Bekeseg
pár kérdésem lenne /sokat torom a fejem ezeken mostanaban /

1 Elhunyt szenté avatott embereket van ertelme kerni , hogy imadkozzanak ertunk? csak hagyomany?
2 urvacsorat csak pap pasztor lelkesz adhat , vagy barmely hivo? mItol fugg? ki donti el?
hivo egyedul urvacsorazhat?
3 a messiashivo zsidok megkeresztelkeddnek , bemeritkeznek / a szentntharomsagra / ? vagy csak elfogaddjak jeshuat messiasnak? ha igen miert? ha nem miert?
4 urvacsora : valos Krisztus testeve es vereve valtozik at , vagy inkabb egy Krisztusi parancs , hogy Rea emlekkezzunk? azonban nyomatekosan fel van ra hivva a figyelem , hogy bunosen, melettlanul tilos enni /sot betegseg erotlenseg szarmazik belole/ , tehat mi is tortenik urvacsorakor valojaban ?
5 a Szentlelek v Szentszellem /ki hogy nevezi/ , kulonallo Isteni szemely vagy inkabb az Atya lelke ami altal Egy a Fiuval ? Jezus mondta hogy Egy az Atyaval de neki megvan a sajat elete onmagaban is, sajat akaratal, / az mas kerdes hogy Jezus mindig ugy tesz ahogy az Atyanak kedves / viszont sehol nem olvastam se tora se tanakh se uj szovetseg hogy a Szentlelek kulonallo akarattal rendelkezo lenne.
/ felrertesek elkerulese elkerulese vegett en ugy hiszem :Egy az Isten: Atyaban Fiuban Szentlelekben /
6 utolso itelet utan csak ket ut van ? vagy karhozat vagy orok boldogsag?
ertem ez alatt a szelideket akik noha nem ismertek meg Krisztust vagy megismertek is , de nem kovettek viszont , a szivuk es tetteik alapjan betoltottek a szeretetparancsot /szerettek a barataikat, felebarataikat, es meg az ellnsegeikkel is konyoruletesek irgalmasok voltak / no azok akkor hova kerulnek ?
Boldogok a szelidek mert ovek lesz a fold -irva van
tehet lesz egy ugymond harmadik kategoria is ?
akik mivel Krisztusban nem hittek nem lehettnek orokos tarsai,
viszont tetteik alapjan az orok karhozatra / orok sotettsegre , ki milyen forditasu bibliat olvas / se meltok .
pokolt nem irok ,mert ugyebar az meg fog szunni / jelenesek konyve: a pokol a tuz tavaba vettetik/
Jelenesek konyverol tobben nem is szerettnek mondani
nekem magas ill. ahogy a nagy tortenelmi egyhazak teologusai ill. a kissebb gyulekezetek is mind mind mashogy ertelmezik

asszem a nagyvaradi messiashivo zsido hitkozosseg rabbiaval ertek egyet
talan egyszer megertjuk a jelenesek konyvet ,vagy ha nem hat MEGtapasztaljuk
7 keresztelest /bemeritest/ csak pap lelkesz paszor vegezhet
vagy barmely, hivo szukseg eseten ?
nagyobb kissebb egyhazak doktrinait olvastam evvel kapcsolatban
nos : ennyi varom a valaszaitokat
ui: nem szeretem hasznalni se a mondat eleji nagy kezdobetuket
se a vesszovel elvalasztott mondat tagolast se a hogy elotti vesszoket
nalam egy mondat tobbszorosen osszetett
tellve rengeteg helyesirasi es stillisztikai hibaval
ezt nezzetek el nekem

Békesseg nektek