Szerző Téma: Tanuljuk hangszeren játszani, kottát olvasni!  (Megtekintve 41405 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
    • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Tanuljuk hangszeren játszani, kottát olvasni!
« Dátum: 2008 Július 31, 10:20:40 »
Sziasztok Tesók.  :D

Gondoltam, hogy nyitok egy ilyen hasznos topicot.
A hangszeren játszó testvéreket kérném, hogy tanítsanak minket, akik nem tudnak még kottát olvasni.
Továbbá a hangszereken való játszás fortélyainak az elsajátításában segítkezzenek.

Engem is érint jelen pillanatban, mivel a kotta olvasással kicsit hadilábon állok.
Segítsetek a kottaolvasásban! :D

Isten áldását!
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető ermaha

• Testvérünk
  • *
Re: Tanuljuk hangszeren játszani, kottát olvasni!
« Válasz #1 Dátum: 2008 Július 31, 20:12:37 »
Sziasztok Tesók.  :D

Gondoltam, hogy nyitok egy ilyen hasznos topicot.
A hangszeren játszó testvéreket kérném, hogy tanítsanak minket, akik nem tudnak még kottát olvasni.
Továbbá a hangszereken való játszás fortélyainak az elsajátításában segítkezzenek.

Engem is érint jelen pillanatban, mivel a kotta olvasással kicsit hadilábon állok.
Segítsetek a kottaolvasásban! :D

Isten áldását!

Egy kis vicc hozzá.Távtanulás.A középső fiam ezt ugy szokta megoldani,mert aki velem lakik kicsi nincs türelme hozzá.A számítógépen/ telefonon keresztül/ :hehe:,egyszerre vagyunk ugyan ott és dirigál.Valamikor én is
érteni fogok hozzá. :nagyonsir: :010: : :018: :fetreng: néha ezt érezheti :035:
Mert nem a félelemnek szellemét adta nekünk
az Isten,hanem az erőnek és szeretetnek és józanságnak szellemét/Tim:1,7/

maria

• Vendég
« Válasz #2 Dátum: 2008 Augusztus 06, 10:46:17 »
Anti! A férjem nem kottából játszik hanem harmóniból. Ő nem járt semmilyen zenesuliba amikor Isten megáldotta. Adutodidakta módon. Megtanult hallás után játszani és amikor 20 dalt tudott, elment itt Siófokon egy elit étterem panzióhoz zenélni. A főnöke azt hitte milyen jó zenészt kapott.  :hehe: Istennek van humora és odaküldte a "nagyokat", mármint az imsert zenészeket vacsorázni. Nekik játszott.  :2funny:  :hehe: Hát azt csak Isten tudja, hogyan bírták ki, de alázatosan vacsoráztak és hallgatták a párom zenei tehetségét.  :hehe: Náhány év elteltével, már többet tudott és szintén hallás után. Majd elküldtem egy zenetanárhoz. Tények elé állítottam -kardos asszony módjára  :01:- Beírattalak és mész! Nem volt apelláta. Megbosszulta és nem tanult semmit. Kirugták a harmadik alkalom után.  :hehe: Azután elküldtem meszsire, hátha ott majd tanul, Bp-re. 1 évet járt  és az sokat segített neki, mert ott meg a tanár volt lusta és nem tanított szinte semmit. Kifizettem a sok pénzt és az eredmény nem sok de valami. :hehe: Felzongorázta a dalt a tanára és azután kellett kihallania majd megtanulni. Eddig is ezt tette, minek ezért Bp?  :01: Ma az Úr a tanára. Majd hallani fogjátok mire ment Jézus vele.

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #3 Dátum: 2008 Augusztus 06, 10:49:33 »
Én is autodidakta módszer alapján csinálom, megyek is és gyakorlok egy kicsit munka előtt.  :020:

Egyébként itt egy 15 oldalas nagyszerű anyag kezdőknek. Mutasd meg a férjednek, lehet van benne 1-2 alap dolog, amit jó megtanulni.
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

maria

• Vendég
« Válasz #4 Dátum: 2008 Augusztus 06, 10:54:13 »
Naa! Megjött a zongorád? Nem is írtad? mennyi idő alatt? Előbb ahogy mondták? NEm tudom átküldeni neki a linket. Ted be máshogy.

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #5 Dátum: 2008 Augusztus 06, 11:08:42 »
De azt a fórum szerverére töltöttem fel. Várj, megpróbálom az interneten valahol megtalálni letöltésre:
www.zenetanfolyam.hu/zenemegertes.pdf

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #6 Dátum: 2008 Augusztus 06, 11:11:47 »
Igen, már pár napja megjött!  :D Igaz fekete színű, de ez is nagyon jó. A másik fehér-ezüst volt, az jobban tetszett, de ez is nagyon jó.

Itt egy bejátszás, ami megmutatja, hogy hogyan szól:

&NR=1

Képen így néz ki, de csak ezüst-fehér zongorát találtam:

Nem elérhető tothg

• Testvérünk
  • *
« Válasz #7 Dátum: 2008 Augusztus 06, 11:50:31 »
WOW!!
Én a zongikba jobban csípem a feketét.
"Ha nem elégít meg ez a világ, akkor valószínű, hogy nem e világ számára lettél teremtve."
(C. S. Lewis)

maria

• Vendég
« Válasz #8 Dátum: 2008 Augusztus 06, 12:43:52 »
Jó hangja van. De nem írtad meg mennyi időre jött meg ahogy ígérték.  :01:

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #9 Dátum: 2008 Augusztus 06, 16:38:32 »
Feketén is jól néz ki!  :D

Augusztus végére ígérték és már egy hete megjött! Az ima ereje!  :igen:

maria

• Vendég
« Válasz #10 Dátum: 2008 Augusztus 06, 21:07:27 »
Te kis sumi testvérem!  :hehe: Ha nem kérdezem akkor nem is mondod el?  :01:

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #11 Dátum: 2008 Augusztus 06, 22:55:24 »
Valójában már megírtam egy héttel ezelőtt, csak nem vetted észre.  :020:  :2knuppel: :2funny:

http://www.alfa-omega.hu/forum2/index.php/topic,286.msg15276.html#msg15276

Nem elérhető Juzsa

• Testvérünk
  • *
« Válasz #12 Dátum: 2008 Augusztus 26, 13:39:38 »
Sziasztok kedves testvéreim!
Engem is érdekel a hangszeren való játék. Nekem is van egy mezószoprán furujám, de anyagom nincs hozzá.Általánosban énekkaros voltam és szeretek énekelni is. És talán még nem felejtettem el kottát olvasni. A családomba dédnagyapám játszott cinbalmon, és unokaöcsém harmonikán. Szeretnék én is majd egyszer a dicséretben szerepelni valamilyen fúvós vangszeren. Nagyon  szeretem a fúvóla a fagott és minden szépen csengő fúvós vangszer énekét. Azt is tudom, hogy én is magamtol a magam erejéből szeretnék megtanulni, és Isten a mi tanító mesterünk mindenben hiszem, hogy itt is.  :078: :110:

Nem elérhető gyermek

• Testvérünk
  • *
« Válasz #13 Dátum: 2008 Augusztus 26, 14:02:15 »
Nekem sajnos még indittatásom sincs arra, hogy játszani szeretnék hangszeren, de nagyon szeretem, amikor egy hangszert vagy egy egész zenekart hallhatok zenélni, van, hogy a karomon feláll a szőr.
De az vitathatatlan, hogy az Úr Isten ajándéka a zene, hiszen Dávid is a király udvarában játszott, hogy a király keserű szívét megvidámítsa.

Isten álda meg munkálkodásotokat.

Mária, mosolyogtam a történeteden, de minden bizonnyal jól játszik a férjed, hiszen akiben az akarás meg van, az a gyümölcsét is learatja.
Boldog az az ember, akinek a lelkében Isten hangját nem harsogja túl a világ hangja

Nem elérhető Kingooo

• Testvérünk
  • *
« Válasz #14 Dátum: 2008 Augusztus 26, 21:45:55 »
En is hallasbol szoktam jatszani, kottat olvasni nem tudok, illetve ismerem a hangjegyeket, de folyamatosan nem tudok kottabol jatszani   :08:.  En a billentyus hangszedrt szeretem, pl. a szintetizatort, ami nekem is van igaz, hogy gyerek szinti, de majd, ha nagyon jol fogok, amihez ugy-e gyakorolni kell   :hehe:, akkor atterek egy nagyobb hangszerre   :igen:

De te, oh Uram! paizsom vagy nékem, dicsőségem, az, a ki felmagasztalja az én fejemet.  Zsolt. 3/4