nagyon szeretem a pulyka húst ezért utána néztem több receptnek:

de előbb:
Pulyka

leírás
A pulyka Amerikából származik, húsa népszerűségét annak köszönheti, hogy kalóriaszegény, illetve többszörösen telítetlen zsírsavakban rendkívül gazdag. Világszerte a karácsonyi menü része a pulykasült, az Egyesült Államokban pedig a hálaadáskori menü az egészben sült pulyka. Kétféle pulykát különböztetünk meg: a bébipulykát (fiatal pulyka, súlya 2-3,5 kg) és a kifejlett pulykát (átlagosan 5-6 kg-ot nyom). A bébipulyka húsa sokkal gyengébb, mint az idősebb állaté. A pulykahús legértékesebb része a melle, de fogyasztják még a combját és szárnyát is. Jellemző elkészítési módjai: sütés, grillezés, kirántás.
Királyok kedvence
A Királyok kedvence pedig nem más, mint kefíres prószába hajtott grillezett pulykamell, sajttal. Még soha nem csináltam prószát... mi több, ezt a félét még csak nem is ismertem. De nekem is nagyon ízlett, ...
Hozzávalók:
4 szem közepes krumpli
2 kis doboz kefír
1 gerezd fokhagyma
kb. 10 dkg liszt
só, bors
grillezett pulykamell
10-15 dkg sajt
A krumplit és a fokhagymát kis lyukú reszelőn lereszeltem, majd összekevertem a többi hozzávalóval és ízesítettem. Teflonos serpenyőben egy kanállal vékonyan szétterítve mindkét oldalán megsütöttem. A húst a szokásos módon fűszereztem, grillen megsütöttem. A kerek prósza egyik felére tettem, azt ráhajtottam, majd reszelt sajttal megszórtam és mikróban ráolvasztottam.
Ha nem is lett olyan profi, mint az étteremben (legközelebb kicsit vékonyabbra kellene sütnöm a prószát), ízlett mindenkinek. Könnyű, mégis kiadós fogás volt.
Az biztos, hogy prósza-témában továbbképzem magam, nagyon megfogott :