Evangélium > Pásztoroknak

Egy ilyen gyülekezetre vágyom!

(1/8) > >>

Antee:
Írjuk le, hogy mik azok amelyeket fontosnak tartunk egy gyülekezetben.

Elisabeth:
1. Mert akarom, hogy tudtotokra legyen, hogy milyen nagy tusakodásom van ti érettetek, és azokért, kik Laodiczeában vannak, és mindazokért, a kik nem láttak engem személy szerint e testben;
2. Hogy vígasztalást vegyen az ő szívök, egybeköttetvén a szeretetben, és hogy eljussanak az értelem meggyőződésének teljes gazdagságára, az Isten és az Atya és a Krisztus ama titkának megismerésére,
3. A melyben van a bölcsességnek és ismeretnek minden kincse elrejtve.
4. Ezt pedig azért mondom, hogy valaki titeket rá ne szedjen hitető beszéddel.
5. Mert jóllehet testben távol vagyok tőletek, mindazáltal lélekben veletek vagyok, örülvén és látván ti köztetek a jó rendet és Krisztusba vetett hiteteknek erősségét.
6. Azért, a miképen vettétek a Krisztus Jézust, az Urat, akképen járjatok Ő benne,
7. Meggyökerezvén és tovább épülvén Ő benne, és megerősödvén a hitben, a miképen arra taníttattatok, bővölködvén abban hálaadással.
8. Meglássátok, hogy senki ne legyen, a ki bennetek zsákmányt vet a bölcselkedés és üres csalás által, mely emberek rendelése szerint, a világ elemi tanításai szerint, és nem a Krisztus szerint való:
Kol 2,1-8

gojan:
Az Én házam imádság házának fogjak hivni minden nep kozott. Gyulekezet helyet en inkabb kozoseget mondanak. Ezek pedig kitartoan reszt vettek az apostoli tanitasban, a KOZOSSEGBEN (nem gyulekezet hanem kozosegben), a kenyer megtoresben es az imadkozasban ap. csel 2:42 Es nagyon fontos hogy a kozosseg nyitott legyen a vilag fele
Nem azt kerem h vedd ki oket a vilagbol ha nem hogy orizd meg oket a gonosztol
jan. 17:15

ne csak a pasztor vagy prebiter szolgaljon hanem mindenki, szolgalat kesz kozosseg.
pasztor: ismerd meg juhaidat egyenkent, torodj gondosan a nyajakkal peld 27:23, ezekiel 34:11-31, jan 10:1-18
presbiter I timoteus 5:17-20
a kozossegtagjai: jakab 2:14-26

Es errol orakat lehetne beszelni  a bibliai kozossegrol gyulekezetrol. 5 alapveto szolgalat van es mindegyik el a mai napig. mindenkinek meg van a maga szolglata, minden kozosegnek a sajat elhivasa. NAgyon bo tema egyszer talan az 5 szolgalatrol bovebben szolok.

Antee:
Kedves Testvérem.

Gyülekezet szót hagytam meg topic címként, mivel a pásztoroknak akarok itt ebben az alfórumban segítséget nyújtani.
A gyülekezet is közösség. De nem mindent átfogó közösségről akarok itt beszélgetést, hanem konkrétan csak a gyülekezetről.

Szeretettel,
Antee

ditte:
Én egy olyan gyülekezetre vágyom, ahol valóban testvérként élnek együtt a keresztények, az Úrra figyelve, vele együtt működve, ahogy egy test tagjai. Ahol nem kritizálás és ítélkezés, hanem intés és építés van, ahol az igazságnak örülnek és nem a hamisságnak.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

Teljes verzió megtekintése