Szerző Téma: GONDOLATOK IGE ALAPJÁN!  (Megtekintve 12547 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

Nem elérhető ditte

 • Segítő
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 4504
Re:GONDOLATOK IGE ALAPJÁN!
« Válasz #30 Dátum: 2013 Szeptember 11, 09:18:00 »
A börtönmisszión mondta el egy fogvatartott, hogy amikor elítélték és bekerült óriási harag és gyűlölet volt benne azok iránt akik elősegítették a lebukását. Majd fokozódott a harag benne, amikor megtudta, hogy felesége összeállt valakivel, és ezért már a válópert is beadta.  szörnyű volt ez a teher, és úgy érezte, nem hagyhatja ezt bűntetlenül. Elkezdett magában tervezni egy tökéletes bosszút, amelyben feleségét és annak élettársát is megkínozza, megöli őket és elrejti holttestüket, és ha kell utána saját életét is eldobja. Hónapokig szövődött benne a terv és úgy érezte, hogy teljesen hibátlan, és elkezdte számolgatni a hátralévő éveket, hónapokat , napokat, amelyek egyre jobban rövidülnek és közelebb viszik terbének végrehajtásához.
Titokban tartotta tervét. amikor egyedül volt a pokol mélységeihez kiáltott erőt kérni és a bosszúvágyát fenntartani.
A börtönben volt egy rab akiről mindenki tudta, hogy befogadta Jézust az életébe. Erős, de szelíd ember volt. egy alkalommal ez a társa megszólította őt és azt mondta neki, hogy "Jól gondold meg amit tervezel, mert ha megteszed még halálod után sem lesz békességed."
Teljesen ledöbben ennek hallatán és megkérdezte, hogy" honnan tudod te mindezt, hiszen soha senkinek nem beszéltem róla?"
Mégjobban meglepődött amikor az volt a válasz, "Az Úr adta a számba a szavakat, hogy mondjam el neked."
Akkor este az ágyában elkapta a zokogás. Nem tudta hosszú ideig abbahagyni, cellatársai is értetlenkedve nézték a mindig oly erős ember összeroppanását.
De csak gondolták, hogy az volt, mert a sírás kimosta belőle a gyűlöletet és bosszút. Elmondta, hogy könnyei között fájdalmat érzett és ahogy folytak a könnyei úgy szabadult meg gonosz terveitől és betöltötte a békesség szelleme.
A börtönben rendszeresen tartottak istentisztelet,amelyre elment, és befogadta Jézus Krisztust az életébe.
Feleségének írt egy levelet, amelyben megbocsátott neki, és áldást kívánt kapcsolatára.
Így lett a gyilkos indulat, bosszúvágy helyett békesség és szeretet az életében.  Elég volt egy érintés az Úrtól amely a szívébe talált.
Köszönöm kedves István! Milyen csodálatos a mi Urunk!!!
"Társuk vagyok mindazoknak,akik félnek téged,és akik határozataidat megtartják."Zsoltárok 119,63

Nem elérhető torokildiko46

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 4531
  • http://ildiko-torok.blogspot.com/
Re:GONDOLATOK IGE ALAPJÁN!
« Válasz #31 Dátum: 2013 Szeptember 14, 10:21:51 »
NÉZZ TÚL A LÁTHATÓN!

A látható és a természetfölötti nem függ össze szükségszerűen:

"...de az Úr nem vala abban a szélben. És a szél után földindulás lett, de az Úr nem volt a földindulásban sem. És a földindulás után tűz jöve, de nem volt az Úr a tűzben sem. És a tűz után egy halk és szelíd hang hallatszott." (1Királyok 19:11-12.)

A természetfelettit leginkább a látható akadályozza! Igen, a látható akadályozza, hogy felismerjük Isten természetfeletti erejét. Mindenki hajlamos Istent beskatulyázni a feltűnő jelenségek világába. Valójában az a legáltalánosabb oka annak, hogy a keresztények arról panaszkodnak, hogy nem hallják az Úr hangját, mivel hallható hangra várnak. Isten hangjának meghallásához a legfőbb követelmény azonban csupán az, hogy hajlandók legyünk a halk és szelíd hangra figyelni.

A halk és szelíd hang

Sokan már előre bedugták Istent a látható jelenségek dobozába, ezért, noha Ő szól, ők soha nem hallják. Mi a baj az érzékelhető dolgokkal? Először is, ahhoz nem kell hit, hogy egy látható dologra reagáljunk! Ahhoz azonban kell hit, hogy engedelmeskedjünk a szellemünkben megszólaló csendes hangnak. Hit nélkül lehetetlen Istennek tetszeni.

Az évek során rájöttünk, hogy akár egy jelentős döntés, akár egy szükség miatt imádkozunk, az Úr hangja sosem hangosabb vagy halkabb. Egykor ez elszomorított, mert az ésszerűség azt diktálná, hogy Isten drámaibban beszéljen nagy döntések előtt és kevésbé lelkesedjen a kicsik miatt. Ez azonban nem így van.

Miért? A Szent Szellem nem változik. Ő ma is hitet kér. A hit a hallott halk és szelíd hang alapján való cselekvés.

Az Úr hangja meghallásának több kulcsa van.

1. Ne igényeld, hogy az Ő hangja érzékeinkkel felfogható legyen! Ritkán ilyen.

2. Ne félj a kudarctól! Szabad vagy arra, hogy tévedj. A felelőtlenségre viszont nem vagy szabad. Ismerd el, ha úgy gondolod, Isten hangját hallottad, az eredmény mégis azt bizonyítja, hogy ez nem így volt!

3. Maradj éber! Ne engedd, hogy a szellemed elaludjon, ami akkor következik be, ha napokig nem imádkozol komolyan! Az ima és dicsőítés gerjeszti fel Isten halk és szelíd hangját.

4. Mivel a kimondott szónak teremtő ereje van, döbbenj rá, hogy az ördög gyűlöli, ha hallod Isten szelíd hangját! Állj ellene, amikor akadályoz az imában és az Istenre való figyelésben! (Jakab 4:7.)

5. Ismerd fel, hogy az elme akadályoz leginkább a hallásban! Aztán eddzed szellemedet hálaadással, dicsőítéssel és imával!

6. Létfontosságú a Szellemben való imádkozás. Imanyelved megnyitja az emberi szellemet az Úr hangjának meghallására.

Számíts rá!

Várd el Istentől, hogy szóljon! Sokan azért nem hallják Isten hangját, mert nem hiszik, hogy Ő szólni akar. Ebben pedig nem szabad kételkednünk. Ha kárhoztatást (kemény ítéletet) érzünk magunkon, aminek isteni eredetéről az ördög meg akar győzni minket, akkor nem számítunk arra, hogy meghalljuk Isten hangját. Meg kell dorgálnunk és le kell ráznunk magunkról ezeket az érzéseket és úgy kell odamennünk Istenhez, mint az ártatlan gyerekek, azzal az elvárással, hogy Ő szólni fog.

Akármilyen, akár kicsi, akár nagy dologban kérsz vezetést Istentől, először is ismerd fel, hogy az, akihez fordulsz, hajlandó nagylelkűen és kárhoztatás nélkül válaszolni. Bátorítsd magadat ezzel az igazsággal! Egy adakozó Istenhez mégy oda, Aki akar szólni hozzád (Jakab 1:5.).

Amikor imában egy bizonyos kérdést felteszel Istennek, hinned kell, hogy a következő pár percben, bármit is hallasz, az a Szent Szellem hangja lesz!

A dolognak az a kulcsa, hogy fizikailag nem lesz érzékelhető ez a hang, igazából nagyon gyenge lehet, de Isten pontosan azt mutatja meg neked, ami a válasz az imádra.

A kalandozó elme

Imádkozáskor vigyáznunk kell a szórakozottságra. Az Úrra kell összpontosítanunk, hogy felfogjuk, mit közöl velünk a Szent Szellem hangja.

Sok, ha nem a legtöbb hívő úgy gondolja, hogy Istennel évente egyszer, de legfeljebb kétszer élhetünk át valamit. Az evangélium jó híre az, hogy Isten folyamatosan beszél, nem szünetekkel; csak mi hallunk szünetekkel! Ismét rá kell döbbennünk, hogy saját tevékeny elménk a legnagyobb ellenségünk. A 'zajos' és kalandozó elme a Szent Szellem hangjának gátja.

Pontosan ezért nehéz imádkozáskor addig imádkozni, amíg el nem érjük a békesség állapotát. Kicsit hasonlít ez arra, amikor kimegyünk egy olyan szobából, ahol házibuli zajlik, egy teljesen csendes szobába. Ha kitartunk az imában, akkor ezzel elhagyjuk a zajos 'szobát' a nap minden gondjával, és belépünk abba a szobába, ahol jobban tudatában vagyunk az Úr csendes, mégis félelmetes és hathatós jelenlétének.

Az elme ebben a békés és csendes helyen kezd behódolni az Úr jelenlétének, és mi elkezdhetjük meghallani, mit mond Ő a trónról.

A legtöbb embernek gondot okoz a kalandozó elme. A természetes, földi körülményekre vagyunk ráhangolódva, ahol folyamatosan érnek minket a hatások az érzékszerveinken keresztül, és reagálást követelnek tőlünk. Ez a 'nyüzsgés' annyira belénk ivódott, hogy furcsa számunkra csendben ülni az Úr előtt, ezért az ilyesmit unalmasnak és értelmetlennek nyilvánítjuk. Nyilvánvaló, hogy szellemünket nem szoktattuk rá az odafigyelésre.

A valódi gyümölcsöt azonban akkor látjuk meg, amikor együttműködünk a Szent Szellemmel, és az Ő segítségével tevékeny és nyugtalan elménket alávetjük az Ő jelenlétének
Mert én tudom, hogy az én megváltóm él, és utoljára az én porom felett megáll.! Jób:19:25

Nem elérhető torokildiko46

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 4531
  • http://ildiko-torok.blogspot.com/
GONDOLATOK IGE ALAPJÁN!
« Válasz #32 Dátum: 2013 Október 21, 13:17:17 »
GONDOLATOK IGE ALAPJÁN!

Ne félj, mert én veled vagyok; ne csüggedj, mert én vagyok Istened; megerősítelek, sőt megsegítlek, és igazságom jobbjával támogatlak.”
Ézsaiás 41:10-11

„Ne félj! Legyél bátor!” – mondjuk sokszor, mint tapasztalt szülők a bátorító szavakat gyermekünknek. Persze azért néha mi is félünk. a napokban is megtapasztaltam, 50 éves vagyok de féltem ,   A jövőtől, az ismeretlentől, a kihívásoktól, a betegségektől, de azért  én vigasztalom magam az igével :Mózes V. könyve:31:6   Legyetek erősek és bátrak, ne féljetek és ne rettegjetek tőlök, mert az Úr, a te Istened maga megy veled; nem marad el tőled, sem el nem hágy téged.
Mózes V. könyve:31:8   Az Úr, ő az, aki előtted megy, ő lesz te veled; el nem marad tőled, sem el nem hagy téged: ne félj és ne rettegj! ez az ige  jutott eszembe pénteken is  a férjem műtéte előtt!

Valószínűleg neked is megvannak a magad félelmeid. Ezek lehetnek belülről fakadó, vagy kívülről támadó érzések. Egy-egy régi kudarc, bukás könnyen elveszi a kedvünket az újbóli próbálkozásoktól. Megsebzett önbecsülésünk, eltorzult énképünk, belső bizonytalanságaink, alkalmatlanságunk érzése… mind olyan terhek, melyek folyamatosan nyomaszthatják lelkünket.

A külső támadások sem mindig könnyen peregnek le rólunk. Bántó kritikák, alaptalan vádaskodások, létbizonytalanságot okozó életkörülmények szorongáshoz, belső feszültséghez vezetnek. Félünk.

A jó hír az, hogy Isten ismeri ezeket a félelmeket. Ő ismer minket:Mózes II. könyve:33:17   Monda azért az Úr Mózesnek: Megteszem ezt is amit kívántál; mert kedvet találtál szemeim előtt, és név szerint ismerlek téged.  NÉV SZERINT !  EZ NAGYON HOZZÁM SZÓLT! MENNYI ERŐT ADOT EZ AZ IGE!!! Ő jobban ismer minket mint mi magunk is, eszembe jut ahogy olvastam, hogy még  a gondolatainkat is ismeri , ja és  hogy még a hajunk szálait is  számon tartja:Máté Evangéliuma:10:30   Néktek pedig még a fejetek hajszálai is mind számon vannak.
tehát minden tud rólunk nyitott könyv vagyunk a Mindenható előtt,
  Tudta annak idején azt is, hogy Ádám és Éva, nem azért bújt el a bokrok mögé, mert mezítelenek voltak, hanem mert féltek. Féltek attól az Istentől, akivel korábban mély, őszinte beszélgetéseket folytattak. A kapcsolat megtört, mert valakinek a szavára jobban figyeltek. Több hitelt adtak a Csábító hangjának, mint Isten figyelmeztetésének. Van ez sokszor a  mai napon is , megtörténik velük is ...

Bármilyen hétköznapi félelmeink is vannak, a probléma gyökere itt van. Megtört kapcsolatok (Isten-ember; ember-ember; ember-teremtett világ), eltávolodás, menekülés.
 János az írja levelében, hogy a szeretet kiűzi a félelmet. A szeretetben nincs félelem.I. János levél:4:18   A szeretetben nincsen félelem; sőt a teljes szeretet kiűzi a félelmet, mert a félelem gyötrelemmel jár: aki pedig fél, nem lett teljessé a szeretetben. Mennyire igaz!!!!valóban ahol szeretet  van akkor ott már van kapcsolat is!!! és nem is akármilyen, ha mik testvérek szeretjük egymást , kapcsolatba vagyunk egymással , és mivel a Mindenható IGÉJE a legfontosabb a z életünkben , egy eős kapcsolat jön létre , : egy hármas  kötél:
Prédikátor könyve:4:12   Ha az egyiket megtámadja is valaki, ketten ellene állhatnak annak; és a hármas kötél nem hamar szakad el.

 

Istennel az emberekből eltűnt a félelem. Istennel a félénk és dadogó Mózes kiállt a Fáraó elé egy rabszolga nép érdekében. Istennel a „pehelysúlyú” Dávid szembeszállt az ólomsúlyú Góliáttal. Istennel az emberek elindultak az ismeretlenbe, bementek a tüzes kemencébe, győzetek a többszörös túlerővel szemben, szembenéztek a halállal.
 ezt megtapasztaltam , féltem , mindenféle gondolatok voltak bennem , féltem. elkezdtem imádkozni , és ha nem is voltam hangos , mert nem lehetett, , de tudtam hogy meghallgat mert Ő a szívemben él! és ha nem mondtam ki a  számmal a  szavakat , a  szívemben a  lelkemben és az agyamban is  ott volt ! és meghallgatott!

Isten több száz alkalommal leírta a Bibliában, hogy „NE FÉLJ”! Nem véletlenül. A vele való igazi szeretetkapcsolatban a HIT biztonságban érezhetjük magunkat. ahogyan mondjuk hogy a HIT hegyeket mozdít el , áttöri a gátakat: egy ige jutott eszembe , amit az Úr Jézus mondott:
Máté Evangéliuma:17:20   Jézus pedig monda nékik: A ti hitetlenségetek miatt. Mert bizony mondom néktek: Ha akkora hitetek volna, mint a mustármag, azt mondanátok ennek a hegynek: Menj innen amoda, és elmenne; és semmi sem volna lehetetlen néktek.
Lukács Evangéliuma:17:6   Monda pedig az Úr: Ha annyi hitetek volna, mint a mustármag, ezt mondanátok ím ez eperfának: Szakadj ki gyökerestől, és plántáltassál a tengerbe; és engedne néktek., Mustármag, kicsi , ép most néztem mert van itthon minden reggel egy kiskanálal veszek be , kicsi erős mustármag!
 ezek az Igék  nekünk is szólnak:
Ézsaiás könyve:41:10   Ne félj, mert én veled vagyok; ne csüggedj, mert én vagyok Istened; megerősítelek, sőt megsegítlek, és igazságom jobbjával támogatlak.
Ézsaiás könyve:41:13   Mivel én vagyok Urad, Istened, aki jobbkezedet fogom, és aki ezt mondom néked: Ne félj, én megsegítelek!   ez az IGé élővé vált bennem többször az évek folyamán 
Ézsaiás könyve:41:14   Ne félj, férgecske Jákób, maroknyi Izráel, én megsegítlek, szól az Úr, a te megváltód, Izráelnek Szentje!
Ézsaiás könyve:43:1   És most, oh Jákób, így szól az Úr, a te Teremtőd, és a te alkotód, Izráel: Ne félj, mert megváltottalak, neveden hívtalak téged, enyém vagy! Minket is kiválasztott magának nevünkén szólít az ÚR!!! ISMERI A NEVEMET!!! CSODÁLATOS!!!
 de hát tudjuk hogy Ő az Úr nem hagy el és velünk van mindenkor:
Máté Evangéliuma:28:20   Tanítván őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam néktek: és ímé én ti veletek vagyok minden napon a világ végezetéig. Ámen! Velünk marad  a világ végezetéig!!!! soha nem hagy  el!  akkor csak ezt tudom mondani: ÁMEN! JÖVEL URAM JÉZUS!!


 :ima02: :ima05: :ima06:
Mert én tudom, hogy az én megváltóm él, és utoljára az én porom felett megáll.! Jób:19:25

Nem elérhető bacsipista

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 5969
  • Keresztény kincskereső
Re:GONDOLATOK IGE ALAPJÁN!
« Válasz #33 Dátum: 2013 Október 21, 14:32:59 »
Ámen!

2 Mózes  14, 13   

De Mózes így felelt a népnek: Ne féljetek! Álljatok helyt, és meglátjátok, hogyan szabadít meg ma az ÚR benneteket! Mert ahogyan ma látjátok az egyiptomiakat, úgy soha többé nem fogjátok látni őket.

Ne adjuk át magunkat az aggodalomnak, a félelemnek. Jézus vezet minket, mint jó pásztort, Ő találkozik először minden ártó ellenséggel és meg véd minket. Dávid sem ijedt meg Góliáttól, hanem bátran kiállt ellene, mert tudta, hogy az Úr nem fogja őt cserben hagyni.
Lehet, hogy ellenségünk, nehézségeink , gondjaink oly hatalmasnak tűnnek, mint Góliát óriás termete, vagy, mint az egyptomi hadsereg hatalmas ereje, de az Úr arra kér minket, hogy ne a láthatókra, hanem őrá figyeljünk. és ha felemelt fejjel járunk az Úrra tekintve, nem győzedelmeskedhet az Igazság ellen.
"Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává." 1Korintus 6,12

Nem elérhető torokildiko46

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 4531
  • http://ildiko-torok.blogspot.com/
Re:GONDOLATOK IGE ALAPJÁN!
« Válasz #34 Dátum: 2013 Október 23, 10:43:48 »
 :2smitten: :2smitten: :2smitten:
Mert én tudom, hogy az én megváltóm él, és utoljára az én porom felett megáll.! Jób:19:25

Nem elérhető torokildiko46

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 4531
  • http://ildiko-torok.blogspot.com/
Re:GONDOLATOK IGE ALAPJÁN!
« Válasz #35 Dátum: 2013 November 02, 11:08:47 »
         Félelem!!!
 a félelemről eszembe jut egy történet amit 2007 ben hallottam  Temesváron amikor  Reinhard Bonnke tartott egy tűz konferenciát , és  a napokban eszembe jutott ez a történet: román és angol nyelven hallottam  de megpróbálom magyar nyelvre fordítani:
 volt egyszer egy nagyon gazdag ember  aki nek egy három szintes háza volt és nagyon gazdag volt , minden nap gyönyörködött a gazdagságában ,  és büszke volt nagyon magára.
 egy reggel történt hogy kopognak a ház ajtóján , ki megy a gazdag ember és kit lát? maga az Úr Jézus  volt ott , be hívta  és azonnal körbe vezette az Urat megmutatta neki hogy milyen szép háza van , és hogy megmutassa hogy ő vendég szerető is megkérte az Úr Jézust hogy maradjon nála egy pár napig , és elvezette az első  szintre egy ici pici szobába .
 később halott egy nagy dörömbölést az ajtón , ki lehet???? ki ment és maga az ördög volt ott aki erőszakkal be akart menni a házba, kis dulakodás után sikerült ki zárni az ördögöt , nagyon félt a gazdag ember,  és  eszébe jutott hogy ott van nála az Úr, fel is ment hozzá megkérdezte hogy miért nem segített neki mikor dulakodott az  ördöggel?   az Úr azt válaszolta neki : én vendég vagyok nálad eben a pici szobában te  vagy  a ház ura!
a gazdag ember sokat gondolkozott és  úgy döntött ad egy nagy lakosztályt  az Úr  Jézus részére, ezt meg is tette , de következő nap reggel szintén egy nagy dörömbölés az ajtón, az ember fél nagyon de  gondolta most itt van az Úr Jézus megvédi , és bátorságát össze szedve ki nyitotta az ajtót , az ördög  be akart hatolni a házba , sokat dulakodtak , az ember már nagyon félt igy látta hogy legyőzi őt az ellenség, de valahogy mégis sikerült be zárnia az ajtót, jól össze verve  fel futott az Úrhoz , és kérdezte hogy miért nem védte meg  az ördögtől aki nagyon össze verte, a válasz az volt hogy : én vendég vagyok itt te vagy  a ház ura.
 sokat gondolkozott a gazdag ember aki már nem volt büszke magára és a nagy gazdagságban sem bízott , nagyon félt,  akkor elment az Úr Jézushoz , át adta a ház kulcsait neki és ezt mondta:
 kérlek uram mától te legyél e ház Ura  és az életem Ura is   nem kell nekem semmi más csak az élet  veled  . és ezzel ő be ment a kicsi szobába.
 következő reggel arra ébredt fel hogy hatalmas dörömbölés  hal az ajtón, nagyon félt , de mikor hallotta a lépéseket az ajtó felé és  a kulcs zörgését eszébe jutott hogy nincs mitől félni  hiszem az Úr Jézus A ház Ura, de azért le ment a lépcsőn, és mit látott???  az Úr Jézus ki nyitotta az ajtót és az ördög meghajolva elnézést kért és elfutott,
 tanulság  : ne csak egy kis részben legyen Úr a szívedbe: hanem add át neki az egészet  az egész életedet:


Isten azért teremtett meg téged, hogy betöltsd az Ő tervét itt a földön. Senki nem léphet helyetted abba a tervbe, amit neked kell betöltened. Ha az ellenség, a félelem vezet, nem tudod betölteni azt célt amire az Úr elhívott. Isten már a teremtés előtt látott téged és terve, célja volt veled. Van az életedben egy ajtó, ahol Jézus zörget és kopogtat. Halld meg a hangját és engedd be az életedbe ha még nem lakik nálad.
 Jelenések: 3: 20:
20
Ímé az ajtó előtt állok és zörgetek; ha valaki meghallja az én szómat és megnyitja az ajtót, bemegyek ahhoz és vele vacsorálok, és ő én velem.

Hogy kit engedsz be ezen az ajtón, egyedül rajtad múlik. Senki nem léphet be azon a te engedélyed nélkül, még Jézus sem. Szabad akaratod van, és csak te érvényesítheted azt. Sokan kopogtatnak azon a bejáraton, nem csak az Úr, hanem a Félelem, Aggodalom, Bánat, Harag, Gyűlölet stb. Más szóval, az ellenséged is. Amikor az ikrek, a Félelem, Aggodalom zörget be, te hogyan reagálsz rá? Ez egy elgondolkodtató kérdés, de csak két lehetőséged van. Vagy beengeded, vagy nem. Senki nem kényszeríthet rá, hogy hogy dönts. Mi történik akkor ha kiszólsz, mert nem ismered a szándékukat: Gyertek be! Az ajtón ekkor kimegy a Hit. Ők ketten nem férnek meg egymással. Hit nélkül pedig lehetetlen Istennek tetszeni, írja a Biblia. A Félelem kéz a kézben jár az Aggodalommal és takarítani tértek be hozzád. Nem tűrik meg nálad a Szeretetet, Nyugalmat. Kisöpörnek mindent ami nem hozzájuk tartozik. Alapos nagytakarítást végeznek, hogy ők vehessék át a hatalmat.
2 Mózes: 15: 16/a:16
Félelem és aggodalom lepi meg őket;

A csontjaidat sem kíméli a Félelem, felemészt mindent amit az útjában talál. Nem kímél senkit és semmit. Nincs benne alázat, irgalom, könyörület. Mindent könyörtelenül végez. A Félelem szól hozzád de olyan módon végzi, hogy ott csengjen a füledben nehogy megfeledkezz róla. Rád tör a pusztító amikor a legnagyobb nyugalomban, békességben, biztonságban érzed magad. Nem kérdez, szó nélkül rombol le mindent amit az útjában talál és amit felépítettél magadban.
Jób :4:14   Félelem szálla rám, és rettegés, s megreszketteté minden csontomat.

Jób :15:21   A félelem hangja cseng az ő füleiben; a békesség idején tör rá a pusztító!

Ha beengeded a Félelmet akkor számíthatsz rá, hogy rombolni fog és rabságba vezet. Megfigyelted már, hogy te hogyan reagálsz ezekre a dolgokra? Ilyenkor elbújnak, elrejtőznek az emberek. Nem keresik a társaságot, gyülekezetet, Istent. A Félelem börtönében élnek, az Aggodalom bilincseibe verve és a Borzalom vert tanyát a szívükben.
Zsoltár :55:6   Félelem és rettegés esett én reám, és borzadály vett körül engem.

Hatalmadban áll, hogy kirúgd ha már beengedted a szívedbe a Félelmet, Aggodalmat. Ha a Félelem marad nálad, nem tudsz növekedni. Nem tudod elpusztítani, de nem kell vele együtt élned! Isten országában nincs Félelem, oda ő nem mehet be, mert ki van rekesztve örökre. Ott nem tud megélni, mert nem talál megfelelő társat, ahol lakni tudna. Száműzd a félelmet és a társait. Hogyan tudod megtenni? Az Igét hallanod kell és ki is kell mondanod! Az Atyánk azt mondja ne félj!
5 Mózes: 31:8:
Az Úr, ő az, aki előtted megy, ő lesz te veled; el nem marad tőled, sem el nem hágy téged: ne félj és ne rettegj!

Józsué :1:9   Avagy nem parancsoltam-é meg néked: légy bátor és erős? Ne félj, és ne rettegj, mert veled lesz az Úr, a te Istened mindenben, amiben jársz.

Ruth könyve:3:11   Most hát, édes leányom, ne félj! Mindent, amit mondasz, megteszek néked; mert tudja az én népemnek egész kapuja, hogy derék asszony vagy.
Ézsaiás könyve:41:10   Ne félj, mert én veled vagyok; ne csüggedj, mert én vagyok Istened; megerősítelek, sőt megsegítlek, és igazságom jobbjával támogatlak.

Ézsaiás könyve:41:13   Mivel én vagyok Urad, Istened, aki jobbkezedet fogom, és aki ezt mondom néked: Ne félj, én megsegítelek!


Jeremiás könyve:30:10   
Te azért ne félj, oh én szolgám Jákób, azt mondja az Úr, se ne rettegj Izráel; mert ímhol vagyok én, aki megszabadítlak téged a messze földről, és a te magodat az ő fogságának földéből; és visszatér Jákób és megnyugoszik, és bátorságban lesz, és nem lesz, aki megháborítsa.

Lukács Evangéliuma:8:50   Jézus pedig mikor ezt hallotta, felele néki, mondván: Ne félj; csak higyj, és megtartatik.
Lukács Evangéliuma:12:4   Mondom pedig néktek én barátaimnak: Ne féljetek azoktól, kik a testet ölik meg, és azután többet nem árthatnak.
Lukács Evangéliuma:12:7   De néktek a fejetek hajszálai is mind számon vannak. Ne féljetek azért, sok verébnél drágábbak vagytok.
Lukács Evangéliuma:12:32   Ne félj te kicsiny nyáj; mert tetszett a ti Atyátoknak, hogy néktek adja az országot.
Apostolok Cselekedetei:18:9   Monda pedig az Úr látás által éjszaka Pálnak: Ne félj, hanem szólj és ne hallgass:

Jelenések könyve:1:17   Mikor pedig láttam őt, leesém az ő lábaihoz, mint egy holt. És reám veté az ő jobbkezét, mondván nékem: Ne félj; én vagyok az Első és az Utolsó,
Jelenések könyve:2:10   Semmit ne félj azoktól, amiket szenvedned kell: Ímé a Sátán egynéhányat ti közületek a tömlöcbe fog vetni, hogy megpróbáltassatok; és lesz tíz napig való nyomorúságtok. Légy hív mind halálig, és néked adom az életnek koronáját.

Bármi történhet, ne feledjük, hogy az Úr előttünk jár és a veszedelmeket elhárítja tőlünk. Ne engedjünk a látszatnak, ne adjuk át magunkat a rettegésnek. Bízzunk az Úrban hiszem megígérte hogy velünk marad és  nem hagy el .

az Az Úr bátorít, aggódás és félelem  helyett inkább keressük őt, hálát adva mindazért amit már eddig tett értünk,  tárjuk elé hálaadással  a kívánságainkat :
 Filippi 4: 6-7:
6
Semmi felől ne aggódjatok, hanem imádságotokban és könyörgéstekben minden alkalommal hálaadással tárjátok fel kívánságaitokat az Isten előtt.
7
És az Istennek békessége, mely minden értelmet felül halad, meg fogja őrizni szíveiteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban.
Mert én tudom, hogy az én megváltóm él, és utoljára az én porom felett megáll.! Jób:19:25

Nem elérhető torokildiko46

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 4531
  • http://ildiko-torok.blogspot.com/
Re:GONDOLATOK IGE ALAPJÁN!
« Válasz #36 Dátum: 2013 November 07, 12:44:07 »
egy nagyon érdekes cikket olvastam  gondolom megosztom veletek:
 

. Létezik-e Isten? Jézus Krisztus Isten legtisztább, legpontosabb kijelentése magáról.

Miért Jézus? A nagyobb világvallásokban körülnézve azt találjuk, hogy Buddha, Mohamed vagy Konfucius mind prófétaként vagy tanítóként határozta meg magát. Egyikük sem állította, hogy egyenlő lenne Istennel. Jézus viszont meglepő módon igen. Ez választja el őt a többiektől. Azt mondta, hogy „Isten létezik – most épp őt nézitek”. Beszélt ugyan a Mennyei Atyáról, de nem mint valami tőle külön álló valakiről, hanem úgy, mint aki egy vele. Egy olyan egységről beszélt, ami az egész világon egyedülálló. Jézus azt mondta, hogy bárki, aki látta őt, látta az Atyát, és bárki, aki benne hisz, az Atyában hisz.

Azt mondta: „Én vagyok a világ világossága: aki engem követ, nem jár sötétségben, hanem övé lesz az élet világossága.”14 Olyan dolgokat állított magáról, amelyek csakis Istenre igazak: hogy képes az embereknek megbocsátani a bűneiket, felszabadítani őket a rossz szokások alól, bőségesebb életet adni nekik, és végül örök életet adni a mennyben. Más tanítóktól eltérően, akik az emberek figyelmét a szavaikra irányították, Jézus saját magára, a saját személyére irányította a figyelmet. Nem azt mondta, hogy „kövesd az utasításaimat és megtalálod az igazságot.” Azt mondta: „Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam.”15

Mivel bizonyította Jézus, hogy Ő Isten? Olyan cselekedeteket hajtott végre, amelyekre az emberek nem képesek. Csodákat tett. Meggyógyította az embereket – vakokat, nyomorékokat, süketeket –, néhányukat még a halálból is feltámasztotta. Hatalma volt a tárgyak felett, a semmiből ételt teremtett, annyit, hogy az elég volt több ezer ember jóllakatására. A természettel is tett csodákat. Egy tó felszínén sétált, megparancsolta a dühöngő viharnak, hogy csillapodjon le. Sokan azért követték Jézust, mert a csodáival folyamatosan a gondoskodott szükségleteikről. Azt mondta, hogy „ha nem akarjátok elhinni, amit mondok, legalább a csodák miatt higgyetek.”16

Jézus Krisztus Istent úgy mutatta be, mint egy kedves, szerető valakit, aki tisztában van az én- központúságunkkal és különböző hiányosságainkkal, mégis őszintén kapcsolatra vágyik velünk. Jézus megmutatta, hogy bár Isten ítéletet érdemlő bűnösökként tekint ránk, a szeretete erősebb, ezért egy másik tervet dolgozott ki számunkra. Isten maga emberi formát öltött, és felvállalta a bűneinkért járó büntetést. Furán hangzik? Lehet, de például sok apa örömmel cserélne helyet a rákos gyermekével, ha tehetné. A Biblia azt mondja, azért szerethetjük Istent, mert Ő előbb szeretett minket.

Jézus helyettünk halt meg, hogy megbocsátást nyerhessünk. Az általunk ismert összes vallás közül egyedül Jézusban látjuk Istent lépéseket tenni az emberiség felé, és gondoskodni arról, hogy kapcsolatunk lehessen vele. Jézus az isteni szív szeretetéről tesz tanúbizonyságot, amikor a szükségleteinkről gondoskodik, és magához vonz minket. Jézus halála és feltámadása miatt új életet kínál nekünk. Elnyerhetjük a megbocsátást, Isten teljes elfogadását és őszinte szeretetét. Azt mondja: „A messzeségben is megjelent az Úr: Örök szeretettel szerettelek, azért vontalak magamhoz hűségesen.”17 Egy cselekvő Istent láthatunk itt.

Létezik-e Isten? Ha tudni akarod, kutass Jézus Krisztus után. A Biblia azt mondja, hogy „úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.”18

Bár megtehetné, Isten nem kényszerít minket arra, hogy higgyünk benne. Ehelyett rengeteg utalást adott a létezéséről ahhoz, hogy önként válaszoljunk neki. Csak néhány ezek közül a Föld és a Nap tökéletes távolsága, a víz egyedülálló kémiai tulajdonságai, az emberi agy, a DNS, az Istent ismerő és erről tanúságot tevő emberek, a szívünket és elménket folyamatosan foglalkoztató gondolat, hogy van-e Isten, illetve Istennek az a vágya, hogy Jézus Krisztuson keresztül megismerjük őt.

forrás: http://www.everystudent.hu/a/letezik.html

Mert én tudom, hogy az én megváltóm él, és utoljára az én porom felett megáll.! Jób:19:25

Nem elérhető torokildiko46

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 4531
  • http://ildiko-torok.blogspot.com/
Re:GONDOLATOK IGE ALAPJÁN!
« Válasz #37 Dátum: 2013 December 26, 09:10:23 »
  A Megbocsájtás  ideje!Máté: 18: 21-22:

21
Ekkor hozzámenvén Péter, monda: Uram, hányszor lehet az én atyámfiának ellenem vétkezni, és néki megbocsátanom? még hétszer is?
22
Monda néki Jézus: Nem mondom néked, hogy még hétszer is, hanem még hetvenhétszer is


Emlékszel arra, amikor…? Ezt a kérdést sokszor halljuk a karácsonyi időszakban. Családunkkal és barátainkkal felidézzük az elmúlt ünnepek emlékeit, élvezettel gondolunk vissza a régi dolgokra, amíg egyszer elkerülhetetlenül eszünkbe jut olyasvalami, amit szeretnénk inkább elfelejteni.
Hirtelen újra érezzük a fájdalmat. Egy szülői kritika tüskéje, egy barát be nem teljesített ígérete, visszautasítások, csalódások, szívfájdalmak…
Mit kezdjünk az ilyen emlékekkel? Évről évre magunkkal kell cipelnünk, mint sok más terhet?
Nem. Ledobhatjuk őket. Valójában le is kell dobnunk. És erre egy mód létezik: a megbocsátás.
A megbocsátás egyszerű dolognak tűnik. Mégis, valójában kevesen tesszük meg. Úgy gondoljuk, hogy a megbocsátás egy lehetőség csupán az életben, amit alkalmazhatunk, ha akarunk. De ez nem így van. Alapvető követelmény minden hívő számára. Valójában, ami Istent illeti, a meg nem bocsátás bűn.
A Máté 18:23-35:
Annakokáért hasonlatos a mennyeknek országa a királyhoz, aki számot akar vala vetni az ő szolgáival.
24
Mikor pedig számot kezde vetni, hozának eléje egyet, aki tízezer tálentommal vala adós.
25
Nem tudván pedig fizetni, parancsolá annak ura, hogy adják el azt, és a feleségét és gyermekeit, és mindenét, amije vala, és fizessenek.
26
Leborulván azért a szolga előtte, könyörög vala néki, mondván: Uram, légy türelemmel hozzám, és mindent megfizetek néked.
27
Az úr pedig megszánván azt a szolgát, elbocsátá őt, és az adósságot is elengedé néki.
28
Kimenvén pedig az a szolga, találkozék egygyel az ő szolgatársai közül, aki száz dénárral vala néki adós; és megragadván azt, fojtogatja vala, mondván: Fizesd meg nékem, amivel tartozol.
29
Leborulván azért az ő szolgatársa az ő lábai elé, könyörög vala néki, mondván: Légy türelemmel hozzám, és mindent megfizetek néked.
30
De ő nem akará; hanem elmenvén, börtönbe veté őt, mígnem megfizeti, amivel tartozik.
31
Látván pedig az ő szolgatársai, amik történtek vala, felettébb megszomorodának; és elmenvén, mindent megjelentének az ő uroknak, amik történtek vala.
32
Akkor előhivatván őt az ő ura, monda néki: Gonosz szolga, minden adósságodat elengedtem néked, mivelhogy könyörögtél nékem:
33
Nem kellett volna-é néked is könyörülnöd a te szolgatársadon, amiképpen én is könyörültem te rajtad?
34
És megharagudván az ő ura, átadta őt a hóhérok kezébe, mígnem megfizeti mind, amivel tartozik.
35
Ekképpen cselekszik az én mennyei Atyám is veletek, ha szivetekből meg nem bocsátjátok, kiki az ő atyjafiának, az ő vétkeiket
.
Jézus elénk tár egy példázatot, ami jól illusztrálja a szörnyű következményeit. A történet egy szolgáról szól, aki több millió forinttal  megfelelő összeggel tartozott valakinek. Amikor a tartozás esedékessé vált, a szolga esedezett az urának: „Uram, legyél türelmes velem, és mindent visszafizetek.” Az úr annyira megszánta őt, hogy eltörölte az egész adósságot!
Nem sokkal később ugyanez a szolga megkeresett valakit, aki sokkal kevesebbel tartozott neki. A szolgatársa nem tudott fizetni, de ő nem törődött a könyörgésével, és börtönbe csukatta.
Amikor az ura ezt meghallotta, haragra gerjedt. Magához hívatta a gonosz szolgát, és átadta a hóhéroknak, amíg vissza nem fizeti a tartozását.én tapasztalatból mondom sokszor elengedtem a tartozást és nem  tudom elmondani milyen jó érzés volt,
Figyeld meg a meg nem bocsátott tartozás nagyságát.  A kis adósságok dühítenek fel minket a leggyakrabban. Apró-cseprő neheztelések férj és feleség vagy testvérek között. Apró meg nem bocsátások, amelyek túl jelentéktelennek tűnnek ahhoz, hogy foglalkozzunk velük. Vigyázz! Ezeket az adósságokat használja a sátán, hogy gyötörjön téged.
Végül is, Jézus hegyet kitevő adósságokat törölt el neked. Megengedheted magadnak, hogy nagylelkű légy, és elengedd mások filléres adósságait.

Máté Evangéliuma:6:12   És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk azoknak, akik ellenünk vétkeztek;

Tölts időt a z Úrral hadd mutasson rá a meg nem bocsátásra benned. Majd térj meg, és engedd el azt magadtól.
Márk Evangéliuma:11:25
   És mikor imádkozva megállotok, bocsássátok meg, ha valaki ellen valami panaszotok van; hogy a ti mennyei Atyátok is megbocsássa néktek a ti vétkeiteket.

Legyen ez a karácsony több az emlékek idejénél. Legyen a felejtés ideje, legyen a  megtérés ideje , kezd ujra az egészet , tegyél mindent az Ő lábai elé
Lukács Evangéliuma:11:4   És bocsásd meg nékünk a mi bűneinket; mert mi is megbocsátunk mindeneknek, akik nékünk adósok. És ne vígy minket kisértetbe; de szabadíts meg minket a gonosztól.
Mert én tudom, hogy az én megváltóm él, és utoljára az én porom felett megáll.! Jób:19:25

Nem elérhető torokkarol

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 445
Re:GONDOLATOK IGE ALAPJÁN!
« Válasz #38 Dátum: 2013 December 26, 15:10:15 »
ámen!
 Máté : 6:1
Vigyázzatok, hogy alamizsnátokat ne osztogassátok az emberek előtt, hogy lássanak titeket; mert különben nem lesz jutalmatok a ti mennyei Atyátoknál.
2
Azért mikor alamizsnát osztogatsz, ne kürtöltess magad előtt, ahogy a képmutatók tesznek a zsinagógákban és az utcákon, hogy az emberektől dícséretet nyerjenek. Bizony mondom néktek: elvették jutalmukat.
3
Te pedig amikor alamizsnát osztogatsz, ne tudja a te bal kezed, mit cselekszik a te jobb kezed;
4
Hogy a te alamizsnád titkon legyen; és a te Atyád, aki titkon néz, megfizet néked nyilván.
5
És mikor imádkozol, ne légy olyan, mint a képmutatók, akik a gyülekezetekben és az utcák szegeletein fenállva szeretnek imádkozni, hogy lássák őket az emberek. Bizony mondom néktek: elvették jutalmukat.
6
Te pedig amikor imádkozol, menj be a te belső szobádba, és ajtódat bezárva, imádkozzál a te Atyádhoz, aki titkon van; és a te Atyád, aki titkon néz, megfizet néked nyilván.
7
És mikor imádkoztok, ne legyetek sok beszédűek, mint a pogányok, akik azt gondolják, hogy az ő sok beszédükért hallgattatnak meg.
8
Ne legyetek hát ezekhez hasonlók; mert jól tudja a ti Atyátok, mire van szükségetek, mielőtt kérnétek tőle.
9
Ti azért így imádkozzatok: Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;
10
Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.
11
A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.
12
És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk azoknak, akik ellenünk vétkeztek;
13
És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!
14
Mert ha megbocsátjátok az embereknek az ő vétkeiket, megbocsát néktek is a ti mennyei Atyátok.
15
Ha pedig meg nem bocsátjátok az embereknek az ő vétkeiket, a ti mennyei Atyátok sem bocsátja meg a ti vétkeiteket.
Az Úr az én pásztorom; nem szűkölködöm.
Fűves legelőkön nyugtat engem, és csendes vizekhez terelget engem.
23 zsolt.

Nem elérhető bacsipista

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 5969
  • Keresztény kincskereső
Re:GONDOLATOK IGE ALAPJÁN!
« Válasz #39 Dátum: 2013 December 27, 17:44:16 »
Ámen.

Máté 6,2

Azért mikor alamizsnát osztogatsz, ne kürtöltess magad előtt, ahogy a képmutatók tesznek a zsinagógákban és az utcákon, hogy az emberektől dícséretet nyerjenek. Bizony mondom néktek: elvették jutalmukat.


Máté  23, 13-15   
[13] "Jaj nektek, képmutató írástudók és farizeusok, mert bezárjátok a mennyek országát az emberek előtt: ti magatok nem mentek be, és azokat sem engeditek be, akik be akarnak menni." [14] ("Jaj nektek, képmutató írástudók és farizeusok, mert felemésztitek az özvegyek házát, és színlelésből mégis hosszasan imádkoztok: ezzel súlyosabb ítéletet vontok magatokra.") [15] "Jaj nektek, képmutató írástudók és farizeusok, mert bejárjátok a tengert és a szárazföldet, hogy egyetlen pogányt zsidó hitre térítsetek, és ha ez megtörtént, a gyehenna fiává teszitek, kétszerte inkább magatoknál."
"Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává." 1Korintus 6,12

Nem elérhető torokkarol

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 445
Re:GONDOLATOK IGE ALAPJÁN!
« Válasz #40 Dátum: 2013 December 28, 15:14:08 »
MINDENRE ELÉG ERŐ!
"Mindenre van erőm a Krisztusban, aki engem megerősít." Fil.4:13.-vers;

A napokban olvastam egy történetet egy hölgyről, aki egyszer hallott Jézus feltámadásáról, és ez olyan mélyen megérintette, hogy szinte nem tudott másról beszélni. Minden ismerősétől, barátjától, rokonától megkérdezte, hogy ismerik-e a húsvét történetét, és már mondta is, hogy mi az a történetben, ami őt rendkívül szíven ütötte. Olyan meggyőzően és szeretettel beszélt Jézus golgotai áldozatáról, határtalan szeretetéről, hogy mások szíve is megnyílt és kezdték más szemmel nézni a világot.

A hölgy kapott egy levelet orvosától, hogy egy bizonyos napon jelenjen meg a rendelőjében. A hölgy elment, és a váróteremben, mivel várnia kellett, elkezdett beszélgetni a mellette ülőkkel kedvenc témájáról. Egyre többen hallgatták, volt, aki könnyes szemmel. Amikor rákerült volna a sor, az orvos azt mondta az asszisztensének, még ne hívjuk be, mert ő ott kint a betegek között egy másfajta terápiát alkalmaz. S amikor végül behívták, az orvos szomorúan közölte vele a hírt, hogy megtámadta szervezetét a „KÓR” és nem sok ideje van már hátra. A hölgy egy pillanatra elgondolkozott, majd mosolyogva így szólt:

Doktor úr, szeretnék minél előbb befeküdni a kórházba a kezelésekre, hogy szobatársaimnak beszélhessek Jézusról, míg még van rá időm.

Hogyan lehet egy halálos hírt félelem nélkül, mérgesség, elkeseredés nélkül fogadni?

Hogyan lehet egy veszteséget elhordozni?
Hogyan lehet bántalmazást eltűrni?
Hogyan lehet békességgel a szívünkbe - élni?

Ha elfogadjuk Krisztust, aki erőt ad, és aki megerősít minket, hogy el tudjuk viselni a bántalmazást!
Az Úr az én pásztorom; nem szűkölködöm.
Fűves legelőkön nyugtat engem, és csendes vizekhez terelget engem.
23 zsolt.

Nem elérhető torokildiko46

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 4531
  • http://ildiko-torok.blogspot.com/
Re:GONDOLATOK IGE ALAPJÁN!
« Válasz #41 Dátum: 2014 November 08, 15:29:59 »
Emlékezz rá, hogy a Sabbath a nyugalom napja szent legyen.

 :289: :ima02: :ima05: :019:
Mert én tudom, hogy az én megváltóm él, és utoljára az én porom felett megáll.! Jób:19:25

Nem elérhető torokildiko46

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 4531
  • http://ildiko-torok.blogspot.com/
GONDOLATOK IGE ALAPJÁN!
« Válasz #42 Dátum: 2015 Január 20, 18:41:07 »
:2smitten: :2smitten: :2smitten:


 a kislányom aki anya  lett irt egy  verset román nyelven , nagyon szép ! megpróbálom  le  fordítani magyarul,
 Román változat :

Nu-am sa-ti spun copilul meu ,
 ca  urcusul  nu e  greu
am sa-ti spun si am  sa-ti  cer
sa  privesti mereu spre cer,
 nu,  am sa-ti spun  ca  lumea- e buna
 nimeni,  asta  nu  o sa  iti spuna
dar in lume  traim noi
 nuferii  cresc  din  noroi.
 daca  poti si iti sta in fire
 lasa in calea  ta  doar safire!
  nu arunca  margaritare
 celore  care nu sint in stare,
 sa asculte ,  si sa  pretuiasca
 sfatul bun   si vorba   cereasca
 mergi curat pe  drumul tau
 luminat de Dumnezeu.
 te iubesc !  cat   traiesc eu
 tot copil vei fii mereu
 ruga-mi sfanta  si fierbinte
 te insoteste  tine  minte!!

 és  a magyar változata:
( amit én fordítottam)

Nem azt fogom mondani  gyermekem,
 hogy  a felfelé menetel nem nehéz
 Azt fogom mondani , és kérni foglak,
hogy tekints  mindig az égre.
 Nem, azt fogom mondani hogy ez a világ jó
,ezt senki nem fogja  neked  mondani
 de  ebben  a világban élünk mik
 és  a liliomok a  sárból is  nőhetnek
, ha  tudnál és  van  lehetőséged
szórd az utadat zafírokkal!
Ne  dobd  a gyöngyöket azoknak akik nem  képesek
  hogy  értékeljék a  jó  tanácsot,
 és a mennyei   beszédet
te csak menj tisztán a  te utadon
 amit  megvilágosít neked Isten!
   szeretlek!  amiig én élek
te  mindig gyermek leszel
 szent és  forró imám kísér  téged ezt tartsd észben ! ne  feled!
Mert én tudom, hogy az én megváltóm él, és utoljára az én porom felett megáll.! Jób:19:25

Nem elérhető torokildiko46

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 4531
  • http://ildiko-torok.blogspot.com/
Re:GONDOLATOK IGE ALAPJÁN!
« Válasz #43 Dátum: 2015 Január 23, 09:17:40 »
 :317: :317: :317:  ma hoztam egy veret amit egy kedves  testvér irt a  facebook on :
Siess, siess, magas helyekre, Repülj Repülj déltől keletre. Szívben az Ige, szájban a kard, készülj én népem, mert itt van a harc.
Essen az eső, fujjon a szél, minden ember hozzád meg tér
Mennyei jel, és csoda vár ránk, mint mennyei harmat jön el hozzánk.
Én népem, kedvesem nyisd ki a szíved. Mennyei honban kürt szava zeng
Jön a király, gyere elé, minden ami tiéd, legyen övé,
Szeretlek Uram, te vagy istenem, mindenem tied, benned az életem.


 :ima02: :ima02:
Mert én tudom, hogy az én megváltóm él, és utoljára az én porom felett megáll.! Jób:19:25

Nem elérhető bacsipista

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 5969
  • Keresztény kincskereső
Re:GONDOLATOK IGE ALAPJÁN!
« Válasz #44 Dátum: 2015 Január 24, 10:30:35 »
Ildikó szép versek. Lányod szeretete, féltése és tanítása egyaránt benne van a versben.
Próbáltam románul elolvasni. Szépés dallamos sszecsengése van a sorvégeknek.

"Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává." 1Korintus 6,12