Szerző Téma: VIRÁGOK!  (Megtekintve 153890 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető torokildiko46

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
    • http://ildiko-torok.blogspot.com/
VIRÁGOK!
« Dátum: 2012 Szeptember 09, 23:00:59 »
VIRÁGOK!

kedves testvéreim!
 ide azokat virágokat irjátok vagy  a virágokról amit szerettek!
 én a rózsákat nagyon szeretem , de biztos hogy nektek is vannak kedvenc virágotok várom a jelentkezéseteket :2smitten: :2smitten: :2smitten: :2smitten:
Mert én tudom, hogy az én megváltóm él, és utoljára az én porom felett megáll.! Jób:19:25

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
    • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re:VIRÁGOK!
« Válasz #1 Dátum: 2012 Szeptember 09, 23:57:59 »
Színes és illatos topic! :afro:
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #2 Dátum: 2012 Szeptember 10, 00:02:43 »
Színes és illatos topic! :afro:

Köszönöm szépen :017: :rozsa:!

tudod: eszemben jutottak az édesanyám szavai: aki a virágokat szereti az rossz ember nem lehet :rozsa2:
Mert én tudom, hogy az én megváltóm él, és utoljára az én porom felett megáll.! Jób:19:25

Nem elérhető Elisabeth

• Testvérünk
  • *
« Válasz #3 Dátum: 2012 Szeptember 10, 00:03:00 »
Drága Ildikóm!

Gyönyörüek ezek a rózsák!!! Jó ötlet!

Antee Testvérünk már az illatát is érzi, annyira élethü!   :hehe:

:130: :rozsa2: :030: :026: :fel:
Taníts akaratod teljesítésére, mert te vagy Istenem! A te jó lelked vezéreljen az egyenes úton!
Zsolt 143,10

Nem elérhető bacsipista

• Testvérünk
  • *
    • Keresztény kincskereső
« Válasz #4 Dátum: 2012 Szeptember 10, 00:14:03 »
Nekem a virágokról és a rózsákról egy történet jutott az eszembe.

A farkas és a rózsa

Hogy került oda, senki sem tudta, de egyszer csak ott volt a tisztáson. Egy gyönyörű virág. Egy fehér rózsa.
A farkas vette észre először. Milyen szép! - gondolta - Milyen kecses!
Aztán lassan a többi állat is felfedezte.
- Milyen egyszerű! - mondta a páva - Semmi szín, semmi különlegesség!
- Közönséges! - rikácsolta az öreg, csúf és kopasz keselyű - Hát hogy néz ez ki?
"Mind ilyenek vagytok." - gondolta a farkas a fák közül - " Nem veszitek észre magatok körül a szépet és a jót. " A társasághoz hamarosan csatlakozott a vaddisznó, a róka és a medve is.
- Ez meg micsoda? - fanyalgott a róka - Semmi keresnivalója nincs itt.
- Csúnya! - röfögte a vaddisznó - És ráadásul útban van.

A rózsa bánatosan lehajtotta fejét. Szirmai közül, mintha csak egy könnycsepp lenne, egy vízcseppecske hullott a földre. " Hát nem látjátok, hogy fáj neki? " - gondolta a farkas - " Miért kell bántani? "
- Nem szeretem a virágot! - dörmögte a medve - Tépjük ki!
Azzal lehajolt, hogy leszakítsa a rózsát, de egy tövis megszúrta az ujját.
- Nézzétek! - bömbölte, és magasba tartotta a mancsát - Megszúrt!
- Szóval még veszélyes is! - jegyezte meg a róka - Ki kell irtani!
A vaddisznó felhorkant, rávetette magát a virágra, és kíméletlenül a földbe taposta. A többiek megtapsolták.
A farkas üvölteni tudott volna tehetetlen dühében. " Elpusztították, csak azért, mert más volt mint ők!" Megvárta amíg az utolsó állat is távozik a tisztásról, aztán előjött a fák közül. Odament az összetört, meggyalázott virághoz, gyengéden felemelte a földről. Óvatosan a szájába vette, és elügetett vele.
Otthon, az odúja előtt egy kis gödröt kapart a rózsának, és belefektette.
- Isten veled, kis virág! Nem érdemelték meg, hogy nekik nyíljál...

Miközben betemette a sírt, úgy érezte, lelkének egy darabja is ottmaradt a földben, a rózsa mellett.
Másnap reggel, amikor kilépett szerény hajlékából, nem akart hinni a szemének. A fehér rózsa ott pompázott az odúja előtt, szirmain apró gyémántokként csillogtak a harmatcseppek. A farkas csak állt némán, a virágot nézve. Hirtelen furcsa melegséget érzett a szemében : életében először, sírni kezdett.
"Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává." 1Korintus 6,12

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #5 Dátum: 2012 Szeptember 10, 01:52:56 »
Nem éppen egy előnyös kép ez rólam Testvérem. Az orrom nagy, a fülem is szétáll, hát igen, le se tagadhatnám azt hogy farkas vagyok. :hehe:
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető bacsipista

• Testvérünk
  • *
    • Keresztény kincskereső
« Válasz #6 Dátum: 2012 Szeptember 10, 08:24:39 »
De nem vagy báránybőrbe bújt farkas, és, mint a történet is mintázza, szerető szíved van. És számomra te vagy a legszimpatikusabb Farkas.
 :175:
"Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává." 1Korintus 6,12

Nem elérhető bacsipista

• Testvérünk
  • *
    • Keresztény kincskereső
« Válasz #7 Dátum: 2012 Szeptember 10, 08:41:02 »
Kedvenc virágaim egyike a kaktusz.

Igaz, gyermekkoromból visszaidézve nem a legkellemesebb emlékek jönnek elő a kaktusszal kapcsolatban. Mindössze 10 év körüli lehettem, amikor egy forró nyári napon a folyosónk végén álló kaktusz ládájába beleültem véletlenül. Édesanyám több, mint egy héten keresztül távolította el combomból, fenekemből a beleszúródott tüskéket.  Bár tüskés lettem, mégsem haragudtam meg ezekre a virágokra, melyek a legforróbb nyári melegben is életképesek maradnak.
Sajnos én képes vagyok tönkretenni, elpusztítani őket a legjobb szándékom ellenére is. Mégpedig azzal, hogy túllocsolom őket.
De bízom abban, hogy előbb-utóbb megismerem és tiszteletben tartom e szép virágok tulajdonságait, és hosszú ideig csodálhatom pompájukat.

Mellékeltem képen a  legutóbbi kaktusz szerzeményemet.

Nem elérhető Elisabeth

• Testvérünk
  • *
« Válasz #8 Dátum: 2012 Szeptember 10, 08:47:30 »
Nem éppen egy előnyös kép ez rólam Testvérem. Az orrom nagy, a fülem is szétáll, hát igen, le se tagadhatnám azt hogy farkas vagyok. :hehe:

:hehe:

Akkor Neked is tele van a kertecskéd csodálatosan felelevenült rózsákkal!

:fel: :angel2: :morning: :114:
Taníts akaratod teljesítésére, mert te vagy Istenem! A te jó lelked vezéreljen az egyenes úton!
Zsolt 143,10

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #9 Dátum: 2012 Szeptember 10, 08:50:51 »
De nem vagy báránybőrbe bújt farkas, és, mint a történet is mintázza, szerető szíved van. És számomra te vagy a legszimpatikusabb Farkas.

:2smitten: :2smitten: :2smitten:

Nem elérhető Elisabeth

• Testvérünk
  • *
« Válasz #10 Dátum: 2012 Szeptember 10, 08:55:38 »
Kedves Pista Testvérem!

Szeretem én is a kaktuszokat, és most küldök egy képet az izraeli kaktuszokról....

:079: :068:
Zsolt 143,10

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #11 Dátum: 2012 Szeptember 10, 09:20:10 »

:158: :fetreng:

hát erre tényleg nem is gondoltam mikor olvastam a farkas történetét,
 de ha mindenki olyan "farkas" lenne mint te testvérem akkor nagyon jó  lenne , nem lenne ennyi gond meg baj a világba :rozsa2:

Nem elérhető bacsipista

• Testvérünk
  • *
    • Keresztény kincskereső
« Válasz #12 Dátum: 2012 Szeptember 10, 09:23:13 »
Nekem nagyon tetszenek a kaktuszok. Igaz óvatosan kell bánni velük mert fájdalmat és sebesülést okozhatnak. Csak azt ne felejtsük el, hogy tüskéi nem támadó, hanem védekező fegyverek. Ilyenek a rózsa tüskéi is.

"Nincsen rózsa tövis nélkül, nincs szerelem bánat nélkül." ez olvasható egy magyar mondásban, hallható népdalban.
Ez igaz akkor. ha a tüskéket el akarjuk távolítani. menthetetlenül sérülés okozunk magunknak és a növénynek is.

De van egy olyan mondás is,
"Ha a tüskékre figyelsz nem érzed a rózsa illatát"

Ezért testvéreim inkább a virágban gyönyörködjünk.

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #13 Dátum: 2012 Szeptember 10, 09:37:41 »
nagyon szeretem a muskátlikat, de van sok kaktuszom is , l fotózom és délután felteszek nektek párat! 
de most 2 muskátlis képet küldök nektek :2smitten: :2smitten: :284: :074:

Nem elérhető bacsipista

• Testvérünk
  • *
    • Keresztény kincskereső
« Válasz #14 Dátum: 2012 Szeptember 10, 09:47:26 »
Köszönöm, nagyon szépek a muskátlik.

Szeretnék kérni egy képet ha lehetne. Gyerekként büszke voltam arra, hogy nevemről egy virágot neveztek el. Bocsánat, aki azt gondolja, hogy egy virágról neveztek el engem, akkoriban valóban úgy éreztem és gondoltam, hogy rólam nevezték el a virágot.
Viszont a mai napig sem tudom melyik virág a p i s t i k e