Szerző Téma: Bálványok?  (Megtekintve 8948 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető bacsipista

• Testvérünk
  • *
    • Keresztény kincskereső
Re:Bálványok?
« Válasz #15 Dátum: 2013 Február 07, 12:00:42 »
Igazad van Jámin, de ezt nem mindenki ismeri fel azonnal. Végül is hogyan ismerhetem fel hogy bálványimádó lettem?
"Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává." 1Korintus 6,12

Nem elérhető Jazmin

• Testvérünk
  • *
« Válasz #16 Dátum: 2013 Február 07, 12:14:14 »
 Ha az Úréi vagyunk,Ö nem hagy minket a bünbe,hanem rámutat arra,hogy megtérhessünk belöle.Ha közösségben vagyunk Vele akkor az Ö igéjén keresztül is megmutatja,vagy a lelkiismeret által.Vagy azáltal is eszrevehetjük,hogy baj van,hogy már nem olyan a kapcsolatunk az Úrral. Szerintem ez igy müködik..Szerintetek??
Az Isten SZERETET. 1 Ján 4:8

Nem elérhető torokildiko46

• Testvérünk
  • *
    • http://ildiko-torok.blogspot.com/
« Válasz #17 Dátum: 2013 Február 07, 12:28:07 »
Jó, de mi van akkor, ha én a gyerekemben találom meg azt, mivel a gyeremek Isten ajándéka és az ő irányába fordítom a szeretetemet. Mikor válik ez a szeretet bálvánnyá?

Ábrahám példája? Ha Isten és a gyermeked között kellene választanod, melyiket választanád? Ha Istent, akkor minden rendben. Ha a gyermeket, akkor az már bálvány.

Ez volt az a pont amikor először eltértem Istentől. Egy házicsoporton pont ezt a részt vettük (friss megtérő voltam, Bibliát még nem olvastam) és teljesen kiakadtam azon, ha Isten szeret mi jogon kér arra, hogy áldozd fel gyerekedet? Hiszen a szerető szülői szív azt parancsolja, hogy inkább magamat a gyermekem életéért.
Akkor el is fordultam Istentől és 8 évig a magam útját jártam.
:162:

Hát .... én is igy voltam ezzel mikor olvastam a történetet hogy a gyereket feláldozni??? azt gondoltam hogy Isten egy  bosszúálló aki csak arra vár hogy valami rosszat csináljunk és rögtön lecsap , megbüntet , én is ki voltam nagyon akadva ezen , amíg megértettem hogy : Könyörületes és irgalmas az ÚR, késedelmes a haragra és nagy kegyelmű, amíg megértettem mit is jelent a szeretett, Isten szeretete:

János Evangéliuma:3:16   Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.
Mert én tudom, hogy az én megváltóm él, és utoljára az én porom felett megáll.! Jób:19:25

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
    • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
« Válasz #18 Dátum: 2013 Február 07, 12:30:14 »
Ha az Úréi vagyunk,Ö nem hagy minket a bünbe,hanem rámutat arra,hogy megtérhessünk belöle.Ha közösségben vagyunk Vele akkor az Ö igéjén keresztül is megmutatja,vagy a lelkiismeret által.Vagy azáltal is eszrevehetjük,hogy baj van,hogy már nem olyan a kapcsolatunk az Úrral. Szerintem ez igy müködik..Szerintetek??

Igen, ez valóban így működik. Viszont ott van a mi részünk is. Mert ha Isten rámutat valamire ami bűn, akkor azt nekünk el kell hagynunk.
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető bacsipista

• Testvérünk
  • *
    • Keresztény kincskereső
« Válasz #19 Dátum: 2013 Február 07, 12:35:11 »
Ildikó megértelek, mert ezen át kellett menni, és kellett egy bizonyos fokú érettség amíg megértettem.
Jázmin igaz, hogy az Úr nem hagy minket a bűnben, de ezt nekünk kell eldöntenünk, hogy kilépünk-e belőle vagy tovább folytatjuk.
Isten nem erőszakos. A Szenlelke által figyelmeztet bennünket, de ha nem figyelünk a hangjára eljutunk oda, hogy már meg sem halljuk. Kialszik a lelkiismeret.
"Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává." 1Korintus 6,12

Nem elérhető torokildiko46

• Testvérünk
  • *
    • http://ildiko-torok.blogspot.com/
« Válasz #20 Dátum: 2013 Február 07, 12:40:22 »
Ildikó megértelek, mert ezen át kellett menni, és kellett egy bizonyos fokú érettség amíg megértettem.
Jázmin igaz, hogy az Úr nem hagy minket a bűnben, de ezt nekünk kell eldöntenünk, hogy kilépünk-e belőle vagy tovább folytatjuk.
Isten nem erőszakos. A Szenlelke által figyelmeztet bennünket, de ha nem figyelünk a hangjára eljutunk oda, hogy már meg sem halljuk. Kialszik a lelkiismeret.

igazad van kedves  Pista testvérem!
 eszebe jutott egy dicséret amit  énekeltünk : vezess engem Szellemed által taníts Uram világosságra, légy Úr bennem  , várlak szüntelen, Ó alakíts és változtass el képmásodra Te Mennyei Mester!

Filippi levél:1:6   Meg lévén győződve arról, hogy aki elkezdette bennetek a jó dolgot, elvégezi a Krisztus Jézusnak napjáig:
Mert én tudom, hogy az én megváltóm él, és utoljára az én porom felett megáll.! Jób:19:25

Nem elérhető Jazmin

• Testvérünk
  • *
« Válasz #21 Dátum: 2013 Február 07, 13:03:43 »
Igen.Nekünk kell eldönteni,hogy akarunk változni vagy sem.Ha igazán Krisztust követjük,és őszintén akarjuk  ezt tenni,akkor  szerintem,szóba sem jön az,hogy nem akarunk változni es elhagyni a bűnt.Harcolnunk kell ellene folyamatosan,mert ha az ördög látja az,hogy változni akarunk ismét támad.Ez nem könnyu ,de az Úrral lehetséges!
Az Isten SZERETET. 1 Ján 4:8

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #22 Dátum: 2013 Február 07, 13:49:30 »
Igen!

1János levele 2,6
"Aki azt mondja, hogy ő benne marad, annak úgy kell járnia, amint ő járt."
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető Elisabeth

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #23 Dátum: 2013 Február 07, 21:27:05 »
ÁMEN!

:ima02:
Taníts akaratod teljesítésére, mert te vagy Istenem! A te jó lelked vezéreljen az egyenes úton!
Zsolt 143,10

Nem elérhető Elisabeth

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #24 Dátum: 2013 Április 13, 15:47:47 »
Igen. Ha egy gyülekezeti hitvallás nem összeegyeztethető az igével, akkor ott is egy bálványt imádnak. Hiszen ha valami olyat tartanak meg, ami szembe megy Isten igéjével, akkor már nem is Jézust ismerték meg, hanem valamely más istent.
Ez a baál imádat.

Isten megadta a törvényébe, hogy:

5Mózes 27,5
"És építs ott oltárt az Úrnak, a te Istenednek; olyan kövekből való oltárt, amelyeket vassal meg ne faragj."

Mégis hozzányúlnak a kősziklához, és valamit kifaragnak belőle. Ezzel azt mondják, hogy nem jó úgy ahogy van.

Visszatérnék Antee hozzászólásához egy kicsit, mert nagyon fontosnak tartom. Sokszor az ilyen bálványimádás nem is annyira szembetünö, de ha mélyebben megvizsgáljuk, kitünik, hogy a Szent Írás helyett valami emberi vélemény került a legelsö helyre.

Hol kezdödik itt  a határ szerintetek?

:?:
Taníts akaratod teljesítésére, mert te vagy Istenem! A te jó lelked vezéreljen az egyenes úton!
Zsolt 143,10

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #25 Dátum: 2013 Április 13, 17:16:03 »
Szerintem az az alapja mindennek, hogy vágyakozzanak a vezetők Isten megismerésére. Erre pedig az Ige adatott, nem emberek bizonyságai vagy az érzelmek. Másodsorban, amit az Ige megvilágosított és Isten a Lelke által megpecsételt, az megtartani való. Harmadsorban pedig amiről még Isten nem adott kijelentést, azt gyakorlatban ne alkalmazza mert lehet szembe megy Isten igéjével.

Így gondolom...

Nem elérhető Elisabeth

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #26 Dátum: 2013 Április 13, 18:06:44 »
Igen, érdekes amit írtál. Tapasztalatom, hogy vannak, akik annyira ragaszkodnak az emberi tanításokhoz, hogy képesek ezért a testvéri kapcsolatokat is felrugni, úgymond a bálványuknak feláldozni. De vannak, akik tényleg keresik Isten Igazágát, és ezek azok akik el tudnak engedni olyan dolgokat, amiröl korábban azt hitték, hogy Ige szerint van, de rá jöttek, hogyha összefüggésében olvassuk, akkor teljesen más jelentése van az adott kifejezéseknek.

:2smitten:
Zsolt 143,10

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #27 Dátum: 2013 Április 13, 18:19:18 »
:afro:

Nem elérhető Elisabeth

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #28 Dátum: 2013 Április 14, 09:33:46 »
Az Íge szerint a fösvénység is bálványimádat...

Paráznaság pedig és akármely tisztátalanság vagy fösvénység ne is neveztessék ti közöttetek, a mint szentekhez illik; 4. Sem undokság, vagy bolond beszéd, vagy trágárság, melyek nem illenek: hanem inkább hálaadás. 5. Mert azt jól tudjátok, hogy egy paráznának is, vagy tisztátalannak, vagy fösvénynek, ki bálványimádó, nincs öröksége a Krisztusnak és Istennek országában. 6. Senki titeket meg ne csaljon üres beszédekkel; mert ezekért jő az Isten haragja a hitetlenség fiaira.
Ef 5,3-6

Öldököljétek meg azért a ti földi tagjaitokat, paráznaságot, tisztátalanságot, bujaságot, gonosz kívánságot és a fösvénységet, a mi bálványimádás; 6. Melyek miatt jő az Isten haragja az engedetlenség fiaira; 7. Melyekben ti is jártatok régenten, mikor éltetek azokban.
Kol 3,5-7

De vajon miért? Sokan úgy gondolják: ez az enyém, senkinek semmi köze hozzá.... Keményen megdolgoztam érte....

:104:

Zsolt 143,10

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #29 Dátum: 2013 Április 14, 09:39:02 »
A fösvény más szóval kapzsi, önmagának gyűjt, halmoz, és ebben az is benne van, hogy nem ad ki a kezéből annak, aki éppen rászorulna:

Máté evangéliuma 25,41-46
"Akkor szól majd az ő bal keze felől állókhoz is: Távozzatok tőlem, ti átkozottak, az örök tűzre, amely az ördögnek és az ő angyalainak készíttetett. Mert éheztem, és nem adtatok ennem; szomjúhoztam, és nem adtatok innom; Jövevény voltam, és nem fogadtatok be engem; mezítelen voltam, és nem ruháztatok meg engem; beteg és fogoly voltam, és nem látogattatok meg engem. Akkor ezek is felelnek majd néki, mondván: Uram, mikor láttuk, hogy éheztél, vagy szomjúhoztál, vagy hogy jövevény, vagy mezítelen, vagy beteg, vagy fogoly voltál, és nem szolgáltunk volna néked? Akkor felel majd nékik, mondván: Bizony mondom néktek, amennyiben nem cselekedtétek meg egygyel eme legkisebbek közül, én velem sem cselekedtétek meg. És ezek elmennek majd az örök gyötrelemre; az igazak pedig az örök életre."