ikertornyok helyett New Yorkban tervezik a "Freedom Tower-t". 541 m-es magasságával a világ legmagasabb épülete kell hogy legyen. Neve és sziluetje a Szabadság-szobor után van alakítva, ami fáklyát és fénykoszorút hord - és így Mythrast (pogány antikrisztust/antimessiást) ábrázolja. De a magasröptű projekt körül masszív kritikák vannak és biztonsági okokból nehézségek vannak körülötte.

2005.07.07-én: Nagy terrorcsapás Londonban
Blair a G8 csúcstalálkozón Skóciát gyúrta, hogy intenzíven vegyen részt a közel-keleti békefolyatban (Izráel felosztása).
Előtte való nap kapta meg Anglia a 2012-es olimpiai-játékok megrendezésének jogát és örömmámorban úszott. Aztán jött a hideg zuhany:
Még ezen a napon Londonban az Al-Kaida több bombarobbantást csinált - egy busz és a földalatti állomás - legalább 60 halottal és mintegy 700 sérülttel. Az egész forgalom napokra megbénult. A zürichi napiújság címfelirata ez volt: "Tehetetlen Hatalmas".
Ezek emlékeztetnek az Izráelben történő terrorcsapásokra.

Tony Blair és Jack Straw elnököl a következő 6 hónapban az EU-ban. Itt ugyancsak megkérdőjelezhető, vajon Angliában megértettek-e valamit! Pl. Livingstone, a londoni polgármester kinyilvánította röviddel e szörnyű csapás után a teljes megértését a palesztin öngyilkos merénylőkkel szemben és egyenrangra helyezte Izráelt a Hamasszal. Előtte Sharont háborús bűnösnek nevezte.

A szoros szövetségben lévő Anglia és Amerika egy helyen különösen érintve van. Mindig amikor Izráelre nyomást gyakorolnak, rosszabbul mennek a dolgok Irakban! Ez szinte azonos időben fut!

Gáza kiürítése
2005.08.17-én megkezdődött erőszakos evakuálása a zsidó lakosságnak Gáza parti-övezetéből - a saját hadsereg bevonásával. Ami közvetlenül ezután történt különösen figyelemre méltó:

2005.08.22-én: özönvízszerű esőmennyiség Svájcban, 500 éve a legsúlyosabb (ettől korábbi megbízható adat nincs).
A svájci sajtó évek óta extrém egyoldalúan ír Izráel ellen és Calmy-Rey külügyminiszternő hivatalba lépésével vezetőszerepet tölt be az Izráel elleni politikai háborúban. Így a Genfben megfogalmazott "Genfi Indítványozás", nem csak Izráel szétdarabolását, hanem Jeruzsálem felosztását is követeli - ezt Svájc nyíltan támogatja és propagálja.

2005.08.30-án: Bagdadban egy tömeges pánik következtében 900 ember halt meg. Azóta Irakban gyakoribbak a terrorcselekmények.

2005.09.10-én: Árvizek Franciaországban és Kínában, valamint pusztító erdőtüzek Portugáliában.
Ezek sok helyen ahhoz vezettek, hogy saját polgáraikat evakuálni kellett (úgy mint Gázában).

Katrina hurrikán - jött 2005.08.23-án és 2005.08.31-én lett vége
A legfeltünőbb párhuzam azonban az USA-ban volt. Ott száguldott a Katrina hurrikán New Orleans fölött és hatalmas rombolást végzett. Egy hurrikán ekkora nagyságrenddel akkora energiamennyiségnek felel meg, amit az egész emberiség világszerte egy egész év alatt termel! Ez a szörnyűséges erő szétrombolta a gátakat és a város 80%-át 7,60 méter magasan elöntötte a víz. Az áradások elől kb. 1 millió embernek kellett menekülnie e régióból. Aki nem menekült el, megfulladt.
2006 januári állás alapján 1.836 halottat és 3.200 eltűnt személyt igazoltak. A Katrina hurrikán legalább 125 milliárd Euro kárt okozott. Messze fölötte van a 2001. szeptember 11-i terror kárnak.
A kémiai és fekális szennyeződések miatt az egész várost ki kellett üríteni.

(E leírásban említett adatok csak New Orleansra vonatkoznak. Az alábbi web-oldalon aktualizált részletes adatok olvashatóak német nyelven. http://de.wikipedia.org/wiki/Hurrikan_Katrina - Megj. K. Becker)

Az érintett régióban található az amerikai olajipar legnagyobb része. Fúrótornyokat és platformokat szakított széjjel a hurrikán. Finomítók pusztultak el. Fontos kikötők használhatatlanná váltak.

Félelmetes párhuzam Gázával
Úgy itt, mint ott, polgárok ezreit evakuálták akaratuk ellenére.

Mindkét helyen törvénytelenség és erőszak tört ki. Fegyveres bandák uralták a terepet. New Orleansban még mentő személyzetre is lőttek.

Mintegy 10'000 zsidót űztek el gázai otthonaikból. Ez szemben áll az érvényes nemzetközi törvénnyel és saját földjükön menekültekké tették őket. Izráelnek kb. 6 millió lakosa van, ez a 10'000 megfelel 0,167%-nak. New Orleansnak volt kb. 500'000 lakosa akik menekültekké lettek saját országukban. Amerikának kb. 300 milló lakosa van, ez ugyancsak 0,167%. Természetesen ezek a számok hozzávetőlegesek, de egyértelműen mutatják milyen párhuzam van a kettő között. [...]

Kérdés Isten igazságosságát illetően
Sokan kérdezték, New Orleansban miért éppen a legszegényebbeket érintette a csapás, és méghozzá mindenekelőtt a feketéket. Még hívők is ezt kérdezték, hol van Isten igazságossága.
New Orleans nálunk mindenek előtt a híres fekete-jazzról ismert. Amerikában azonban hirhedtek a bűnmocsarukról. A nép nyelvén csak Sin-City (a bűn városa) a neve. E város számít a sátánista voodoo-kultusz fővárosának, egy keveréke a spiritizmus/szellemidézés és szexuális kilengéseknek, amit a rabszolgák Afrikából hoztak magukkal. Állandó bőséges kínálat van a városban voodoo-rendezvényekről mint temető-partik, voodoo-lakodalom; speciális üzletek a különböző praktikákhoz mágikus, varázsló és jósló tárgyakkal. E kultusz New Orleansban mindennapos természetű, úgyannyira, hogy egy közönséges üzletet is voodoo-üzletnek neveznek.

2005.08.31-től 2005.09.05-ig egy homoszexuális szervezet a Southerndeca-dence
(www.southerndecadence.com) parádéja volt meghirdetve. Ilyen parádékon nyilvánosan szexuális viselkedést is gyakorolnak.

E napokra készültek amikor jött a horror-hurrikán Katrina, ami a legrombolóbb hurrikán volt Amerika eddigi történetében. 2005.08.29-én érte el New Orleansot és mindent elsöpört.
Katrina jelentése: tiszta, átlátszó/világos, színtiszta/ártatlan. Az ebből származtatott szó: katarzis - jelentése "tisztító katasztrófa", mint pl. egy vihar. Hasonlóan Ázsiában a cunami is elsősorban azokat a helyeket pusztította el, ahol gátlástalan prostituciót és pedofilizmust - mint pl. Phuket-ban - gyakoroltak. [...]

Isten ítélete földje miatt
Nem csak a népek/nemzetek kerülnek ítélet alá. Izráel ugyancsak vak az Örökkévaló/JHWH világos beszéde iránt. Minden alkalommal, ha egy lépést tesznek és az ellenséggel kompromisszumot kötnek vagy az ígéret földjéből odaadnak, nehézségeik jelentősen megsokasodnak. Mert a föld nem az övék, hanem JHWH tulajdona, aki azt mondja Izráelnek: A földet nem adhatjátok el!

Sharon és még sok szekuláris izráeli remélte, hogy a Gázából való kivonulás után a nemzetközi nyomás Izráelre enyhülni fog. Mindjárt látható volt, hogy az ellenkezője a helyzet. Felbátorodva a látszólagos sikertől, azonnal dupla erővel és minden oldalról a Roadmap/útiterv folytatását követelték. A következő "logikus lépés" Judeának és Samáriának/Westbank teljes kiürítésére irányuló követelés lesz.

2005.09.24-e: Rita hurrikán,
A hurrikán Port Arthurt és Lake Charlest találta el. A CNN jelentésében egy totális tohu wabohuról beszélt.
Sok telepes, akiket elűztek Gázából saját földjükön menekültekké lettek, és ideiglenes menedéken vagy szállodákban kellett meghúzódniuk.
Hasonló sorsban kellett osztozniuk azoknak is akiket a Katrina elűzött New Orleans-ban.
Szeptember végén az első 10'000 már vissza akart térni a városba, de már a következő hurrikán a Rita fenyegetett.

2005.09.16-a: Két héttel Katrina után Ophelia fenyegette azonos kaliberrel ezúttal North-Carolina-t. Bush - mintegy "csak azért is" - New Orleans rövid idő alatti nagyvonalú újjáépítését hirdette meg.
A valóság azonban másképp néz ki. Az alig megerősített gátakat a Rita hurrikán újra áttörte és a várost ismét elöntötte a víz; elöntötte a rothadó szenny a fekália stb. ami 22 millió tonnát tesz ki. A nagy szájjal meghirdetett újra építés illuziónak tünik a költségek miatt ami mintegy 2,5 milliárd Frankra rúg. Mintha mindez nem volna elég, termeszek fenyegetik a faépítményeket.

A Katrina kb. egy millió embert kényszerített menekülésre, addig a Rita majdnem három milliót.
Miután a Katrina az amerikai olajipart keményen megtépázta, Rita Texas szivét vette célba és fenyegette világméretekben az energiaellátást.

Katasztrófák - Isten ítéletei
Humanista korunkban sok keresztény elutasítja azt a gondolatot, hogy a természeti katasztrófákban Isten kezét felismerje.
Szívesen hivatkoznak Luk. 13,1-6-ra. ... Pilátus némelyeket megöletett és másokra a torony dőlt. Jesua azt mondta: Vagy azt gondoljátok, hogy ezek ... vétkesebbek voltak másoknál?
Nem, mondom nektek, ha nem fordítjátok meg gondolkodásotokat/bűnbánattal nem tértek meg, mindnyájan ugyanúgy elvesztek.

Jesua nem mondta, hogy ezek az emberek nem a bűneik miatt haltak meg -, éppen ellenkezőleg! Nyomatékosan mondta, hogy MINDENKIRE, aki nem tér meg hasonló rossz vég vár.
Gondoljunk csak az özönvízre vagy Szedom/Sodoma és Amorah/Gomorára, hogy csak a leghíresebbeket említsük.

A Jelenések 16-ik része az egyiptomi csapásokra emlékeztet bennünket.
1 És hallottam egy nagy hangot a Templomból a hét küldötthöz/angyalhoz szólván: Menjetek el, és öntsétek ki az Örökkévalónak/יהוה/Istennek hét harag kelyhét a Földre!
2 És elment az első, kiöntötte a kelyhét a Földre; és gonosz és rosszindulatú fekély támadt azokon az embereken, akiken a fenevad/bestia *bélyege volt, és akik az ő képét imádták.
[*charagma/χάράγμά, pontos jelentése: bevésett v. beégetett v. bemaratott bélyeg; (amint azt az állatoknál alkalmazzák, faji v. tulajdonjogi ill. tudományos megfigyelési okokból) megj. ford.]
3 A második küldött/angyal is kiöntötte kelyhét a tengerbe, és az olyanná lett mint a halott vére, és minden élőlélek/élőlény elhalt a tengerben.
4 A harmadik küldött/angyal is kiöntötte kelyhét a folyókra és a vizek forrásaiba, és azok vérré lettek.
5 És hallottam, amint a vizek küldöttje/angyala így szólt: Igazságos vagy Te, a Szent -, aki vagy, és aki voltál, hogy így ítéltél!
6 Mivel szentek és próféták vérét ontották ki, Te is vért adtál nekik inni - megérdemelték!
7 És hallottam az áldozati oltárt - mondván: Igen Uram, Mindenható Isten, igazak és igazságosak a Te ítéleteid!
8 A negyedik is kiöntötte kelyhét a napra, és megadatott neki, hogy az embereket tűzzel perzselje.
9 És perzselődtek az emberek a nagy hőségtől, és káromolták az Örökkévaló/יהוה/Isten nevét, akinek hatalma van e csapások fölött -, de nem fordították meg gondolkodásukat/tértek meg, hogy dicsőséget adjanak neki.
10 Az ötödik is kiöntötte kelyhét a fenevad/bestia trónjára, és királysága/országa elsötétült; és szétharapták nyelvüket kínjukban,
11 és szidalmazták az Örökkévalót/יהוה, a Menny Istenét kínjaik és fekélyeik miatt -, de nem fordították meg gondolkodásukat/tértek meg cselekedeteikből.
A 12-ik versben látjuk, amint Isten a természet folyásába beavatkozik, hogy befolyásolja a politikai történéseket.
12 A hatodik is kiöntötte kelyhét a nagy folyamra az Eufráteszre, és kiszáradt a vize úgy, hogy út készíttetett a napkeletről jövő uralkodóknak/királyoknak.

Gáza óta megsokasodott ítéletek
Természetesen nem tudjuk Isten ítéleteinek minden összefüggését felismerni. De feltünő, hogy a Gázából való kitelepítés óta a katasztrófák jelentősen megsokasodtak.
Eddig "csak" a palesztin autonómiáról van szó - ezúttal konkrétan Izráel egy részének leválasztásáról - és az ő ellenségeinek való átadásáról. Ezzel azonban Izráel öröksége és JHWH/Örökkévaló személyes tulajdona van érintve.

Különbözö nemzetek, közvetlen a kivonulás után azt nyilatkozták, hogy a Gázából való kivonulás csak kezdete további területek átadásának. Az EU 2005.09.19-én a palesztinok részére további 60 millió Euro kifizetését tette közzé.

További adatok időrendben
2005.08.17-e: Megkezdődik a kitelepítés a Gáza-övezetből.
2005.08.27-e: Újabb erdőtüzek Spanyolországban és Portugáliában.
2005.09.04-e: Trópusi vihar (tájfun) Nabi - Kínában.
2005.09.08-a: Talim tájfun Kínában és Japánban - 145 halott - 10'000 ház elpusztult - 80'000 ember evakuálása.
2005.09.22-e: Az utolsó falut számolják fel Gázában. Még ezen a napon ismertette Bush, hogy visszatér a közel-keleti béketervekhez. Ami azt jelenti, hogy további területeket kell Izráeltől elvenni.
2005.09.25-e: Dél-Románia - 312 helység víz alatt - 7 halott - 300 l/m3.
2005.09.26-a: Damray tájfun Kínában, 30 év óta a legerősebb vihar - 170'000 embert kellett evakuálni - 6 halott.
Khanun, tájfun Kínában - 14 halott. 2005-ben a 15-ik tájfun!!! 1 millió embert kellett evakuálni. 2005.09.28-a: Damray tájfun Vietnamban, kb.30 halott, 10'000 ház elpusztult, 250'000 embert kellett evakuálni.
2005.09.29-e: Az utolsó izráeli katona is elhagyta Gázát.
2005.10.10-e: Stan hurrikán - 100'000 evakuált. Mexiko Stadt - kb. 2'000 halott az áradások miatt. Guatemala - kb. 1'400 halott földcsuszamlás miatt. El Salvador-ban 41 halott.
2005.10.10-e: Súlyos földrengés 7,6-os erősséggel Pakisztánban utórengésekkel 5,8-as erősséggel - 73'000 halott, 65'000 sérült és 3,3 millió hajléktalan. Indiai területeket is érintett. Pakisztán nyilvánosan elutasítja Izráel segítségét, de aztán végülis nem nyilvánosan elfogadja.
2005.10.10-e: Vince hurrikán eléri Európát. Jóllehet Vince megérkezéséig a spanyol partokhoz veszített erejéből, mégis Spanyolországban és Portugáliában áradásokat okozott.

Vince egy komoly figyelmeztetés, mert:
A feljegyzések alapján előzőleg még soha nem érte el Európát hurrikán. Vince hurrikán meglepte a szakembereket, mert a víz a Kanári- és Azori-szigetek között túl hideg a keletkezéséhez.

Vilma hurrikán
Egyik rekord a másikat érte. A trópusi vihar Wilma megdöbbentette a szakembereket és félelmet, rettegést váltott ki, mert erőssége meghaladta a Katrina hurrikánét és az eddigiek alapján a legerősebb az Atlanti-hurrikánok sorában. Wilma a 21-ik hurrikán ebben a szezonban. A sebessége 300 km/h, sőt elérte a 340 km/h-t is. Még soha azelőtt nem keletkezett egy hurrikán ilyen gyorsan. Wilma hurrikán átmérője 1'000 km volt. Csak a szemének volt 65 km az átmérője.

[Az atlanti térség 2005-ös hurrikánszezonja minden eddigi rekordot megdöntött. Először is, 27 trópusi vihar keletkezett, míg az eddigi legtöbb 21 volt - el is fogytak a kijelölt latin ábécés hurrikán-nevek, s az elmúlt 154 év során először kellett igénybe venni a görög ábécét: ráadásul Alfától rögtön Zetáig kellett haladni benne. Ez, akárhogy is nézem, több mint egynegyedes rekord-javítás, ami igen figyelemre méltó.
http://www.sokoldal.hu/klimavaltozas
E témában jánlott hp. K. Becker]

2005.10.22-én érkezett a Wilma hurrikán Floridához. A Gouverneur aki testvére Bush elnöknek Jeb Bush, az új fenyegető katasztrófa láttán megdöbbenve kérdezte: Miért mi? Hogyan tud egy vihar 90°-os éles fordulatot venni?

A "keresztény" Amerikában nyilvánvalóan még mindig sokan nem akarják a megtérésre való felhívást megérteni.
2005.10.05-e: New Orleans polgármestere Nagin javasolta, hogy Las Vegas mintájára e helységből is játékbarlangot csináljanak.
2005.10.17-e: New Orleans lakói visszatérhettek a városba.

2005.10.18-a: Egy nappal a Wilma hurrikán Amerika partjaihoz való érkezése előtt, még volt remény, hogy a csapás elfordul. Ezen a napon találkozott Bush elnök először a palesztin elnökkel Abbas-al. E találkozásnál követelte Bush, hogy Izráel állítsa le a települések építését az un. West Bankon és Izráelnek kell hordoznia a felelősséget minden lépésért ami a békét veszélyezteti.
2005.10.24-e: Wilma elpusztította Florida partjait, kb. 10 milliós $ kárt okozva.
Ez az év volt Amerika történetében a legerősebb hurrikán év. A 2005-ös év több szempontból rekord év volt Amerika számára.

Intifada Eurábiában
Ami kezdetben munkanélküli fiatalok sportja volt - autók felgyújtása - hirtelen félelmetes méreteket öltött. Egy rendőr akcióban két fiatal életét vesztette, ezért Párizs elővárosában egy spontán zavargás tört ki, amely az egész ország nagy városaira szétterjedt és heteken át tartott. Csak egyetlen éjszaka elégett 1'400 autó. De épületeket mint óvodákat, áruházakat és könyvtárakat is felgyújtottak.

Figyelemre méltó, hogy Európában Franciaország évek óta a legerősebben támogatja a palesztinok pozicióját. Franciaországban az antiszemitizmus olyan masszív lett, hogy sok zsidó komolyan gondol a kivándorlásra.
Ha különbözö helyeken különbözőek az okok, hirtelen hasonlóak lesznek a képek. Pontosan mint Izráelben a muszlim fiatalok felkelnek az állam ellen. 2005.11.08-án a francia kormány szükségállapotot kényszerült kihívni, amit 3 hónapra meghosszabbított. Mi jön még Franciaországra, ahol mintegy 5 millió muszlim él?

... örökségemért Izráelért
Az Örökkévaló/JHWH/ יהוה megítéli a nemzeteket, mert az Ő örökségét Izráelt érintik és ezáltal Ő iránti megvetésüket fejezik ki.

Mert lásd, azokban a napokban és abban az időben amikor megfordítom Júda és Jeruzsálem sorsát,
akkor összegyűjtök minden népet és a Jehosafát völgyébe vezetem őket. És ítéletre megyek ellenük népemért és örökségemért Izráelért, amit szétszórtak a pogányok közé, és földemet felosztották. Joél 4,1-2

Az Örökkévaló/ hamarosan felállítja királyságát Jeruzsálemben, abban a városban ahol az Ő neve örökké lakik. Itt fog Jesua/Jézus a népek fölött kormányozni. Az Ő népe fogja a nemezeteket az Örökkévaló rendeléseire megtanítani. Azonban előtte JHWH megítéli Izráelt, hogy képes legyen e feladatot ellátni.

Sof. 3,9-13: Akkor a népeknek egy másik tisztított ajkat adok, és mindnyájan az Örökkévaló/JHWH/יהוה nevét hívják segítségül, és Őt tisztelik egy akarattal.
Kus/Etiópia folyamain túlról hoznak áldozatot imádóim, szétszórt leányaim.
Azon a napon nem kell szégyenkezned tetteid miatt, melyekkel vétkeztél ellenem. Mert eltávolítom körödből a gőgösen vígadozókat, nem fogsz többé kevélykedni szent hegyemen.
De meghagyom közöttetek maradékul a szegény és nincstelen népet, amely az
Örökkévaló/JHWH/יהוה nevében keres oltalmat.
Izráel maradéka nem cselekszik hamisan, nem beszél hazugul, és nem lesz csalárd nyelv szájában. Hanem mint a nyáj legelészni és heverészni fognak, amelyet senki nem rettent meg.

Az ítélet fő kiváltó oka a nemzetek felé Izráel földjén való civakodásuk és ellenségeskedés Isten népe iránt. Nagyon hasznos lenne az ideutaló Íráshelyeket gondosan átolvasni!

Jer. 12,14-17: Ezt mondja az Örökkévaló/JHWH/יהוה minden rossz/gonosz szomszédomról, aki az örökséget érinti, amelyet népemnek Izráelnek adtam: Lásd, kitépem őket földjükből, Júda házát is kitépem!
És ha majd kitéptem őket (a népeket), újból megkönyörülök rajtuk és visszaviszem mindegyiket a maga örökségébe, és mindegyiket a maga földjére.
És ha majd jól megtanulják (a népek), hogy az én népem szokása szerint hogyan kell az én nevemre esküdni: "Él az Örökkévaló/JHWH/יהוה" - ahogyan egykor ők tanították népemet a Báalra esküdni - akkor népem között lesznek felépítve.
És ha ők nem hallgatnak rám, azt a nemzetet gyökerestül kitépem és elveszítem! - így szól az Örökkévaló/JHWH/יהוה.

Ez. 36,1-3: És te emberfia, prófétálj Izráel hegyeiről! És mondd: Izráel hegyei, halljátok meg az Örökkévaló/JHWH/יהוה Szavát!
Így szól az én Uram, az Örökkévaló/JHWH/יהוה: Mivel az ellenség azt mondta rólatok: "haha" az örök magaslatok a mi birtokunkba kerültek!
Ezért prófétálj és mondd: Így szól az én Uram az Örökkévaló/JHWH/יהוה: Ezért, igen, ezért, mert a vesztetekre törnek mindenfelől/minden oldalról, hogy a nemzetek maradékának birtokává legyetek, és mivel rágalmakat terjesztő népek szájára kerültetek ...
5: Ezért így szól az én Uram, az Örökkévaló/JHWH/יהוה: Búzgóságom tüzében beszéltem a nemzetek maradéka ellen és (velük) együtt Edom ellen, akik birtokba vették országomat (kár-)örvendő szívvel és megvető lélekkel, hogy elnéptelenítsék és fölprédálják.
7-8: Ezért így szól az én Uram, az Örökkévaló/JHWH/יהוה: Fölemeltem kezemet (esküre), hogy majd a népek akik körülöttetek vannak, maguk viseljék gyalázatukat!
És ti Izráel hegyei, ágakat sarjadztok, és gyümölcsöt hoztok népemnek Izráelnek. Mert hamarosan hazatérnek!

Jer. 16,14-15: Ezért lásd, napok jönnek, így szól az Örökkévaló/JHWH/יהוה, amikor nem azt mondják többé: "Él az Örökkévaló/JHWH/יהוה, aki fölhozta Izráel fiait Egyiptom földjéről! -
hanem azt: Él az Örökkévaló/JHWH/יהוה, aki fölhozta Izráelt észak földjéről és mindazokból az országokból, amelyekbe szétszórta őket! Mert visszaviszem őket földjükre, amelyet atyáiknak adtam.

http://www.chai.ch

Fordította: Katharina Becker
www.zsidok-keresztenyek.eu
Ágak az Olajfában
Mert én tudom, hogy az én megváltóm él, és utoljára az én porom felett megáll.! Jób:19:25