"Ez azokra a hívőkre is igaz,akik nem hagyják,hogy a Szent Szellem vezesse őket,hanem "produkálni akarnak" csodákat,próféciákat stb.
Isten ma is cselekszik csodákat,ma is gyógyít( akár az Ő gyermekei segítségével),ad próféciákat,kijelentéseket,álmokat,látomásokat stb.
Dicsőség az Úrnak!
De az Úr adja,nem mi produkáljuk.Nem a farok csóválja a kutyát.
Sokan fontosabbnak tartják a csodát,mint Isten igazságát és az engedelmességet.
Sajnos valóban,ahogy írtad sokakat fog manipulálni és félrevezetni a bűn embere.
Sajnos már most is van ennek előszele,és pont ez a probléma,hogy már most sokan rosszul gondolkodnak."
Köszönöm Ditte ezeket a gondolatokat.
Azért is mert nagyon nagy a veszély a keresztények körében is. Erre is rá szeretnék világítani ebben a topicban.
Régebben azt gondoltam a csodák megszüntek. Ha mégi vannak azok Ördögi démoni jelenségek. Hiszen különleges gyógyítókon keresztül keleti vallások emberein át és a természet gyógyászat köntösében elég sokfélét mutatott a TV. Sajnos ezeknek nem sok közük volt Istenhez. volt ahol varázsigeként használták Jézus nevét.
Ezért azt gondoltam hogy Isten már nem tesz olyan csodákat mint az apostoli időkben azért hogy ne tévesszük össze mi hívők ezeket a dolgokat.
logikusnak tűnt de nem igaz.
Isten most is tesz csodákat de ezeknek van egy különleges ismertetőjelük. ami alapján ha figyelmesek vagyunk láthatjuk hogy valóban Istentől származnak.
mi az ami nem biztosíték?1. attól hogy Jézus nevét mondják, vagy Isteni prófétaként mutatkoznak be . attól még nagyon is lehetnek báránybőrbe bújt farkasok. Még úgy is hogy maguk azt hiszik a Szentlélekkel végzik a gyógyítást az ördögűzést..stb Vagy Istentől kaptak látomást. Ezek az emberek maguk is a Sátán átverésének áldozatai. Akik tévelyegnek.
2. Nem garancia az sem hogy látszólag gyógyulás történt!
3. Az sem hogy biblia van a kezükben vagy igéket idéznek. A Sátán sokkal jobban ismeri a Bibliát mint mi!
4. Az sem garancia hogy ha valaki a jelenlétünkben érthetetlen nyelven imádkozik az valódi nyelveken szólás. Mert lehet bizony halandzsa vagy még rosszabb.
Hát akkor most mit tegyünk? Öntsük ki a fürdő vízzel a gyereket?
Nem!
Itt van szükség bölcsességre és józanságra! De legfontosabb Isten igéjére és vezetésére.
Lehet hogy nem fogunk minden csalást vagy Szentlélek utánzást azonnal felismerni.
Én is csak útmutatót adhatok mert magam is kiigazításra szorulok ahogy mindnyájan.
Így azt írom le én mi alapján vizsgálom meg ezeket a dolgokat.