Szerző Téma: Okkultizmus (agykontroll, bioenergia...stb.)  (Megtekintve 87225 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető ermaha

• Testvérünk
  • *
Re: Okkultizmus (agykontroll, bioenergia...stb.)
« Válasz #255 Dátum: 2008 December 16, 14:54:41 »
Angolul beszéltek benne és én nem tudok angolul.Csak szöveget fordítani,hallás után nem értem,ezért nem tettem be a könyvjelzömbe,nem néztem végig mit küldtetek.
Mert nem a félelemnek szellemét adta nekünk
az Isten,hanem az erőnek és szeretetnek és józanságnak szellemét/Tim:1,7/

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
    • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
« Válasz #256 Dátum: 2008 December 16, 15:06:46 »
Ja, értem. Ott nem is a szövegen, hanem a látványon volt a hangsúly.
De szerintem jobb lezárni azt a témát, nehogy megoszlás legyen közöttünk.
 :afro:
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető ermaha

• Testvérünk
  • *
« Válasz #257 Dátum: 2008 December 16, 15:35:56 »
Csak felkeltette a kíváncsiságom :2smitten:.
Mert nem a félelemnek szellemét adta nekünk
az Isten,hanem az erőnek és szeretetnek és józanságnak szellemét/Tim:1,7/

Hilda

• Vendég
« Válasz #258 Dátum: 2008 December 16, 16:02:58 »
Legutóbb már egy másik tanítás-dvd-ről beszéltünk, de nem ez volt a lényeg.
Azt hiszem megállapíthatjuk, hogy a varázslás fogalmába sok minden belezsúfolható,
de talán ha azt mondom "akaratrákényszerítés" , megfogalmnaztam egy szóval?
Lehet hogy nem...  :060:

Magda

• Vendég
« Válasz #259 Dátum: 2008 December 16, 16:11:55 »
Legutóbb már egy másik tanítás-dvd-ről beszéltünk, de nem ez volt a lényeg.
Azt hiszem megállapíthatjuk, hogy a varázslás fogalmába sok minden belezsúfolható,
de talán ha azt mondom "akaratrákényszerítés" , megfogalmnaztam egy szóval?
Lehet hogy nem...  :060:

Talán, ha a saját magadat kényszeríted akarattal is, erre gondolsz?

Minden kontroll akarattal történik, de magunk felé is gyakoroljuk.

Pl. kontroll alatt tartom a beszámíthatatlan embert, akinek a cselekvése ön és közveszélyes, de kontroll alatt tartom a nős gyermekem  :2tickedoff:

az ellenőrzés és a kontroll csak egy hajszál - gondolom én.
Ami ma "+" az holnap már "-" előjelet kaphat.
 :2smitten:

maria

• Vendég
« Válasz #260 Dátum: 2008 December 16, 16:38:09 »
Magdát idézem: NAPONTA a kereszt felvétele, de csak a megváltását elfogadó ember veheti fel, felvenni pedig kell,
mégpedig
NAPONTA.
Aki nem teszi az az elvarázsolt állapotában marad.

Légyszíves akkor magyarázd el, hogy mit jelent a kereszt felvétele? Helyetten ugyanis Jézus magára vette, nekem minek is kellene?

Magdát idézem: ...ha nem teszi, akkor ENGEDETLEN és az engedetlenség a varázslás

Ha ez igaz lenne, akkor én egy csiribú-csiribá vagyok, mert én sokat engedetlenkedem még.  Micsoda törvények ezek. Aki ezt tanította veled, az is egy nagy varázsló akkor velem együtt. Mert, hogy ő is egy engedeten az biztos. Csak azt ne írd, hogy Jézus tanította.

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #261 Dátum: 2008 December 16, 16:41:03 »
A naponként felvehető Keresztről van egy ilyen ige:

Lk 9,23
Azután így szólt mindnyájukhoz: "Ha valaki énutánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel naponként a keresztjét, és kövessen engem.
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

maria

• Vendég
« Válasz #262 Dátum: 2008 December 16, 16:42:17 »
ÁÁÁÁÁá ez nem erről szól. Nem Jézus keresztjéről van szó. Ő én helyettem már felvette. Az én keresztem az más kérdés, amiről itt szó van. Magda nem erről írt.

NAPONTA a kereszt felvétele, de csak a megváltását elfogadó ember veheti fel, felvenni pedig kell,
mégpedig
NAPONTA.
Aki nem teszi az az elvarázsolt állapotában marad.

Másképpen hangzana ha azt írja, hogy vedd fel a keresztedet. A sajátodat.

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #263 Dátum: 2008 December 16, 16:44:17 »
Persze hogy nem Jézus keresztjéről!  :D

maria

• Vendég
« Válasz #264 Dátum: 2008 December 16, 16:50:08 »
Látod, mennyire nem mindegy hogyan fogalmazunk? Ahhoz, hogy valakit meg lehessen érteni, a fogalmazás nem mindegy. A keresztre utaló lehet az Úr keresztjére és a mi keresztünkre utaló is. Ilyenből van a sok félremenés.

Magda

• Vendég
« Válasz #265 Dátum: 2008 December 16, 17:10:24 »
Sziasztok kik ellen nincs törvény, na nem mindenki ellen csak azok ellen nincs, akik megfeszítették a testet indulataival és kívánságaival.
A többieknek ott a törvény

Galata 5.fejezet
16.  Mondom pedig, Lélek=Szellem szerint járjatok, és a testnek kívánságát véghez ne vigyétek.
17.  Mert a test a lélek ellen törekedik, a lélek=szellem pedig a test ellen; ezek pedig egymással ellenkeznek, hogy ne azokat cselekedjétek, a miket akartok.
18.  Ha azonban a Lélektől=Szellemtől vezéreltettek, nem vagytok a törvény alatt.
19.  A testnek cselekedetei pedig nyilvánvalók, melyek ezek: házasságtörés, paráznaság, tisztátalanság, bujálkodás.
20.  Bálványimádás, varázslás, ellenségeskedések, versengések, gyűlölködések, harag, patvarkodások, viszszavonások, pártütések,
21.  Irígységek, gyilkosságok, részegségek, dobzódások és ezekhez hasonlók: melyekről előre mondom néktek, a miképen már ezelőtt is mondottam, hogy a kik ilyeneket cselekesznek, Isten országának örökösei nem lesznek.
22.  De a Léleknek gyümölcse: szeretet, öröm, békesség, béketűrés, szívesség, jóság, hűség, szelídség, mértékletesség.
23.  Az ilyenek ellen nincs törvény.
24.  A kik pedig Krisztuséi, a testet megfeszítették indulataival és kívánságaival együtt.

25.  Ha Lélek szerint élünk, Lélek szerint is járjunk.

Nem elérhető succubi

• Testvérünk
  • *
« Válasz #266 Dátum: 2009 Március 27, 23:05:59 »
Hát ezek közt elég sok butaság van szerintem. A testet nem megtagadni kell hanem megtalálni az egyensúlyt test,szellem és lélek között.(lélek<>szellem)A test miért törekedne a lélek ellen? A test egy eszköz a léleknek.

maria

• Vendég
« Válasz #267 Dátum: 2009 Március 28, 07:17:53 »
succubi írta: Hát ezek közt elég sok butaság van szerintem.

Biztos vagy magadban látom, ha már butaságnak tartod, amiket írunk. Mielőtt viszont ilyeneket írsz, figyeld csak az Igét és rájössz nem is olyan butaságot írnak/írunk.

succubi írta: A testet nem megtagadni kell hanem megtalálni az egyensúlyt test, szellem és lélek között.

Róm. 6,12
Ne uralkodjék tehát a bűn a ti halandó testetekben, hogy engedjetek néki az ő kívánságaiban:
Róm. 8,5
Mert a test szerint valók a test dolgaira gondolnak; a Szellem szerint valók pedig a Szellem dolgaira.
Gal. 5,25
Ha Szellem szerint élünk, Szellem szerint is járjunk.

A bűn nem adja meg magát egy könnyen. A test bűn alatt van, nem akar egy hangot a szellemmel, lélekkel sem. Nincs összhang. A testet kell alárendelni a szellemnek.

Gal. 5,24
Akik pedig Krisztuséi, a testet megfeszítették indulataival és kívánságaival együtt

succubi írta:A test miért törekedne a lélek ellen?

Mert állandó harcban vannak egymással.

Gal. 5,17
Mert a test a szellem ellen törekedik, a szellem pedig a test ellen; ezek pedig egymással ellenkeznek, hogy ne azokat cselekedjétek, amiket akartok.

Gal. 5,19-21
A testnek cselekedetei pedig nyilvánvalók, melyek ezek: házasságtörés, paráznaság, tisztátalanság, bujálkodás. Bálványimádás, varázslás, ellenségeskedések, versengések, gyűlölködések, harag, patvarkodások, visszavonások, pártütések, Irígységek, gyilkosságok, részegségek, dobzódások és ezekhez hasonlók: melyekről előre mondom néktek, a miképpen már ezelőtt is mondottam, hogy a kik ilyeneket cselekesznek, Isten országának örökösei nem lesznek.

Magda

• Vendég
« Válasz #268 Dátum: 2009 Március 28, 07:27:24 »
Idézet
Aha!Van ilyen topic is.  vaksi vagyok
Ildi vagyok.Budapesti.19 éves.
Nyitott a vallásokra,érdekel minden ami építhet.
Hivatalosan unitárius gyakorlatilag útkereső.

Kedves Ildi, aki nem fogadja el az Úr Jézus Krisztus Isten voltát, az még előtte van a megváltásnak.

Az ember eredendően bűnös, és nem egyéni bűnökkel terhelt amit az - unitáriusok - tanítanak!

Az Úr Jézus Krisztus MEGVÁLTÓ ebből és nem egy emberi példakép.
Ahogy a János ev. 3. fejezetében olvashatod, szükséges nektek/nekünk felülről születnünk/születnetek.

Addig magadnak teszel rosszat, ha a véleményeidet formálod, mert a vélemények nagyon megkötözik az embert.

:2smitten:

maria

• Vendég
« Válasz #269 Dátum: 2009 Március 28, 07:38:32 »
Magad az idézetedet nem értem, miért idézted be?  :D

Magda írta: Kedves Ildi, aki nem fogadja el az Úr Jézus Krisztus Isten voltát, az még előtte van a megváltásnak.

Bizony így van és nem csak a Megváltás előtt van, hanem minden pillanatban a pokolba is tart. Onnan nincs visszaút. Istenhez csak egy ÚT vezet! Jézus! Ő halt meg és váltott meg minket! Járhatsz gyülekezetebe, imádkozhatnak érted, már annyira, hogy kirojtosodik a szájuk, térdük, olvashatod a bibliát, tehetsz egész életedben jót másokkal, egyensúlyba hozhatod a testedet a lelkeddel, nem fogsz Jézus nélkül bejutni. Aki tagadja Jézust, az együtt tagadja Istent Megváltói munkáját, amit a Szellem jelent ki és a halálba tart! Nincs más lehetőség Isten Királyságába jutni. Senki nem halt meg értünk Jézuson kívül. Senki más nevében nincs üdvösség!

Nem ismerem az unitárius vallást, de ha tagadja Jézust mint Isten Fiát, aki lejött meghalni értünk, annak jobb ha felkiált Istenhez, hogy adjon világosságot és azonnal kijön az olyan helyről!